bernacha 27.10.06, 11:47 Kupilam wczoraj samochod 8-)bym chciala go zabezpieczyc przed wlamaniem,kradzieza.Co byscie mogli mi polecic i ile mnie by to kosztowalo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kerryman Re: zabezpieczenie samochodu 27.10.06, 11:53 nie ma idealnego zabezpieczenia. mozna wybrac sposrod calej masy roznych systemow elektronicznych i mechanicznych. wszystko zalezy od wartosci auta. wg mnie najlepiej jest go UBEZPIECZYC i parkowac w mozliwie najbardziej publicznych miejscach. inna sprawa tez - gdzie mieszkasz. np w dingle nikt lokalny nie zamyka samochodu, w srodku radia, dokumenty, telefony, bardzo czesto kluczyki w stacyjce i otwarte okno. bo tam nie kradna. w duzym miescie kradna wszystko, nawet jesli auto bedzie mialo poinstalowne bajery - immobilizer, alarm, nadajnik GPS - zdolny zlodziej wszystkim sie zajmie, o ile oczywiscie bedzie mu sie oplacalo. Odpowiedz Link Zgłoś
bernacha Re: zabezpieczenie samochodu 27.10.06, 12:17 Mieszkam w Yorku,parkuje na ulicy przed domem,nie ma tu ruchu samochodowega,ale bardzo duzo ludzi przemieszcza sie ta ulica piechota do centrum miasta.Taki fajny skrot do centrum.Moze to i dobrze.Oczywiscie samochod ubezpieczony.Mitsubishi carisma 2000r.Kupilam go za 2100F.Wiec czy warto go zabezpieczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: zabezpieczenie samochodu 27.10.06, 12:27 mysle ze warto zainstalowac autoalarm, taki co wystarczy sie zblizyc za bardzo do samochodu i juz pika. nie wyje, ale pika, tak zeby byle zlodziej sie za niego nie zabieral. samochod masz jak najbardziej ok, ale nie spodziewalbym sie zeby zabierali sie za niego "profesjonalisci". Odpowiedz Link Zgłoś
bernacha Re: zabezpieczenie samochodu 27.10.06, 12:31 Ok!Wielkie dzieki.Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: zabezpieczenie samochodu IP: *.jmu.ac.uk 27.10.06, 12:01 Sztange na kierownice to sobie kup na pewno, pewnie kolo 30L za porzadna. Ale dobry zlodziej jak bedzie chcial, to sobie ze wszystkim poradzi. Zelazna zasada: nigdy nic nie zostawiaj na siedzeniach ani w zadnych widocznych miejscach. Po co prowokowac, zeby Ci ktos szybe wybil. Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: zabezpieczenie samochodu 27.10.06, 19:23 Na milosc boska, po kiego grzyba zlodziejowi, jakiemukolwiek, stary trup warty 2000? Osobiscie nie moge sie powtrzymac od smiechu widzac te wszystkie sztangi itp duperele na samochodach, o dziwo nigdy na tych, ktore warto by bylo ukrasc, tylko najczesciej na jakichs francuskich trupach ponizej tysiaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: firestar2077 Re: zabezpieczenie samochodu IP: *.server.ntli.net 28.10.06, 12:27 a slyszales o czyms takim jak joyride? gwarantuje ze carisma to moglby byc ciekawy kasek. kradna nawet te twoje trupy za 2000 i te za 500 tez. Oby tylko twojego ferrari nie zwineli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elibre Re: zabezpieczenie samochodu IP: *.server.ntli.net 28.10.06, 14:26 dokladnie! skoro jacys gowniarze chcieli zawinac moje cacko z Polski (za mniej niz 2000GBP) to czemu nie mieliby brytyjskiego? A taka kradziez est najgorsza bo niestety zazwyczaj samochod sie odnajduje ale w oplakanym stanie. Jesli ubezpieczony to juz lepiej zeby odnalazl sie po reinkarnacji jako czesci w innych cudenkach ponizej 2000GBP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adv Re: zabezpieczenie samochodu IP: 199.67.203.* 30.10.06, 16:39 A ty gdzie parkujesz swojego Maybacha krezusie? Odpowiedz Link Zgłoś
cdlxxvi Re: zabezpieczenie samochodu 27.10.06, 12:02 > Kupilam wczoraj samochod 8-)bym chciala go zabezpieczyc przed > wlamaniem,kradzieza.Co byscie mogli mi polecic i ile mnie by to kosztowalo? Ubezpieczyć. Ceny w internecie. Co do zabezpieczeń - fachowi zlodzieje je obchodzą, zwlaszcza, jeśli to zabezpieczenia typowe. Pytanie, czy musisz - jeśli mieszkasz w porządnej okolicy, to raczej nie. Ja samochodu nie zamykam ani pod domem, ani pod biurem. Często widzę kogoś np. pod bankomatem, kto nawet nie gasi samochodu, wysiadając z niego na kilka minut. I nic nie ginie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: zabezpieczenie samochodu IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 27.10.06, 19:47 Hehehe, wiesz mi sie wydawalo, ze mieszkam w bardzo spokojnym i bezpieczny miejscu (poparte statystkami policyjnymi), a tu tydzien temu nagle zobaczylam volvo z wybita szyba. Byc moze ktos wpadl na goscinne wystepy. Widok ten prawie, ze zszokowal mnie, bo przeciez tu tak spokojnie i bezpiecznie. Rower sasiada stoi nieprzypiety przed domem juz od dwoch miesiecy i ciagle tam jest. Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: zabezpieczenie samochodu 27.10.06, 22:38 To moze mojego kumpla bylo. Szybe mu wytlukla najprawdopodobniej kosiarka strzygaca trawe, jak co tydzien. Akurat sie urlopowal w Turcji, autko stalo tak pare dni i nikt nawet radia nie wyciagnal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: zabezpieczenie samochodu IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 28.10.06, 15:51 Akurat nie to ;) Auto zaparkowane przy ulicy. Wieczorem mialo juz zaklejone okno folia, a jak szlam rano posprzatane szklo i nowa szyba. Pewnie wlasciciel tez sie troche zdzwiwil ;) Wystawilam dzis rower sasiada z kartka "free to take", ciekawe czy ktos sie skusi. Sasiad ludzil sie, ze ktos ukradnie i bedzie mial problem z glowy. Odpowiedz Link Zgłoś
cdlxxvi Re: zabezpieczenie samochodu 27.10.06, 22:53 > Hehehe, wiesz mi sie wydawalo, ze mieszkam w bardzo spokojnym i bezpieczny > miejscu (poparte statystkami policyjnymi), a tu tydzien temu nagle > zobaczylam volvo z wybita szyba. Zdarza się - czasem przypadkiem, czasem jakieś dzieciaki w weekend po pijaku lezą i tłuką. Zazwyczaj się potem przed sądem dziwią, że mają śliczne zdjęcia z miejskich kamer :D Cóż, przed wybiciem szyby blokada nie chroni :/ Ubezpieczenie, ubezpieczenie i ubezpieczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczyna :-))) Re: zabezpieczenie samochodu IP: 217.70.59.* 29.10.06, 08:56 osobiscie sadze ze ubezpieczenia to najwieksze sciemy wszech czasow a ludzkosc jakos dala sie omamic... wczoraj widzilam reklame ubezpieczenia na wypadek utraty pracy Sesnsowne jeszcze bylo obezpieczenie od wylysienia, przytycia, zdrady kochanka, burzy z gradem inadpsutego mleka, co wt na to? www.miecio.pl Odpowiedz Link Zgłoś
cdlxxvi Re: zabezpieczenie samochodu 29.10.06, 12:03 > osobiscie sadze ze ubezpieczenia to najwieksze sciemy wszech czasow a > ludzkosc jakos dala sie omamic... Pogadamy, gdy zdarzy Ci się zaprószyć ogień w domu lub spowodować wypadek. Sądzę, że w takiej sytuacji chciałabyś mieć tę "ściemową" polisę w kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cdlxxvi Re: zabezpieczenie samochodu IP: *.server.ntli.net 30.10.06, 21:41 Cianki jestes jak dupa Tuska i fiut rOKITY Odpowiedz Link Zgłoś
szybkieruchy Re: zabezpieczenie samochodu 27.05.14, 17:17 cdlxxvi napisał: > Pogadamy, gdy zdarzy Ci się zaprószyć ogień w domu lub spowodować wypadek. > Sądzę, że w takiej sytuacji chciałabyś mieć tę "ściemową" polisę w kieszeni. Zgodzę się z Tobą, ale zawsze lepiej zabezpieczać samochody prewencyjnie w parze z ubezpieczeniem. Polecam wchłonąć ten poradnik. Miejmy nadzieję, że pomoże uniknąć problemów za granicą następnym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: zabezpieczenie samochodu 28.05.14, 23:48 Ten poradnik jest do kitu. W ogóle nie zawiera przydatnych informacji. NIe słuchajcie tego spamera :) Odpowiedz Link Zgłoś