Dodaj do ulubionych

potrzebuje informacij

IP: *.range81-156.btcentralplus.com 26.05.06, 03:07
jesem w UK już dwa miesiace . pracuje na czarno u pakoli . zarabiam około 250
funa tygodniowo. potrzebuję pomocy aby zdobyć status legalnej pracy.
potrzebuje inszure , konto w banku , CCS -czy tam coś . itp itd .jezeli jest
ktoś zorientowany prosze o pomomoc . jak ? gdzie? i co pokoleii? piszę to
bardzo poważnie.
Obserwuj wątek
    • mlyale Powazna informacja - tylko! 26.05.06, 03:11
      Skoro chcesz po kolei: najpierw podciagnij ortografie, a potem juz wszystko
      pojdzie z gorki...
      • Gość: chlop_ze_wsi Re: Powazna informacja - tylko! IP: *.range81-156.btcentralplus.com 26.05.06, 03:15
        czepiasz sie stary............
        jest 2- ga w nocy a ja jestem po prostu zmęczony.
    • sith_space Re: potrzebuje informacij 26.05.06, 03:35
      Potrzebujesz zarejestrowac sie z Home Office. Idz do najblizszego Job Center i
      popros o formularz do rejestracji z Home Office. Tam jest wszystko wytlumaczone.
      • Gość: chlop_ze_wsi Re: potrzebuje informacij IP: *.range81-156.btcentralplus.com 26.05.06, 03:55
        jako firma jednoosobowa?
        • Gość: chlop_ze_wsi Re: potrzebuje informacij IP: *.range81-156.btcentralplus.com 26.05.06, 04:00
          jutro hm hm.. dzisiaj napiszę i odpowiem bo jestem zrypany i muszę rano wstac
          do pracy . narazie dzieki i see you.
          • donat351 Re: potrzebuje informacij 26.05.06, 05:06
            chlop mowi o CIS albo o CSCS. form sciagniesz z netu, NIN national Insurance
            number z JobcentrePlus

zajrzyj do Ghroma na strone, tam wszystko wytlumaczone

ghrom.com/uk-londyn-faq.html
            • Gość: chlop_ze_wsi Re: potrzebuje informacij IP: *.range81-156.btcentralplus.com 26.05.06, 09:21
              wielkie dzięki
            • Gość: chlop_ze_wsi Re: potrzebuje informacij IP: *.range81-156.btcentralplus.com 27.05.06, 00:16
              tyle to wiedziałem co tam piszą po miesiacu"""""""""""""
              potrzebuję konkretów anie jakiś tam wiem że dzwonią.
              jest ktoś naprawdę zoriętowany???????????????
              • mlyale zorientowany 27.05.06, 20:17
                ortografia raz jeszcze
                • Gość: chlop_ze_wsi Re: zorientowany IP: *.range81-157.btcentralplus.com 27.05.06, 22:34
                  po 14 godzinach ciężkiej , fizycznej pracy - myślałbyś wyedukowana P A Ł O ???
                  >>>>>>
                  • anna-dark To pracuj uczciwie 8 godzin,i nie pieprz... 28.05.06, 00:40
                    To pracuj uczciwie 8 godzin,i nie pieprz...

Gość portalu: chlop_ze_wsi napisał(a):

> po 14 godzinach ciężkiej , fizycznej pracy - myślałbyś wyedukowana P A Ł O ???
                    > >>>>>>
                    • Gość: chlop_ze_wsi Re: To pracuj uczciwie 8 godzin,i nie pieprz... IP: *.range81-153.btcentralplus.com 28.05.06, 17:52
                      w Tesko za 175 qi tygodniowo????????
    • chococake Re: potrzebuje informacij 27.05.06, 22:53
      zeby zarejestrowac sie w home office musisz miec legalna prace i pracodawce
      ktory bedzie placic wszystkie swiadczenia lacznie z odprowadzaniem podatku,
      skoro ty pracujesz na czarno, nie mozesz podac pracodawcy w papierach do home
      office. Trzeba moze zmienic prace na legalna
      • Gość: chlop_ze_wsi Re: potrzebuje informacij IP: *.range81-157.btcentralplus.com 27.05.06, 23:47
        a jeżeli mam działalność gospodarczą w Polsce?
        mogę przecież prowadzić ją tutaj.nie?
        albo zarejestrować się jako jednoosobowa firma tutaj.
        co zrobić ?
        mój angielski jest słaby dlatego pytam w ojczystym na forum
        jak bym znalna tyle myślę , że pez broblemów dałbym rade do wszystkiego dojść
        sam.
    • Gość: magda Re: potrzebuje informacij IP: *.bulldogdsl.com 27.05.06, 23:22
      jesli potrzebujesz konta a masz prawo jazdy ...mozesz je wymienic na brytyjskie
      i masz juz potwierdzenie adresu potrzebne do zalozenia konta
      • Gość: chlop_ze_wsi Re: potrzebuje informacij IP: *.range81-157.btcentralplus.com 27.05.06, 23:41
        gdzie z tym iść?
        • Gość: magda Re: potrzebuje informacij IP: *.bulldogdsl.com 27.05.06, 23:58
          no...ja sie nie wypowiem bo nie wiem ...chyba na poczte tam dadza ci
          formularz...moze ktos sie jeszcze wypowie?
          • Gość: magda Re: potrzebuje informacij IP: *.bulldogdsl.com 28.05.06, 00:03
            poczytaj sobie :-) tu masz link

www.londyn.net.pl/forum/viewtopic.php?t=348&sid=635fa927c4e16472d33ba0a989ee945d
            • Gość: chlop_ze_wsi Re: potrzebuje informacij IP: *.range81-153.btcentralplus.com 28.05.06, 17:54
              dzięki za jakieś rozwiązanie na początek.
              tyle , że samo konto nie satysfakcjonuje mnie bo używam też polskich kart
              płatniczych
              Mimo to wielkie dzięki 4u. pozdro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka