Dodaj do ulubionych

zabezpieczenie samochodu

27.10.06, 11:47
Kupilam wczoraj samochod 8-)bym chciala go zabezpieczyc przed
wlamaniem,kradzieza.Co byscie mogli mi polecic i ile mnie by to kosztowalo?
Obserwuj wątek
    • kerryman Re: zabezpieczenie samochodu 27.10.06, 11:53
      nie ma idealnego zabezpieczenia.
      mozna wybrac sposrod calej masy roznych systemow elektronicznych i
      mechanicznych. wszystko zalezy od wartosci auta. wg mnie najlepiej jest go
      UBEZPIECZYC i parkowac w mozliwie najbardziej publicznych miejscach.
      inna sprawa tez - gdzie mieszkasz. np w dingle nikt lokalny nie zamyka
      samochodu, w srodku radia, dokumenty, telefony, bardzo czesto kluczyki w
      stacyjce i otwarte okno. bo tam nie kradna.
      w duzym miescie kradna wszystko, nawet jesli auto bedzie mialo poinstalowne
      bajery - immobilizer, alarm, nadajnik GPS - zdolny zlodziej wszystkim sie
      zajmie, o ile oczywiscie bedzie mu sie oplacalo.
      • bernacha Re: zabezpieczenie samochodu 27.10.06, 12:17
        Mieszkam w Yorku,parkuje na ulicy przed domem,nie ma tu ruchu samochodowega,ale
        bardzo duzo ludzi przemieszcza sie ta ulica piechota do centrum miasta.Taki
        fajny skrot do centrum.Moze to i dobrze.Oczywiscie samochod
        ubezpieczony.Mitsubishi carisma 2000r.Kupilam go za 2100F.Wiec czy warto go
        zabezpieczyc?
        • kerryman Re: zabezpieczenie samochodu 27.10.06, 12:27
          mysle ze warto zainstalowac autoalarm, taki co wystarczy sie zblizyc za bardzo
          do samochodu i juz pika. nie wyje, ale pika, tak zeby byle zlodziej sie za niego
          nie zabieral. samochod masz jak najbardziej ok, ale nie spodziewalbym sie zeby
          zabierali sie za niego "profesjonalisci".
          • bernacha Re: zabezpieczenie samochodu 27.10.06, 12:31
            Ok!Wielkie dzieki.Pozdrawiam :-)
    • Gość: hihi Re: zabezpieczenie samochodu IP: *.jmu.ac.uk 27.10.06, 12:01
      Sztange na kierownice to sobie kup na pewno, pewnie kolo 30L za porzadna. Ale
      dobry zlodziej jak bedzie chcial, to sobie ze wszystkim poradzi. Zelazna
      zasada: nigdy nic nie zostawiaj na siedzeniach ani w zadnych widocznych
      miejscach. Po co prowokowac, zeby Ci ktos szybe wybil.
      • ghrom Re: zabezpieczenie samochodu 27.10.06, 19:23
        Na milosc boska, po kiego grzyba zlodziejowi, jakiemukolwiek, stary trup warty 2000? Osobiscie nie
        moge sie powtrzymac od smiechu widzac te wszystkie sztangi itp duperele na samochodach, o dziwo
        nigdy na tych, ktore warto by bylo ukrasc, tylko najczesciej na jakichs francuskich trupach ponizej tysiaca.
        • Gość: firestar2077 Re: zabezpieczenie samochodu IP: *.server.ntli.net 28.10.06, 12:27
          a slyszales o czyms takim jak joyride?
          gwarantuje ze carisma to moglby byc ciekawy kasek.
          kradna nawet te twoje trupy za 2000 i te za 500 tez.
          Oby tylko twojego ferrari nie zwineli...
          • Gość: elibre Re: zabezpieczenie samochodu IP: *.server.ntli.net 28.10.06, 14:26
            dokladnie! skoro jacys gowniarze chcieli zawinac moje cacko z Polski (za mniej
            niz 2000GBP) to czemu nie mieliby brytyjskiego?
            A taka kradziez est najgorsza bo niestety zazwyczaj samochod sie odnajduje ale w
            oplakanym stanie. Jesli ubezpieczony to juz lepiej zeby odnalazl sie po
            reinkarnacji jako czesci w innych cudenkach ponizej 2000GBP.
        • Gość: Adv Re: zabezpieczenie samochodu IP: 199.67.203.* 30.10.06, 16:39
          A ty gdzie parkujesz swojego Maybacha krezusie?
    • cdlxxvi Re: zabezpieczenie samochodu 27.10.06, 12:02
      > Kupilam wczoraj samochod 8-)bym chciala go zabezpieczyc przed
      > wlamaniem,kradzieza.Co byscie mogli mi polecic i ile mnie by to kosztowalo?
      Ubezpieczyć. Ceny w internecie.

Co do zabezpieczeń - fachowi zlodzieje je obchodzą, zwlaszcza, jeśli to
      zabezpieczenia typowe. Pytanie, czy musisz - jeśli mieszkasz w porządnej
      okolicy, to raczej nie. Ja samochodu nie zamykam ani pod domem, ani pod biurem.
      Często widzę kogoś np. pod bankomatem, kto nawet nie gasi samochodu, wysiadając
      z niego na kilka minut. I nic nie ginie.
      • Gość: hehe Re: zabezpieczenie samochodu IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 27.10.06, 19:47
        Hehehe, wiesz mi sie wydawalo, ze mieszkam w bardzo spokojnym i bezpieczny
        miejscu (poparte statystkami policyjnymi), a tu tydzien temu nagle zobaczylam
        volvo z wybita szyba. Byc moze ktos wpadl na goscinne wystepy. Widok ten prawie,
        ze zszokowal mnie, bo przeciez tu tak spokojnie i bezpiecznie. Rower sasiada
        stoi nieprzypiety przed domem juz od dwoch miesiecy i ciagle tam jest.
        • ghrom Re: zabezpieczenie samochodu 27.10.06, 22:38
          To moze mojego kumpla bylo. Szybe mu wytlukla najprawdopodobniej kosiarka strzygaca trawe, jak co
          tydzien. Akurat sie urlopowal w Turcji, autko stalo tak pare dni i nikt nawet radia nie wyciagnal.
          • Gość: :-) Re: zabezpieczenie samochodu IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 28.10.06, 15:51
            Akurat nie to ;) Auto zaparkowane przy ulicy. Wieczorem mialo juz zaklejone okno
            folia, a jak szlam rano posprzatane szklo i nowa szyba. Pewnie wlasciciel tez
            sie troche zdzwiwil ;)

Wystawilam dzis rower sasiada z kartka "free to take", ciekawe czy ktos sie
            skusi. Sasiad ludzil sie, ze ktos ukradnie i bedzie mial problem z glowy.
        • cdlxxvi Re: zabezpieczenie samochodu 27.10.06, 22:53
          > Hehehe, wiesz mi sie wydawalo, ze mieszkam w bardzo spokojnym i bezpieczny
          > miejscu (poparte statystkami policyjnymi), a tu tydzien temu nagle
          > zobaczylam volvo z wybita szyba.
          Zdarza się - czasem przypadkiem, czasem jakieś dzieciaki w weekend po pijaku
          lezą i tłuką. Zazwyczaj się potem przed sądem dziwią, że mają śliczne zdjęcia z
          miejskich kamer :D
          Cóż, przed wybiciem szyby blokada nie chroni :/ Ubezpieczenie, ubezpieczenie i
          ubezpieczenie.
          • Gość: dziewczyna :-))) Re: zabezpieczenie samochodu IP: 217.70.59.* 29.10.06, 08:56
            osobiscie sadze ze ubezpieczenia to najwieksze sciemy wszech czasow a ludzkosc
            jakos dala sie omamic...
            wczoraj widzilam reklame ubezpieczenia na wypadek utraty pracy
            Sesnsowne jeszcze bylo obezpieczenie od wylysienia, przytycia, zdrady kochanka,
            burzy z gradem inadpsutego mleka, co wt na to?

www.miecio.pl
            • cdlxxvi Re: zabezpieczenie samochodu 29.10.06, 12:03
              > osobiscie sadze ze ubezpieczenia to najwieksze sciemy wszech czasow a
              > ludzkosc jakos dala sie omamic...
              Pogadamy, gdy zdarzy Ci się zaprószyć ogień w domu lub spowodować wypadek.
              Sądzę, że w takiej sytuacji chciałabyś mieć tę "ściemową" polisę w kieszeni.
              • Gość: cdlxxvi Re: zabezpieczenie samochodu IP: *.server.ntli.net 30.10.06, 21:41
                Cianki jestes jak dupa Tuska i fiut rOKITY
              • szybkieruchy Re: zabezpieczenie samochodu 27.05.14, 17:17
                cdlxxvi napisał:

> Pogadamy, gdy zdarzy Ci się zaprószyć ogień w domu lub spowodować wypadek.
                > Sądzę, że w takiej sytuacji chciałabyś mieć tę "ściemową" polisę w kieszeni.

Zgodzę się z Tobą, ale zawsze lepiej zabezpieczać samochody prewencyjnie w parze z ubezpieczeniem. Polecam wchłonąć ten poradnik. Miejmy nadzieję, że pomoże uniknąć problemów za granicą następnym razem.
                • tomek854 Re: zabezpieczenie samochodu 28.05.14, 23:48
                  Ten poradnik jest do kitu. W ogóle nie zawiera przydatnych informacji. NIe słuchajcie tego spamera :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka