Dodaj do ulubionych

JA PRACUJE

25.05.06, 15:02
Ja jestem w TESCO juz rok. Jest mi tu dobrze i wiem ze to moja szansa bo juz
dwie osoby szkola sie na team liderow i sa Polakami, ktorych przyslal Krakow
a ja moge byc nastepna. WARUNEK jest jeden-ciezka praca, za godziwe
pieniadze :)
Obserwuj wątek
    • beatap15 Re: JA PRACUJE 26.05.06, 22:09
      Super! wreszcie naprawdę zadowolona osoba z pracy w tesco.Doskonale wiedząca po
      co jedzie .Do pracy ludzie do pracy a nie na wczasy.Pozdrawiam
      • xandra84 Re: Ja pracuje 05.06.06, 15:38
        Zgadzam sie w zupełności!!Brava dla tej Pani!!:)))pozdrawiam
        Jesli mozesz daj cynk jak najlepiej znależsc sobie jakas tania kawalerke??:)
    • Gość: Jacob Re: Ja pracuje IP: *.ols.vectranet.pl 05.06.06, 16:19
      Ciekawi mnie bardzo co to godziwe pieniądze i za ile godzin+ ile wydajesz na
      utrzymanie.Pozdrawiam

P/S czyli ile możesz odłożyć
      • Gość: Aneta 274 Re: Ja pracuje IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 06.06.06, 11:01
        Na utrzymanie nie wydaje duzo.Ok. 50 funtow miesiecznie. W miesiacu jestem w
        stanie odlozyc od 800 do 900 funtow.
        • Gość: Jacob Re: Ja pracuje IP: *.ols.vectranet.pl 06.06.06, 15:54
          50 funtów to znaczy bardzo skromnie żyjesz.Pytałem z ciekawości bo wszyscy
          wyjeżdżają,natomiast mimo że kraje unii są bardziej "cywilzowane" od Polski to
          ja wolę te same pieniądze mieć tutaj nie tyrając jak osioł tymbardziej że w
          Polsce za powiedzmy ~5tys zł. m-cznie po 2 latach kupuje mieszkanie.W Anglii
          wydaje mi się to awykonalne.Ale życzę powodzonka,awansu i pozdrawiam.
          • Gość: jtt Re: Ja pracuje IP: 81.219.87.* 06.06.06, 21:14
            gratuluję 5000 PLN miesiecznie ( rozumiem że odłożone 24x5k=120 000 PLN akurat
            na mieszkanko)ciekawe gdzie tak dają
            a tak serio te 400-500 GBP można odłożyć
            • Gość: Jacob Re: Ja pracuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 07:54
              Gość portalu: jtt napisał(a):

> gratuluję 5000 PLN miesiecznie ( rozumiem że odłożone 24x5k=120 000 PLN akurat
              > na mieszkanko)ciekawe gdzie tak dają
              > a tak serio te 400-500 GBP można odłożyć

Tzn. gdzie dają takie mieszkania czy gdzie można tyle zarobić??
              • Gość: jtt Re: Ja pracuje IP: 81.219.87.* 10.06.06, 01:22
                mieszkanko za 120 000 PLN kupisz w Polsce wszędzie a o 5 000PLN na miesiąc to ty
                piszesz ze możesz mieć , tak to rozumiem ale gdzie tak płacą to nie wiem
                (przeciętnym ludziom oczywiście) "że w Polsce za powiedzmy ~5tys zł. m-cznie po
                2 latach kupuje mieszkanie"
              • Gość: paulinka194 Re: Ja pracuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 10:39
                czy dostaliście ta oferte po rozmowie w krakowie? jak do tego doszło bo ja
                równiez tam byłam zadzwonił do mnie nativ i nic poza tym
          • Gość: kiwewew Re: Ja pracuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 16:35
            no to gratulacje!!!- z drugiej strony wydaje mi sie ze ludzie zarabiajacy 5 tys
            zl musza byc na poziomie i raczej o swoich zarobkach raczej nie mowia
        • Gość: MANA bzdury nic więcej IP: *.ipt.aol.com 06.06.06, 20:27
          po co piszesz takie bzdury?800-900 funtów? ciekawe , jest to możliwe jeżeli
          pracujesz 7/7 i po 12 godzin, czyli dorabiasz w dzień n a innych działach.nie
          wciskaj ludziom kitu że żyjesz za 50 funtów.masz brutto 300 pare funtów z tego
          płacisz mieszkanie podatek i insurance.jestem tu rok i jakoś nie znam nikogo
          kto by tyle odkładał jak odłożysz 500 to już dobrze.a co do tych szkoleń..to
          powiedz znajomym że mogą zapomnieć...u nas jest już 5 osób na szkoleniach , od
          około 9-10 m-cy i jakoś nikt ie został team leaderem , mimo że są na
          Development Group - Section manager.to są gierki, żebyście tyrali więcej
          szybciej i ciężej.psychologia biznesu się kłania.
          • jolaole bzdury nic więcej- tia kompletne:) 06.06.06, 21:02
            > kto by tyle odkładał jak odłożysz 500 to już dobrze.a co do tych szkoleń..to

No tak jak w Polsce odlozysz na miesiac 3000PLN - to nedza, nic tylko siasc i
            plakac!
            • Gość: big boy Re: bzdury nic więcej- tia kompletne:) IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 07.06.06, 08:58
              wlasnie pic polega nie na tym czy nedza czy nie ale niech bzdur na forum ludziom nie wciska sam zasowam kazdy overek i wiem ile mozna odlozyc placac za mieszkanie tylko 45 funi chcialbym widziec wyliczenie tego.
          • Gość: AEWRW Re: bzdury nic więcej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 17:05
            swiete slowa NANA!- PANIENCE CHYBA OD TYCH NOCEK W GLOWCE SIE
            POPRZESTAWIALO.800 FUNTOW TO ONA LEDWO ZARABIA BRUTTO
        • Gość: jozek kimono Re: Ja pracuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 16:32
          chyba cie popiescilo juz calkiem- jaki cudemmozesz odkladac 8oo skoro tyle
          nawet brutto nie placa hahahahahahahah
          • Gość: 1spag Re: Ja pracuje IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 15.07.06, 18:11
            Jozek kimono:
            ty jestes osoba ktora niewiele wie a sie udziela, skad ty mozesz wiedziec ile
            zarabia jak chyba liczyc nie umiesz, najnizsza stawka 5,05 w UK przy tylu
            godzinach w tesco powinna dac 737,3 bez zadnych dodatkow lokalizacyjnych, a w
            tesco nie jest tak niska no i sa dodatki lokalizacyjne i za noc, wiec nie rob
            hahhaha tylko najlepiej nie komentuj, inna sprawa ze 800 to hmm ciezko byloby
            choc nie jest niemozliwe, ale musialoby to byc sporo nadgodzin, mnie najwiecej
            po odliczeniu mieszkania przelali 280gbp za tydzien ale to byla praca kilka dni
            po 12 a nawet wiecej godzin
          • Gość: gro Re: Ja pracuje IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 17.07.06, 11:14
            tak zupełnie i serio-serio, to:
            - zarobki to stawka podstawowa + premie nocne.
            - podstawowa stawka (dane z kwietnia) to 5,284 ft za godzinę
            - pierwsza premia nocna (od 22 do 24) to 1,1 ft za godzinę
            - druga premia nocna (od 0.00 do 6.00) to 1,46 za godzinę
            - bezpłatne przerwy są w czasie 0 - 6, czyli de facto na wyżej płatnych
            nadgodzinach pracuje się przez 4 i pół godziny
            - odliczenia podatkowe to 11% na ichni zus od pełnej kwoty brutto (przy
            zarobkach powyżej 640 ft tygodniowo tylko 1%) oraz 0,10,22 lub 40% od kwoty
            brutto pomniejszonej o 97 ft za kazdy tydzien.
            - za pracę 6 dni w tygodniu średnio po 8 godzin dziennie dostawałem netto na
            rękę minimum 210 - 220 ft tygodniowo.
            - brutto w sumie przez 8 tygodni miałem zarobione ok 2800 ft
            - po odliczeniu mieszkania (60 ft tygodniowo), council tax (36 ft miesięcznie),
            telefonu (około 13 ft miesięcznie), utility (ok 15 ft miesięcznie) w ręku
            zostaje całkiem sporo
            - bazując na jedzeniu: śniadanko po pracy w domu (produkty kupowane w tesco, nie
            koniecznie marki teso value) plus obiad w pracy mozna się ustawić na wydatek
            rzędu 3 funtów dziennie, co daje łącznie koło 90 ft miesiecznie.

tyle w bardzo wielkim skrócie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka