Dodaj do ulubionych

SUPER PILNE dot.konta w NatWest

IP: *.devs.futuro.pl 23.11.06, 08:12
Mam super ważne pytanie!Chodzi o to co trzeba zrobić aby dostać dodatkową
kartę do konta w banku NatWest (i czy jest to w ogóle możliwe). Próbowałam
czegos sie dowiedzieć na ich stronach internetowych (jestem w Polsce więc nie
mogę się udać do oddziału)ale nic tam nie znalazłam. Istotne jest to do jakże
prozaicznego problemu przekazywania pieniążków do Polski :-)
Pomóżcie ludziska!!!
Obserwuj wątek
    • kicior99 re dot.konta w NatWest 23.11.06, 09:07
      w zadnym banku - a w ogole nigdzie - nie daja tego, o co sie nie prosi. Nalezy
      isc i wypelnyc aplication form. Przysluguje zarowno przy karcie platniczej jak
      i kredytowej w tym banku.
      • palejo1 Re: re dot.konta w NatWest 23.11.06, 11:30
        Jesli chcesz posiadac druga karte do konta, osoba, na ktora karta ma byc
        wystawiona musi stawic sie z toba w banku i zostac wspolwlascicielem tegoz
        konta. Jesli jest to niemozliwe, powinienes w banku poproscic o zalozenie
        drugiego konta. Aplication form dostaniesz wypelnione do podpisania. Wszyskto
        zalatwia sie w ok 5 min. Potem czekasz tydzien na przyslanie karty i pare dni
        na przeslanie pin. Po aktywowaniu karty, jedynym problemem pozostaje
        przekazanie jej osobie w Pl osobie, ktorej chcesz pomagac. Na drugie konto tak
        czesto jak chcesz dokonujesz odpowiednich transferow. Dla uproszczenia sprawy
        zakladasz sobie on-line banking i transferow dokonujesz nie ruszajac sie z
        domu. Ja sposob ten praktykuje od roku. Jest prosty i niezawodny.
        pozdro
        • kicior99 Re: re dot.konta w NatWest 23.11.06, 12:34
          starajac sie o karte kredytowa w NatWest bylem zapytany czy potrzebuje karte
          dls drugiej osoby - stad mija odpowiedz. Pozdrawiam i dzieki za rozswietlenie
          mrokow.
          • Gość: palejo Re: re dot.konta w NatWest IP: *.server.ntli.net 23.11.06, 13:13
            I dali Ci ta karte kredytowa? Mnie poinformowano, ze dopiero po 3 latach pobytu
            w UK moga mi ja przydzielic. Jak bylo z Toba?
            • elajna7 Re: re dot.konta w NatWest 23.11.06, 13:51
              Gość portalu: palejo napisał(a):
              Mnie poinformowano, ze dopiero po 3 latach pobytu
              >
              > w UK moga mi ja przydzielic

Zartujesz!
              • Gość: piracik Re: re dot.konta w NatWest IP: *.cable.ubr14.live.blueyonder.co.uk 23.11.06, 13:57
                typowy spławik. Ktoś musi w końcu dobrać się im do dupy za te 3 lata. Zwyczajna
                ściema śmierdząca dyskryminacją.
              • Gość: palejo Re: re dot.konta w NatWest IP: *.server.ntli.net 23.11.06, 13:59
                Niestety nie. I to pomimo posiadania 2 kont biezacych, lokaty terminowej i
                stalych wplat wynagrodzenia znacznie odbiegajacego od narodowego minimum.
                Jedyna karta jako mi moga zaoferowac w przeciagu 3 pirewszych lat pobytu w UK
                to solo. Jestem pewien, ze zmiana banku mogla by pomoc, ale w tzw miedzy czasie
                odechcialo mi sie kredytowej. Do niczego nie jest mi potrzebna.
                • Gość: piracik Re: re dot.konta w NatWest IP: *.cable.ubr14.live.blueyonder.co.uk 23.11.06, 14:04
                  nie musisz zmieniać banku żeby ubiegać się o KK gdzie indziej. Ale ja zmieniłbym
                  tak czy siak - pewnie HSBC.
                  A kredytówka przydaje się do budowania pozytywnej historii kredytowej, która
                  później ułatwia życie na wiele różnych sposobów.
                  • Gość: claudel Re: re dot.konta w NatWest IP: 213.121.203.* 23.11.06, 15:09
                    mi pani zalozyla konto Plus w HSBC na podstawie tylko listu pracodawcy o
                    zatrudnieniu, po tygodniowym pobycie w UK..to konto zawiera w sobie kredytkarte.
                    inna sprawa ze z konta zrezygnowalam, bo za drogie i niepotrzebne mi tyle
                    dodatkowych uslug (ubezpieczenia itd.) na poczatek
            • kicior99 Re: re dot.konta w NatWest 23.11.06, 16:46
              ja juz mam 3 lata pobytu...
              • Gość: 123 Re: re dot.konta w NatWest IP: *.range86-131.btcentralplus.com 23.11.06, 23:14
                Natwest mnie spuscił po brzytwie rok temu (aplikowalem tylko raz o mastercard)
                na podstawie pisemnego wniosku, konkretnie agencja ratingowa która dla nich
                ocenia zdolnosc kredytowa. Wtedy konto miałem ponad 2 lata, saving account i
                regularne wpływy - fakt że zarabiałem trochę powyżej NMW. Przy okazji, to ten
                bank zrobił mi już dwukrotnie kakę przy przelewach do Polski - mimo że byly
                dokonywane na te same dane od ponad 2 lat co 2-3 miesiące, różniły się tylko
                kwotą. Raz puścili sobie nie wiedzieć czemu przez innego korespondenta w Pol -
                zamiast PKO BP przez PKO SA, co mnie kosztowalo 1% watrtosci przelewu (prowizja
                po polskiej stronie), a moją reklamacje skwtowali w tem sposob, że jezeli nie
                napiszę w polu uwag konkretnie przez jaki bank mają posłać, to ich to nie wiąże
                w żaden sposób - ciekawe że kilkanaście poprzednich razów było ok. Kolejny
                numer już na maksa wycięli puszczając zupełnie wbrew mojej dyspozycji relay
                transfer w Euro zamiast standard w GBP - strata na przewlutowaniach okolo 80
                GBP. Wątek o przelwach dodaję wychodzac poza temat ale wszystkie dotychczasowe
                doświadczenia nakazują mi uważać Natest za gó..any bank.
        • Gość: xxx Re: re dot.konta w NatWest IP: *.range81-153.btcentralplus.com 23.11.06, 23:38
          trochę mnie dziwi, że nie można prosić o kartę do wlasnego konta dla innego
          posiadacza niż współwłaściciel. W Pl jest to normalne i tutaj też najpierw bym
          zapytała o tę opcję w banku, gdzie mąż ma konta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka