yossarian-22 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 15.02.07, 15:58 Ja czekam na wylot juz ponad tydzien. Najpierw mial byc w zeszla niedziela, potem w tą, a przed chwila dzwonil SZ.P Mardaus i oznajmil ze jednak w przyszla;/ Po tym co tu przeczytalem ma coraz wieksze watpliwosci. Mardaus ma zamiar wyslac mnie do Daventry(fastway czy cos takiego). Duzo juz bylo o tej miejscowosci ale czy moze mo ktos powiedziec jak to tam wyglada teraz? Czy zmienilo sie cos? Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian-22 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 15.02.07, 16:02 aaaa i jeszcze jedno! Cos ktos napomknal o testach na obecnosc narkotykow. Jak to tam wyglada bo musze przyznac ze zdarza mi sie zapalic jointa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minimal Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 18:03 Do uzytkownika yossarian-22. Napisz mi na maila mini-mal@o2.pl skad jestes i jak wygladaja twoje kontakty z DE. Zdaje sie ze mamy ten sam problem ja dzis takze dowiedzialem sie o kolejnym, juz trzecim terminie wylotu. Ta sama miejscowosc i ten sam magazyn. Zkaladajac ze dojdzie ten wyjazd do skutku pewnie bedziemy jechac tam razem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian-22 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 15.02.07, 18:26 Dokładnie tydzien temu bylem na spotkaniu rekrutacyjnym w krakowie. Na spotkaniu Mardaus mial od razu oferte pracy w "zamrażalce" w Warrington ale jednak okazalo sie ze pracownicy mają byc jednej narodowosci, a w skladzie byli polacy i slowacy wiec wyjaz nie doszedl do skutku. W tym tygodniu byla mowa o Daventry... Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian-22 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 15.02.07, 18:29 I tego co mowil Mardaus to ma leciec ekipa 10 osobowa. Dwoch od niego i 8 z waw-y i okolic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mini-mal Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 19:28 no to z tego co piszesz wynika ze pan Mardaus z nami sobie pogrywa!!! Tobie powiedzial ze ekipa 10-cio osobowa i 2 ludzi od niego. To bardzo ciekawe bo ja mam jeszcze kontakt z 2 osobami ktore mialy leciec w zeszlym, w tym, a teraz w przyszly weekend. Czyli jest nas w sumie 4. To ma byc jakas loteria??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noirot Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.brda.net 15.02.07, 19:39 Czy zaglada tu ktos ze spotkania w Poznaniu z 08.02.2007 ? Jakby cos to piszcie noirot@vp.pl Jesli ktos ma cos ciekawego do przekazania w sprawie pracy w DE to tez niech pisze do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZEN Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.ampionet.pl 15.02.07, 22:32 Bylem w Poznaniu na spotkaniu i jak tak sobie licze to sie zastanawiam czy ludzie jada tam zyc na biezaco czy zeby cos odlozyc kaski? Bo powiedzmy miesiac wyjdziemy okolo 160h x 5.60F (srednia stawka) to wychodzi 896f brutto, minus 206f podatek i ubezp, minus 280f acomodation i minus jedzenie, dojazdy, zycie okolo 150f, to wydatki razem wychodza 636f czyli 896f-636f=260f na czysto!!! Dobrze licze??? Przeciez to smiech! A jak ludzie tu pisza ze czasem robia po 2- 3 dni w tygodniu to chyba dokladaja do tego interesu. Dobrze pisze czy sie myle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rekrutacja15.02.07 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.c243.petrotel.pl 16.02.07, 08:49 Czy ktos juz dostal telefon z tego dnia rekrutacji WWA ? bo jestem ciekaw czy to nie jakas lipa ? mi osobiscie powiedzial marduk ze zadzwoni w poniedzialek zeby juz sie powoli pakowac a wam ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.c243.petrotel.pl 16.02.07, 08:54 jak cos pisze moj gg:4273738 odnosnie wyzej postu !! (rekrutacja) albo e-mail runio86@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anil Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.c243.petrotel.pl 16.02.07, 09:07 Mnie tez interesuje czy cos wiadomo o rekrutacji z dnia 15.02.2007 ?? Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian-22 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 16.02.07, 10:49 Proponuje zeby pisac tutaj kiedy Mardaus ma zamiar wyslac kolejnych obozowiczow. Ja jestem z Krakowa i wylot ma byc w przyszla niedziela do Daventery. W pojedynke nic nie zdzialamy ale jak bedziemy wspolpracowac na pewno wyjdziemy na tym lepiej!! Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian-22 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 16.02.07, 10:51 Moje gg: 5106289 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZEN Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.ampionet.pl 16.02.07, 12:34 No ale ile tam zarobicie?:))) Zastanawialiscie sie? czy tylko aby wyjechac? Co myslicie o przedstawionych na spotkaniu warunkach finansowych i kosztach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.c243.petrotel.pl 16.02.07, 13:37 a co masz w polsce do stracenia ? jak nie masz rodziny tzn zone corke mieszkasz na utrzymaniu rodzicow a chcesz zaczac nowe zycie zagranica na poczatku w tej firmie to nie myslal bym dlugo nad tym w trakcie tej pracy szukasz inna lepsza @!! SZKOLISZ JEZYK A CO DO zarobkow to mozna zarobic ok 200f dl siebie na reke po oplaceniu wszystkiego !! zastanow sie i...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.adsl196-7.iam.net.ma 10.03.07, 17:41 Po pierwsze,praca raczej bedzie ciezka i czy podolasz zalezy od ciebie. Z wynagrodzenia DE da sie przezyc, jak bedziecie pic i cpac codziennie to wam nie starczy na powrot do Polski. Do nadgodzin raczej zmuszaja wszystkich, jak nie to i czasami mozna stracic prace, bo jestescie tansi i agancje maja kontrakty z pracodawcami o ilosci godzin przepracowanych. Polscy Superviser sa najgorsi w Anglii, kazdemu wchodza w tylek i sa ze Slaska. Co do Warrington jest to nowy magazyn gdzie rzadzi Owen, spoko gosc. NIE BEDZIECIE PRACOWALI I WASZE PERFORMANCE BEDZIE MALE JESTESCIE DO ZWOLNIENIA. Jak bedziecie sie trzymac razem to zwolnia wszystki, na wasze miejsce jest wielu. Co do przelotu jak bedziecie na liscie to polecicie. Loty sa odwolywane przez Anglie, poniewaz na ten moment sa male obroty w sklepach i nie ma nadgodzin. Wiem, ze ludzie sie nie pokoja ale to normalne. W tamtym roku juz bylo duzo pracy, ale styczen i luty nie bylo. W tym roku nie ma pracy od konca lutego, bedziecie pracowali dobrze to przejdziecie na stale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y0ssarian22 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.rtk.net.pl 20.02.07, 14:13 Otrzymałem dziś telefon w sprawie wyjazdu w niedziele. Daventry(fastway)...ma mi wyslać numery telefonów ludzi którzy jadą ze mna. A wy???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.c245.petrotel.pl 20.02.07, 17:30 do mnie dzwonil i wyslal na poczte umowe !! i powiedzial ze mamy wyjazd 4.03.2007 razem jeszcze z dwoma osobami a lecimy do Magazyn Middleton II koło Manchesteru. Razem ma leciec 5os !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lelo Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.02.07, 14:04 Ja mam lecieć w sobotę lub niedzielę do Middleton II, do magazynu chłodni +2 lub 3 stopni. Czy ktoś tam pracował lub pracuje? Ciekawy jestem jak tam jest. Moje gg 7851369. Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
przemasfrugo Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 06.03.07, 20:03 Pracuje ktoś jako operator wózka bocznego wysokiego składowania? Bo mi zaproponowali właśnie taka pracę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.cable.ubr05.enfi.blueyonder.co.uk 18.03.07, 23:25 Temat umarl czy DE juz nikogo nie zatrudnia ?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek31 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 08:07 komu wierzyć jedni tak piszą drudzy tak o co cho... co jest grane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ex-pracownik Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.chello.pl 23.03.07, 18:17 Nie jest źle, zależy na co sie nastawisz. Jak myślisz, że tam raj to się pomylisz, ale jak jedziesz z nastawieniem że chcesz pracować to będzie OK. Zreszta w Drivingu sporo sie poprawiło,bo Driving wie ze Trade Unions patrzą im na ręce. Tak przynajmiej bylo w Middleton jak tam pracowalem. Tak jak ktos tu juz pisal na start Driving jest naprawde dobry a potem rob co chcesz.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były pracownik Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.07, 19:30 Kto im patrzy na ręce. Pobożne życzenia. Wszystko mają w d... Nie wypłacają pieniędzy należących się pracownikowi. Ich motto to oszukuj do bólu. "Pracownik 42" ma całkowitą rację. Jakie nastawienie na pracę - to poco tam jechać bez nastawienia. Cóż? Driving Tobie wszystko wybije - pracuj cały tydzień po 4 do 6 godz. dzienne (Jeśli Tobie pozwolą) i zarabiaj na ich utrzymanie. Ty jako pracownik jesteś tylko "numerem" Za urlopy nie płacą - poważnie. Przedzwoń do siedziby w Liverpolu z zażaleniem a gadka jest ta sama - Tesco nie wypłaciło, supervisor nie powiadomił, nie zaznaczono ile godzin i tak w kółko...... Co to supervisora - mój to Dżoń, człowiek, który nie powinien nadzorować pracy ludzi. Najważniejsze jest jego ego, okłamuje, pluje Tobie w twarz i to boli że to Polak Polakowi wilkiem. Wiem z wielu źródeł, że większość supervisorów to ludzie tego samego pokroju, więc OSTRZEGAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ex-pracownik Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.chello.pl 23.03.07, 18:18 A nie ma pisza juz na forum no bo jak dlugo mozna nawijac o tym samym ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tesco hinckley Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 62.231.146.* 29.03.07, 12:41 Jesli chcesz popracowac w czynie spolecznym dla tesco zapraszam do Hinckley ywoja pierwsza wyplata na czysto po 2 tyg pracy bedzie okolo 20£ zyjac za jakies 20 funtow tygodniowo.W Hinckley jest okolo 20 polakow pracujacych dla tesco ja tu jestem od 23 marca i kazdy kto dostanie taka oferte nawet niech nie probuje tu przyjezdzac waluja jak holera np w polsce nie bylo gadki o zadnych ciuchcach platnych tu sie okazuje ze masz zaplacic 60 £.Nie pakujcie sie w Driving bo naprawde bedziecie pracowac w czynie spolecznym.Po 2 miesiacach jak zarobisz 300£to bedzie max Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michuunited Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.asta-net.com.pl 29.03.07, 18:14 Witam! Jutro jade na spotkanie organizowane przez firme driving edge? Czy ktos ma jakies doswiadczenia z tą firma ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chesterfield Chesterfield i okolice IP: *.ipt.aol.com 29.03.07, 21:27 ludzie - powiedzcie, czy DE ma swoje macki w Chesterfield lub okolicach??? czy ktoś pracuje w tych okolicach i gdzie dokładnie. bardzo prosze o odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.chello.pl 06.04.07, 12:16 ludzie nie jedźcie do Hinckley - banda - rozbój w biały dzień, mój mąż pojechał i został oszukany - pensja mie taka jaką obiecywano, koszty mieszkania ponad 3 razy większe, oraz kazali również płacić 60 funtów za strój roboczy, który miał być za darmo. Banda!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.sol2.cable.ntl.com 06.04.07, 15:50 Witam Pracuje w Dventry I i musze powiedziec ze tu jest jeszcze OK ale omijac z daleka Daventry Fastway i Hinckley !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ciezka praca i w dodatku jej nie ma ( fastway ), znajomy pracuje w midelton kolo manchesteru tam praca podobna do tej z hinckley za bardzo nie polecam,chyba ze ktos ma duzo sily jestem na starym kontrakcie i jest ok ale te nowe za 70 fuli/tyg za chate to rozboj wiec zastanowcie sie !!!! bo swoja chate mozecie wynajac dopiero po 9 miesiacach duzo zalezy tez od superwisiorow ktorzy na ogol sa kutasami wiec sie pogadac nie da ,jak juz jest jakis normalny to sie od razu zwalnia bo wytrzymac nie moze w tym burdelu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly super:-)visor Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.media4.pl 28.04.07, 16:29 piszesz o mnie? :-) >duzo zalezy tez od superwisiorow ktorzy na ogol sa kutasami wiec sie pogadac nie da ,jak juz jest jakis normalny to sie od razu zwalnia bo wytrzymac nie moze w tym burdelu pozdro z PL, dawniej Brackmills i Hinckley :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stwist Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 62.231.146.* 15.04.07, 15:50 ja teraz pracuje dla draving edge na tesco fast way ,w Polsce tez mnie rekrutowal szymonski na operatora wozka widlowego wysokiego skladu , po przyjezdzie tutaj nikt mi nie zaproponowl takiej pracy , tylko jebie jako picker and packer , moje interwencje u superwaizora na nic sie zdaly nikt mnie nie testowal czy sie wogole nadaje czy nie, masz pikowac i nikogo to nie opchodzi co ci w Polsce powiedzieli, tak ze nie wiem jak dlugo tu zostane bo po 2 miesiacch zarobilem na reke ok 400f pierwsza wyplata to 20 f druga 50 trzecia 90f po odjeciu taxu i ubezpieczenia , oraz 70 f na mieszkanie z cosul taxem zostaja naprawde nie za duze pieniadze jak na warunki angielskie max ok 120 - 130 f bez owertime na tydzien tak ze kazdy musi sie zdecydowac , ale to zalezy czego sie oczekuje i jakie masz w kraju zarobki bo tyle to i w polsce mozna zarobic jak masz dobra prace aha i nie ma zadnej pewnosci ile pracujesz na dzien moze byc 8 h amoze tylko 4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.manc.cable.ntl.com 17.04.07, 11:51 Czesc na wstepie chce powiedziec ze Driving to typowa praca dla ludzi nie do za..ia. Otorz na kazdym kroku chca sie wyruchac na hajs i udaje sie im to. Praca w firmie driving wyglada tak ze jestes typowym (robotem - czarnuchem) ktory musi latac po chali jak po..y bo procenty spadaja (czesiu z Menczesteru - sex afera) opolnie trzeba miec 95% w tyg a jak to zrobic jak masz palete a tam tylko 10 skladnikow ?za hate placisz niewiarygodna sume a mianowicie 70 fuli za tydzien czy to nie zlodziejstwo na wielka skale ? odrazu odradzam tam prace chyba ze ktos walczy ze smierca to ostatnia chwila aby sie wyrwac i zyc /.............. zZLODZIEJE ZLODZIEJE ZLODZIEJE ZLODZIEJE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabbi Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.manc.cable.ntl.com 17.04.07, 12:03 Kazdy kto chce tu robic niech sie najpierw zastanowi, czy nie szkoda mu zdrowia. Bo nogi, i kregoslup dostaja po garach, a napewno nie warte jest to tych marnych funtow. Za ta sama prace w tej samej hali, na tym samym stanowisku anglik zarabia 3 razy wiecej, dlaczego? Dlatego ze nie pracuje dla driving'u. Wiec chyba cos jest nie tak:/ za bilet juz sobie sciagneli, i maja taki system, ze zarabiaja na Tobie kiedy pracujesz, a nawet jak nie pracujesz. I oczywiscie nerwy tez sie traci, bo team leaderzy, a juz nawett nie mowie nic o superviseorze, nie sa wcale chetni do pomocy zeby zalatwic jakiakolwiek sprawe biurowa. Jedynie co to homeoffice, i nic pozatym. Wiec strzezcie sie tej firemki, bo ona tak tylko taka piekna jest na rekrutacji. A najgorszy jest ten jak mu tam... Marudas czy jakos tak, Facet ktory sprawia wrazenie ze mozna zaufac po 10 sekundach, taki z niego typ wyszkolony. No i te mieszkania co to maja podobno "nie najnizszy standard", to maja chyba o wiele nizszy standard od najnizszego standardu. Bo mieszkam w ruinie, i pierwszego dnia przylecielismy we czterech i sprzatalismy do 2 w nocy ten nasz "nie najnizszy standard". Smiech na sali jak to sie mowi. Wiec uwazajcie z decyzja. P.S. umowy nie widzialem na oczy...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przyszły pracownik Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.07, 12:12 Witam Ja odbyłem ostatnie spotkanie w rzeszowie, generalnie znając przynajmniej podstawy angielskiego nie powino być problemu ze spełnieniem wymagań. Uwaga bo na formulażu trzeba podac przynajmniej jednegho poprzedniego pracodawce który udzieli referencji. Całkowicie bez znajomości języka nie warto jechać. Ja osobiście dostałem dośc ciekawą ofertę. Polagałaby ona na tym, że nie pracowałbym dla DE tylko bezpośrednio dla tesco. Pan Mardaus oznajmił, że od czasu do czasu tesco zleca im znalezienie kandydatów z odpowiednim poziomem angielskiego do pracy bezpośrednio dla tesco. Oferta jest o tyle ciekawa, że zarobki są wyższe o jakies 0,60 funta na godzine, nie wspominając o pracy na 3 zmianie czy w święta wtedy płaca jest znacznie wyższa. Drugim plusem jest zobowiązanie wobec DE do mieszkania w ich lokum przez jedynie 6 miesięcy a nie 9 w przypadku pracy dla DE. Ogólnie uważam, że warunki pracy dla tesco sporo lepsze niż dla DE. Wyjazd mam do middlewich, kojaży ktoś jak wygląda praca na tamtejszym magazynie? jest to magazyn w temperaturze pokojowej co na pewno jest plusem biorąc pod uwage aurę na wyspach. Zwiększył się również koszt opłaty rejestracyjnej w home office teraz wynosi 90 funtów, nie jest to jhednak wymysł DE tylko rządu UK, który podniósł stawki. Pozostałe warunki umowy tak jak w innycn postach 70 funtów mieszkanie, przelot za sponsorowany itp, prosze o jakieś wieści odnośnie pracy w middlewich, a jeśli ktoś ma jakieś pytania prosze pisać na forum, bądź gg 8107145. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.chello.pl 21.04.07, 14:23 No wlasnie, to mnie zastanawia jak to jest ze zwiazkami między Tesco i Driving Edge. Wszyscy tutaj psioczą na Drivinga a dla Tesco jest to widac dobry partner. Czy szefowie Tesco nie widza ze Driving jest niewydolny organizacyjne? Wspolpraca trwa ponoc od kilku lat. Po tym zleceniu rekrutacji widac ze wiezy miedzy tymi dwoma firmami sa dosc mocne. Moze to jakas zmowa i Tesco nie chce sobie psuc marki i do magazynow gdzie robota jest przechlapana zatrudnia ludzi pod szyldem Drivng Edge? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pryszły pracownik Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.07, 16:46 Ciężko powiedzieć jakie są faktycznie stosunki między Tesco a DE, skoro tesco w niektórych przypadkach zleca znalezienie pracowników bezpośrednich a w większości przypadków jest to praca pośrednia. Być może tesco niewiele wie o bałaganie organizacyjnym DE, albo nie chce wiedzieć bo w sumie to dla nich jest obojętne jak DE zachowuje się wobec swoich pracowników, w każdym bądź razie jest kilka postów odnośnie zatrudnień bezpośrednich przez TESCO które organizowało Top Gear, i nie ma tam ani jednej negatywnej opinii na temat tego typu zatrudnienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.ipt.aol.com 22.04.07, 04:00 Co do zatrudnienia bezposrednio w Tesco niezbyt mi sie chce w to wierzyc. Robota Mardausa to sprzedawanie lodowek eskimosom, jezeli rozumiecie co mam na mysli.W okolicy Manchesteru ostatnio Steve Nielsen (ksywa Pinokio) i Eric Wiliams kreca wlasny biznes, nie mam pojecia czy uzgodniony z DE, polegajacy na wynajmie mieszkan agencyjnych pracownikom za wlasnym posrednictwem, co kosztuje od 200 do 400£ wiecej niz ceny rynkowe. Jednak okreslaja oni to jako "przysluge" dla ludzi bo zalatwiaja mozliwosc wyprowadzenia sie z mieszkan agencyjnych przed uplywem 9 miesiecy.Jestem ciekaw czy maja na to zgode, czy po prostu kantuja swoja firme. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syzyf Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.bagu.cable.ntl.com 16.05.07, 00:25 Nie wiadomo o co biega ale nie tylko Nielsen i Wiliams kreca.Tutaj dolacza do nich wyzsze menadzerstwo. John Greenland i Mark Urgent razem z Nielsenem kombinuja z chatami jak moga. Oferuja ludziom z Drivinga swoje chaty za zaporowa cene, niby ze chca pomoc. Ciekawe czy w Driving Edge pracuje jeszcze ktos uczciwy bo skoro juz menadzerowie kreca waly to zaszlo to juz chyba za daleko. I jeszcze niby ze przysluge robia ze mozna u nich na chacie mieszkac.. jak rzucili cene to sie okazalo ze nie sa tacy przyjacielscy. I na to wszystko Radziu ksywa wodz szalone oko biega na ich uslugach. Pewnie walki kreca juz wszedzie gdzie Driving ma magazyny. Nielsen (Pinokio) jest mistrzem wciskania kitu i mowienia jak to bardzo mu zalezy i jak on sie nami opiekuje pasozyt jeden. Kazdy z nas to dla nich potencjalna fabryczka funtow. Nie dajcie sie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.media4.pl 16.05.07, 18:12 to Nielsen już sie zajal Daventry? nie ma Dodda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 10:41 czy ktoś pracuje w hinklej w tesco zna morze sebastiana z sandomierza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieuchwytny Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.sol2.cable.ntl.com 28.04.07, 17:16 Witam Ja powiem tak: unikaj ich jak tylko mozesz i trzymaj sie z daleka. Ja pracowalem dla nich ponad rok w Tesco Daventry 1. Praca na magazynie, rozne zadania, poczawszy od pickingu, przez hygiene, na loadingu/unloadingu skonczywszy.Wiele osob jest tak bardzo zlych na ta agencje, ze nie zdajesz sobie sprawy. Czeste przekrety zwiazane z pieniedzmi, ludzie czekajacy na wyplaty ROK! czasu, to tylko kropla w morzu tych przekretow. Do tego dochodzi szanowny supervisor Radoslaw K. wraz z kierownikiem regionalnym Lee D., ktorzy nie robia absolutnie nic dla swoich pracownikow, wprost przeciwnie. Powiadomienia o nadgodzinach byly doreczane albo droga sms-owa i to z zawarta grozba, ze kto sie nie zjawi, zostanie zawieszony lub nawet wyrzucony z pracy; albo, co bylo czesta praktyka-na godzine przed koncem zmiany. Ja akurat pracowalem na nocki wiec informacje taka dostawalem o godzinie piatej rano i musialem nagle sie przygotowac na prace do godziny 10. Jednym slowem-totalne dno. Dlatego radze dobrze kazdemu-zastanowcie sie dwa razy zanim zdecydujecie sie wyjechac do pracy dla Driving Edge. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolny Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 82.139.20.* 01.05.07, 22:50 Po ponad pół roku pracy w tym syfie to nie musze tu nic dodawać co najgorsze zostało napisane a i to pomnożyłbym razy 2. Niestety co jest smutne to musze przyznać że praca na własną ręke przez inne agencje też nie jest super (ale czesto lepiej płatna) Angielscy analfabeci zawsze coś sie pomylą na twoją niekorzyść i ciężko sie z nimi dogadać o co ci dokładnie chodzi, a i tak Cie oleją. Ostatnio wyczytałem w prawie pracy angielskim ze maxymalne potrącenie za mieszkanie przez pracodawce 3,9f za dzien a nie prawie 10f jak to ma sie obecnie w DE. W przyszłym tygodniu wracam z urlopu do Anglii i będe o to walczył z DE (ten łysy h.. Eric już ma czkawke na mój widok jak mnie znowu zobaczy po paru miesiącach to chyba zawału dostanie). Dla dobrze znających angielski radzę ten temat powałkować i zadzownić do National Minimum Wage 08456000678. Myśle ze jak pare osób podzwoni to sie może tym zbiorowo zainteresują. Bo prawda jest taka ze Związki mają w dupie takie rzeczy jakies tam papierki czasem załatwią i nic więcej. Szczerze bez takich firm jak Driving Edge związki nie miałyby sensu istnieć bo ludzie o nic by się nie musieli bać. Oni poprost żyją w symbiozie jak pasożyty i czerpią kase z nas roboli. Prosze o odpowiedz na forum jak ktoś coś konkretnego bedzie wiedział w tej sprawie mieszkan. Mysle ze te pieniądze są do odzyskania i nie należy DE tego odpuszczać bo oni tobie nawet pensa by nie odpuścili. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 62.232.33.* 03.05.07, 12:47 Czy w Daventry 1 jest rzeczywiscie tak zle?? A jezeli tak to co konkretnie?? Jerzy mardaus zaoferowal mi tam prace, mam rodzine na utrzymaniu, wiec prosze odpowiedz. Z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolny Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 82.139.20.* 03.05.07, 22:31 Jak masz rodzine to zapomnij że ją utrzymasz i coś odłożysz. Bo albo jedno albo drugie. A utyrasz sie jak wół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.ilkus.net 08.05.07, 17:57 pracowalem jakis czas w driving edge a dokładnie dlatej firmy tylko ze w tesco. powiem jedno daj sobie spokoj z ta firma. najgorsza firma jaka moze byc w anglii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pete Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.sol2.cable.ntl.com 09.05.07, 07:29 Podzielam zdanie w powyzszej wypowiedzi... Pracowalem dla DE pona 7 miesiecy... dno! Brak organizacji i zly dobor kadry (supervisor, team leader), ale tylko!!! w Tesco w Daventry, tam pracowalem i wiem ze nic sie tam nie zmienia bo znajomi nadal pracuja - nie polecam DE w Daventry, inne site'y podobno sa ok... wybor nalezy do Was... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Driving Edge - do kogo wysłać żądanie o P60? IP: *.media4.pl 23.05.07, 11:50 Do Filpa, Ewy, Donny, Emmy, Rachel? Macie jakiś namiar na osobę która się tym aktualnie zajmuje i prześle mi P60 do Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony nie jest zle IP: 149.254.192.* 03.06.07, 19:43 Powiem tak ja mialem szczescie bo driving zalatwial mi robote ale na szczescie nie robie dla drivinga tylko bezposrednio dla tesco wiec warnki sa naprwde wporzadku najnizsza stawka godzinowa to 6.86 plus bonusy za niedziele nadgodziny oraz robote po 19.. plus jeszcze jak sie postarasz to 2/3 tej wyplaty za wyrobiony performance ktory naprawde nie jest cieko wyrobic. Robi ze mna polak ktoy wczesniej robil dla drivinga i z tego co on mowi odradzam wszlkie wyjazdy z ta firma kanty w wyplatach to normalka jesli w ogle sa wyplaty zreszta dlugo by gadac. Innymi slowy jesli driving zaponuje ci prace dla tesco bezosrednio bierz jesli dla drivinga daj spokoj. Jak ktos potrzebuje jakihs informacji to pisac na maila jak bede potrafil to odpowiem kotekchrupek@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acid Tekknoo Kto Jedzie po 10 lipca do Manchesteru ?? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 02.07.07, 17:11 Tak jak w temacie.Magazynu jeszcze nie znam. Ciezka decyzja rozne wypowiedzi:/ Ale jest ryzyko jest zabawa wiec trzeba sie samemu przekonac jak tam jest!! Bedzie zle to powrot do domu a jak dobrze to trzeba zostac. Więc macki zglaszac sie kto kiedy jedzie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heloo Re: Kto Jedzie po 10 lipca do Manchesteru ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 19:57 dzisiaj bylo spotkanie w lodzi , malo konkretów m duzo ogolnikow, naewt nie adomo do jakiego miejsca sie jedzie , a tak moznaby bylo mieszkanie sobie zalatiec za 4-50 funtow z oplatami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: Kto Jedzie po 10 lipca do Manchesteru ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 19:59 jaka wybraliscie opcje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acid Tekknoo Re: Kto Jedzie po 10 lipca do Manchesteru ?? IP: 212.2.101.* 02.07.07, 21:25 tzn jaka opcja bo nie czaje? Mieszkania sa drogie i to masakrycznie ale z czegos musza zyc:/ Ale jak wnioskuje po przeczytaniu wszystkich postow o DE jest dobre na start i robisz za murzyna ale coz takie zycie. Jade tam w celach PRZYGODY a zarobki to pozniej bo widze wszyscy leca tam dla siana z pierwsza praca jaka podejma:/ zły tok myslenia. Wiec macki łaczmy sie a bedzie dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Re: Kto Jedzie po 10 lipca do Manchesteru ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 21:50 moj gg 6025985 , rozsadne podejscie do sprawy , liczy sie przygoda, zawsze mozna rzucic i poszukac innej Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna61 Re: Kto Jedzie po 10 lipca do Manchesteru ?? 02.07.07, 22:10 Ja mieszkam od 3 lat w UK,zaczynałem też wtakiej złej firmie i za psie pieniądze!!!A teraz mam 9/h i sprowadziłem rodzinę.Zacząć trzeba od zera,potem piąć się do góry.To jedyna rozsądna droga!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fx Re: Kto Jedzie po 10 lipca do Manchesteru ?? IP: *.chello.pl 02.07.07, 23:47 Ja cholera tu nic nie rozumiem, taka zla firma a wszyscy lgna do niej jak pszczoly do ula. Bylem dzis na rekrutacji w Lodzi i wszyscy byli chetni do wyjazdy i potulnie wypelniali papierki. Teraz Driving daje mozliwosc wyboru otrzymania pracy bez korzystania z mieszkania za 70 fuli. Problem w tym ze ciezko znalesc tak szybko mieszkanie jak sie dostaje u nich robote. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acid Tekknoo Re: Kto Jedzie po 10 lipca do Manchesteru ?? IP: 212.2.101.* 03.07.07, 08:36 DE przeciez musi z czegos zyc:/ policz sobie jest nas 5 w domku i kazdy znas na miesiac musi placic 280 fuli!!! razy 5 to jest prawie 1500fuli!!!! Za 1500fuli to masz chate w centrum Londynu!!!! A jakos mi sie nie widzi aby chetnie zatrudniali ludzi bez calego pakietu(mieszkanie przelot praca)... W dupie to mam, porobic tam za murzynów a potem spierd....... stamtad....Ja tak podchodze do tego..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fx Re: Kto Jedzie po 10 lipca do Manchesteru ?? IP: *.chello.pl 03.07.07, 09:45 I tutaj sie mylisz, gosciu mowil ze chetnie zapewnia sama prace bez przelotu i mieszkania bo mimo wysokich potracen i tak traca na tym bo polacy robia ich w hu... Zreszta jakby nie bylo bylem tutaj w PL w kilku agencjach i zawsze wolaja o kase albo za transport albo za tlumaczenie albo ubezpieczenie a Drving nie chce od Ciebie zadnej kasy na poczatek wiec trudo sie dziwic ze potem sciaga z wyplaty,koszty jakie poniosl sprawadzajac Cie z PL. Zreszta podobno przeloty na koszt Drivinga sie juz koncza bo ceny biletow sa teraz tak wysokie ze gosc powiedzial ze beda ludzi przewozic autokarami. Zgodze sie z Toba ze 70 funtow to duzo, ale zaloze sie ze jest w to na pewno jakos wliczony koszt przelotu, bo nie ma na tym swiecie nic za darmo ! Pomysl, dlaczego Driving jako jedyna firma sprowadzajac pracowanikow do prostych prac magazynowych mialby placic za ich przelot i potem tego sobie jakos nie odbijac ??? Przeciez to byliby z nich jelenie do potegi! Zawsze mozesz sie z ich chaty wyprowadzic po 6 miesiach kiedy splacisz juz frycowe a po 9 miesiacach sami Cie z niego wyrzuca zeby bylo miejsce na nowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FX Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.chello.pl 03.07.07, 09:49 I jeszcze jedno - co do tych Murzynow. Murznami to jestesy w UK w kazdej firmie. Popatrz na ogloszenia o pracy 90 % dotyczy prostych prac fizycznych bo do takiej roboty nas Polakow Anglicy szukaja i albo sie na to godzimy i pracujemy u nich albo jestesmy Murzynami u siebie wykorzystawanymi przez naszych rodzimych wyzyskiwaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acid Tekknoo Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 212.2.101.* 03.07.07, 10:29 A wiec panie kolego za transport tzn samolot sciagaj Ci z wyplaty przez 12 tyg!! Wiec tu nic nie masz za darmo. Ładny bajer wciskaja na rekrutacji. A jak dostaniesz pierwsza wyplate(30fuli) To ludzie sie dziwia czemu tak malo:/( mieszkanie, bilet,podobno ubrania robocze 60fuli, i jeszcze pewnie cos ci podjebia siania:/) To jak Ci zalatwia sama prace to daj znac spotkamy sie wtedy na miejscu:) Ale i tak robiac pod ich firma to i tak pewnie beda Ciebie i mnie w dupe ..:/Polak za granica jest najlepszy dla polaka hihi.... Podsomowując życze Ci aby zalatwili Ci sama prace i abys trafil na dobry magazyn i na fajnego "super wieser" nie wiem jak to sie pisze. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FX Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.chello.pl 03.07.07, 12:09 Ja sie Drivinga nie boje bo mam kolegow, ktorzy pracowli w Drivingu wyjechali 2 lata temu i wcale nie narzeklali Rzeczywiscie potracali im pieniadze przez 12 tygodni za przelot ale po pol roku zwrocili wszystko. Tyle ze piszesz kolego o starej umowie ktora byla zupelnie inna i wowczas rzeczywiscie nie mozna bylo jechac bez mieszkania, potracali za przlot ale za to mieli miszkanie przez pol roku za friko. Driving zmienil juz tą umowe z 10 razy teraz sa zupelnie inne warunki. Zreszta kolega, ktory pracuje w chlodni w Middleon mowil mi ze czesc osob z tego magazynu popierana przez zwiazki zawodowe podala Driving Edge do Employment Tribunal czyli takiego sadu pracy i co sie okazalo ? Driving Edge wygral, sedzia stwiedzil ze firma zapewnia pracownikom z Polski odpwiednie warunki pracy. To sa fakty mozesz zapoznac sie z orzeczeniami Employment Tribunal w Manchsterze. My Polacy zawsze bedziemy narzekac, taki juz nasz "urok" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acid Tekknoo Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 03.07.07, 15:53 Nawet zwiazki zawodowe nie pomogaja heh.....Ale taka jest prawda:/ Wiec jedziemy tam gdzie beda nas ciul ać <lol>.Zreszta kazdy moze pisac jakas bajke poki tam nie byl.... Wiec jak tam bede to wtedy bede sie wypowiadal czy jest mi zle czy dobrze - bo teraz nasza rozmowa jest bezsensu... Tylko zasmiecamy forum:] Kto jeszcze jedzie w najblizszym czasie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 12:18 wszyscy skladali dokumenty ale wiekszosc tak chetnie wcale tam nie pojedzie, jak przyjdzie co do czego , chyba ze po miesiacu robia odwrot do innej pracy , warunki predstawione przez ta firme sa dziwne co najmniej , nie podali doklandie gdzie sie jedzie same ogolniki o stawkach itd, ztreszta lepiej pracowac za mniejsza kase ale normalnie niz za wieksza i dojezdzac albo cos w tym rodzjau, w innych formach to konkretnie przyjezda przynajmniej 1 pracownik z danej firmy o robi prezentacje co konkretnie bedzie sie robic a tutaj jest na wariackich papaierach , poza tym mieszkanie 70 funtow to drogo , liczac przynajmniej 15 funtow za duzo, zafunduja autokar za 400zl i zwrocisz im to po 5-6 tygodnaicj a reszat tygodni odprowadzanie haraczu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acid Tekknoo Swindon 29lipca kto jedzie?? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 19.07.07, 16:37 Tak jak w temacie kto jedzie też?? Chyba są tu jacyś ludzie co jadą?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piootrek Re: Swindon 29lipca kto jedzie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 20:02 Ja mam jechac 29 lipca do Swindon... Kto z Was tez sie tam wybiera w tym czasie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Figo Driving Edge - krętacze i oszuści IP: *.zone2.bethere.co.uk 13.01.08, 13:18 Witam was serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaudka Re: Driving Edge - krętacze i oszuści IP: *.klc.vectranet.pl 06.03.09, 08:01 hej, nie zgodze sie z tym co napisałeś, ja mieszkałam w chacie drivinga fakt warunki były okropne ale na początek żeby się tam odnależć i zaklimatyzować to nie było tak żle. Po pół roku przeprowadziłam się ze znajomymido wynajmowanego przez nas mieszkania i bylo już zupełnie innaczej. Co do płatności drivinga to tylko z pierwszym miesiącu były jakieś scesje, póżniej płacili bez zarzutu. Teraz mieszkam sobie w Polsce na urlopie macierzyńskim od maja2008, kasa z drivinga wpływa co piątek nie mam co narzekać. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Figo Driving Edge - krętacze i oszuści IP: *.zone2.bethere.co.uk 13.01.08, 13:32 Witam was serdecznie! Wyjechałem z tą agencją w czerwcu i powiem wam, że większych oszustów nie znam... Na lotnisku w Luton czekaliśmy 1h na transport, mieszkanie brudne, stare, zagrzybione (dysponuję zdjęciami). Brak jakiegokolwiek opiekunas na magazynie. Po kilka osób w jednym pokoju, rekord jaki znam to 12 osób w jednym mieszkaniu!!!!! Oszukiwanie na tygodniówkach - zawsze czegoś brakowało. Ignorancja polskich doradców w Liverpool przerasta wszelkie granice, nie ma co liczyć na ich pomoc. Zdecydowanie odradzam!!!!!! Ja w tej chwili pracuję już bezpośredni na kontrakcie z Tesco. Z agencji polecam jak już agencję 24/7. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerycho Re: Driving Edge - krętacze i oszuści IP: *.in-addr.btopenworld.com 16.01.08, 14:10 Smiac i plakac za razem mi sie chce. Wiem ze DE to nie jest firma rzetelna i na pewno ma swoich pracownikow gleboko gdzies, ale smiac mi sie chce jak niektorzy opisuja tu niestworzone historie, jakoby ich Driving strasznie potraktowal. Przyjezdzaja do Anglii i wydaje im sie ze tu dostana wszystko na tacy. Jeden tu opowiada ze to nieslychane ze musial czekac godzine na autobus. Pysiu, a w Polsce przyjezdzali po ciebie na czas zawsze ze taki wygodny jestes czy poprzewracalo ci sie w dupie? Niektorzy narzekaja bo przyjezdzaja tu i mysla ze wszystko tu dostana, a w biurze wszystko za nich zalatwia i taka jest prawda. Sa podreczniki, jest internet, sa nawet 16-stronnicowe poradniki dla opornych. Ilu z was poczytalo, pouczylo sie systemu, przeczytalo co robic z podatkiem, jak zalatwic NIN, jak otworzyc konto w banku, jak zalatwic WRS, jak zalatwic sobie wlasne mieszkanie, council tax, jak placic za wode, prad etc? Wiekszosc narzeka "nie liczcie na pomoc w biurze..". A pewnie kur.. ze nie liczcie. Wezcie sie do roboty i zalatwiajcie sprawy za siebie. Ktos mi tu zaraz napisze ze nie zna angielskiego. Niech sie wiec go uczy. Niech nie szuka wymowek, tylko niech sie wezmie i doksztalca. Jak czasem uslysze jak jakis pajac mowi ze on nie rozumie i ze lepiej zeby sie Angol Polskiego uczyl to mnie sciska ze zlosci ze Polak moze byc takim kretynem. Tylko was nianczyc. Sam pracowalem w driving edge i widzialem jak niektore otepiale mozgi nie umialy sie podpisac, chociaz mowilo im sie ze nie beda miec zaplacone jak sie nie podpisza. Pozniej dostal taki payslipa w piatek i caly czerwony klal jak to on sie rozprawii z biurem. "GOSCIU! MOWILI CI ZE JAK SIE NIE PODPISZESZ TO NIE BEDZIE PIENIEDZY WIEC NIE WYCHYLAJ SIE ZE JESTES GLABEM TYLKO GRZECZNIE PRZEPROS I IDZ DO SUPERVISORA I SAM TO ZALATW!". W wiekszosci tak to wyglada. Driving nie jest swiety bo maja w dupie wszystkich i wszystko ale daja prace. O reszte zatroszcz sie sam. A jak jestes taki madry to rzuc ta robote, przestan narzekac i znajdz sobie nowa, bo ambicje to wiekszosc z was zostawila chyba w Polsce gdzie niektorzy wracaja na wakacje i rozpowiadaja jak to "prawie sa juz supervisorami", bo takie brednie tez juz slyszalem. Driving oplaca Ci przelot i daje na poczatek mieszkanie, wiec przylec, zacznij pracowac, a jak ci sie nie podoba to nie pierd.. caly czas jakie to chamy i nie narzekaj tylko rusz dupe i zmien prace. Proste jak konstrukcja cepa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byly pracownik DE Re: Driving Edge - krętacze i oszuści IP: *.chello.pl 17.01.08, 01:30 Oj, cała prawde kolega napisał i to bardzo dosadnie !!! Ludzie mający olej w glowie przyjezdzaja, pracuja i jak im sie nie podoba to znajduja sobie inna robote. Skargi tutaj pisza ludzie, ktorzy przyczepili sie Drivinga jak rzep psiego ogona i mimo ze on ma ich głeboko w dupie to oni sie go nadal trzymają i skarza że pies merda ogonem, zeby rzepa zrzucic. Taka zreszta jest filozofia Drivinga - oni potrzebuja ciagle swieżego miesa do roboty, wiec jezeli ktos odchodzi to sie chyba nawet ciesza bo na jego miejsce przyjdzie nowy,silny, pelen zapalu Pozdrawiam wszystkich drivingowcow. Jas Odpowiedz Link Zgłoś
engazung Re: Driving Edge - krętacze i oszuści 28.01.08, 22:52 Niezle to napisales. Zgadzam sie z Toba. Niektrym sie wydaje ze jak przjada na wyspy to milionerami zostana ale ku.... tak nie jest. Znalesc tu prace prace i mieszkanie na miejscu bez jezyka to nie ma szans. DE robi tak pakuje cie jak paczke w samolot odbiera na miejcu wrzuca do chaty i potem do pracy.Wystarczy tylko chciec.Zero znajomosci jezyka, 100£ w kieszen troche jedzenia z polski i zaczynasz. Wszystko masz ogarniete.Zajebisty start. Potem mozesz szukac na wlasna reke czegos lepszego.Bo jak chcesz sie dorobic to no chance Nie zachwalam tu DE bo doswiadczylem na wlasniej skorze jak traktuja praownikow. HWDDE Mozny by ksiazke na przylkadach napisac. Czasy UK sie skonczyly, firmy placa grosze, wymagaja coraz wicej i do tego waluta tez nie najlepiej stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acid Tekknoo Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ?Swindon IP: *.gprspla.plusgsm.pl 19.07.07, 16:40 Kto jedzie 29lipca do Swindom?? Są jakieś ludki co jadą?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpax28 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 17:23 A więc tak pracuje z drivingiem 10 miechów i z kumplem nie narzekamy ,pracujemy w Crewe w hurtowni alkoholi , jest spoko , na początku nie było over time-ów ale managerowie z firmy zpbaczyli że dobrzy z nas pracownicy i wybierają nas na overy , co 2 tygodnie w piątki. Od 2 miesięcy jestem team leaderem , więc awansowałem . Wykonuje tę samą pracę pickera ale już za większą stawke. Więc nie jest źle , firmie można wszystko uzyskać tylko trzeba pogadać i da się załatwić. Dla mnie i kumpla jest na razie ok , zobaczymy dalej......... zawsze powtarzam jak ktoś chce pracować to będzie pracował , a nie narzekał jak go wyrzucili , nie wyrzucają za byle co ........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.07, 23:47 no cóż powiem że Cała ta Agencja Driving EDGE to wielka ściema oczywiscie sa osoby ktorym sie udało.. ale pośrednicy którzy tam pravuja sa do dupy..!!.. Obiacuja kokosy a okazuje sie ze potem człowiek zamiast zarobic zapada w długi!!.. Po kilku mieisacach miałam zjachac do polski na urlop wszytsko bylo załatwione mój supervisor jeszcze pare dni pezez wyjazdem pytala sie mnie czy juz sie spakowąlam do wylotu... a tu na urlopie bedeac juz w polsce dostaje telefon od kolegi że już tam niepracuje ani ja ani kolezanka ktora ze mna przyleciała..!!.. okazała sie ze firma w której byłam zatrudniona nie wyslala mojej karty urlopwej (ponoć ale tak naprawde nie wiem kto zwinił) porpostu nie dala znac ze jestem na urlopie agencji driving edge..!!... mie wiem dokladnie jak to tam wszytsko wygladało w kazdym badz razie zostawiłam wszytskie rzeczy w angli wszytsko!!.. a nie mialam doczego wracac poniewaz wylali mnie na zbity pysk! nawet mieszknia juz nie mialam...!!!.... nie potrafie teraz tego wszytskiego wytlumaczyć nei wem kto zawinił .. nie wiem.. ale w drivingu po opowiedzeniu calej sytuacji przyszedł jakiś gosc i powiedzial ze dostaniemy wszytsko na takich samych warunkac tyle ze w innej firmie i w innym miejscu.. okej zgodziłam sie z kolezanka przyjac ta propozycje pojechałysmy z nim razem do tego miasta zaczelismy prace..!!... spoko wszytso by było dobrze gdyby nie to ze teraz czekamy juz 3 tydzien na kase... jak sie okazało driving nie wie o tym ze zostalam zatrudniona przez ich goscia w tej firmie gosc przez całe trzy tygodnie bierze za nas kase a nie wiiadomo gdzie on jest co robi nic komplenie wszyscy go szukaja a ten HU* zbiera za nas kase...!!... a co najlepsze nie jestem sama.. jest nas kilka osób,... nie wiemy co robi...!.. nie wiemy do kogo sie zgloscic... ale to totalna poracha...!!!!!!!!!!!!........... Wszytsko to ściema... i to ze po 1 roku pracy wynajmuja ci mieszknie a potem okazje si tydzien wczesniej ze masz sie wyprowadzic z mieszkania i szukac sobie na własna reke.. ztym ze prace daej masz a zarobki te same... cienkie najniższa stawka jaka jest w Angli.. czyli centralny obóz!! prawie jak we włoszech!! Odpowiedz Link Zgłoś
nieznosnyy Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 16.08.07, 09:20 Mam pytanko jest magazyn pod londynem w ktorym robią podobno skrupulatne testy na narkotyki czy to prawda? i nawet po trawce cie nie wezma .elo Odpowiedz Link Zgłoś
nieznosnyy Pytanko 16.08.07, 09:22 Mam pytanko jest magazyn pod londynem w ktorym robią podobno skrupulatne testy na narkotyki czy to prawda? i nawet po trawce cie nie wezma .elo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.sol2.cable.ntl.com 22.08.07, 17:46 walic ich to zlodzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kora Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 10:17 Bylem na rozmowie kwalifikacyjnej. Zarobki to 6.5F/h dzien i wieczor i 6.75F/h nocki. Wydatki to 70F tyg mieszkanie, dojazd do pracy na wlasna reke, miesieczny bilet to 45F niby, wyzywienie wg rekrutujacego to wydatek 20F tygodniowo. Sa trzy warianty do wyboru a) praca, mieszkanie, przelot b) praca, przelot c) praca, za b i c trzeba oddawac za bilet lotniczy. Mieszkania to szeregowki z 3 sypialniami i salonem, oplacona woda, prad, gaz i podstawowa kablowka. Zobaczymy co dalej.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg- Man U Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.manc.cable.ntl.com 29.09.07, 03:47 Stary...Pan Mardaus lub Jakubowicz zapomnial Ci powiedziec ze w tych mieszkaniach bedzie mieszkac po 5 lub 6 osob.Czasem sie trafi fajna chatka ale to zadkosc,z reguly syf.Za dwadziescia funtów sie goście u nas żywili...ale popie..lo im sie w glowie za przeproszeniem od braku mięsa i innych składników odżywczych.(no chyba że chcesz jesc dżemy z Tesco i suchy chleb to życzę zdrowia i sił do pracy)Zastanów się dobrze...nie dwa...trzy razy...ale więcej.Ta firma stacza sie już na samo dno rynsztoka.Kiedyś ponoc bylo lepiej.Niektorzy moi znajomi maja o Drivingu dobre zdanie ale jak juz wspominalem od marnego jedzenia zanikly im szare komórki w mózgu.A jak juz przyjedziesz to nie żyj nadzieją że firma Cie nie okantuje na czymś...to tylko kwestia czasu.Moze juz niedlugo w polskiej telewizji bedzie program o Drivingu.Szykujemy cos na ten temat z chlopakami.Ktos w koncu powinien zajac sie ta bandą złodzieji.Przed moim przyjazdem z DRIVING EDGE przeczytalem tu fajnego posta.....lecial jakos tak - ''Jesli masz szczescie,fajny dom ,pieniądze,w miare dobra prace a los Ci sprzyja -zacznij pracę w D E . Gwarantujemy Ci że Twoje zycie diametralnie sie odmieni.'' Niestety to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
rationen Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 01.10.07, 07:01 Dziwne sa Wasze komentarze. Ja przyjechalem z drivingiem dwa lata temu i powiem szczerze, nic lepszego mi sie trafic nie moglo, bylo naprawde ok. Fakt, ze ja nawet za dom nie placilem, za to mialem najnizsza stawke i pracowalem w -30 sopniach. Ale narzekac, kazdy potrafi, trzeba umiec wykorzystac swoja szanse, a nie tylko biadoloic. Cos mowisz, ze Twoim znajomym od braku miesa komorki zaniknely, Ty czlowieku nie wiesz chyba na czym polega chec zaoszczedzenia... Jezeli chodzi o wyplate po dwoch tygodniach, to tak jest tu w kazdej pracy, w Polsce jest po 1,5 miesiaca, wiec co jest lepsze... Poczytajjce sobie stare komentarze... Wam wszystkim sie juz w d...pach przewraca, myslicie, ze bedziecie miali wszystko, ze tu na Nas czekaja z otwartymi rekoma, teraz jest inaczej, ale jestem ciekaw co bys powiedzial ponad dwa lata temu, kiedy jak ktos slyszal,z e jestes Polakiem, to juz Ci nie ufal. Spadaj pod mamusi sukieneczke, cyca cmokac, bo do pracy to Ty sie nie nadajesz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Wiem na czym polega praca z firma driving edge IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 13:35 mialem pracowac w coventry mieszkac Rugby 20 km dojazd.Oczywiscie firma płaci za przelot zalatwia prace i mieszkanie ale nie za darmo.mieszkanie kosztuje tyg 70 funtow beznadziejne warunki nie ma mebli samo wyrko w ktorym czujesz kazda sprezyne.pracujesz w tesko po kilka godz dziennie zdarza sie ze 4 godz tylko.dostajesz pierwsza wyplate po 2 tyg ale mozesz jej nie dostac bo zapomna o tobie a ponaglanie ich nic nie da moga nie wyplacic i tyle.praca jej prosta jak barszcz ale jezeli chodzi o wyplate to lipa trzeba spie..c z tamtad i to szybko bo z glodu zdechniesz chyba ze zalatwi sobie ktos druga prace wciagu tygodnia ale to nie takie proste.moj nr tele to 609-618-515 jezeli chce ktos dowiedziec sie wiecej na temat tej firmy to prosze dzwonic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk wiem jak tam jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 13:38 jezeli chodzi o pana Jerzego Mardausa to niezły bajkopisarz.rekrutuje do obozow w anglii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: picker Re: bylem tam Enfield IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.07, 10:37 głupoty piszecie !pozdro dla wszystkich pikerów z Iceland Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacor rekrutacia do driving edge IP: *.debica197.tnp.pl 20.10.07, 11:56 Mam spotkanie rekrutacyjne w Rzeszowie z tą firmą ,mam doświadczenie w pracy na wózkach widłowych gdyż obecnie od 11 lat pracuje w firmie w której praktycznie na codziej używam widlaka oraz ciężkiej pracy się nie boje,jedyny problem to to,że prawie nie znam jęz.angielskiego poza kilkudziesięcioma słówkami czy mimo to mam szanse na wyjazd??Czy jęz.angielski jest wymagany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: rekrutacia do driving edge IP: *.chello.pl 21.10.07, 00:14 Angielkim sie nie przejmuj jezeli znasz podstawy to Cie przyjma, niejeden cienias z angielskego wyjechal z Drivingiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 23:58 hej ja mialem z nimi wyjechac w czerwcu tego roku ale po tym jak sie dowiedzialem, ze firma jest cos nie w porzadku to zrezygnowalem i nawet nie pojechalem na rozmowe kwalifikacyjna do wawy. Chodzilo tu cos o obozy pracy, ale w moim przypadku tylko odnosnie pracy w magazynach a dokladniej w chlodniach. Z tego co pamietam to forumowicze nie dobrze sie wypowiedali na temat tej firmy. Nie chce cie oczywiscie zniechecac, bo moglo sie od tamtego czasu sporo zmienic. Ja np. teraz bym z tej firmy nie pojechal. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xeper Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.107.jawnet.pl 17.10.07, 11:07 Czy ktos z forumowiczów był na spotkaniu 04.10 w Katowicach i doczekał sie juz telefonu o wyjeździe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel650206 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 11:55 też czekam na telefon,mówili ,że w środę tj.17.10.2007.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel650206 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.07, 04:44 Czy ktoś pracuje w magazynach Dixonsa w NEWARK? Dixons w Newark CZY dużo jest Polaków,coś o mieście i może o polonii która liczy ok.3000,PRACA NA WÓZKU WIDŁOWYM-JAKIEGO TYPU SĄ W TYM MAGAZYNIE I INNE WAŻNE WIADOMOŚCI.Z GÓRY ŚLICZNIE DZIĘKUJĘ I POZDRAWIAM CAMEL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xeper Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.107.jawnet.pl 20.10.07, 11:51 Też otrzymałem propozycje pracy w Newark. Wylot 23.X. Camel prosze o kontakt na gg: 5349891:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel650206 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.07, 04:40 jedzie NAS trzech 23X2007Kraków ,Xeper ,bądz na gg lub skype (camel19651),byłeś na rekrutacji w Katowicach 12X?Czekam lub sms mój numer to6072508...reszta w informacji od Pana JERZEGO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 16:52 siemanko byłem na rekrutacji we wrocławiu 06.12.07,miałem propozycje zeby jechac przed swietami,ale sie nie zgodziłem,wiec powiedziano mi ,ze mam termin na około 20 stycznia wiec napewno polece,moje gg to 5163985 odzywajcie sie ziomkowie do mnie to sie stykniemy,a starzy wyjadacze niech napisza jak tam jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.punkt.pl 11.12.07, 18:18 Witam! Byłem na rekrutacji 5.12.2007 w Katowicach, jeśli ktoś też był to proszę o kontakt na gg: 2152771, spotkanie ogólnie ok, możliwość wyjazdu była przed świętami lub w połowie stycznia więc zdecydowałem się na styczeń, z tego co czytam wpisy innych osób odnośnie tej firmy to jest to różnie, w jednych magazynach jest spoko, w innych lipa, Mam kilka pytań: - Czy kontrakt jest podpisywany w Polsce czy w Anglii, w jakim języku i czy w Polsce się podpisuje jakieś papiery?? - Czy przed wylotem na lotnisku spotykamy się z kimś jeszcze z Driving Edge?? z kąd bierzemy bilety i adres mieszkania w Anglii - Z kąd pewność, że po przelocie na wyspy podejmę prace u nich a nie gdzie indziej (muszą mieć jakieś zabezpieczenie) - Jak to wyglada po przylocie na miejsce: transport, mieszkanie(jak daleko od miejsca pracy, jaki standard) czy zabierają nam dokumenty. - Na spotkaniu mówiono, że mieszka się w 3-pokojowych mieszkaniach w 5 osób a na forum można przeczytać co innego - Jaki jest nr. tel. do siedziby firmy. - Co z wypłatami bo podobno czasami się spóźniają - które magazyny polecacie a których lepiej unikać Moje gg: 2152771 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert2202 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.bmj.net.pl 20.10.07, 20:03 Witam. Ja osobiscie nie mialem do czynienia z ta firma, ale moj brat pracuje z Drivingiem juz pol roku.Dostal sie tam przez rekrutacje w Lodzi.To ,ze za przelot nie pobieraja zadnych oplat ,jak rowniez innych zwiazanych z rekrutacja to fakt,byc moze ,ze odbijaja sobie to w kosztach mieszkania ,za ktore brat placi 70Ł za tydzien i ma umowe ,ze musi korzystac (placic)za to mieszkanie przez 9 miesiecy a pozniej moze poszukac na wlasna reke.Ogolnie jak mowili na rekrutacji ze warunki mieszkania sa dobre,to troche cisna kity ludzia, bo jak brat zajechal i zawiezli go do mieszkania to zastal lekki burdel i syf.Dopiero gruntowne sprzatanie,malowanie na wlasna reke pozwolilo normalnie zamieszkac.Najwiekszym chamstwem bylo to ,ze jak juz mieszkanie doprowadzili do porzadku,po pol roku mieszkania przyszedl czlowiek odpowiedzialny za mieszkania(Polak)i powiedzial ze musza sie wyprowadzic bo z mieszkaniem jest cos nie tak.Jak sie pozniej okazalo przylecieli znajomi tego goscia i potrzebowali fajne mieszkanie!!!Owszem dali nastepne mieszkanie ale trzeba bylo wszystko zaczac od poczatku jak na poprzednim.Co do pracy to poczatki mial trudne bo trafil na magazyny z chemia,napojami,piwem itd. czyli z dosc ciezkimi produktami ,ktore trzeba bylo zaladowac i przewiesc w drugie miejsce w odpowiednim czasie.Tam dostal w kosc bo mowil ze strasznie bola nogi,kolana i kregoslup, bo wszystko dzwiga sie na czas aby wykonac normy.Teraz obecnie jest na magazynie z ubraniami i z tego co mowil jest o 100% lzej .Pensja zalezy od tego ile wypracuje godzin,jak chce sie troche zarobic wiecej to trzeba trzepac nadgodziny o ile sa te nadgodziny bo ostatnio mowil ze pracuja 4 dni po 8h tygodniowo.Wyplaty regularnie i bez oszustw,wszystko uwzglednione na pasku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert2202 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.gwardii.osi.pl 19.12.07, 12:42 Dzisiaj napisal,ze w srodku dniowki przyszedl ich kierownik i wybral sobie 5 osob,ktorym kazal przejsc z ich magazynu z ubraniami (gdzie jest cieplo)do chlodni bez jakiegokolwiek dodatkowego ubrania ochronnego.Chlopaki nie zgodzili sie na przejscie to wyrzucil ich do domu.Nastepnego dnia ponownie wybral sobie 5 osob,ta piatka tez nie zgodzila sie na przejscie wiec tez wyrzucil ich do domu .Brat mowi ,ze siedza juz 3 dzien w domu bez pracy a jak chcieli aby wpisali im urlop to powiedzieli ,ze jest to niemozliwe.Nie wiadomo co bedzie dalej,byc moze bedzie to koniec pracy bo okres w ktorym mieli obowiazek placic za otrzymane mieszkanie juz sie skonczyl(a w tej oplacie prawdopodobnie odbijali sobie wszystkie koszty rekrutacji i podrozy)Inaczej nie mozna tego nazwac jak czyste sku..synstwo!!!Ludzie uwazajcie na ta firemke!!! Najpierw przygoda z mieszkaniem a teraz z warunkami pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiderko Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.sol2.cable.ntl.com 20.12.07, 11:03 I to właśnie są agencje, ubrania zapewnić ci nie muszą, to pracownik sam musi się w takowe wyposażyć. Ten kierownik będzie tak wybierał i wyrzucał aż do skutku, w końcu znajdzie chętnych. Pozostaje mi jedynie poradzić aby szukali innej pracy, okolice Daventry? Niech się zgłoszą do agencji Best Connection z Coventry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek wrocław kto z okolic wrocławia jedzie teraz lub czeka.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 20:11 siemanko jedzie ktos z ololic wrocka,ja byłem w grudniu na spotkaniu czekam na odp...juz jestem zdecydowany w tym polskim syfie siedział nie bede,piszcie jak cos na gg 5163985,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acid Tekknoo Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.gprs.plus.pl 22.01.08, 11:45 Witam Na temat drivinga sa rozne wypowiedzi,i nie dziwie sie ludzia ktorzy zle pisza o tej agnecji. Ja swoj ciezki okres w drivingu juz przezylem;) Wiadomo jestes na poczatku nowy mozesz trafic zle lub dobrze...Ja napoczatek trafilem do miejscowosci rugby gdzie pracowalem w Daventry one. Praca spoko bo naszczescie nie musialem pikowac tak jak wiekszosc ludzi tylko akurat naszej grupie udalo sie dostac na OTB czyli rozladunek lub zaladunek tirow:) Praca jest jak marzenie i zdecydowanie lepsza od pikowania choc na DAV ONE jest lekki piking bo sa ubrania ale juz w magazynie np ze spozywka to juz szkoda zdrowia jak dla mnie. Ale powracajac do poczatku mojej przygody,tez szukalem po forach roznych wypowiedzi itp i pamietam ze duzo wypowiedzi zostawial Spiderko i pozdrowniena dla goscia;) Trafilem do domku gdzie mielismy 3 pokoje i living room,nawet nie uwierzycie w ilu tam mieszkalismy hehe a bylo nas tam 11 osob i mieszkalismy tak przez jeden miesiac poprostu psychika juz siadala ale okey bylo minelo, dobrze ze szybko sprawe zglosilismy w cansilu i driving troche dostal po dupie;) Przynajmniej to nam sie udalo:) Pracowalem przez 2 miesiace na dav one i odrazu mnie przeniesli na nowo otwarty magazyn w Lichfild. Tak jak wspominalem praca mi sie trafila dobra Załadaunek i rozladunek tirow ale wiadomo jest tez picking i tutaj w lichfild jest ciezki picking bo spozywka itp... Ale slowacy daja rade bo to czyste roboty i kokoty...Ze wszystkich agencji ktore pracuja w tesco driving jest niby najgorszy bo najmniej placi,ale daje za to najlepsza prace! Chyba lepiej miec roznoradna prace niz jezdzic miedzy regalami i dzwigac worki z psia karma po 25 kg-szkoda zdrowia.Mieszkam obecnie w miejscowosci Burton to jest okolo 11 mil do lichfild. Wiadomo nowa miejscowosc nowy domek, i tutaj nam sie udalo tzn wywalczylismy godne warunki,i powiem wam ze jest to najprawdopodobniej najlepszy domek jaki driving kiedykolwiek wynajol.Jest nowy gosciu od mieszkan zwie sie macius juz u kazdego sobie przeskrobal bo widac woda sodowa szczelila mu do glowy. Ale kiedys dostanie za swoje fochy zysty przyklad hehe w kazdymdomku do wala sie o brudny dywan w przedpokoju poporstu smiech na sali i mi jeszcze zabral z bonusa 20 funtow za to ze mamy brudny dywan. Wiadomo jesli jestes nowy to wiadomo bedzie ciezko ale z czasem jest juz lepiej. Praca z drivingiem ma swoje minusy i plusy ale te plusy moze poznacie z czasem i powiem wtedy naprawde mozna pracowac z drivingiem na OTB...Ale swiat nie konczy sie na drivingu i na tesco chodz ostatnia chcieli mnie przyjac na full time ale podziekowalem bo nie bede pikowal za 7,5 hehe.I nie bede chodzil i bujal sie tak jak inni z fulla...Jesli ktos ma zamiar przyjechac do Lichfild na OTB a nie na piking to zaparaszam praca naprawde fajna. Pozdrawiam White sfit i mojego fagasowego supervisora Lee kutas z niego jest ale poprostu trzeba mu pokazac ze sie jego nie bosz i bedziesz gosciem i pamietajcie badzcie patriotami!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek wrocław Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 18:13 a powiedz mi tak czy mozna tam trzaskac nadgodziny??jak tak to mniej wiecej ile??powiedzcie ile mozna srednio zarobic przy noremalnej pracy bez nadgodzin a ile z nadgodzinami??prosze o szczera odpowiedz,na forum badz na gg moj nr to 5163985,prawdopodobnie pojade do lichfield,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.chello.pl 23.01.08, 18:19 Witajcie, Czy to prawda że Driving nie będzie już sciagał ludzi z Polski? chcialbym z nimi wyjachac ale kolega ktory jest juz na miejscu mówi, że ktos mu mowil ze Driving bedzie odchodzil od zatrudniania Polakow i calego tego zamieszania z przelotami, domami dla nowych. Odpowiedz Link Zgłoś
engazung Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 28.01.08, 22:37 Hej. Powiem Ci tylko ze niegdy nie spotkalem anglika pracujacego dla DE (nie mowie u o Supervisorach lub itp.) Pracuje z nimi juz od ponad roku w trzech roznych magazynach kazdy w innej czesci anglii i 99 procent to polacy a 1% to slowacy. Tak to wyglada. DE daje niezly start w UK i to wszystko.Co do wyjazdu bym sie gleboko zastanowil,skonczyly sie czasy gdzie w UK mozna sie bylo dorobic. Jak masz jakies pytania to pisz.#Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pankracy Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 01:02 Tekknoo jak tam normy w Lichfield, ganiają żeby 3 tiry na zmianę zrobić??? Robota jest przez 7.5 godziny czy tak jak było że robi się niekiedy tira w 4-5 osób? Team Leaderem dalej jest "Drops"?? Napisałeś że nie będziesz pikował za 7,5 chodziło Ci o to że tyle płacą za godzinę pikowania ?? Pozdro trzym sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szira Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.08, 07:37 witam was nie słuchajcie tego debi.. (Acid Tekknoo) byłem tam i znam go jest to najgorszy obraz polaka za granicą liże dupe każdemu anglikowi w pracy poprostu jest nikim i takim pozostanie. Siedzieć tyle w angli i nieznaleść sobie lepszej roboty to coś nie tak i do tego pisze o patriocyzmie burak to wracaj do twojej ukochanej polski i medytuj tak jak tam. Jesli chcecie wyjechac to jedzcie nic nie tracicie bilet powrotny jest tani zarobicie na niego w ciągu miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acid Tekkno Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.t-mobile.co.uk 09.03.08, 21:53 Te szira czy jak cie tam zwia hehe co Ty mozesz wiedziec jak tam bylo? Skoro tak krutko byles a czemu byles krotko bo byles cip....;) Nie chcialo Ci sie pracowac to kisisz ogorka w PL za 1200zl ;) Jak mnie znasz to powiedz kim jestes miej odwage wkoncu jestes taki madry na forum...A moze jestes zwyklym nieudacznikiem co nie ma co robic i pisze sobie po forach?(Rybnik) Skad mozesz wiedziec kim jestem jak nikt nie zna tutaj kogos o podpisie Acid TEkkno?? To tylko podpis wirtualny :] Ale mnie ubawiles swoim postem...:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szira Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.08, 07:41 a jeszcze jedno jakie nadgodziny ten przywilej mają tylko ci co są tam długo stażem no i ci tacy jak ty a w styczniu wogule pracy nie było ludzie pracowali po 2 lub 3 dni oczywiscie ci co byli mnij niż pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys025 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.icpnet.pl 20.02.08, 16:38 Acid Tekknoo no proszę to się znamy.... ja byłem od listopada do nie dawna pozdrów tego frajera Lee... i tablete (dropsa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Engazung Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.orange.co.uk 23.01.08, 21:56 Zapraszam do szkoly przetrwania DE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys025 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.icpnet.pl 20.02.08, 16:27 Driving Edge to banda złodziei... kto pojedzie to się przekona ja sie przekonałem…. Pozdrawiam i życzę powodzenia….. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys025 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.icpnet.pl 20.02.08, 16:29 jak by co 4687431 po 22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bynio Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 91.194.221.* 20.02.08, 18:47 czy jest chociaz jedna agencja rekrutujaca Polakow do anglii ktora nie wyzwalibysbie na forach od zlodzieji? nie ma! agencje sa od tego aby robic na was kase... popracowac troche i szukac samodzielnie jesli nie pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewolnik Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.t-mobile.co.uk 22.02.08, 00:10 mieszkam w rugby.ch.. nie agencja.banda baranow i debili....codziennie ta cholerna norma teraz 95% i trzeba robic bo jak nie to droga wolna-do chlodnii...a na innych magazynach tez nie lepiej 135%normy trzeba wyrabiac.....a angol manager jest wrecz po..y,sle smsy ze target 95% do not under i tzreba .. jak glupi..a w ogole za te speluny 70 funow banda ch..i.......robie rok i nie dlugo zjezdzam.chce odpoczac.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiderko Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.sol2.cable.ntl.com 22.02.08, 23:28 Robisz rok i co? Nie znalazłeś nic innego? nie chce ci się? nie znasz angielskiego? Jeśli na przynajmniej jedno pytanie odpowiedziałeś w myślach tak, to powodzenia w polsce życzę, podobno pracy pod dostatkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewolnik Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.t-mobile.co.uk 23.02.08, 18:54 sluchaj spiderko nie musisz mi zwracac uwagi albo pokazywac moich wad nikogo nie obrazilem tylko przedstawilem swoje zdanie jezyk znam przyjechalem tu w celach zarobkowych tylko na rok swoje zaoszczedzilem bo byly dwa miesiace pracy z overtimemi zarobilem na co mialem zarobic reszta cie nie obchodzi.nie wypowiadaj sie na moj temat.zyje troche na tym swiecie i sobie nie pozwole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewolnik Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.08, 15:13 Wlasnie ucieklem od firmy Driving Edge nie dosyc ze funt dostal w dupe to jeszcze te palanty oszukuja na wszystkich.uwaga na Spiderko to pracownik z Drivinga(szuja i menda ktora wam doradza a z jednej strony zlego slowa na oszustow z Drivinga nie powie).Wszyscy Polacy odeszli z Liverpoolu ,Driving zaprzestaje prowadzic rekrutacje w Polsce ostatnie ekipy z Polski przyjezdzaja za stawke 6.25(jeszcze mniejsza)mieszkania drivingowe sa likwidowane,a Maciek ktory sie tym zajmuje to ku.. i ch.. do szczania tak samo jak Mardaus.To koniec juz moich wizytacji na forach o drivingu,ktory jest kolosem na glinianych nogach.Żegnam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Kluz Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.08, 15:43 Witam serdecznie wszystkich byłych i obecnych pracowników Driving Edge. Obserwuje to forum już od jakiegoś czasu i nieżle sie ubawiłem waszymi wypowiedziami, aczkolwiek wiele z nich było prawdziwych. Pracowałem dla D.E prze 18 m-cy jako supervisor w Daventry 1 i znam tą firme bardzo dobrze. Jest to jak każda angielska agencja nastawiona na szybki zysk kosztem taniej siły roboczej. Wiele jednak zależy od supervisorów. Wiekszość błędów związanych z płacami jest ich winą. Oczywiście można się tłumaczyć na tysiące sposobów(np. nie wiedziałem, że sie tak robi lub mało mi płacą, albo mój ulubiony to "wszystko wina Liverpoolu"). Prawda jest taka, że nieścisłości związane z płacami, będą dopóty supervisorzy nie będą odpowiednio przeszkoleni do prowadzenia rejestrów płac(payroll), a biuro główne nie będzie interweniowac tylko odsyłać od osoby do osoby. Dla przykładu agencja do której przeszedłem(24/7 recruitment) zatrudnia średnio około 7 osób na magazynie typu dav 1 w drivingu jest jedna!?. Reansumując pracującym w drivingu polecam pilnować każdej godzin lub zmienić prace. Jeżeli ktoś jest chętny do pracy w 24/7 odsyłam do strony mojej firmy www.phoenix-rekrutacja.pl lub telefonicznie do mnie ANG-07872841735 POL 0666-811-100. Tymczasem pozdrawiam wszystkich, którzy pracowali ze mną i pamiętajcie-lepszy język- lepsza praca, trzeba tylko chcieć, a nie narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byly pracownik DE Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.chello.pl 01.05.08, 09:02 No nie, to już jest bezczelnośc zeby taki ciul sie tu wypowiadal. Pracowałem w Drivngu i mialem tego pecha ze Kluz byl moim supervisorem. Najgorszemy wrogowi tego nie zycze !!! A teksty na swojej stronce sciagnął żywcem ze strony Drivinga bo sam w stanie nie był napisac nic sensownego. Uwazajcie na takich cwaniaków.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Kluz Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.08, 11:15 Witam po raz kolejny! Widze kolego, że zazdrość Cię zżera, że otworzyłem własną firma, ale do tego już się przezwyczajiłem. A tak na marginesie to może byś opisał jakiego "pecha" miłeś, że byłem twoim supervisorem, na pewno czytelnicy forum chętnie sie dowiedzą jakim to "strasznym" supervisorem byłem. Pozatym ja widzisz nie pisze anonimowo i odpowiadam na każdą polemike. P.S Nieżle piszesz po polsku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.08, 11:09 Polak zawsze Polaka wydyma czemu tak jest przecież pochodzicie z tego samego kraju zastanów się czy możesz być człowiekiem uczciwym czy zwykłym mopem chyba lepiej tym drugim dla Ciebie w Polsce Polacy się nie dali, to pojechałeś tam ich wykorzystywać powodzenia napewno kiedyś do ciebie wróci to co dajesz teraz dla innych oby tak się stało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Kluz Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.08, 20:00 Witam! Twoja wypowiedź jest tak chaotyczna, że naprawde trudno mi na nią odpowiedzieć. Bardzo mi przykro, że uważasz że "dymam" polaków na obczyźnie. Łatwiej by było gdybyś podał jakieś konkretne sytuacje, ponieważ ja uważam, że im pomagałem i nadal to robie w znalezieniu pracy, godziwych warunków pracy, na załatwianiu dodatków rodzinnych itp skończywszy. Dziele się swoją wiedzą, którą sam nabyłem tylko dzięki znajomości języka z każdym kto o to poprosi i robie to za nic(nie pobieram opłat). Więc jak to się ma to tego "dymania" polaków. Bardzo chętnie usłysze co to takiego żlego zrobiłem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.gprs.plus.pl 23.05.08, 11:13 ehh Radzio Radzio , moze Ty nie jestes taki zly ale zakrecony czasem tak ze szok , kase za chesterfield tez przesrales i kota ogonem obracales, i jakos nie przypominam sobie zebys komus pomog lub pomagal , no chyba ze swoim znajomka , o kartonach fajek dla Ciebie za urlop tez slyszalem ,a Cris tez pracuje u Ciebie ? ten angielski chciwiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewolnik Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.08, 15:09 radoslawie pamietam cie jeszcze z dav 1 jako team leadera zastapil cie pozniej marek s.jesli chodzi o ciebie jak i o marka wasza praca na tych stanowiskach moim zdaniem byla dobra jednakze mozna miec tylko zazalenia do lee jak i do johna houghtona.to w twojej malej "obronie".mam pytanko do ciebie na temat rekrutacji.rozumiem jezyk.ok.znam.czy agencja funduje przelot?mieszkanie gotowe,jak tak to za ile na tydzien?stawka dla pickerow ile wynosi i czy jest uksztaltowana od performance czy istnieja overtime?to sa moje podstawowe pytania jesli chodzi o 24/7.prosil bym cie o odp.pozdrowieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radosław Kluz Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 82.160.10.* 31.10.08, 14:42 Witam! Przepraszam, że tak póżno odpisuje, ale przestłem śledzić to forum. Jeżeli chodzi o twoje pytania to: przelot opłacasz sam (odbieramy Cię z lotniska), koszt mieszkania jest różny i kształtuje się od 60 do 75 funtów tyg.(stantard nieco lepszy niż w DE, ale zdarzają się gorsze, rzadko, bo rzadko ale jednak), stawki też są różne i w wiekszości przypadków uzależnione od normy, aczkolwiek są wyższe od DE. overtime na niektórych magazynach są płacone exstra(od 1 do 3 funtów na h). Więcej szczegółow możemy omówic telefonicznie lub drogą e-mail. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.t-mobile.co.uk 28.01.09, 23:09 haha - Sądząc po opisie "byłego pracownika DE" myślę że to ty Krzychu z Dublina. Może się mylę. Z tym twoim supervisorem chyba dowaliłeś do pieca - co? Radek był aż taki zły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiderko Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 195.225.81.* 30.07.08, 05:47 Nawet zle slowo o mojej osobie sie znajdzie ;D DE jak kazda agencja, nastawiona na zysk. Ale bilecik do UK i pewna praca i dach nad glowa to pewnie sie niewolniku drogi podobaly. Mogles zawsze przyjechac z namiotem i slowniczkiem w reku, ciekawe czy bylbys wtedy szczesliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewolnik Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.tvk.torun.pl 09.08.08, 19:22 no prosze pan spiderko czyzby manager z drivinga kazal cos napisac na forum bo juz dosc zlego ludzie pisza o tej na wskros dobrodusznej firmie......prosciej trzymaj ten palec w dupie bo supervisor sie krzywi.pozdrowienia a w ogole widac ze juz zaczynasz bronic tej firmy czyli nareszcie sie przyznales kim jestes,team leaderem,niewolnikiem frajerze drivinga ktory bez znajomosci jezyka sie nigdy nie odczepi od tej company...powodzenia panie mardaus junior Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiderko Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 195.225.81.* 13.08.08, 22:00 Chyba cie pogielo niewolniku, nie pracuje juz calkiem dlugo w DE i wcale nie bronie tej firmy, tym bardziej nie mam kontaktow z zadnym supervisorem. Wiem po co sa takie firmy - zeby znalesc prace, przezyc pare miesiecy - do tego agencje sie nadaja drogi kolego, napewno nie po to by pracowac tam wiecej niz 6 miesiecy. O moj angielski sie nie martw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiderko Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.dsl.cnl.uk.net 05.05.10, 14:33 Mam nadzieje że sobie życie jakoś ułożyłeś w Polsce. W drivingu pracowałem niecałe 6 miesięcy i był to dobry start w UK - bez rewelacji, ale też tak fatalnie nie było. Nie byłem supervisorem, a jedynie prostym pracownikiem. Sam zrezygnowałem, ale jak się dowiedziałem później, zostałem wyżucony z firmy dyscyplinarnie. Osobiście lata mi to, od 4 lat pracuję nie przez agencję. Pozdrawiam z mojego fotela w biurze logistycznym "kokocie" ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiderko Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.dsl.cnl.uk.net 05.05.10, 16:15 To było do Szanownego "Niewolnika". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewolnik Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.07.10, 13:19 ja sobie zycie ulozylem frajerze.napewno nie kosztem trzymania palca w dupie managerom tak jak ty to robiles.narazie buraku,nie wracaj do polski,idiotow tu nie potrzeba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiderko Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.dsl.cnl.uk.net 08.07.10, 16:16 Mam wrażenie że mylisz mnie z inną osobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chetny do wyjazdu czy Pan Mardaus oszukuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 14:29 czy ktos wciagu ostaniego miesiaca wyjechał do pracy? Czy rzeczywiscie narazie nie ma zapotrzebowania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drivinger Re: czy Pan Mardaus oszukuje? IP: *.chello.pl 16.06.08, 22:17 Nie, raczej nie kłamie. Mi proponował magazyn w Lichfield ale nic z tego nie wyszlo, potem chlodnie w Hinckley ale tu ja znow nie chcialem i cały czas czekam. Kolega ktory pracowal w Drivingu mowi ze to normalne - nikt nic nie wie a jak juz wie to trzeba jechac na szybko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: czy Pan Mardaus oszukuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 12:02 a kiedy byles na spotkaniu rekrutacyjnym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edge Re: czy Pan Mardaus oszukuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 13:17 czy ktoś wie o co chodzi z tym ciągłym przesuwaniem spotkań w Warszawie przez Pana Mardausa ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: czy Pan Mardaus oszukuje? IP: *.brhm.cable.ntl.com 21.06.08, 02:01 czy oszukuje ta męda... zapytaj go co z pracownikami z HINCKLEY jakie dał im kątrakty a na miejscu powiedzieli jak ci nie pasuje do wracaj do kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: czy Pan Mardaus oszukuje? IP: 81.102.15.* 11.08.08, 13:56 ta agencja to jest jedna wielka sciemaaaaaaaaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: czy Pan Mardaus oszukuje? IP: *.lutn.cable.ntl.com 20.08.08, 01:28 jesli chodzi o ta agencje to nie jest tak zle. Ja jestem przez nich zatrudniony od 3 miesiecy. pracuje w magazynie Tesco, teraz czekam na kontrakt. na poczatku byly jakies problemy z platnosciami spowodowane zla komunikacja z tesco, ale w ciagu 2 tygodni wszystko sie wyjasnilo. Jak mam jakis problem to dzwonie do glownej siedziby i w przeciagu 2-3 dni wszystko jest zalatwione. Oczywiscie agencja jest tylko na krotki okres.... No i do tego w porownaniu z innymi agencjami placa troszke wiecej... mi wychodzi tygodniowo okolo 50L wiecej niz kumplom z agencji 24/7... zalezy do jakiej firmy traficie. POWODZONKA w znalezieniu pracy u bezposredniego pracodawcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teskowicz Re: czy Pan Mardaus oszukuje? IP: *.zone3.bethere.co.uk 23.08.08, 17:52 Pan Mardaus tak naprawdę nie wie co się dzieje w Agencji już w Anglii...I co co mówi niekiedy mija się z prawdą - delikatnie mówiąc. Kto ma okazję jechać do Lichfield niech korzysta - jest możliwe przejście na full time do Tesco po paru miesiącach. Co do Agencji DE - pracowałem w niej przez 3 m-ce i nie mam miłych wspomnień - nadal są mi winni pieniądze na przykład. Jako, że porozumiewam się po angielsku już od roku jestem na kontrakcie w Tesco w Lichfield i nie mam na co narzekać. Osobiście z agencji polecam 24/7 - co prawda codziennie po 12h ale nieźle zarabiają. Poza tym w okolicy Lichfield, Burton powstają nowe magazyny i można poszukać czegoś ciekawego (B&Q, Boots, Waterstone). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukaszpaj Re: czy Pan Mardaus oszukuje? IP: *.go.net.pl 01.09.08, 14:51 wie doskonale jak pracowałem w hinckley to był przez tydzień przed wypłatą było to ok rok temu taką ma pracę. funt słabo stoi whisky podrożało w Polsce lepiej pożyjesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukaszpaj Re: czy Pan Mardaus oszukuje? IP: *.go.net.pl 01.09.08, 14:53 ale czy mówi prawdę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szubi Re: czy Pan Mardaus oszukuje? IP: *.pronet.lublin.pl 22.10.08, 20:55 Pracowałem w DE LTD w londynie dokładniej magazyn był własoscia firmy ice land ale powiem ze praca ok płaca regularnie zadnych opozniej lecz uwaga czasami sie zdazaja tzw pomylki w rozliczeniu za mieszkanie pobierali z tego co pamietam 65ł tygodniowo warunki mieszkaniowe nie zbyt dobre jak za tą sumę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrez Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.gprs.plus.pl 25.08.08, 17:32 Cześć pracowałem przez agencje Driving edge prawie dwa lata.Praca wiadomo cięzka ale większych zastrzezeń co do firmy to nie mam,jest wypłacalna,tylko kasują za mieszkanie,przelot pokrywa firma a następnie potrąca sobie z tygodniówek,po przepracowaniu 6miesięcy zwracaja tą sume.pozdrawiam Andrez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewis Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.t-mobile.co.uk 28.01.09, 19:20 niestety nie mogę się zgodzić z większością wypowiedzi. Pracowałem w DE ponad półtora roku.Firma-agencja pokryła mi koszty przelotu,odbiór z lotniska, zakwaterowanie- no różnie było ale co jak co to wypłata jest na czas- zawsze !. Oczywiście komuś mogło się nie udać ale wiele czynników ma na to wpływ. Rózne sytuacje były- dużoludzi tu narzeka ale nikt nie powie np. czy ktoś stracił pracę za dragi, alkohol, czy kradzieże.Pracowałem w takim magazynie,gdzie nagminnie to było praktykowane- co dzień kilkanascie osób wynosiło z mag telefony, ipody, aparaty i komputery.Czy ktoś o tym wspomniał? - nie.poźniej DE zrezygnowała z wynajmu lokali- moze i dobrze co do domów-też to loteria- jak się trafiło aleznowu!- mieszkałem z takimi syfoniarzami,że słabo się robiło ale później narzekania bo dom zapuszczony a kto tak go zapuścił?! ja na pierwszy urlop pojechałem po 3 mies ale moi koledzy już po miesiącu i po powrocie pracowali nadal. Stawki- też nie jest prawdą,że najniższa stawka - co prawda w tym mag co pracuję ludzie z DE mają nadal 6,75 ja też taką miałem ponad 2 lata temu, biorąc pod uwagę wzrost kosztów utrzymania to lipa bo nic nie podnieśli ale mają mniejsze stawki. No i co do tego, że agencja zarabia - a czy ktoś będzie pracował za darmo., Przecież jest to sztab kilkuset osób i działają naa całych wyspach - pewnie, że niekiedy coś sikę tam nie zgadza - potr za busa, czy co. Ja nie mogę narzekać na DE - wyjechałem poprzez nich i dostałem się poźniej do tesco i żyję, W Polsce rekrutacją zajmują się 2 chyba nadal osoby, były przez pewien okres 3 - nie wiem jak teraz jest. Magazyny też nie tylko po -27 st. są po 0-1 st i normalne. Ja pracowałem przy ciuchach, czasami w chłodni, teraz przy spożywczych i napojach z alkoholem - oczywiście wolę ciepło niż -27. Ale tam znowu przerwy mają inaczej. Co do pobierania pieniędzy przez jakąs inną osobę za kogoś - hmm trochę dziwne, bo przecież podaje kogo przyjął i wszystkie dane, pozatym dana osoba dostaje kartę i odbija się w pracy po przyjściu i na zakończenie - to co? miała kartę na inne nazwisko. Moim zdaniem jest tu większość negatywnych wypowiedzi właśnie takich ludzi, którzy nie podołali, mieli lepkie ręce a teraz żeby się wybielić to DE be. No i leserów - ale może kilka osób poprostu miało pecha. Ale na zakończenie powiem, że nie znam przypadku a pracowałem w 3 magazynach - żeby ktoś wyleciał ot tak. Pozdro i powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Chorzów Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.telpol.net.pl 10.03.09, 21:45 Pracowałem juz przez te firme i tak sie składa ze jest to solidna firma dajaca zakwaterowanie ktore odliczaja od pensji otrzymywanej co tydzien i transport z i do pracy przelot jest darmowy naprawde sie oplaca polecam te firme.Marcin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doda070@onet.eu Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 92.25.93.* 23.06.09, 17:17 Witam jestem zainteresowany praca w magazynach lu tez jezeli macie oferty to na budowie ja mieszkam w londynie chwilowo jestem bez pracy i bylbym zainteresowany wspolpraca z Wami pozdrawiam Roman Kanarek p.s. oto moj nr telefonu 07936516343 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expracownik Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge Goole IP: 78.148.87.* 25.08.09, 07:56 powiem, że to być może jedna z lepszych agencji... ale za dużo polaczków u korytka(czytaj "kapo")np taki buc jak grzegorz jędrys, gó...arz któremu się we łbie przewróciło.100 funtów i masz pracę, albo cię będzie straszył, żę jak nie będziesz robił nadgodzin to cię wyleje(w anglii niezgodne z prawem)i inne jego ciemne grzeszki od dopisywania godzin do sprzedawania skradzionego towaru.no i oczywiście otacza się takimi samymi cepami jak on sam, którzy w kiblu mu robią loda Odpowiedz Link Zgłoś
fiordymizrekijadly Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 05.10.09, 15:34 Jest konkurs: www.zagraniczni.pl/czytaj/konkurs.html na najlepszą zagraniczną relację. Zapraszam! Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yvl Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.nrth.cable.ntl.com 05.10.09, 20:34 3 lata temu moj maz wyjechal wlasnie przez ta firme i jest to wszystko prawda ze stawiaja przelot i daja zakwaterowanie itp.itd.Wszystko jest jak najbardziej wporzadku.Pracowal dla nich niecaly rok.Pozniej dostal lepsza oferte.Mozliwe ze cos sie pozmienialo do tej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 83.2.207.* 15.10.09, 15:38 czy ma ktoś numer telefonu do ich rekrutanta w polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 83.2.207.* 16.10.09, 11:50 jeżeli ktoś posiada numer telefonu do ich rekrutanta w polsce to proszę go wpisać na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rav Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.09, 15:09 Firma już nie rekrutuje w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AuThor Dajcie spokuj z ta firma ! ! ! IP: *.bethere.co.uk 05.10.09, 21:01 Dziadostwo dla idiotow bez jezyka,za to z niezmozonym parciem na przesiadke z Golfa 2 na Golfa 3. Odpowiedz Link Zgłoś