Dodaj do ulubionych

kredyt w Irlandii

20.10.05, 00:02
Czy pracując w Irlandii od roku (chcę zostac tu na stałe) mam szansę na
kredyt na zakup domu?
Obserwuj wątek
    • Gość: irol Re: kredyt w Irlandii IP: *.b-ras1.dbn.dublin.eircom.net 20.10.05, 00:49
      Rok...dwa....trzy... to nadal za mało, aby podejmować decyzję o pozostaniu na stałe. Jestem tu 6 lat i Irlandia przestala mnie fascynowac, nawet nie wyobrazam sobie, aby spedzic tu reszte zycia, zestarzec sie i tu umrzec. Oczywiscie nie zniechęcam, ale poglądy zmienimy z czasem, wiec radzę poczekać jakiś czas.
      • Gość: ryh Re: kredyt w Irlandii IP: 62.231.57.* 20.10.05, 09:56
        Niekoniecznie kazdy ma taka nature jak ty. A podjecie dezycji o zakupie
        mieszkania na kredyt w Polsce? Tak samo mozna byloby sie wachac latami. Bo to,
        tamto itd. Skoro komus sie tu podoba to czemu ma placic za wynajem skoro moze
        kupic sobie cos na wlasnosc. Zreszta, nawet zakup domu na kredyt nie
        zobowiazuje Cie do zostania na stale, prawda? Ja mam mieszkanie w Polsce, tez
        czesciowo na kredyt, a obecnie je wynajmuje. I tez mysle o zakupie jakiejs
        nieruchomosci w Irlandii.
    • glassempire Re: kredyt w Irlandii 20.10.05, 10:53
      Najlepiej zapytaj sie w banku czy towarzystwie kredytowym jakie sa warunki i
      czy sie kwalifikujesz. Podejrzewam ze chodzi Ci o tzw mortgage.
      Powodzenia!
      A dla defetystow - chalupe mozna zawsze sprzedac, splacic kredyt i wyjsc na
      czysto.
    • Gość: taki jeden z irlad Re: kredyt w Irlandii IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.05, 10:32
      jestem tu 6 rok i wlasnie kupilem domek-najwazniejsze dla banku jest jak dlugo
      tu pracowales i jakie miales zarobki -opieraja sie na rocznej informacji o
      zarobkach P-45 .minimalna kwota potrzebna do uzyskania kredytu to w dubline ok
      68k a poza dublinen 48k-56k.jesli jestes tu z partnerem wasze zarobki sa sumowane .
      • Gość: kszszsz Re: kredyt w Irlandii IP: *.as1.srl.dublin.eircom.net 22.10.05, 10:49
        znaczy 6 rok jestes w katowicach ??
        minimalna kwota potrzebna do uzyskania kredytu to w dubline ok
        > 68k a poza dublinen 48k-56k.
        mozesz to rozwinac jakos bo nie rozumiem

-opieraja sie na rocznej informacji o
        > zarobkach P-45
        roczna informacja o zarobkach to p60
        opieraja sie raczej na karcie kredytowej jak sobie z nia radzisz
        nie probowalem tego kredytu nic nie zaltwialem ale na daft mozna zlozyc wniosek
        kredytowy i minimalny zarobek jaki mozna wybrac jest od 20k do 22k
        wiec pewnie minimalnie tyle trzeba zarbiac
        informacji na ten temat to moze w banku poszukaj a nie na forom gdzie wielu
        polskich specjalisto wie najlepiej
        • usenetgazeta Re: kredyt w Irlandii 22.10.05, 13:37
          > minimalna kwota potrzebna do uzyskania kredytu to w dubline ok
          > > 68k a poza dublinen 48k-56k.
          > mozesz to rozwinac jakos bo nie rozumiem

Jakis szacunek banku. Srednia cena niewielkiego domku w Dublinie to pewnie
          ponad 200 tys. euro, musisz sie dodatkowo utrzymac po wplaceniu raty kredytu. W
          zaleznosci od banku i warunkow daja 3-5 razy pensja roczna.
          Pewnie majac 50% wkladu wlasnego i zarabiajac 20tys rocznie tez dostaniesz
          kredyt.
          Nie sadze ze w przypadku kredytu hipotecznego opieraja sie na karcie kredytowej
          (konsumpcyjnego mozliwe).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka