joleg1 25.05.06, 19:21 Witam! Wiecie może jak wygląda sprawa założenia internetu w U.K? Dokąd się udać, gdzie szukać, jaką firmę wybrać? Będę wdzięczna za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: net Re: Założenie internetu IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 25.05.06, 19:42 www.adslguide.org.uk/ - tu masz liste providerow, opinie, adresy stron itp. Jak juz sie wprowadzilas to sprawdzasz czy pod danym adresem swiadczy uslugi firma, ktora sobie wybralas z tej stronki. Czesc providerow wymaga telefonu BT, czesc nie. Zalezy w jakis sposob swiadcza uslugi. Dokladnie poczytaj warunki swiadczenia uslug, jakie sa limity, na ile jest umowa itp. Sa firmy, ktore wymagaja kontraktow rocznych, sa takie gdzie co miesiac odnawiasz umowe. Najczescie padajace nazwy firm to: BT, Bulldog, Homechoise, NTL/Telewest, Zen, Freedom to surf itp. Udawac sie nigdzie nie musisz. Wszystko zalatwisz przez internet lub telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomaszeko Re: Założenie internetu IP: *.e7even.com 26.05.06, 23:17 Nie polecam e7even - złodzieje - zapłaciłem za 1Mb a w promocji miałem dostać 2Mb. Sprawdziłem jakie mam łącze no i wyszło że trochę mało - zadzwoniłem (cud ze się tam w końcu dodzwoniłem) - uprzejmy Pan powiedział mi że mam 0,5Mb i 0,5Mb w promocji - razem 1Mb. ja na to że powinnienem mieć 2Mb. no tak pieniądze oddamy. I mineło już pół roku, wysłałem z 10 maili i tyle samo odpowiedzi dostałem że wydzieł finansowy się ze mną skontaktuje i na tym się wszystko kończy. To tylko 30 funtów ale chodzi o zasady - nie lubię jak się mnie w d..pę r...a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcino Re: Założenie internetu IP: *.macclesfield.gov.uk 27.05.06, 13:16 jakiego providera najlepiej wybrac jesli sie nie ma lini telefonicznej, kablowki w domu i nie chce podpisywac rocznego kontraktu? Internet przez laptopa. Odpowiedz Link Zgłoś
sith_space Re: Założenie internetu 27.05.06, 17:14 Jak nie masz linii telefonicznej ani kablowki ALE masz gniazdko telewizyjne/do kablowki (ktore jest zalozone jesli ktokolwiek przed toba, w tej chacie w ktorej mieszkasz, mial wykupione TV license) to proponuje NTL. Oni montuja wlasnie przez ow gniazdko. Odpowiedz Link Zgłoś