Gość: Paulina IP: 212.182.94.* 01.12.05, 21:11 Przez jaki bank można przelać pieniądze najtaniej z Polski do UK. Z góry dziękuję za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
simon77 Re: Przelew z Polski do UK 01.12.05, 23:32 najtaniej i najlepiej to tonio bank biora 5 funtow od kazdej kwoty.pieniadze sa na koncie w polsce za 2 dni robocze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ralph Re: Przelew z Polski do UK IP: *.server.ntli.net 02.12.05, 00:24 Simon77, do okulisty zapraszam... Z Polski do UK może przelew wykonać prawie każdy bank. Jest on oczywiście dużo droższy od standardowego i trzeba wypełnić więcej papierków, ale generalnie to zupełnie normalna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczka Re: Przelew z Polski do UK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 19:52 HBC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Przelew z Polski do UK IP: *.bulldogdsl.com 05.12.05, 14:49 Ja korzystalam z 1st Contact - £5 za przelew, znalazlam ich namiary w Coolturze. Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: Przelew z Polski do UK 05.12.05, 16:25 nie jestem specem od bankowosci. wysylalem kilka przelewow z Irlandii do PL. Bank pobral chyba 80 centow za przelew kilkudniowy (expresowego nie mogl, na nastepny dzien tylko do panstw starej europy - powiedzieli) ale co chce powiedziec to fakt, ze co prawda mnie na miejscu wlasciwie skasowali grosze, natomiast osobe odbierajaca cos kolo 20 euro. kwota przelewu ponizej 1000 euro. Dziwne to bylo tym bardziej, ze na konto wplynela kwota przelewu juz pomniejszona o te ~20 euro bez najmniejszej informacji o "usludze". Bank na miejscu to sprawdzil i powiedzieli mi ze to dlatego ze poszlo w zlotowkach. Gdyby poszlo w euro byloby inaczej - wtedy tej oplaty by nie bylo - zamiast niej pobraliby prowizje wg danej conversion rate i tyle. Dlatego tez radze dokladnie zapytac jak to wyglada u was. Czasami to nie ma znaczenia. Ja wysylalem platnosc za kupiony towar. Przez te glupie banki naczekalem sie ponad 2 tygodnie zanim sprawa sie wyjasnila - nie mogli znalezc mojej platnosci, bo kwota sie nie zgadzala. Ja sie upieralem ze wyslalem dokladnie tyle ile chcieli. Firma twierdzila ze takiego wplywu nie bylo. Noi mieli racje, bo bank w polsce obcial o te 20 euro i nic nie powiedzial. Dopiero na moja prosbe calosc zostala wyjasniona. Zona pracuje w western union. Tam wszystko czarno na bialym. Nie jest tanio, ale nikt ci potem nie zabierze 20 euro bez poinformowania. Noi calosc przebiega w 15 minut. Ty wplacasz pieniadze w swoim miescie i po 15 minutach ktos w polsce moze kase odebrac. Zadzwon na infolinie, dogadasz sie po polsku, o ile zona bedzie wtedy pracowala :) pozdrawiam. kerryman P.S. Jesli masz wiecej pytan co do samego Western Union - pisz, jak cos to odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
india16 Re: Przelew z Polski do UK 05.12.05, 21:27 Wbk,mussiz zalozyc konto walutowe,Nie pobieraja nic za otwarcie, za kwote 12 tysiecy chca 110 zlotych i nic wiecej. Od odbiorcy potrzbujesz numer IBAN ( swift) jak tego nie bedziesz miala to pobiora wiecej bo bede musieli szukac informoacji na temat odbiorcy Pytania ? daj na @ Odpowiedz Link Zgłoś
lisekbox Re: Przelew z Polski do UK 16.03.16, 18:24 Można tanio przelać używając firm, które się w tym specjalizują. Polecam uzycie porównywarki na stronie tanieprzelewy.com, jest tam przejrzysta tabelka, gdzie można porównać gdzie, u kogo, za ile, po jakim kursie i jak szybko mozna wysłać pieniądze do Polski Odpowiedz Link Zgłoś
ewe889 Re: Przelew z Polski do UK 07.09.16, 20:42 Witam, Transfer Wise odpada jak chcialam przeslac £ 2 000 to chcieli az £ 9.95!!!!!! Sprobowalam Sami Swoi- kiepsko, sprobowalam Opal Transfer, £ 2 000 - 3 f oplaty,pieniadze tego seaamego dnia na koncie, bez dokumentu tozsamosci. Thank you very much Odpowiedz Link Zgłoś
damawdresie Re: Przelew z Polski do UK 03.10.16, 13:25 Ewe nie patrz na opłatę bo to jest mylące. Transferwise ma najlepszy kurs a pierwszy przelew do 500funtów/euro za darmo jeżeli korzystasz z linku polecającego. Próbuj śmiało bo są niezawodni, pieniądze tego samego dnia albo na drugi dzień bezpośrednio na wskazane konto (nie musi być ono na twoje nazwisko, możesz wysłać mamie czy opłacić jakiś rachunek ) transferwise.com/u/76d85a Odpowiedz Link Zgłoś
damawdresie Re: Przelew z Polski do UK 03.10.16, 13:34 Najlepiej użyć Transferwise będzie to o wiele korzystniejsze, nawet o kilkadziesiąt funtów niż zwykły przelew czy western union. wpisuje tam kwotę jaką chce wysłać i pojawia się kwota jaką ty otrzymasz na konto. brak dodatkowych opłat po żadnej ze stron. najlepiej płacić kartą jak przy zwykłych płatnościach. transfer zrobiony przed południem dotrze tego samego dnia :) z tym linkiem pierwszy transfer do 500F za darmo :) transferwise.com/u/76d85a Odpowiedz Link Zgłoś
szalonazuzanna190 Re: Przelew z Polski do UK 21.10.16, 13:36 Skorzystaj z EasySend - www.easysend.pl Przelewy z Polski do UK są za darmo. Bardzo dobry kurs a pieniądze na koncie tego samego dnia. Najlepsza oferta - nie znajdziesz lepszej. Wiem, bo szukałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
msternakusmocnus Re: Przelew z Polski do UK 25.10.16, 18:38 dziekuje za rady, ale wybralam Opal Transfer. Pieniadze tego samego dnia na koncie www.opaltransfer.com/pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
zklanur Re: Przelew z Polski do UK 15.11.16, 17:25 Witam. Są firmy które się ty zajmują, np -Zamiast drogiego western union i przelewów bankowych polecam firmy transferujące, właściwie jedną - TRANSFERWISE - KURS MAJĄ RZECZYWISTY, NAJWYŻSZY ZE WSZYSTKICH DOSTĘPNYCH NA RYNKU! pieniądze na koncie w polsce na drugi dzień. Rejestrując się przez ten link: transferwise.com/u/urszulas1 - macie pierwszy przelew za darmo! Drugą firmą która ma również podobny kurs jest transfergo - link do darmowego przelewu: my.transfergo.com/pl/r/fSeGWh. reszty firm pośredniczących na ten moment nie ma sensu brać pod uwagę, bo mają strasznie zaniżone kursy... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
strega69 Re: Przelew z Polski do UK 18.12.16, 13:29 Linki, które umieściłaś, to linki z konta osoby polecającej. Jaki masz profit z tego? Odpowiedz Link Zgłoś