Gość: lale IP: 212.87.244.* 22.02.07, 17:25 Dostałam zwrot podatku czekiem, gdzie mogę go zrealizować w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hs Re: Czek z Inland Revenue IP: *.psd.vodafone.ie 22.02.07, 17:36 nigdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lale Re: Czek z Inland Revenue IP: 212.87.244.* 22.02.07, 17:39 możesz to nigdzie rozwinąć to znaczy że mogę go zrealizować tylko w anglii?? Odpowiedz Link Zgłoś
worm83 Re: Czek z Inland Revenue 22.02.07, 17:42 Gość portalu: lale napisał(a): > możesz to nigdzie rozwinąć to znaczy że mogę go zrealizować tylko w anglii?? idź do banków, albo do miejsc gdzie reazlizuja np travelers cheque itp. szukaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hs Re: Czek z Inland Revenue IP: 89.19.95.* 22.02.07, 22:18 jak dostales baranie z Ireland Revenue czek to jak go chcesz zrealizowac w Anglii?? Moze sprobuj w Australii, co za glab Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Czek z Inland Revenue 23.02.07, 05:58 Popytaj w roznych bankach - temat realizacji w POlsce czeku angielskiego gdzxies sie juz tu przewijal - po pierwsze w kilku tylko miejscach mozna to zrobic a po drugie kosztuje to pewien procent no i trwa w nieskonczonosc... W ostatecznosci mozesz go sprobowac zmienic na kase z kims kto akurat wyjezdza do Anglii :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Adam Re: Czek z Inland Revenue IP: *.icpnet.pl 23.02.07, 08:36 Genralnie w każdym banku czekasz na inkaso oko 8 tygodni plus prowizja. Czeki realizuje również firma CUF ( www.cuf.com.pl )- to jest agencja zajmująca się rozliczeniami z angielkim fiskusem. Ja realizowałem u nich czek w 5 dni z 30 PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
a-n-d-rz-e-j Re: Czek z Inland Revenue 23.02.07, 20:35 Czek zrealizujesz w wiekszości banków polskich pod warunkiem, że masz u nich konto, bo czek jest imienny. W BPH wypłata od razu na konto, PKO BP lub PeKaO biorą w inkaso i czeka się kilka tygodni, w tym pierwszym wieksza jest (była) prowizja, w PeKaO chyba 1% ale nie jestem pewny. W anglii też musisz mieć własne konto aby bank odkupił czek. Danie komuś czeku aby go zrealizował w Angli mija sie z celem ze wzgledu na to, że jest to czek imienny. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś