Dodaj do ulubionych

Pracownik biurowy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 23:57
Na wstępie pozdrawiam wszystkich i dziękuję za wszystkie informacje zebrane
na tym forum. Mam 30 lat, wykształcenie średnie ogólnokształcące. Przez 10
lat pracowałem jako urzędnik - pracownik sekretariatu w pewnej instytucji. W
zakres moich obowiązków wchodziło także administrowanie małą siecią
komputerową, instalacja i konserwacja sprzętu komputerowego itp. MOje zarobki
wynosiły nie więcej niż 1800 złotych na miesiąc. Od 3 miesięcy intensywnie
uczę się języka angielskiego. W związku z powyższym mam pytanie: czy moje
dotychczasowe doświadczenie może się liczyć przy znajdowaniu pracy w UK np.
pomoc w prostych pracach biurowych? Czy mogłyby być pomocne jakieś dodatkowe
kursy? Czy po prostu nie mogę niczego oczekiwać więcej jak tylko proste prace
typu zmywak? Dziękuję za poświęcenie uwagi i proszę o wszelkie przydatne
sugestie. Pozdrawiam. Kamil.
Obserwuj wątek
    • Gość: aneta Re: Pracownik biurowy IP: *.is.net.pl 13.02.06, 00:48
      nie obraz sie ale wg mnie wazniejsze w pracy biurowej jest poslugiwanie sie
      jezykiem niz 10letnie doswiadczenie, nie kazda praca biurowa polega na miedzy
      innymi administracji siecia, w wiekszosci przypadkow jest to np. rozmowa przez
      telefon, czy pisanie maili, itp a tego ze slabiutka znajomoscia angielskiego
      dobrze robic nie bedziesz, poza tym pracownik biurowy nie zarabia kokosow wiec
      moze sie zdarzyc ze po oplaceniu zakwaterowania oraz wyzywienia zostanie ci w
      przeliczeniu np zlotowki 2000...

pracowalam przez rok jako asystent w biurze, do moich obowiazkow nalezalo przede
      wszystkim prowadzenie rozmow telefonicznych, korespondencja mailowa, pisanie
      ofert, aktualizacja www i obrobka zeskanowanych .jpgow
      moj angielski po 4 latach nauki jest na poziomie upper intermediate, wczesniej
      robilam FC
      zarabiajac najnizsza krajowa otrzymywalam do lapki ok. 600 funtow z czego 200
      szlo na mieszkanie, za reszte wyzywienie, dojazdy, jakis wypad do miasta w
      weekend, karta do telefonu i z tych 600 zostawalo mi przecietnie 200-250
      • Gość: ghrom Re: Pracownik biurowy IP: *.static.dsl.as9105.com 13.02.06, 00:51
        Przelicz teraz ile koledze zostaje z jego 1800zl po zrobieniu oplat. I wez poprawke na to, ze to jest jego
        pensja po 10 latach pracy. Daje do myslenia?

Porady dla emigrujacych do UK
        • Gość: aneta Re: Pracownik biurowy IP: *.is.net.pl 13.02.06, 08:24
          oczywiscie, chodzilo mi raczej o to ze po 3 miesiacach nauki angielskiego moze
          sobie gdzies wsadzic 10 lat doswiadczenia,
          jesli nauczy sie jezyka aby mogl sie swobodnie porozumiewac to nic nie stoi na
          przeszkodzie zeby uderzyc do biura o praca za 8.45 na godzine, w tym momencie
          nie dostanie wiecej niz 5.05

poki co, najwazniejszy dla niego jest jezyk,
          • Gość: Kamil Re: Pracownik biurowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 19:55
            Dziękuję za poradę. Tak też przypuszczałem,moja sytuacja nie jest najlepsza. A
            czy jakieś kursy dokształcające (oprócz języka oczywiście)byłyby tu wskazane,
            czy raczej nie zawracać sobie głowy niczym innym, tylko skupić się na nauce
            języka? Dziękuję z góry i pozdrawiam. Kamil.
            • Gość: flawia Re: Pracownik biurowy IP: *.server.ntli.net 13.02.06, 20:19
              Jeśli jesteś zdecydowany na wyjazd to skup się na angielskim, zwłaszcza że 3
              miesiące to nic w nauce języka.
              • Gość: aneta Re: Pracownik biurowy IP: *.is.net.pl 13.02.06, 21:50
                tak, jezyk jest najwazniejszy jesli chcesz robic to w czym masz 10 letnie
                doswiadczenie,

jesli masz mozliwosc zostania na dluzej w anglii to proponowalabym przyjechanie
                tu najpierw na rok i zalapanie sie do jakiejkolwiek pracy, bo bedac tu szybciej
                nauczysz sie jezyka niz na kursach w polsce, a po tym roku spedzonym na miejscu
                twoj angielski bedzie na poziomie ktorym bedziesz mial szanse na prace w biurze

ale rok czasu musialbys poswiecic...
              • natalia.brzeska Flawia!!! 13.02.06, 22:09
                No co u Ciebie? Widzę, że chyba już w UK. Sledziłam Twoje wątki i jestem
                ciekawa jak się ułożyło...
                • Gość: Kamil Pracownik biurowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 22:49
                  Bardzo Wam Dziękuję!

Muszę więc doprowadzić mój angielski do perfekcji. Wierzę, że po żmudnej
                  długiej pracy osiągnę swoje cele. Pozdrawiam i dziękuję. Kamil.
                • Gość: flawia Re: Flawia!!! IP: *.server.ntli.net 13.02.06, 23:11
                  Natalio, jestem już w UK, już pracuję, ale na razie mam szkolenie za
                  szkoleniem, więc jest przyjemnie i mało stresująco. No i jak to na początku
                  dużo formalności do załatwienia, ale właściwie dom już wynajęłam, konto
                  otworzyłam, więc przeprawa z agencją i bankiem za mną :)
                  • Gość: k Re: Flawia!!! IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 13.02.06, 23:55
                    W jakiej dzielnicy mieszkasz? Tez sledze Twoje posty na forum, bo malo ludzi tu
                    przyjezdza na lepsze stanowiska.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka