Dodaj do ulubionych

branstaple Cornwalia

IP: *.chello.pl 18.01.06, 22:46
Witam.Mam prace w Branstaple koło Devon w pięknej Cornwalii,ale jeszcze
jestem w Polsce.Lecieć będę pewnie z Wawy do Londynu.Czy ktoś może orientuje
się jak dotrzeć do tego miasta,bo to kawałek od Londynu,nawet dość spory
kawałek!!! Z góry wielkie dzięki za odpowiedzi.....
Obserwuj wątek
    • Gość: mi Re: branstaple Cornwalia IP: *.gorzow.mm.pl 19.01.06, 06:20
      Chodzi ci o Barnstaple w polnocnym Devonie zapewne a nie o Branstaple w
      Cornwalii? Jesli to pierwsze to mozna sie tam dostac bezposrednio autokarem z
      Victoria Coach Station - okolo 6-7 godzin. Ladne miasteczko, bardzo spokojne.
      Devon przepiekny.
    • Gość: davidoff Re: branstaple Cornwalia IP: *.l6.c4.dsl.pol.co.uk 19.01.06, 07:54
      ja mieszkam w Honiton w Devon i do Londynu jezdze pociagiem 2,5 - 3h z Waterloo
      Station, autobusy tez oczywiscie jezdza i sa nawet troszke tansze :)
      • Gość: Arek Re: branstaple Cornwalia IP: *.chello.pl 19.01.06, 19:22
        Wielkie dzięki,Tak oczywiscie,chodzi o Branstaple koło Devon.Faktycznie,z tego
        co slyszalem,to jest tam przepięknie.
        • Gość: Arek Re: branstaple Cornwalia IP: *.chello.pl 19.01.06, 19:27
          A czy ktoś z was orientuje sie jaki jest mniej więcej koszt przejazdu do tego
          miasta autobusem(Branstaple) i jak dostać sie z luton albo z gatwick na ten
          Victoria coś tam....Z góry wielkie dzięki za odpowiedż,bo jadę sam,a nie znam
          zbytnio Londynu ,ani zachodniej Anglii(no i do tego dochodzi ogólnoludzki stres
          podróżowy.....).
          • reallondoner Re: branstaple Cornwalia 19.01.06, 20:00
            sprawdz polaczenia na www.nationalrail.co.uk (pociagi) oraz
            nationalexpress.com (autobusy).

Ceny biletow dostepne w Customers service, ale musisz do nich zadzwonic lub
            poprosic kogos ktospyta ile by to kosztowalo. Ja sprawdzilem pociagi i oto ceny:

W tygodniu w peak time cena w jedna strone to £82.
            W piatki off-peak to £ 64
            pozostale dni off-peak £56.

Nie znalazlem polaczenia na stronie autobusow. Nie dodzwonilem sie do nich,
            gdyz biuro bylo zamkniete. Wiem, ze cena moze troche przerazac, ale pociagi sa
            drogie :)
            • Gość: Arek Re: branstaple Cornwalia IP: *.chello.pl 19.01.06, 21:52
              Dzięki.Fakt,ceny troche przerażają(oczywiście przeliczając na
              nasze).Patrzyłem,taniej wychodzi autobusem,ale chyba nie ma
              bezpośredniego,natomiast pociągiem są chyba jakieś dwie przesiadki(o ile dobrze
              zrozumiałem).A ktoś wie,jak dojechać z luton,albo z gatwick na stacje
              kolejową,z której można się dostać do tego Branstaple???Aha i jak dostać sie z
              tych lotnisk na jakiś dworzec autobusowy(niestety Londyn to dla mnie hmm czarna
              magia).Byłem w innych miastach,ale w Londynie tylko przesiadka z samolotu do
              samolotu,nawet nosa dalej niż na parking przed lotniskiem nie wyściubiłem.
              • Gość: mi Re: branstaple Cornwalia IP: *.gorzow.mm.pl 20.01.06, 08:50
                Do Barnstaple najlepiej autokarem z Victoria Coach Station. Pociagiem do
                Victorii - z Gatwick to szybko (30 min) i tanio (ok 10 GBP), z Luton troche
                dalej bo musisz przejechac z polnocy Londynu na poludnie. Przejdziesz z
                Victorii kolejowej na Victorie autokarowa - ok 10 minut. bilet bezposredni
                autokarowy do Barnstaple z Victorii- okolo 40 GBP - 7 godzin jazdy. Autokary
                odchodza rano - cos kolo 9, pozniej kolo 1pm, 3pm i ostatni kolo 6pm (to mowie
                z pamieci - sprawdz). i powodzenia! by the way to nie BRanstaple ale BARNstaple
                • Gość: mi Re: branstaple Cornwalia IP: *.gorzow.mm.pl 20.01.06, 08:59
                  te autokary to National Express

www.nationalexpress.com/bp/b2.cfm?id=44921739
    • Gość: bbb Re: branstaple Cornwalia IP: *.as15444.net 20.01.06, 11:09
      chyba najtansza opcja to megabus.com z victori do exeter(cena w zaleznosci od
      dnia,im wczesniej zamowisz tym taniej,czasami nawet 1funt) a pozniejz z exeter
      do Barnstaple nationalexpress( 9f). a swoja droga to nationalexpress z londynu
      do barnstaple -26.50,a nie 40 jak pisal ktos wczesniej.
      P.s. Jak juz tam bedziesz to proponuej wypad do IIfracombe,przepiekne
      miasteczko.
      Pozdrawiam
    • Gość: Piotr Re: branstaple Cornwalia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 17:15
      Witam.
      Arek napisz proszę czy dostałeś tę pracę za pośrednictwem kasajobs, pytam bo
      mieli ofertę pracy w Branstaple na którą starałem się dostać ale żadnej
      odpowiedzi jeszcze nie mam i zastanawiam się czy zakończyli już nabór,
      • Gość: arek Re: branstaple Cornwalia IP: *.chello.pl 20.01.06, 18:27
        Witam.Jeśli chodzi o tą prace w Barnstaple,to dostałem i lece 1 lub 2 lutego.
        Nabór trwa cały czas(jeśli chodzi o układanie chodników i roboty drogowe).
        Pozdrawiam!!!Mam stracha,bo lecę sam i narazie będę jedynym Polakiem w tej
        firmie!!!
    • Gość: ayax Re: branstaple Cornwalia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 20:21
      Ja też jestem po rozmowach z agencją i rozmowie telefonicznej z pracodawcą -jak
      na razie to wszystko-czekam na odpowiedż i się denerwuje ,pracodawca powiedział
      że teraz już kontaktować się ze mną będzie agencja i nie wiem czy to znaczy, że
      mnie zakwalifikował do pracy-czy to tylko taki grzecznościowy zwrot.
      Jeśli możesz napisz coś więcej : co konkretnie będziesz robił i na jakich
      warunkach ,mój e-mail: ayax@wp.pl
      Z góry dziękuję i pozdrawiam
    • Gość: meg_usia@interia.p Re: branstaple Cornwalia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 11:03
      Witam! niestety nie mogę pomóc bo nigdy jeszcze nie byłam z Cornwalii ale mam
      pytanie.W zeszłym roku pracowałam w Londynie notomiast ostatnimi czasy jestem
      poprostu zauroczona Cornwalią i bardzo chciałabym podjąć prace właśnie tam!
      niestety agencje nie posiadają żadnych ofert odnośnie tego pięknego miejsa..
      czy mógłby Pan udzielić mi jakiś wskazówek gdzie powinnam szukać , bądź
      przesłać namiary do agencji posiadających jakiekolwiek propozycje?
      Z góry dziękuje za odpowiedź , pozdrawiam serdecznie i życze powodzenia!
      MartynKa Bednarek
      • Gość: arek Re: branstaple Cornwalia IP: *.chello.pl 08.02.06, 17:27
        Czesć,
        Mąż wyjechał z Kasa Jobs ( agencja w Londynie)
        KASA JOBS Ltd. - Eastern European Employees Database
        Polish Centre in London POSK
        Office 1D,
        238-246 King Street
        Hammersmith
        London W6 0RF
        tel: +44 (0) 20 8741 6699
        fax: +44 (0) 20 8741 6688
        jobs@kasajobs.co.uk
        www.kasajobs.co.uk
        Pozdr.
      • Gość: haine Re: branstaple Cornwalia IP: 83.168.96.* 09.02.06, 14:31