Dodaj do ulubionych

Staffline - Reading tesco

IP: *.play-internet.pl 12.09.13, 16:51
Witam, mam taki dylemat. Bylem dzis na rozmowie wlasnie w firmie Staffline. Niestety naczytalem sie wiele.negatywnych opinii na ich temat i chcialbym sie dowiedziec czy to wszystko prawda jest. Naprawde nie da sie wyjechac z tego kraju za pomoca jakiejkolwiek agencji pracy ? Nie jestem kolejnym polaczkiem nieznajacy angielskiego, ale chcialbym najpierw cos znalezc w polsce zeby moc pozniej szukac czegos tam.
Obserwuj wątek
    • Gość: rewa Re: Staffline - Reading tesco IP: *.4-3.cable.virginm.net 01.12.13, 00:49
      chlopie tu jest 1 000 000 polaków teraz, 90% z nich zna angielski i gdzie nie pojdziesz do roboty to zawsze trafisz na ktoregos z nas ktory ci jeszcze bardziej obrzydzi zycie tu na miejscu, znam to z autopsji. Staffline ci wprawdzie da cos do roboty ale o kontrakt jest ciezko wszedzie, juz nas za takich mają od brudnej roboty i predzej wolą kogos wyjebac z roboty zeby na jego miejsce miec 2 flexible tempow. sam tu przyjechalem we wrzesniu i nie moge zagrzac nigdzie miejsca dluzej niz 3 tygodnie
      • Gość: anonim Re: Staffline - Reading tesco IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.14, 19:13
        Wyjechałem do Reading w wrześniu przez Staff line i w ciągu 2 miesięcy przewineło się w tesco 300 osób... ciągle szkoleni nowi bo nikt tam dlugo miejsca nie zagrzał, przełożeni hamscy i beszczelni wyzyskujący głównie polaków i słowaków. Zapewniają aż 7,5h w ciągu tygodnia co przy cenach życia w Reading to znaczy że nawet utrzymania nie jest w stanie zapewnić. W zależności ile procent zrobisz tak też bedziesz czesto pracować, naiwni pokazali ze da sie szybciej pracowac to teraz wszyscy maja narzucone szybsze tempo, stawki bez szalu
        • Gość: Ja Re: Staffline - Reading tesco IP: *.15-3.cable.virginm.net 05.03.14, 01:53
          nie przyjezdzajcie jesli nie macie ze soba 700F na mieszkanie i ibis kosztuje taniej nabijaja w butelke ktos dobrze na tym zarabia z mieszkaniami jest problem niski standard i sa drogie w pracy stres na kazdym kroku spisuja za cos jak trzeba szybko robic na czas zamowienia i czasem tracic czas na przepakowanie a to tez stresuje zajmuje czas ludzie zaczeli szybciej robic i zarabiac to podniesli norme nadgodziny sa dzwonia godzine przed czy ktos moze przyjsc albo o 8 rano gdy ktos pojdzie spac 3-4 smieszne mysla ze mieszkamy chyba w magazynie i mozemy zaraz sie zjawic siedze od wrzesnia a mam 180F po oplaceniu mieszkania w niedziele, a jest 5 marca szok i te gwarantowane 7,5godziny tygodniowo czyli jeden dzien a niekiedy jak za duzo ludzi nabrali siedzialo sie 5 dni w domu i modlilo o godzine pracy wiec zadzwonili i po pol godzinie wylogowali 10 osob i mnie przy okazji bo za duzo zamowili a chodzilem z buta do pracy 1 godz w jedna strone z centrum teraz autobusem i to dwoma 60F miesiecznie trzeba bulic za wygode a i tak dojazd do pracy zajmuje 45 minut praca tak ciezka (przykladowo 100 zgrzewek wody pakowanj po 8 sztuk/2litrowe wody - na to zadanie mamy 20 minut wlaczajac w to zaladowanie 3 koszy na wozek a czasem kolejka do nich i trzeba czekac, zeskanowac drukarke - czasem trzeba znowu czekac bo sie system zawiesza albo nie ma papieru i nie ma komu zmienic, dojechac do lokacji i latasz jezdzisz wrzucasz a tu Ci menadzer podchodzi zajmuje z 3 minuty na tlumaczenie ze jak sie skacze z wozka to niebezpiecznie i spisuje dodatkowy stres a czas goni a sie nie da wolniej, pozniej dowiezc na miejsce, po drodze wozki dowozace towar na regaly ktore maja pierwszenstwo blokuja nas tracimy czas i obok inni zbierajacy zamowienia i zator na calej dlugosci a czas leci), ze sie spi i pracuje w miedzyczasie cos do jedzenia kupic nawet do centrum sie nie wyjdzie bo juz sie nie ma sily ani ochoty jesli Chcecie takiego zycia nie macie co robic z czasem lubicie stres ciezka prace to zapraszamy jak najedzie was duzo to nawet duzo wolnego bedzie bo jak za duzo ludzi do pracy to kazdemu rozdziela po 2 dni pracy w tygodniu tak ze na mieszkanie moze sie zarobi a za co jesc i odlozyc szok :/
    • Gość: jaro Re: Staffline - Reading tesco IP: *.bb.sky.com 01.12.13, 14:33
      a uważasz ze kolejny polaczek znajacy anglika i przyjezdzajacy do uk poradzi sobie bez mamusi i tatusia?
    • Gość: Ja Re: Staffline - Reading tesco IP: *.15-3.cable.virginm.net 05.03.14, 01:48
      nie przyjezdzajcie jesli nie macie ze soba 700F na mieszkanie i ibis kosztuje taniej nabijaja w butelke ktos dobrze na tym zarabia z mieszkaniami jest problem niski standard i sa drogie w pracy stres na kazdym kroku spisuja za cos jak trzeba szybko robic na czas zamowienia i czasem tracic czas na przepakowanie a to tez stresuje zajmuje czas ludzie zaczeli szybciej robic i zarabiac to podniesli norme nadgodziny sa dzwonia godzine przed czy ktos moze przyjsc albo o 8 rano gdy ktos pojdzie spac 3-4 smieszne mysla ze mieszkamy chyba w magazynie i mozemy zaraz sie zjawic siedze od wrzesnia a mam 180F po oplaceniu mieszkania w niedziele, a jest 5 marca szok i te gwarantowane 7,5godziny tygodniowo czyli jeden dzien a niekiedy jak za duzo ludzi nabrali siedzialo sie 5 dni w domu i modlilo o godzine pracy wiec zadzwonili i po pol godzinie wylogowali 10 osob i mnie przy okazji bo za duzo zamowili a chodzilem z buta do pracy 1 godz w jedna strone z centrum teraz autobusem i to dwoma 60F miesiecznie trzeba bulic za wygode a i tak dojazd do pracy zajmuje 45 minut praca tak ciezka (przykladowo 100 zgrzewek wody pakowanj po 8 sztuk/2litrowe wody - na to zadanie mamy 20 minut wlaczajac w to zaladowanie 3 koszy na wozek a czasem kolejka do nich i trzeba czekac, zeskanowac drukarke - czasem trzeba znowu czekac bo sie system zawiesza albo nie ma papieru i nie ma komu zmienic, dojechac do lokacji i latasz jezdzisz wrzucasz a tu Ci menadzer podchodzi zajmuje z 3 minuty na tlumaczenie ze jak sie skacze z wozka to niebezpiecznie i spisuje dodatkowy stres a czas goni a sie nie da wolniej, pozniej dowiezc na miejsce, po drodze wozki dowozace towar na regaly ktore maja pierwszenstwo blokuja nas tracimy czas i obok inni zbierajacy zamowienia i zator na calej dlugosci a czas leci), ze sie spi i pracuje w miedzyczasie cos do jedzenia kupic nawet do centrum sie nie wyjdzie bo juz sie nie ma sily ani ochoty jesli Chcecie takiego zycia nie macie co robic z czasem lubicie stres ciezka prace to zapraszamy jak najedzie was duzo to nawet duzo wolnego bedzie bo jak za duzo ludzi do pracy to kazdemu rozdziela po 2 dni pracy w tygodniu tak ze na mieszkanie moze sie zarobi a za co jesc i odlozyc szok :/
      • Gość: byly pracownik Re: Staffline - Reading tesco IP: *.internetia.net.pl 06.03.14, 12:39
        bardzo dobrze opisal to kolega powyzej wszystko sie zgadza pracowalem tam niecaly rok i sie dziwie ze tyle wytrzymalem normalnie to po miesiacu juz by mnie nie bylo :)
        • Gość: Ja Re: Staffline - Reading tesco IP: *.15-3.cable.virginm.net 27.03.14, 21:19
          Praca jest ciężka i nie polecam ludziom , którzy są słabi fizycznie . Chociaż z drugiej strony są dziewczyny , które robią po 110% normy ale nieważne .
          Jest to dobra opcja np dla studentów, w okresie wakacyjnym jest bardzo dużo pracy wiec można sie spiąć i przez te dwa-trzy miesiące sporo zarobić. Na dłuższą metę jednak nie polecam, no chyba, ze się dostaniecie na jakieś lepsze stanowisko albo kontrakt.
          Pozdrawiam
      • Gość: Kris Re: Staffline - Reading tesco IP: *.antsatgor.pl 06.07.14, 16:46
        Kuźwa, kto cię uczył pisać ?!
        Nie wiesz co to przecinek, kropka ?
      • Gość: Zero Re: Staffline - Reading tesco IP: *.star.net.uk 25.09.14, 21:17
        Szczerze, z calego serca odradzam wyjazd ze Staffline ! Ja i kilka osob, ktore wyjechaly za pozyczone pieniadze, przezylismy prawdziwy horror ! Nic sie nie zgadzalo z tym co bylo w ofercie ! Jak tak mozna ludzi traktowac ? Nie ufajcie im bo to jest naprawde oboz pracy a nie praca ! Wojewodzki Urzad Pracy powinien za to przed sadem odpowiedziec ! Ja im na pewno nie odpuszcze, bo przesadzili ! Jestem czlowiekiem a nie przedstawicielem bydla ! NIE WYJEZDZAJCIE !
    • Gość: Rafał Re: Staffline - Reading tesco IP: *.range86-177.btcentralplus.com 08.04.14, 18:48
      Tylko nie staffline. Pracowałem tam dwa tygodnie i zwolnili. Ponoć za niską normę wyrabiają. Tu chodzi, że co tydzień przyjeżdżają nowi ludzie i płacą za hotel po 280 funtów w tym administracyjna opłata 100 funtów nie zwrotna i chodzi, żeby ściągnąć najwięcej ludzi a potem zwalniają pod jakimś pretekstem. Nie jest normalne , że co tydzień pojawia się 30 nowych osób. Minęły dwa miesiące i nadal nie wiem, czy się utrzymam w Anglii. Bo chodzę po agencjach tu praca na 2 lub 3 dni. Ludzi za dużo w Anglii. Ale jak już jechać do Anglii to na pewno nie przez Staffline
      • Gość: Remi Re: Staffline - Reading tesco IP: *.20-1.cable.virginm.net 20.04.14, 13:07
        Pracuje dla staffline 8 miesięcy kolego masz potrzęści rację, tu trzeba zapie...ć albo cię wyrzucą do tego dochodrzą powiązania typu ci którzy mieszkają w zatłoczonych mieszkaniach pracowniczych mają więcej godzin pracy, niby losowo wybierane palety a tak naprawde teem liderzy i wszystko powyrzej wysyła cię gdzie chcą, sam performens to czysta manipulacja, jesteś po to by rozjebać jak najwięcej palet przy zerowej ilości błędów a jak już nie będziesz przydatny to ci tak ułożą zmianę że się sam zwolnisz bo będziesz opie...ł najgorszą robotę widziałem takie przypadki :(
        • Gość: taniejsienieda Re: Staffline - Reading tesco IP: *.147.132.117.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.08.14, 12:22
          Za 4 razy większą kasę niż w Polsce mogę zapie...ć:) a jak zauważyłeś powiazania pomiędzy pracą a mieszkaniem które wynajmuje ktoś ze stafflinu, zglos to do biura staffline w Nottingham, to zrobia ztym porządek w 24h. W szkocji pracowałem z nimi i kontrakt managerka miała swoje chaty potajemnie i jak się dowiedzieli w staffline to poszla na osla laczke.
      • Gość: peterborough Re: Staffline - Reading tesco IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.04.14, 17:23
        Peterborough tesco charówka za drobne do tego w zimnie , zucanie bananami ziemniakami po 20 kg itp . 4 - 6 h dziennie za 6.31 w tempie , poprostu policz ile zarobisz - gowno, ja stracilem czas i pieniadze , zakwaterowanie przez staffline w zagrzybionym i zapluskwionym mieszkaniu, pogryzly nas pluskwy i wszedzie slychac rosyjski w pracy i na ulicy , anglia teraz to po prostu syfff!!!!
        • Gość: homeless Re: Staffline - Reading tesco IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 19.08.14, 21:37
          Harówka za drobne? Ja w Polsce tyle nigdy nie zarabiałem. Poza tym ja zarabiałem funty a nie "gówna" i nie rzucałem bananami. Może byłeś w Kongo ? Harówka piszemy przez samo H a rzucanie przez RZ a uściślając staffline nie wynajmuje zakwaterowania tylko daje pracę i bardzo sobie tą agencję chwalę a pracuję z nimi już kilka lat i to w różnych miejscach.
          Ps. maksymalne ciężary na magazynach w całej unii lebiego wynoszą 15 kg, wiec nie okłamuj ludzi którzy mają potrzebę wyjazdu do pracy do UK - polski nieudaczniku.
          Odnośnie z języka rosyjskiego, który tak bardzo Ci przeszkadzał w pracy, to nie warto zniżać się do poziomu takich jak ty i komentować te wypociny.
      • Gość: edwardo Re: Staffline - Reading tesco IP: *.205.135.246.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.08.14, 15:39
        a dlaczego nie przez staffline? bo nic konkretnego nie napisałeś, może poleć kogoś cooo? czy tylko marudził będziesz ?
    • Gość: Rafał Re: Staffline - Reading tesco IP: *.range81-129.btcentralplus.com 20.06.14, 15:50
      Ja pracowałem w Tesco Crick Daventry. Ciężka praca. Jak wyjeżdżasz z Polski i Ci mówią, że praca jest pewna tzn. że możecie ją dostać. Ale są testy, dwóch gości prowadzi szkolenia bardzo dużo klną na szkoleniu byłem w szoku. Na testach gościa oblali wydał pieniądze na hotel około 400 funtów plus przejazd i wracał do Polski. Angielski wymagany biegły. Musisz się liczyć, że wyjeżdzając przez tą agencję stracisz około 3 tys. złotych. A jak dostaniesz prace to nie gwarantują ilości godzin a za hotel musisz placić i jeść. Poza tym ciężka roboty. Jeździsz lolopem jak spowodujesz wypadek pójdziesz do więzienia tak mówi szkolący Tymoteusz chyba tak miał na imię. Poza tym jest tam jeszcze taki jeden z bródką. Cały czas straszą, że Ciebie wyrzucą. Traktują ludzi jak śmieci. To chyba na tyle
      • Gość: homeless Re: Staffline - Reading tesco IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 19.08.14, 21:41
        Pewnie masz trochę racji, ale w Polsce traktują tak samo za 5 x mniej :(
        Ja pracuję w Snodland i jestem zadowolony, roboty mamy aż za dużo, a traktują nas też jak worki, chociaż jak sobie wypracujesz miejsce na liście to nikt się nie czepia.
        Powodzenia, ja jeszcze trochę tu przezimuję :)
        • Gość: emigrant007 Re: Staffline - Reading tesco IP: *.15-3.cable.virginm.net 15.10.14, 20:07
          Pracuję już ponad rok W DC Reading przez staffline. Początki były ciężkie. Praca nie jest tak lekka jak mówią w Polsce oraz w hotelu nie można zostać dłużej niż tydzień za 170 funtów opłaty admin. którą wpłaca się na początku. Nie jest łatwo ale przy odrobinie zatarcia da się wyrobić normę i zarobić dobre pieniądze . Ja pracuję już tutaj za długo ale praca nie jest zła na początek , a jak widać po moim przykładzie można tam przetrwać przez dłuższy okres czasu chociaż to raczej nie jest jakiś dobry pomysł , chyba , że komuś bardzo zależy na odkładaniu kasy. Pracuje tutaj parę dziewczyn ale osobiście nie posłał bym tam żadnej sobie znajomej kobiety.
          Reasumując - pracy jest dosyć dużo, płaca jest w miarę dobra jak na agencję ale nie ma łatwo , a obowiązki to przede wszystkim picking ( kompletacja zamówień) , bo doproszenie się o trening na jakąkolwiek inną rolę na magazynie graniczy z cudem . Pozdrawiam
    • bandi64 Re: Staffline - Reading tesco 12.01.15, 15:17
      emigrant007 czy mozesz podac swoj adres mailowy?Mam do ciebie kilka pytan.
    • Gość: picker Re: Staffline - Reading tesco IP: *.bb.sky.com 20.01.15, 20:35
      widze ze na forum przewazaja maruderzy ktorzy chcieliby dostawac pieniadze za siedzenie w domu przed telewizorem... nie wiem jak wy ale ja zeby dostac 2 dni wolnego w tygodniu to musze sie tydzien wczesniej upomniec ze w nastepnym tygodniu przydoloby sie troche odpoczac...(przewaznie robie jak najwiecej) praca nie jest lekka ale ja zarabiam ?9.55/godz na dniowkach a najgorszym przypadku ?9.10 co jest placone za 100% ktore i tak jest wymagane wiec jezeli supervisor cie pogania to pomysl ze to rowniez lepiej dla ciebie.. na weekendach i nockach placa jeszcze wiecej a w Reading jest to naprawde dobra wyplata, zwlaszcza ze jest to agencja... pracy jest duzo a z tego co rozmawiamy z ludzmi to nikt nie pracuje mniej niz 5 dni, no chyba ze chce ale norma jest 6 dni w tygodniu... zadna agencja nie moze podnajmowac mieszkan wiec to jest fikcja z tymi powiazaniami... jezeli przyjezdzasz tutaj odlozyc kase to szczerze polecam i Staffline i Tesco w Reading... jezeli znasz swoje mozliwosci fizyczne to mniej wiecej jestes sobie w stanie wyobrazic czy dasz rade... ja tez mialem ciezko na poczatku ale po 6 moze 8 tygodniach wyrabialem norme... duzo dziewczyn tu pickuje i faktycznie daja rade no i mozna zawiesic oko co umila dzien w pracy :) cala kadra kierownicza jest taka jak i wszedzie i sa po to sa zeby pilnowac pickerow... jak ktos robi powoli, robi bledy albo chodzi sobie na papierosa co godzine mimo 1 dozwolonej przerwy to wiadomo ze predzej czy pozniej go zlapia ale taki typ nie widzi w tym nic zlego bo to oni sa debilami... przynajmniej jego zdaniem... ja jezeli potrzebuje jakiegos dnia wolnego to zawsze go dostaje jezeli jest to dostepne... nie zdazylo mi sie jeszcze zeby ktos mial o cos pretensje do mnie... robie swoje najlepiej jak potrafie i tak moim zdaniem trzeba pracowac wszedzie ale jezeli nie masz zamiaru ciezko pracowac to daj szanse innym bo pewnie i tak cie zwolnia... najwazniejsze to pokazac co sie umie a pozniej jest juz z gorki... ja pickuje dla Stafflinu 4 i pol roku i jak sie skonczy ta praca to pewnie zjade do Polski...

na poczatku napewno jest ciezko i drogo przede wszystkim dlatego ze przyjezdni z Polski przeliczaja sobie wszystko na zlotowki a to nigdy nie bedzie dzialac w ten sposob bo mozna dostac depresji (jak kilku gosci piszacych przede mna :) )
      hotele zalatwiaja jeszcze z Polski wiec ci tutaj na miejscu nic do tego nie maja ale mimo wszystko sa pomocni bo moj kolego przyjechal przed swietami i bylo troche zamieszania ale jeden z drugim gdzies podzwonili i jeszcze tego samego dnia mieli lokum plus Staffline placil za taxi zeby tam dojechali... nie jest zle jezeli odpowiednio sie do tego nastawisz...
      powodzenia i byc moze do zobaczenia, pozdrawiam
      • Gość: gosia Re: Staffline - Reading tesco IP: 109.180.104.* 02.08.15, 17:54
        czesc, mozesz mi podac jakis numer telefonu do tej agencjii. dziekuje
        • Gość: Monia Re: Staffline - Reading tesco IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 29.09.15, 14:51
          Sprawdz tutaj: ...Cpm0jQ
      • ushi_marcin1982 Re: Staffline - Reading tesco 18.01.16, 07:56
        hej, mam kilka pytań. Mam wyjechac 23 lub 26 luty do reading pracować w tesco. Jak możesz to odezwij się do mnie na maila szakal76@wp.pl Z góry dzięki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka