Gość: kadela IP: 62.29.205.* 21.09.06, 13:37 Jeżeli płacę 90f. na tydz. , wynajmuję mieszkanie od tesco czy dodatkowo muszę zapłacić podatek gruntowy? Czy nie jest on wliczony już w opłatę za mieszkanie? Dzieki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: e-vil Re: Podatek gruntowy-dodatkowa opłata? IP: 89.241.22.* 21.09.06, 20:03 skąd ty bierzesz takie pytania? :) poraz setny: wynajmujesz mieszkanie od Tesco - zadne oplaty, podatki itp Ciebie nie interesuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadela Re: Podatek gruntowy-dodatkowa opłata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 21:50 e-vil, nie nerwuj sie proszę :-) Z choinki chyba. Nie, sorki, ale mam teraz taki mętlik , że szok!!! Jeszcze bardziej dziękuję za opodpoweź!!!! Jesteś kochana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscj Re: Podatek gruntowy-dodatkowa opłata? IP: *.futuro.pl 21.09.06, 23:25 mysleć, myśleć to nie boli ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1spag Re: Podatek gruntowy-dodatkowa opłata? IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 22.09.06, 09:59 oj goscj cos mi sie wydaje ze niektorzy to bardziej zmeczeni sa przed wylotem, i takie pytania zadaja, a pozniej wraca taka osoba na forum Tesco w Anglii i pisze jak w Tesco jest zle , zgodze sie z Toba myslec i uzywac wyszukiwarki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadela Re: Podatek gruntowy-dodatkowa opłata? IP: *.visp.energis.pl 22.09.06, 12:24 Prywatnie jesteś milszy... ;-) Nie mam zamiaru wracać tu później z wyrytym "bleee" na czole. Jeżeli będzie bleee to przynajmniej nikt tego nie zobaczy. Jeżeli tu wrócę to tylko po to,by podzielić się wrażeniami i podać konkretne obiektywne fakty. Nie wybrzuszać jak mi ciężko i tęskno i że chcę do mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Podatek gruntowy-dodatkowa opłata? IP: *.manc.cable.ntl.com 22.09.06, 16:00 sorry,ale ma racje i uzasadnione pytanie,bo od kazdej nieruchomosci placi sie council tax,ktory wynosi od 50 do 250 funtow miesiecznie i to jest rada dla tych co chca wynajac dom-mieszkanie,dodajcie to do kosztu-średnio dodatkowa stówa miesiecznie.tak jak nas wyniosło dodatkowe 200 funtow miesiecznie do ceny domu,internet;tel.c tax(najwyzsza czesc)prad i gaz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e-vil Re: Podatek gruntowy-dodatkowa opłata? IP: 84.13.32.* 22.09.06, 20:53 sorry, ale ty się mylisz.. jeśli ktoś wynajmuje mieszkanie od Tesco nie ponosi dodatkowych opłat nie interesują go żadne rachunki, podatki, servis charges (wszystie rachunki idą do CRMu) twoja wypowiedz nie dotyczy poruszanego problemu - a wrecz wprowadza zamet. Bardzo dobrze, ze podzieliles sie swoja wiedza co do wynajmowania mieszkania juz bezposednio od landlord'a/ leting agency, ale to nie ma nic wspolnego z pytaniem jakie padlo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e-vil Re: Podatek gruntowy-dodatkowa opłata? IP: 84.13.177.* 22.09.06, 21:44 ..przynajmniej tak bylo rok temu Odpowiedz Link Zgłoś
pan_niemota Re: Podatek gruntowy-dodatkowa opłata? 23.09.06, 10:03 dobrze ze dodałes ze bylo. nie jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e-vil Re: Podatek gruntowy-dodatkowa opłata? IP: 84.13.19.* 23.09.06, 10:07 w takim razie przepraszam i zwracam honor :) to ja wprowadzam zamęt zatem :D p.s. e-vil jest płci żeńskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadela Re: Podatek gruntowy-dodatkowa opłata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 10:41 To teraz kompletnie zgłupiałam. Ale już o nic nie pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e-vil Re: Podatek gruntowy-dodatkowa opłata? IP: 84.13.19.* 23.09.06, 10:46 kadela - najlepiej zadzwon do Tesco na ich infolinie i sie zapytaj Na pewno udziela Ci odpowiedzi.. wroc tu i nam powiedz czego sie dowiedzialas :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadela Re: Podatek gruntowy-dodatkowa opłata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 11:51 Nie będę tego robić e-viluś, bo pewnie powiedzą to samo co wtedy- że płacę 60-80 f. na tydz. plus media - jakieś 10-15 f. dodatkowo na tydz. Nic poza tym. Już wiem, że z tych informacji , które mam mogę spokojnie napisać książkę pt. "Pranie mózgu". Panie z Krakowa zresztą nie są w UK, zapewne mówią tylko tyle i mają mówić. Dlatego tak wszyscy "gwałcą" to forum i ludzi, którzy już tam są. wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi Pani D. :-) Serdecznie pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pan_niemota Re: Podatek gruntowy-dodatkowa opłata? 23.09.06, 12:02 akurat tak sie złozyło, ze dzisiajn rozmawiałem nt. wynajmu z kims tu na miejscu i mi wyszło w kosztach: council tax 144, prąd i gaz około 50, telefon z internetem około 40 (tyle sie dzwoni po 1 pens za minute, hehehe), woda jakies grosze, zalozmy 20, co daje łaczna kwotę ok 250 ft/mc plus cena samego wynajmu, czyli np. 60 ft. czyli jak np. mieszkasz w 4 osoby, to 250/4/4 i masz wynik, ile jest opłaty tygodniowo. a za sam wynajem, to sciagają kasę z wypłaty i widzisz je na pasku (w uk pejslip, ze zapisze fonetycznie) i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e-vil Alternatywa dla telefonu i internetu IP: 84.13.148.* 23.09.06, 14:14 z telefonem i internetem jest lepsza opcja poczytaj.. tescouk.9.forumer.com/index.php?showtopic=23&st=0entry36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1spag Re: Podatek gruntowy-dodatkowa opłata? IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 23.09.06, 14:26 pan_niemota 144 za council tax?? o hohoho ktora strefa w londynie? tak pytam z ciekawosci bo ja 125 w 5 strefie co do rachunkow to za wode jeszcze nie wiem gaz 76 za 3 mce prad 42 za 3 mce telefon mam komorke "na karte" wiec nie ma stalej oplaty choc bylo po 30gbp /mc ladowane no i drugi telefon kupilem w tesco internet phone i dzwonie przez kompa za 2p/min tez na zasadzie prepaid tyle ze pierszwe doladowanie z kuponu jest za 5 gbp kolejne to juz 10gbp ale to tak jak w komorkach (sa male wyjatki ze po 5gbp) sam wynajem 2 bedroom flat to 650gbp/mc/3os wiec razem srednia wyjdzie ok 275/mc /1os czyli na tydzien ok 65 no i ...jak dojdzie woda to skoczy :(((, apropos czy ktos wie jak jest z woda bo przyslali mi formularz do direct debit i tam sa opcje czy co miesiac czy daw razy w roku placic.Kolega twierdzi zeby nie dawac im zgody bo wtedy sciagna przewidywane zuzycie (czyli np. w 4 mcu za te 4 plus to co wyjdzie im z obliczen za nastepne 2mce) a nie faktyczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e-vil woda IP: 84.13.148.* 23.09.06, 14:48 a kto jest Twoim dostawcą wody? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1spag Re: woda IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 23.09.06, 14:56 sutton and east surrey Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e-vil Re: woda IP: 84.13.148.* 23.09.06, 15:04 ja mam innego - Thames Water i u mnie normalnie działa na zasadzie: odczyt wodomierza - rachunek - zapłata. Chyba jeszcze nie wpadli na pomysł z D/D Wydaje mi się, że faktycznie przy systemie direct debit będą naliczali Ci przewidywalne zużycie.. tak jak to British Gas ma w zwyczaju.. Nie wiem jak to działa -i nie będę udawać, że wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1spag Re: woda IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 23.09.06, 15:17 niby jest opcja 12 mcy ale z ich obsluga klienta to ....kicha, napisalem im majla zeby mi przyslali rachunek na wszystkich domownikow, a nie tylko na mnie to nie dali odpowiedzi, wiec wole poczekac jak przysla reminder albo rachunek wtedy sie okaze ile do zaplaty (tak jak powinno byc), juz samo to ze wyslali bez rachunku jest zenada, thames water (mielismy w mieszkaniu z tesco) to przynajmniej przyslal tez z glowy wziete wyliczenie na 6 mcy albo nawet na rok, ale przyszedl rachunek. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_niemota Re: Podatek gruntowy-dodatkowa opłata? 23.09.06, 16:48 żaden lądek zdrój, ok 180 mil na południowy zachód :) Odpowiedz Link Zgłoś
pan_niemota Re: Podatek gruntowy-dodatkowa opłata? 23.09.06, 11:56 no to mnie zmyliło: > Gość portalu: e-vil napisał(a): albo inaczej, przyjąłem pierwsza wersję ;) a tak powazniej, to z tego co wiem poza własnym przypadkiem (tzn wynajem przez crm, opłata 60 tygodniowo i reszta płacona przez nas), to wiem że są różne rozwiązania. i najlepiej - zgodnie z sugestią - dowiedzieć się bezpośrednio w krakowie, jaką opcję proponują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadela Re: Podatek gruntowy-dodatkowa opłata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 12:08 ...i kropka. :-) Dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamikadze Podatek gruntowy-dodatkowa opłata? IP: 81.144.199.* 23.09.06, 16:09 pewnie ze trzeba placic council tax, my placimy miesiecznie po 100 F plus rachunki Odpowiedz Link Zgłoś