Dodaj do ulubionych

Kobiety polskie a angielskie - zestawienie

IP: *.server.ntli.net 03.03.07, 22:47
Witam i pozdrawiam wszystkich szczegolnie mile panie ;-)
Jako ze jestem od jakiegos czasu wolny i rozgladajac sie za bratnia dusza
mialem okazje przyjrzec sie z dalszej i blizszej perspektywy tutejszym paniom
i wnioski do jakich dochodze sa niewesole.
Zacznijmy od kobiet miejscowych:
Owszem niektorzy chwala sobie towarzyskosc i pewne 'umiejetnosci we
wspolzyciu' tutejszych kobiet tudziez ich otwarcie i brak tabu, blizsze
przyjrzenie sie angielskim kobietom sprawia ze zbiera sie na mdlosci -
bynajmniej nie z powodu braku urody. Mieszkajac z takowa mozna sie bardzo
szybko przekonac ze calkowicie obce sa im na ogol podstawowe czynnosci w
zakresie pani domu i nie mowie tutaj o gotowaniu mi obiadow czy sprzataniu po
mnie - mieszkalem z Angielka nie bedac jej facetem tylko w ramach zwyczajnego
housesharingu i rzucila mi sie na oczy calkowita obcosc dla jej percepcji
takich pojec jak wyrzucenie smieci po sobie, umycie naczyn, ze o ugotowaniu
czegos nie wspomne - wiec moze i na krotka mete Angielki sa fajne ale gdy
przyszloby nie daj Boze z taka zyc to mozna sie pochlastac - wedlug mnie
absolutnie nie nadaja sie do zycia i wspolzycia no ale moze ja jestem
przyzwyczajony do innych standardow niz zadzwonienie do takeawaya jak jestem
glodny i nieumiejetnosc wyrzucania smieci, zmywania czy gotowania. Za chwile o
Polkach
Obserwuj wątek
    • Gość: Maverick Re: Kobiety polskie a angielskie - zestawienie IP: *.server.ntli.net 03.03.07, 22:58
      Teraz o Polkach
      Niestety ale wydaje mi sie ze Polki przybywajace tutaj sie drastycznie zmieniaja
      i generalnie im odbija na punkcie pieniedzy. W swoim zyciu emigracyjnym
      widzialem przyklady, ze kobieta ktora przyjechala tutaj i zaczela zarabiac 5
      razy tyle niz w PL wysyczala mi, ze moglem uzyc ekonomicznej funkcji druku, gdy
      drukowalem u niej dwustronny bilet zaznaczam ze drukowalem cos u niej raz na pol
      roku i tylko z powodu awarii swojej drukarki - inna znowu chodzila caly dzian
      zla miala ochote rozwalic stalowy slup, taka byla wsciekla ze firma nie
      zaplacila jej doslownie kilku funtow 5 czy 7 F - niewazne ze tydzien wczesniej
      pomylili sie 20 na jej korzysc
      Ktos umie to wytlumaczyc dlaczego kobiety polskie po przyjezdzie tutaj staja sie
      takie pazerne mimo ze ich dochody nieporownywalnie rosna?
      Pomijajac seksualne konotacje (skreslam juz w ogole takie ktore zadaja sie z
      kolorowymi, w 99% przyczyan tego zainteresowania jest ich watpliwej jakosci
      uroda - w pozostalym stopniu watpliwej jakosci inteligencja) dochodze do
      smutnych wnioskow - jestem sceptyczny co do mozliwosci poznania tutaj normalnej
      dziewczyny - Angielki odrzucilem z wyzej wymienioonych wzgledow, a Polki az sie
      prosza o kopa w d..e doslownie. Oczywiscie mozna pojechac do Polski i tam szukac
      jakiejs normalnej nieskazonej jedynej, ale istnieje ryzyko ze jak sie ja tutaj
      przywiezie to strzeli jej do glowy to co opisywalem ponizej jak mojej bylej
      Czy zatem jestem skazany na samotnosc w tym wzgledzie a jesli nie to co tu robic
      - ratunku!!
      • korkix78 Re: Kobiety polskie a angielskie - zestawienie 03.03.07, 23:17
        > Niestety ale wydaje mi sie ze Polki przybywajace tutaj sie drastycznie
        >zmieniaja
        >Oczywiscie mozna pojechac do Polski i tam szuka
        > c
        > jakiejs normalnej nieskazonej jedynej, ale istnieje ryzyko ze jak sie ja tutaj
        > przywiezie to strzeli jej do glowy to co opisywalem ponizej jak mojej bylej

To Twoje zdanie, ktore slyszalem juz n razy i nudna przyznam nieco ta plyta.
        Moje, raz jeszcze:
        - nikt sie nagle nie zmienia w ciagu kilku dni / tygodni. Raczej dowiadujesz
        sie kto jaki naprawde jest. Jesli nagle w wyniku tragicznego wypadku stracisz
        noge, reke, i Twoje uzebienie ulegnie redukcji, a takze w zwiazku z tym
        utracisz niezle platna wymagajaca sprawnosic fizycznej prace, i szanse rychlego
        splacenia willi z basenem i wlasnym kortem tenisowym. I jesli wowczas nagle
        laska zupelnei zmienia stosunek do Ciebie i podejcie i wkrotce Cie zostawi, to
        zrozum, ze to nie ona sie zmienia.

Zmienia sie sytuacja i poznajesz te sama kobiete od innej strony.

A ze zjawisko znane jako 'wyszlo szydlo z worka' dotyczy to tak samo factow jak
        i pann to insza inszosc i tez warto miec to na uwadze.
        • Gość: Maverick Re: Kobiety polskie a angielskie - zestawienie IP: *.server.ntli.net 03.03.07, 23:24
          no dobrze Korkix mozliwe ze tak jest tylko w takim razie co pozostaje -
          wyprobowywac kolejne? kazda taka proba zabiera mnostwo czasu i energii - jestem
          zatem skazany na kolejne nieudane proby? a moze wiesz jak odroznic te wyjatkowe
          juz w Polsce bo wszystko to z czym sie tam stykam mozna okreslic jednym slowem
          ale jest za brzydkie zeby przytaczac - panie co z Wami jest?
      • Gość: hm Re: Kobiety polskie a angielskie - zestawienie IP: *.189.18.194.griffin.managedbroadband.co.uk 03.03.07, 23:23
        Hm... a te wszystkie inne kobiety nie Polki i nie rodowite(biale) Brytyjki juz
        nie wchodza w gre? Jest tutaj masa pieknych i roznych kobiet. Rozne kraje
        pochodzenia, rozne tradycje, moze byc na prawde ciekawie.

Rozejrzyj sie za miejscami gdzie mozesz spotkac osoby o podobnych
        zainteresowaniach, a na pewno predzej czy pozniej spotkasz wartosciowa partnerke.
      • tbo5r Re: Kobiety polskie a angielskie - zestawienie 04.03.07, 13:14
        zainteresuj sie Hinduskami!
      • vierablu Re: Kobiety polskie a angielskie - zestawienie 05.03.07, 00:11
        Maverick:
        Oczywiscie mozna pojechac do Polski i tam szukac
        jakiejs normalnej nieskazonej jedynej,

----
        O! Widze, ze kult czystosci i dziewictwa, niewinnosci itp. trzyma sie calkiem
        dobrze?

Maverick:
        Czy zatem jestem skazany na samotnosc w tym wzgledzie

--
    • Gość: korkixa cien Re: Kobiety polskie a angielskie - zestawienie IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 03.03.07, 22:58
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=720&w=44033033&s=0
      :-P
    • Gość: Maya Re: Kobiety polskie a angielskie - zestawienie IP: *.cable.ubr07.gill.blueyonder.co.uk 03.03.07, 23:10
      No ja znam mase angielek wiecej niz polek i masz racje sa inne ale nie
      wszystkie takie jakie opisujesz czyli marne w gospodarstwie domowym.Ja
      osobiscie nie znam zadnej takiej jakie ty opisujesz i te ktore znam bardo dbaja
      o dom i rodzine i dobrze gotuja choc niestety po angielsku a my wszyscy wiemy
      jakie jest angielskie jedzenie.Takze nie sa zle i musze je tu obronic.Sa po
      prostu inne tak jak kobiety w roznych krajach.
    • maecki Re: Kobiety polskie a angielskie - zestawienie 03.03.07, 23:59
      Tez mieszkalem z Angielkami w ramach 'housesharingu' i mam podobne obserwacje co
      do "prowadzenia domu" - moje to byly straszne balaganiary, w ogole nie
      sprzatajace ani nawet nie probujace utrzymac porzadku - to raz (np. lazienka po
      farbowaniu wlosow sama zostala przefarbowana na amen i na miesiac), dwa - stos
      brudnych naczyn przy oknie czasami uniemozliwial promieniom slonecznym na
      dotarcie do wewnatrz kuchni ;) I tak przez tydzien. Co jakis czas mi sie
      tlumaczyly i glupio im bylo, ale co tam...

Jedyne co je tlumaczy to mlody wiek (studentki) i oczywiscie mialy sto innych
      przyjemniejszych zajec niz sprzatanie czy zmywanie naczyn po sobie, wcale sie
      nie dziwie, ale moznaby to bylo jakos pogodzic w koncu :)

Ale jezeli chodzi o gotowanie to co innego. Lubily gotowac, przewaznie same
      przygotowywaly obiady, i nawet niezle im to wychodzilo.
      Aha, i jeszcze, obydwie ladne, naprawde ladne :)
    • aznar33 Re: Kobiety polskie a angielskie - zestawienie 04.03.07, 09:32
      Oceniasz wszystkie Angielki na podstawie pobieżnej obserwacji jednej kobiety?
      Podobnie wszystkie Polki na emigracji w oparciu o dwa zdarzenia? Delikatnie
      mówiąc masz niewystarczający zakres danych, aby wyciąga jakiekolwiek wnioski.
      Równie dobrze można by stwierdzic, że Polakom jest zupełnie obca zdolnośc
      analitycznego myślenia w oparciu o analize Twojej analizy :)
    • ha-jo Re: Kobiety polskie a angielskie - zestawienie 04.03.07, 11:09

nie wiem czemu, ale polki ktore tu spotykam jakos do najatrakcyjniejszych nie
      naleza. zdecydowanie bardziej ogladam sie za tubylkami, aczkolwiek fakt, iz ich
      zachowanie na ulicy to juz zupelnie inna bajka. stary, moze uderz na spotkania
      niedzielne do kosciolka:-) gdzies te okazje trzeba prowokowac. no chyba, ze sie
      ma szczescie. mam kolesia z niemiec, ktory nigdzie nie wychodzil, towarzysko sie
      specjalnie nie udzialal, i ow gostek wlasnie dal ogloszenie, iz chce wynajac
      pokoj sasiada w mieszkaniu. przyszla jedna osoba...calkiem fajna polka, i
      zostali para. ja wowczas sie udzialalem, lazilem troche po pubach, i nic. w moim
      owczesnym mieskaniu ciagle trwala rotacja, ludzie wpadali, i sie wyprowadzali,
      ale za ciula nie mogla sie trafic jakas spoko dziolcha, jak temu niemcowi.
      dlatego stary, coz, zycze szczescia w lowach.
    • wk350 Re: Kobiety polskie a angielskie - zestawienie 04.03.07, 12:42
      W jakiej części mieszkasz i widzisz te angielki?

Ładne polki nie muszą wyjeżdżać do pracy za granicą - nie spotkasz w Polsce za
      kierownicą luksusowego samochodu brzyduli.
      • bonzee32 obok tematu 04.03.07, 13:05
        A czym jest dla ciebie luksusowy samochod i ile takich jezdzi po polskich
        drogach?
        Moja kolezanka (Hiszpanka) jak w UK widzi Ferrari to reaguje w ten sposob 'boze
        znowu ferrari' w Hiszpanii reaguja w ten sposob 'patrz ferrari!'

NB Sa kraje w ktorych ludzi nie obchodza luksusowe auta (nie ma tzw KULTU
        BRYKI), ale zeby sie o tym przekonac to samo zeglowanie po zagranicznych forach
        nie wystarczy..

• maecki Re: Kobiety polskie a angielskie - zestawienie 04.03.07, 15:34
        > Ładne polki nie muszą wyjeżdżać do pracy za granicą - nie spotkasz w Polsce za
        > kierownicą luksusowego samochodu brzyduli.

Zgadza sie. Bywajac czy tu, czy w Polsce, odnosze wrazenie, ze wszystkie ladne
        Polki zostaly w Polsce. I nawet nie siedza w luksusowych samochodach, tylko
        normalnie chodza po chodnikach :)
        • bonzee32 Re: Kobiety polskie a angielskie - zestawienie 04.03.07, 16:24
          Jezeli masz odpowiednie 'atrybuty samcze' to nie powinnienes miec problemow ze
          znalezniem fajnej, atrakcyjnej partnerki. Jezeli w okolicy nie widujesz fajnych
          Polek (a musi to byc Polka) to moze uzyj mozgu: randki na internecie, czeste
          wypady do Polski, zangazownie sie w zycie Polonii etc

• maecki Re: Kobiety polskie a angielskie - zestawienie 04.03.07, 22:11
            Prosze bardzo, jakie praktyczne porady. I to za darmo.
            Wlasnie za 2 tyg. lece do Polski :)

Co nie zmienia mojej opinii, ze ladne Polki zostaly w Polsce :)
            • bonzee32 Re: Kobiety polskie a angielskie - zestawienie 04.03.07, 22:47
              Jest sporo pieknych, interesujacych kobiet i tu i tam.

• 101krotka Re: Kobiety polskie a angielskie - zestawienie 04.03.07, 20:35
        wk350 napisał:

Ładne polki nie muszą wyjeżdżać do pracy za granicą - nie spotkasz w Polsce za
        > kierownicą luksusowego samochodu brzyduli.

Znaczy sie tylko brzydkie Polki wyjezdzaja do pracy za granice?Powalila mnie
        logika twojego rozumowania...
        Znam wiele pieknych Polek tutaj.
        • Gość: root Re: Kobiety polskie a angielskie - zestawienie IP: *.fabiankeil.de 04.03.07, 21:40
          Zauważ jednak że średnia uroda Polek w UK jest dużo mniejsza niż Polek w Polsce.
          Jeżeli tego nie widzisz, to otwórz oczy.
          Zresztą łatwo wytłumaczyć to zjawisko - wyjeżdżają głównie dziewczyny o niskim
          wykształceniu z małych miasteczek. Oczywiście jeżeli popatrzysz na Polki w City,
          to zupełnie inna sprawa...
          • maecki Re: Kobiety polskie a angielskie - zestawienie 04.03.07, 22:17
            > Zauważ jednak że średnia uroda Polek w UK jest dużo mniejsza niż Polek w Polsce
            > .
            > Jeżeli tego nie widzisz, to otwórz oczy.

Swieta prawda.
          • bonzee32 Re: Kobiety polskie a angielskie - zestawienie 04.03.07, 22:58
            City to miejsce dla profesjonalistow a nie dla modeli.
        • maecki Re: Kobiety polskie a angielskie - zestawienie 04.03.07, 22:15
          > Znaczy sie tylko brzydkie Polki wyjezdzaja do pracy za granice?Powalila mnie
          > logika twojego rozumowania...

Nie tylko, ale struktura ta (proporcje) nie pokrywa sie z tym co jest w Polsce :)

> Znam wiele pieknych Polek tutaj.

Moze dziewczyny przestancie juz oceniac urode innych dziewczyn bo nie za bardzo
          wam to wychodzi, a zostawcie to specjalistom.
          • Gość: lala Faceci sami nie wiedza czego chca od zycia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 14:10
            jak sa w PL to jecza, ze kobiety sie nie tak ubieraja, nie tak maluja, sa zbyt
            trudne/latwe, zbyt malo/duzo inteligentne itp....itd.

Jedynym wyjsciem z sytuacji jest emigracja. A tam znowu okazuje sie, ze te
            ladne zostaly w kraju (dawniej beznadziejne) i nie ma w czym wybierac.

Pozostaje chyba celibat.

A tak naprawde wymyslacie wymowki majace usprawiedliwic wlasny brak powodzenia
            u plci przeciwnej......
            • Gość: majkel Re: Faceci sami nie wiedza czego chca od zycia IP: *.unknown.be.uu.net 05.03.07, 14:31
              a ja zauwazylem podczas ostatniego pobytu w polszy ze mlode panienki gdzies tak
              pewnie od 15 wzwyz wygladaly w wiekszosci jak mlodociane ku..
              • Gość: lala Re: Faceci sami nie wiedza czego chca od zycia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 14:53
                > a ja zauwazylem podczas ostatniego pobytu w polszy ze mlode panienki gdzies
                tak
                >
                > pewnie od 15 wzwyz wygladaly w wiekszosci jak mlodociane ku..

radza sobie dziewczyny jak moga. Podobno praca nie hanbi.
                • Gość: Wkurzona..... Drodzy Święci Panowie.... IP: *.ipt.aol.com 05.03.07, 15:50
                  Znowu,kolejny raz rokreca sie watek typu kobiety na emigracji to kur...,pazerne
                  itp... Ale czy jestescie lepsi??? Faceci tez sa pazerni...a nawet gorsi
                  momentami!!!Jesli dziewczyna ma zly humor bo nie dali jej jakis 7 funtów do
                  wyplaty,ktore jej sie nalezaly...ma prawo.TO są JEJ ZAROBIONE pieniądze,i
                  czasami jest to ciezka praca przez tą godzine
                  !Np:)))Za 7 funtów kupie kurczaka(2,5),warzywa(1,5),ziemniaki(1,25)I do tego
                  np.soczek:)(...Obkroje kurczaka ze skrzydełek,udek i reszty,wrzuce do
                  piekarnika:)ugotuje ziemniaczki...Szkielecik i warzywa=rosołek:) Mam pyszny
                  obiadek:)))

Wiec,nie badzcie tacy dokladni bo sami oszczedzacie jak nie powiem co...zywicie
                  sie najtanszymi ciastkami, ryzem i parówkami w tesco!!!!!
                  Co do moralności kobiet-tez spojrzcie na siebie!!!Upijacie sie,robicie
                  rozróby,zadymy...krzyczycie,na imprezach z Wami koszmar...
                  Co do sprzatania...bylam w wielu domach gdzie mieszkaja polacy-wszedzie syf...
                  Wiec, zanim cholera jasna kogos ocenicie SPOJRZCIE NA SIEBIE!!!!
    • Gość: Maverick Re: Kobiety polskie a angielskie - zestawienie IP: *.server.ntli.net 05.03.07, 19:08
      Witam to jeszcze raz ja
      Dwie sprawy: przede wszystkim kobiety skarzace sie na oszczednych facetow,
      zyjacych na parowkach z tesco, wrzeszczacych na imprezach czy niedomytych prosze
      o kontakt z lordvvvader@gazeta.pl jesli chcecie poznac osobe ktorej kazda z
      powyzszych wymienionych cech jest obca - moze i tacy sa, ja nie jestem jesli
      ktora chce sie odwazna przekonac prosze o kontakt
      Po drugie - odnosze wrazenie czytajac powyzsze posty, ze w dzisiejszych czasach,
      zeby zdobyc tutaj kobiete potrzebva zarabiac miniumu 5000 funtow tudziez 1000
      tygodniowo, jezdzic ferrari, miec prace w City, ubierac sie u Armaniego, byc
      Spermanem itpa i to czasem nie wystarczy jak kobieta ma kaprys - nie wszyscy
      tacy sa a tu Was panie rozczaruje jesli tacy sa to wystepuje odwrotna sytuacja -
      to panie gromada zabijaja sie o ich wzgledy. Znalem takie przypadki i co sie
      okazywalo po slubie - ze facet pije, bije zdradza i traktuje kobiete jak szmate-
      wychodzila wielka kupa z tych idealizmow.
      Wydaje sie ksztaltowac podzial na 2 kategorie kobiet - jedne stanowia wiejskie
      chlopki o konskiej szczece bez zadnej ambicji - no moze tylko znalezc chlopa i
      jak najszybciej urodzic dziecko - i druga kategoria - te marzace o ksieciu z
      bajki - ciagle im czegos malo, biegaja za czyms wlasciwie same nie wiedzac czego
      chca - wszystkich dookola traktujac jak powietrze
      Czy naprawde nie ma czegos normalnego - posrodku?
      • Gość: Wkurzona..... Re: Kobiety polskie a angielskie - zestawienie IP: *.ipt.aol.com 05.03.07, 19:31
        Ciebie chyba panna zostawila dla bogatszego bądz lepszego...Zaszufladkowales
        wszystkie kobiety i jest ok dla Ciebie.Stwierdziles,ze jestesmy be,
        niedobre,lecimy na kase..itp. Ale musial byc powod,ze Cie
        zostawila!!!!Uwazasz,ze jestes ok???Moze jednak nie....zastanow sie nad sobą
        najpierw bo wina zawsze lezy po dwoch stronach!!!
        Wydaje sie ksztaltowac podzial na 2 kategorie kobiet - jedne stanowia wiejskie
        > chlopki o konskiej szczece bez zadnej ambicji - no moze tylko znalezc chlopa i
        > jak najszybciej urodzic dziecko - i druga kategoria - te marzace o ksieciu z
        > bajki - ciagle im czegos malo, biegaja za czyms wlasciwie same nie wiedzac czeg
        > o
        > chca - wszystkich dookola traktujac jak powietrze

A gdzie kobiety,studiujące???,zarabiające np. w Holandii ciezko na szklarniach i
        odkladające kase na własne,,M,,???Gdzie kobiety spokojnie pracujące w polsce,z
        poukladanym zyciem???Singielki badz w szczesliwym zwiazku???Znam mnówstwo takich
        kobiet....Niezaleznych,kochanych, normalnych....
        Jesli dla Ciebie kobiety dzielą się na ,,2 kategorie,, to jestes tak ograniczony
        ,ze az płakać sie chce....i naprawde masz sam ze sobą problem....Trafiles na
        jakąs głupią kozę i teraz winisz za jej zachowanie cały swiat....
        Typowe dla nieudacznika....
        • lordvvvader Re: Kobiety polskie a angielskie - zestawienie 05.03.07, 19:41
          Gość portalu: Wkurzona..... napisał(a):

> Ciebie chyba panna zostawila dla bogatszego bądz lepszego...

Po pierwsze bylo to dawno temu a po drugie to ja ja zostawilem wlasnie z tego
          powodu ze zawsze cos jej nie pasowalo, szklanka byla dla niej do polowy pusta a
          nie pelna

>
          > A gdzie kobiety,studiujące???,
          No wlasnie powszechny wsrod tej grupy kobiet jest przerost ambicji nad forma

zarabiające np. w Holandii ciezko na szklarniach
          > i
          > odkladające kase na własne,,M,,???

nie widzialem, strzelam - wiejskie chłopki??

> Typowe dla nieudacznika....
          Nie jestem nieudazcnikiem to raczej swiat jest zjeb... tzn przewrocony do gory
          noogami ale jakos sobie radze w tym gaszczu, calkowita porazka nastepuje dopiero
          gdy przechodze do tematu 'kobiety' i nikt mi nie wmowi ze tu wina lezy po mojej
          stronie
          • lordvvvader Pytanie do Wkurzonej 05.03.07, 19:54
            Czy Ty przypadkiem nie masz jakiegos ciemnoskorego lub arabskiego tudziez
            indyjskiego lub chociaz albanskiego partnera? Wybacz za takie osobiste pytanie i
            bardzo dziekuje za szczera odpowiedz
            Pozdrawiam
            • Gość: Wkurzona..... Re: Pytanie do Wkurzonej IP: *.ipt.aol.com 05.03.07, 20:01
              Wiem,ze pozytywna odpowiedz na to pytanie by Cie usatysfakcjonowała ale
              niestety...Przyjechałam tutaj do chłopaka-Polaka:)

>>odkladające kase na własne,,M,,???

>nie widzialem, strzelam - wiejskie chłopki??

Niestety, mieszkałam całe życie w mieście...chyba,ze Kraków dla Ciebie jest
              wioską.Wyjechałam na 2,5 roku do Holandii i tam cieżko pracowałam na własne
              ,,M,, które mam!W tej chwili dałam je pod wynajem aż, do skonczenia studiów
              tutaj.I wtedy razem z chłopakiem wracamy do PL.
              Coś jeszcze???

• lordvvvader Re: Pytanie do Wkurzonej 05.03.07, 20:07
                Gość portalu: Wkurzona..... napisał(a):

> Wiem,ze pozytywna odpowiedz na to pytanie by Cie usatysfakcjonowała ale
                > niestety...Przyjechałam tutaj do chłopaka-Polaka:)
                >
                > >>odkladające kase na własne,,M,,???
                >
                > >nie widzialem, strzelam - wiejskie chłopki??
                >
                > Niestety, mieszkałam całe życie w mieście...chyba,ze Kraków dla Ciebie jest
                > wioską.Wyjechałam na 2,5 roku do Holandii i tam cieżko pracowałam na własne
                > ,,M,, które mam!W tej chwili dałam je pod wynajem aż, do skonczenia studiów
                > tutaj.I wtedy razem z chłopakiem wracamy do PL.
                > Coś jeszcze???
                >

W tej sytuacji mocno mnie dziwi, ze az tak zwracasz uwage na przywary polskich
                chlopakow - przeciez juz znalazlas swoj ideal i co Ci to przeszkadza ze jakies
                zule pija czy pala na miescie - i tak jesli nawet jest tu ich o wiele mniej niz
                w PL wiec dlaczego te cechy o ktorych piszesz az tak kola Cie w oczy?
                • Gość: Wkurzona..... Re: Pytanie do Wkurzonej IP: *.ipt.aol.com 05.03.07, 20:16
                  > > W tej sytuacji mocno mnie dziwi, ze az tak zwracasz uwage na przywary polskich
                  chlopakow - przeciez juz znalazlas swoj ideal i co Ci to przeszkadza ze jakies
                  zule pija czy pala na miescie - i tak jesli nawet jest tu ich o wiele mniej niz
                  w PL wiec dlaczego te cechy o ktorych piszesz az tak kola Cie w oczy?

Czytając posty na temat kobiet,,jakie złe jesteśmy,, -to mnie doprowadza do pasji...
                  Ja tylko zrobiłam kontre,żeby zwrócono również uwage na mężczyzn...Wszystkie
                  posty dotyczą kobiet...Owszem nie wszystkie są idealne tak jak i faceci.Wiec,nie
                  szufladkujcie kobiet...bo sami nie jesteście bez winy.
                  Zamiast wypisywać bzdury na nasz temat może warto,złapać dobrą książke czy zająć
                  się czymś bardziej interesującym???
                  No chyba,że tak bardzo wytykanie błedów innym jest absorbującym zajęciem...
          • vierablu Re: Kobiety polskie a angielskie - zestawienie 06.03.07, 13:36
            > Nie jestem nieudazcnikiem to raczej swiat jest zjeb... tzn przewrocony do gory
            > noogami ale jakos sobie radze w tym gaszczu, calkowita porazka
            > nastepuje dopier o
            > gdy przechodze do tematu 'kobiety' i nikt mi nie wmowi
            > ze tu wina lezy po mojej stronie

Radzilabym sie obudzic z tego pieknego snu:

1. Niewinne, niewymagajace i zdolne do poswiecen anioly istnieja wylacznie w
            wyobrazni niedojrzalych emocjonalnie maminsynkow

2. Nie tylko Polki, ale wszystkie kobiety na swiecie moga nie widziec nic
            przyjemnego w nawiazywaniu blizszych stosunkow z rasista, jakim jestes. No
            chyba, ze same tez sa - powodzenia w szukaniu.
        • korkix78 Re: Kobiety polskie a angielskie - zestawienie 05.03.07, 19:45
          Najpierw

>Zaszufladkowales
          >wszystkie kobiety i jest ok dla Ciebie
          >Trafiles na
          >jakąs głupią kozę i teraz winisz za jej zachowanie cały swiat....
          >Typowe dla nieudacznika....

i potem

>Ale czy jestescie lepsi??? Faceci tez sa pazerni...a nawet gorsi
          >momentami!!
          >zywicie
          >sie najtanszymi ciastkami, ryzem i parówkami w tesco!!!!!
          >Co do moralności kobiet-tez spojrzcie na siebie!!!Upijacie sie,robicie
          >rozróby,zadymy...krzyczycie,na imprezach z Wami koszmar...
          >Co do sprzatania...bylam w wielu domach gdzie mieszkaja polacy-wszedzie syf...

Hehehe
          Wkurzonej gratulujemy skonczenia Wyzszej Szkoly Nurtu Filozofii Kalego.

Spojrz czasami w lustro.
          (metofora!)

Pozdrawiam
          • andreas3233 Re: Kobiety polskie a angielskie - zestawienie 06.03.07, 00:09
            Chyba czas te ciekawa dyskusje podsumowac:
            - chyba rzeczywiscie przjezdzajace tutaj polki nie zaliczaja sie do
            najurodziwszych, nawet spotkalem sie z pytaniem ze strony anglikow: czy ta ugly
            girl to rzeczywiscie polka?
            - rzeczywiscie chyba dobrze zwrocic sie w kierunku innych nacji: hinduski to
            bardzo dobry pomysl, nie mowiac juz o francuzkach i hiszpankach,
            - angielki faktycznie snia o ksieciu / to wskazuja badania/: dochod £50
            000/year na starcie, i najlepiej GP,
            - porzadki to nie jest najsilniejsza strona i anglikow i angielek.

POWODZENIA!!
            • Gość: lala Re: Kobiety polskie a angielskie - zestawienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 11:46
              Problem w tym, ze Hiszpanki i Francuzki oczekuja od mezczyzny dochodu nie wiele
              mniejszego od 50k. Gdyby nie chcialy poprawic swego bytu materialnego,
              siedzialyby nadal w krajach ojczystych. Takze model rodzinny preferowany przez
              Polakow plci meskiej jest dla nich malo atrakcyjny (FR). Hinduski sa bardzo
              ladne, ale raczej preferuja wlasna nacje.

Gwoli scislosci polscy mezczyzni sa bardzo przecietni pod wzgledem urody
              (oczywiscie sa wyjatki typu model-hydraulik)i nie naleza do szczegolnie
              zadbanych. Hiszpanie czy Francuzi bija was na glowe.....

Prawda jest taka, ze nasi panowie nie maja w UK latwo. NARESZCIE natrafiliscie
              na normalny rynek mesko-damski. W PL kazda pokraka moze liczyc w miare latwo na
              partnerke (nie zawsze z marzen), bo pietno starej panny czy kobiety samotnej
              jest wyjatkowo zle odbierane spolecznie. Na wyspach nie ma tego straszaka i
              macie problem.
              • korkix78 Priorytety kobiet 06.03.07, 14:25
                > Gwoli scislosci polscy mezczyzni sa bardzo przecietni pod wzgledem urody
                > (oczywiscie sa wyjatki typu model-hydraulik)i nie naleza do szczegolnie
                > zadbanych. Hiszpanie czy Francuzi bija was na glowe.....
                >
                > Prawda jest taka, ze nasi panowie nie maja w UK latwo. NARESZCIE
                natrafiliscie
                > na normalny rynek mesko-damski. W PL kazda pokraka moze liczyc w miare latwo
                na
                > partnerke (nie zawsze z marzen), bo pietno starej panny czy kobiety samotnej
                > jest wyjatkowo zle odbierane spolecznie. Na wyspach nie ma tego straszaka i
                > macie problem.

I w tym co napisalas generalnie jest bardzo duzo racji.
                GENERALNIE Polscy faceci moga sie pochowac przy poludniowej urody Hiszpanach
                czy Wlochach i to jest - dla nas smutny - ale fakt (podobnie jak Polki srednio
                ciekawie sie prezentuja w moim odczuciu w porownaniu do latynoskich pieknosci,
                ale przepasc jest mneij spektakularna).

Niemniej inna sprawa jest, ze czesto zarzuca sie Polskim facetom, ze mamisynki,
                malo zaradni, i inne epitety sprowadzajace sie do okreslenia d00py wolowe , co
                nierzadko jest niestety prawda.
                Sek jednak w tym, ze akurat wg badan to Wlosi wioda prym bycia d... wolowymi
                (generalnie) bijac niechlubny rekord najpozniejszym wieku w Europie decyduja
                sie na niesmiale wyjscie spod skrzydel mamusi (nie pamietam niestety dokladnie -
                ale ok 30 roku zycia!)

Wiec dla analizy atrakcyjnosci fizycznej panow z PL na ich niekorzysc - zgoda.
                Aczkolwiek powiedzmy sobie wprost : dla Pan, ktore w ten oficjalnie sposob
                tlumacza swoj wybor po prostu niezwykle wazna jest powierzchowna atrakcyjnosc
                ich man-ow, co samo w sobie jest wlasciwie OK.
                Niemniej szkoda ze sie do tego nie przyznaja, i nie powiedza tego wprost, a
                zamiast tego mydla oczy szczytnymi gadkami typu : BO POLSKI TO malo opiekunczy,
                nie dosc zaradny, oglada sie za innymi, podczas gdy to pal licho, a chodzi po
                prostu o to, ze przede wszystkim maja byc po prostu fajne ciemne wlosy, ciemne
                oczy, usmiechniety, wygadany, i to, ze synalek mamusi, babiarz i po prostu
                troche ciapa - to zasloni jego fajna ciemna karnacja.

Co ciekawe czesc tego typu Pan jednoczesnie niejednokrotnie krytyuja Panow za
                to, ze rzucaja jedna babke dla drugiej co to - o samczy szowinizmie - ma
                wieksze cycki .
                A przeciez w gruncie rzeczy tu i tu chodzi o atrakcyjnosc fizyczna, wiec
                powienien byc w zasadzie poklask.

I to co napisalem na dobra sprawe jest akceptowalne.

Duz opowazniejsza i smutniejsza sprawa jest, ze wsrod Polakow to zdecydowanie
                polskie panny (i innych wschodnioeuropejek) czepiaja sie
                zwiazkow 'jakichkolwiek' glownie dla kasy (niegdys papierow), ewentualnie
                prestizu, mniejsza uwage przywiazujac do tego, ze partner nie reprezentuje
                sobie kompletnie nic.

Jakos nie widuje na ulicach Polakow z jakimis nieznajacych angielskiego malo
                pachnacymi Murzynkami, z niezbyt wysokich sfer. Nie widze, by Polacy rzucali
                sie masowo na malo interesujace Azjatki tylko dlatego,ze ich rodzine maja juz
                pewien dorobek.
                A wrecz przeciwnie - a owszem.

Pinnhead - pamietam dobrze, jak kiedys napisales, ze uwazasz, ze 'zawiesilem
                sie ' w temacie kobiecym.
                Smialo wal kontra, jesli masz jakis konkret ze napisalem kity.
                Na forum nie dziekuje nie zagladne, jako ze nie zajmuje sie na codzien
                frustracja z kobitam i zwiazana, jedynie mimowolnie dokonuje obserwacji..

Jesli argumenty sa sensownie - na pewno sie odniose, a i nigdy nie wykluczam
                zmiany zdania - w temacie w ktorym czuje sie mniej 'profesjonalnie' - jak
                wlasnie ten :-P
    • andreas3233 Re: Kobiety polskie a angielskie - zestawienie 06.03.07, 22:27
      1. Dyskusja rozpoczela sie bardzo spokojnie i rzeczowo - jako wymiana pogladow
      pomiedzy mezczyznami, niestety po pewnym czasie - ton sie zmienil: w momencie
      gdy do dyskusji wlaczyly sie panie. Argumenty staly sie typu " no clue, no
      point",i coraz bardziej emocjonalne, tak po prostu rozmowy prowadza kobiety; to
      jest duza przeszkoda komunikacyjna i niestety do tego panowie musza sie
      przyzwyczaic, niezaleznie od tego, czy jest to polka, angielka, francuzka czy
      hinduska.

2.Pewnie nie wszyscy wiedza, ale jest cala teoria "mating" / doboru partnerow/,
      i strategie meczyzn i kobiet drastycznie sie roznia. Zatrzymamy sie na
      kobietach: sa tu dwie strategie - " coy " i " fast " / odpowiednio: doboru
      partnera dlugo i krotkoterminowego/.[ OPISY DALSZE SA BARDZO SKROTOWE] Pierwsza
      strategia polega na poszukiwaniu opiekuna / to odpowiada mezczyznie z 50k
      rocznie, druga polega na poszukiwaniu dobrych genow / ciemnowlosy hiszpan/.Obie
      strategie sa dosc dobre; pierwsza polega na tak dlugim zwodzeniu i namawianiu
      mezczyzny do budowy gniazda, ze po pewnym czasie stwierdza on, ze jest w pulapce
      / zainwestowal juz tyle, ze wycofanie sie relacji jest czysta strata/. Ta
      strategia jest bardzo skuteczna, ale tylko gdy jest stosowana bezwyjatkowo
      przez wszystkie kobiety w danej populacji; gdy na rynku genow pojawia sie jedna
      kobieta typu "fast" - mezczyzni sie wycofuja, jeden po drugim z relacj "coy".
      Strategia "fast" jest skuteczna, bo np oszczedza wiele czasu i energii stron,
      ma jedna byc moze wade: kobieta moze zostac samotnie z dzieckiem na reku,
      poniewaz partnerzy z dobrymi genami, naogol wiedza, ze ich geny sa uznawane
      jako dobre i sa z natury rzeczy bardzo niestabilni / wg kobiet: uczuciowo/. I
      tyle teorii naukowej. / Przypomne: jest to teoria z nauk spolecznych i z natury
      rzeczy jest tu wiele wyjatkow/.
    • wk350 Re: Kobiety polskie a angielskie - zestawienie 06.03.07, 22:47
      Naukowcy w Londynie przeprowadzili testy - czym kierują się kobiety przy wyborze
      partnera w sytuacji gdy obie płcie są "równe" pod względem dochodów,
      wykształcenia,pracy.
      Wynik - wyższy mężczyzna ma większe powodzenie u partnerek ," ma lepsze geny do
      przekazania" a jeśli ma ciemne włosy i karnacje ,białe zęby gęsty zarost i
      "owłosienie" jest królem w badanej grupie
      • wk350 Re: Kobiety polskie a angielskie - zestawienie 06.03.07, 22:49
        Dopisek
        czyli "typ południowca" - chlip ,buu
        • Gość: lala Re: Kobiety polskie a angielskie - zestawienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 23:39
          Typ poludniowca jest dobry na wakacyjny romans. Dluzszy zwiazek nie ma zbytnich
          szans. Wbrew pozorom mentalnosc polska i wloska sie roznia, choc obie nacje
          uznawane sa za prorodzinne.
          • Gość: dorcia Re: Kobiety polskie a angielskie - zestawienie IP: *.belf.cable.ntl.com 07.03.07, 16:47
            zadziwiacie mnie...wy faceci i wy kobiety...
            piszecie o pieknych tam i tu...kto jest piekny...na co kto zwraca
            uwage...zadziwiacie mnie...piekne kobiety zostaly w polsce...jasne...ale to te
            ktore albo nie chca probowac czegos innego,.moze lepszego... albo te ktore maja
            facetow (te sa naiwne!!),ktorzy siedza za granica-wysylaja kase,i bzykaja sie na
            bokach!!!mozliwe,ze i one doprawiaja robi-to juz inna sprawa:)oceniacie,nie
            mozecie znalesc...ludzie litosci... idealy sa w polsce-jedzcie tam...po co
            szukac tutaj...wszystko chceelibyscie miec podane na dloni...najlepiej ujrzec
            strzaleczke"TO TA".i to bedzie TA!
            patrzycie na to jak zachowuja sie w swoim domu jak zyja...spojrzcie -jak oni sa
            wychowywani...w tygodniu spokojne dziewczyny...a w weekendy-tak polka nawet pod
            lampe by sie nie ubrala,jak one chodza do pabow!! o sporzywaniu alkoholu juz nie
            wspomne...bo bija nas na glowe...
            faceci nie sa lepsi...nie chajtaja sie przed30-tka,bo najpierw musza sie
            wyszalec,bzykaja wszystko co sie rusza...
            chociaz mam nadzieje,ze i z waszych obserwacji widac,ze pedalki...sa najbardziej
            przystojnymi osobnikami w tym kraju,to jest najsmutniejsze:(...
            przestancie wreszcie marudzic...i tym ktorzy poszukuja...gwiazdka
            kiedys zaswieci...nie wybrzydzajcie i nie piszcie ...ze wszystkie najladniejsze
            polki zostaly w kraju...to nas ,ktore sa tutaj troszke rani...
            • Gość: bbb Re: Kobiety polskie a angielskie - zestawienie IP: *.xdsl.murphx.net 07.03.07, 23:20
              jednak mamy powodzenie:) znalezione ne gumtree:
              "Hello there, I am a black lady and I would like to meet a Polish male aged
              between 28 and 36 for a serious relationship.

I enjoy most things especially music, going out and being with my family. I do
              not have any children, but i have a few nieces and nephews.

I am tall 5'10, with short hair, brown eyes and brown skin. "
            • ha-jo Re: Kobiety polskie a angielskie - zestawienie 08.03.07, 10:19
              dobre, dorcia. ale wiesz...to tylko taka luzna gatka miedzy facetami. to, ze
              mowimy, ze angielki to fajne dupy, nie oznacza zaraz, ze chcielibysmy tworzyc z
              nimi czegos powazniejszego, bo do czegos powazniejszego to jednak polki chyba
              bardziej sie nadaja. zgdadzam sie, ze angielki maja bardzo wysublimowany styl,
              ale mi sie cholera podoba. lubie patrzec na ladne nagie ciala kobiet, a wiec
              automatycznie podoba mi sie fajna angielska dupa przykryta jakims skrawkiem
              materialu. obojetnie czy zima czy lato. i do tego niech sie kolysze otumaniona
              babelkami. wizualnie i tak mi sie podoba.

"idealy sa w polsce - jedzcie tam". ale spokojnie, bejbe! publikujemy tu nasze
              samcze obserwacje, a ty zaraz nas wysylasz do domu.

tak uogolniajac, jakos te piekne polki nikna w tlumie. jak sie slyszy jezyk
              polski w wydaniu zenskim, to jakos nie ma sie specjalnie za czym ogladac. no,
              ale sa wyjatki. manchester, samo centrum, bank abbey na rogu, przed przystankiem
              tramwajowym, praktycznie bardzo bliko duzego natwesta, czy mowiac najprosciej
              pod primarkiem. w poniedzialki, i srody urzeduje tam przy kasie polka, jaka
              znamy z naszej kochanej, dalekiej ojczyzny. extra cycusie, piekna buska,
              figurcia nie z tej ziemi, nogi do ksiezyca, blondi. naprawde warto ja odwiedzic.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka