Dodaj do ulubionych

moze głupie pytanie ?

19.05.06, 08:37
chciałm sięzaputaćjak jest z pracąw irlandii ? czy bardzo trudno cośzałapać
mój mą zjest tam od 11.05 i jeszcze nic nie ma i się podłamał trochę,
chociażmi sięwydajęzeto jeszcze za krótko żeby przesądzało sprawe
jak myślicie ?
będę wdzięczna za odpowiedzi
Pozadrawiam
Obserwuj wątek
    • olliesmum Re: moze głupie pytanie ? 19.05.06, 10:56
      Oczywiscie, ze za krotko! Jak wczesniej niz nie "nagral" to moze to potrwac co
      namniej pare tygodni. Duzo zalezy od tego, czego konkretnie szuka. Moze
      sprecyzujesz, o jaka prace chodzi.
      • zielona.oliwka Re: moze głupie pytanie ? 19.05.06, 11:41
        w zasadzie narazie chce załapać cokolwiek , mozebyćpraca fizyczna np. na
        budowie ale ma teżuprawnieniea na prowadzenie wózków widłowych i innych i
        praktykę w tej pracy , to jest taki typ złotej raczki , i w samochodzie
        pogrzebie i remonty robi i meble tapicerował także myślę zew kjażdej dziedzinie
        by sobie poradził
        aha , zapomniałabym ma też skończoną szkołe gastronomiczną i miał praktyki więc
        wie co nie co a i w piekarni pracował , zresztą czego on nie robił ma spory
        wachlasrz umiejętności
        i dlatego myślę mżema szansęsobie poradzić ale jest w Dublinie a tam chyba za
        dużo Polaków już jest?:(
        • dzoaann Re: moze głupie pytanie ? 19.05.06, 14:10
          Teraz jest ciężej z pracą tu niż np.rok temu.Dlatego to najpewniej trochę
          potrwa.Oby szybciej,czego życzę:)))
        • olliesmum Re: moze głupie pytanie ? 19.05.06, 14:44
          Duzo zalezy tez od tego, jaki ma angielski... Bo rzeczywiscie konkurencja jest
          duza i z tego, co slyszalam czesto przesadzajacym kryterium jest dobry
          angielski. A w ogole jak on szuka tej pracy? Roznosi CV?
          • zielona.oliwka Re: moze głupie pytanie ? 19.05.06, 14:55
            roznosił cv był w pośrednictwach jakis , dzwonił do znajomego który tam
            pracuje że jest tamten powiedział ze odezwie sięw razie czego
            no i nie wiem co jeszcze może zrobić
            ja chyba oszaleję niewiem jak mu przetłumaczyć ze to za krótko zeby przesądzac
            a angielski ma słaby ale znam, takich co pracują a ani me ani be i
            pracują>ee sama nie wiem moze faktycznie nic z tego:(
            • olliesmum Re: moze głupie pytanie ? 19.05.06, 16:06
              Wiesz, to bardzo trudno powiedziec, jak dlugo mu to zajmie...Nie ma na to
              gotowej recepty :(. Tutaj wszyscy mowia, ze zadzwonia pozniej, albo jak cos
              bedzie. Musisz sie tez liczyc z tym, ze Irlandczycy nie lubia mowic "nie";
              dlatego "zadzwonie do pana" moze znaczyc tyle...co nic. Mysle, ze Twoj maz
              powinien nastawic sie na to, ze moze mu to zajac conajmniej 6 tygodni, to nie
              bedzie sfrustrowany, jak mu to tyle czasu zajmie, a jak uda mu sie znalezc cos
              szybciej, to tym bardziej bedzie sie cieszyl :).
              • monika_irl Re: moze głupie pytanie ? 19.05.06, 19:17
                tak jak dziewczyny napisały teraz jest bardzo trdno o pracę, nawet o taką na
                budowach czy przy zmywaku, a będzie jeszcze trudniej bo zaczynają zjeżdzać
                studenci a potem jeszcze irlandzka młodzież zacznie wakacje.
    • zielona.oliwka przywrócona do porządku przez dziewczyny z KMW 23.05.06, 23:56
      informuję że mąz zanlazł pracę :0)
      dzieki za odpowiedzi
      • imszulc Re: przywrócona do porządku przez dziewczyny z KM 24.05.06, 08:24
        mam nadzieję, że się wszystko poukłada
        pozdrawiam
      • olliesmum Re: przywrócona do porządku przez dziewczyny z KM 24.05.06, 11:52
        Gratulacje! Mam nadzieje, ze bedzie zadowolony :))
        • dzoaann Re: przywrócona do porządku przez dziewczyny z KM 24.05.06, 11:58
          Gratulacje:)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka