Dodaj do ulubionych

broadband w Dublinie

IP: 83.70.55.* 02.01.07, 19:02
chcialbym zalozyc sobie broadbanda w Dublinie, ale, jako ze jeste tu nowy, nie orientuje sie jeszcze jak to tu wyglada od strony technicznej. Odpada lacze przez kablowke;)

1. Czy mozliwe jest zalozenie broadbanda w Dublinie bez kablowki i bez lacza tel.?
2. Jakich operatorow tel. moglibyscie ewentualnie polecic?
3.Ile trwa czas realizacji zamowienia?
4. Czy sa ewentualnie jakies blokady na uzywanie programow P2P typu Emule itp.?

Dzieki "from the top"
Obserwuj wątek
    • kerryman Re: broadband w Dublinie 03.01.07, 02:18
      www.getbroadband.ie/
      1. tak. np irish broadband. wireless.
      2. wpisz lokalizacje, powinienes miec cala liste dostepnych operatorow.
      3. zalezy od lokalizacji, ale mysle ze w dublinie nie powinno byc zadnego
      problemu. w kerry 2 lata temu czekalo sie 2-4 tygodnie :)
      4. osobiscie mam eircom razem z laczem telef. i takich blokad nie ma. nie
      spodziewalbym sie ich w przypadku wiekszosci operatorow. nie slyszalem o ani
      jednym operatorze ktory zablokowal wszystkie tego typu programy. uzywaj dc++ ;).
      co do eircom - niby jest limit download/upload, zdarzylo mi sie przekroczyc 2
      razy w ciagu prawie 2 lat ale nie dodali nic do rachunku.

u mnie na wsi niestety wyboru nie ma, jest TYLKO eircom, pakiet taki sobie
      2048/256, mozliwe stale IP, chodzi ok, troche mi brakuje szybszego uploadu.
      jakbym byl na twoim miejscu wzialbym DSL z irish broadband.

pozdrawiam

P.S.
      pamietam jak zaczynalem w PL z firma Multimedia, lacze 128/64 i musze przyznac
      ze wtedy sciagalem wiecej niz teraz majac 2048. po prostu sie nie chce. filmow
      az za duzo w TV, ostatnio sciagam tylko gry, ktorych nie moge kupic w zadnych
      chartbusters albo xtravision a nie chce mi sie czekac na przesylke z UK :)
      • Gość: pytanie Re: broadband w Dublinie IP: 213.190.156.* 04.01.07, 14:20
        Dziekuje kerryman za wyczerpujaca odpowiedz. Ten www.getbroadband.ie to calkiem fajna stronka.

Mam wlasciwie jeszcze jedno pytanie. Wlascicielka mieszkania w ktorym mieszkam podal mi numer telefonu do tego mieszkania, mimo ze stacjonarnego nie mamy. O ile ja zrozumialem, to bylby nasz numer tel. gdybysmy chcieli uzywac stacjonarnego. Dla mnie wyglada na to ze linie mamy zalozona i numer przydzielony. Czy w takim wypadku moglbym zalozyc internet przez ta linie tel. bez wykupywania abonamentu telefonicznego?

Z gory dzieki.
        • tzymische Re: broadband w Dublinie 04.01.07, 14:29
          Zagadaj do wlascicielki i Eircomu. Tak czy inaczej bedziecie musieli placic za
          wynajem linii - chyba ze wasza land lordka wliczyla to w cene wynajmu. Dowiedz
          sie najlepiej od niej jak to wyglada.

Ja osoboscie polecam Imagine (www.imagine.ie) sa ciut tansi i od reki daja
          stale ip wiec nie ma problemu z zadnym blokowaniem p2p na brzegowych.
        • kerryman Re: broadband w Dublinie 05.01.07, 00:01
          numer, ktory ci podala kobieta to zapewne ostatni numer, ktory byl przydzielony
          do linii ktora gdzies tam jest. ale jesli linia nie jest aktywna, to pewnie
          numer zdazyl sie juz przedawnic. za reaktywacje linii w eircomie placi sie cos
          okolo 10-15 euro. ale zorientuj sie czy nie masz lepszych opcji, niz eircom. to
          jest 10 razy gorsza firma niz polska tepsa :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka