IP: 212.191.170.* 06.10.06, 21:08
po jakim czasie od rozpoczęcia pracy w Tesco przysługuje urlop i ile to jest
dni?
Obserwuj wątek
    • Gość: e-vil Re: URLOP IP: 89.240.177.* 06.10.06, 21:55
      po 3 miesiącach, ale w wyjątkowych sytuacjach można załatwić sobie wcześniej -
      trzeba tylko wszystko przedyskutowac z menadzerami. Ilosc dni zalezy od stazu.
      Popytaj w wages.

--
      tescouk.forumer.com/
      • Gość: emka Re: URLOP IP: 212.191.170.* 06.10.06, 22:09
        czyli jesli zaczynam moge wziać urlop po 3 miiesiącach ale ile dni??
        • Gość: Ju Re: URLOP IP: 194.81.160.* 14.10.06, 12:01
          chyba 5 dni jest po 3 miesiacach
          urlop musisz wykorzystac do 30 marca bo od 1 kwietnia zaczyna sie dla nich nowy
          rok urlopowy
          • Gość: babyroo Re: URLOP IP: *.ipt.aol.com 14.10.06, 21:38
            Z tego co mnie mówiono w pierwszym roku przysługuje nam 18 dni urlopu czyli 1,5
            na miesiąc. Ja pracuję tu 6 tydzień i już wstępnie rozmawiałem z managerem o
            urlopie w listopadzie... powiedział: nie ma sprawy tylko muszę mu dać
            odpowiednio wcześnie informację o jakie dni chodzi.
            • Gość: yuuu Re: URLOP IP: *.manc.cable.ntl.com 15.10.06, 11:43
              Bardzo dziwne rzeczy wypisujecie.Ja moglem wybrac sobie urlop juz na spotkaniu
              pierwszego dnia w sklepie i pierwszy wolny termin.Ilosc dni jest zalezna od
              pory roku,w ktorej rozpoczynacie prace do konca marca roku nastepnego,wiec jak
              zaczynacie prace w pazdzierniku to ta liczba dni jest proporcjonalna od chyba
              22 na rok.Rok urlopowy kwiecien-marzec,tak jak podatki.
              • Gość: e-vil Re: URLOP IP: 84.13.151.* 15.10.06, 18:33
                masz racje - teoretycznie można już od rozpoczęcia pracy ubiegać się o urlop,
                ale w naszym sklepie jest to i niemile widziane i niechętnie chcą podpisać
                wniosek o urlop.. no chyba, że jest szczególny powód.
                Zresztą te 22 dni w roku to jest i tak krótki okres, więc lepiej nie szaleć już
                na początku i jakoś sensownie 'rozłożyć sobie siły' ;)
                Zwłaszcza, że listopad i grudzień to będą gorące miesiące w pracy.
    • butelkowa90 Re: URLOP 31.07.15, 13:29
      Ja wiem, że z powodu niepełnej kadry nie miałam możliwości wybrania swojego urlopu i tak się złożyło, że teraz odchodzę z pracy i pracodawca musi mi wypłacić odpowiednią kwotę za każdy dzień, co jak się okazuje jest problemem... Sami zobaczcie, że mamy prawo się tego domagać: superksiegowa.pl/blog/ekwiwalent-za-urlop.
      • Gość: niejvcde Re: URLOP IP: *.sgyl.cable.virginm.net 01.08.15, 17:31
        takie rzeczy tylko w Polsce. Został ci urlop to go bierzesz, gó... cie obchodzi czy kadra jest pełna czy nie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka