golo3 29.12.06, 20:57 Jestem prawnikiem i rozważam podjęcie pracy w tym charakterze w Anglii.Ukończyłem m.in. kurs Rule of Law w Szwecji Czy ktoś ma na ten temat jakąkolwiek wiedzę, doświadczenie. Czekam na odzew. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wrodarczyk.witold praca pracy prawnika w anglii irlandii 29.12.06, 23:33 Raczej nie szukałbym pracy w polskich agencjach. Polecam kilka stron związanych z wykonywaniem zawodu prawnika w UK: www.barcouncil.org.uk www.lawsociety.org.uk www.lawscot.org.uk www.advocates.org.uk www.legaleducation.org.uk www.lawsoc-ni.org Szukając szkoleń oraz ofert pracy, polecam skorzystanie z wyszukiwarki brytyjskiej, króra pokaże takie same wyniki, jak w Wielkiej Brytanii: www.jobland.pl/aktualnosci/akt.php?id=332 Wpisując słowa kluczowe legal jobs lawyer jobs solicitor jobs itd znajdzie Pan sporo specjalistycznych agencji i stron z ofertami pracy. Oczywistych rzeczy o znajomości języka i profesjonalnym CV nie wspominam. Odpowiedz Link Zgłoś
remifx Re: praca dla prawnika 27.02.07, 14:27 Hey przyjacielu. Ja tez skonczylem prawo i bylem prawie 1,5 roku w Anglii. Nikogo do tej pory po prawie tam nie znalazlem, dlatego tez nie znalazlem tam pelnego zrozumienia :). Dlatego chetnie nawiazal bym z Toba kontakt i wymienil sie pogladami na pewne sprawy. Jesli jesteś zainteresowany oto moj adres: mplesz@wp.pl. pozdrawiam Remigiusz Odpowiedz Link Zgłoś