Gość: alex Re: praca w Staff Finders IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.09, 15:35 siema ktoś leci 3 stycznia z Gdańska czy wszyscy zrezygnowali???? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomas Re: praca w Staff Finders IP: *.tktelekom.pl 16.12.09, 12:41 eeeeeee nieżle sie zaczyna ostrzegałem przed pracą dla staff finders ale zawsze można liczyć że kiedyś będzie lepiej zresztą zapytajcie Krisa stg i Kowala19788 oni mają jak najlepsze zdanie o pracy przez agencje w UK.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mecenas Re: praca w Staff Finders IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.12.09, 08:34 WITAM. LECE Z GDANSKA 03.01.2010 NA LOTNISKO DONCASTER / SHEFFIELD GODZINA: 19.40 WIZZ AIR. NA LOTNISKU W GDANSKU BEDE OKOLO GODZINY 15.00. MOJ POLSKI NUMER TEL.KOM: 723 524 877. PROSZE PODAJ WCZESNIEJ SWOJ NAMIAR SMSem. WSZYSTKIEGO DOBREGO W NOWYM 2010 ROKU. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Rekawica Re: praca w Staff Finders IP: *.197.62.66.threembb.co.uk 01.01.10, 10:35 Witam Polanskich jak sie czujeta:) pozdrowienia z new yorku;) Sciskam na pocztek Was Wszystkich Polanskich:) Kilka wskazowek dla tych co pierwszy raz za granica uczta sie angielskiego pomoze i prace lepsza znajdeta sznujta pracodawcow to ze znika wam 40 funtow z czeku to nic to zycie u nas w new york to takie historie na codzien wyrownaja nie bojta sie za 2 lata bedzie oki:) jezyka liznieta bedzie lepiej ja w zyciu robol nie byl tylko KIEROWCA takze patrzta sie i uczta co by robolem nie byc. 200£ tygodniowo dla was polanskich bez jezyka to bardzo dobre pieniadz szanuta pracodawce on wam dje mozliwosc zostania na zwsze w tej fabryce tylko jezyka poznajcie zeby robolem nie byc moze i limuzine poprowadzita jak jezyk liznieta. cham Ci powi 200£ malo bo placi 45 per wika za room 15 za delivery 35 na fundusz agecji 100 zostaje i mu malo uczta sie angielskiego bedzie lipiej wim niektorem nie pay for two weeks ale napewno odddadza uczta sie jezyka tlumany polanskie see you pozniej Bernard z new yourku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RYBAK Staff Finders IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.10, 10:57 Tak w Staff Findersie odchodzą jaja. To są PRZECHUJE". Słyszałem, że podobno jeden gościu wziął sobie śpiwór i zaczął sobie przygotowywać jedzenie taki 50-latek. Po czym jedna z tych asystentek powiedziała: że zadzwoni do niego jeśli będzie praca, a on na to no to ja poczekam na telefon. I co prace dostał w ciągu kilku minut. Dali mu robote, żeby obciachu im nie robił. Takie to jaja tam odchodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agentxxx Re: praca w Staff Finders IP: *.how.df.core.ebuyer.com 17.12.09, 20:27 ci ktorzy chca przyjechac do ibyer lepiej zostancie tu praca jest ale chyba do nowego roku a pozniej niewiadomo muwili ze bedzie do wrentkchen ale nie to sciema i chyba ze 2 tygodnie jeszcze robota bedzie w styczniu i wypad tak robia zastanowcie sie powaznie mowie bo tu przyjechalem 7 grudnia i jest lipa kase agencja pobiera niezla niejedzcie mowie wam nara i nieplaczcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seat713 Re: praca w Staff Finders IP: 93.159.19.* 18.12.09, 10:48 mam pytanie do tych co już pracują, czy wszyscy pracujecie w ibyer i czy może ktoś pracuje w wrentkchen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pipo Re: praca w Staff Finders IP: *.xdsl.centertel.pl 18.12.09, 12:29 Witam wszytskich, kto wybiera sie do doncaster 1 stycznia? Kontakt 9571804. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agentxxx Re: praca w Staff Finders IP: *.41.216.32.sub.mbb.three.co.uk 20.12.09, 00:53 jestesmy podzieleni na 2 grupy jedni pracuja tutaj 2 tam :P cos jeszcze?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magik Re: praca w Staff Finders IP: *.41.66.16.sub.mbb.three.co.uk 25.12.09, 16:19 Z mojej strony to wyglada tak, na poczatku byla masakra, zero organizacji, nikt nic nie wie. Chaty w oplakanym stanie, sasiedzi tez sie rozni trafiaja. Zycie nie jest jakos specjalnie drogie. Jezeli nie chcecie chaty przez agencje musicie wplacic kaucje za mieszkanie i odrazu miesieczny czynsz. Bez kontraktu nie dostaniecie zadnej chaty, agencje potrzebuja kontrakt od firmy, a nie od agencji pracy (jestescie zatrudnieni jako pracownik tymczasowy).Wiec ci co nie maja nic odlozone na wyjazd sa skazani na agencje. Za transport jest 3 funty dziennie, auta sie rozpieprzaja albo kierowca zapije i nie ma czym dojechac do pracy. Nadgodziny sa, mozna zarobic. Roznie tu pisza na forum, ale ja bym nie sluchala :) Przyjedziecie, zobaczycie sami jak jest. Ja nie zaluje. A poczatki zawsze sa trudne :) Jak macie jakies pytania daje maila rakli@vp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: praca w Staff Finders IP: *.41.215.162.sub.mbb.three.co.uk 25.12.09, 21:26 witam wiesz moze czy wszystcy beda pracowac w wren od stycznia?? i czy te "holideje" wolne w pracy co teraz mamy beda oplacane czy poprostu dzien nie zaplacony... prosze o odp. dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magik Re: praca w Staff Finders IP: *.197.94.23.threembb.co.uk 25.12.09, 22:04 z tego co wiem wszyscy od 4. stycznia przechodza do wren. Za dni wolne od pracy nie dostaniesz kasy, za bank holiday wypadajacy w poniedzialek 27. grudnia firma powinna zaplacic, ale my jestesmy zatrudnieni przez agencje, wiec wszystko zalezy od agencji... trzeba zapytac Gizeli czy nam zaplaca czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polaczek Re: praca w Staff Finders IP: *.41.18.112.sub.mbb.three.co.uk 05.01.10, 04:44 Slyszalem, nowi ludzie nie maja pracy :P czy to prawda?? podobno maja czekac od 2-3 tyg za praca ladnie ich wikiwala ta agencja... ale czy to prawda mieli podobno zaczac 5.01.2010 a tu taki przekret prosze o potwierdzenie tej informacji wrazie czego... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krisstg Re: praca w Staff Finders IP: *.41.203.153.sub.mbb.three.co.uk 05.01.10, 20:07 Polaczek tak to prawda!! Na prace maja czekac ok 1 miesiaca!! Na ten oktes kazy pojdzi tylko na jeden tydzien do pracy zeby nie umzec z glodu!! Powiem ze to nawet nie jest pewne ze zaczna prace po mesiacu!!Zaczna jak powstanie 2 linia a jak narazie to nawet sie za nia nie zabieraja!!Jesli ktos tu przyjezdza to niech sie zastanowi albi niech bieze ze soba siano na 1miesiadz zycia!! Pozdrawiam.Jak co to piszcie na gg 6150313 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polaczek Re: praca w Staff Finders IP: *.how.df.core.ebuyer.com 06.01.10, 22:41 wiecie jakie cyrki tu sie odprawia widzialem jak ludzie ciagneli losy kto ma isc pierwszy do pracy za tydzien to jakas kpina jak to wiara wytrzymuje ja jak narazie mam prace bo przylecialem w pierwszej grupie ale zal mi tych ludzi co jej nie maja. No ale podziekujcie ladnie Gizeli bo ona was tu zaprosila na zajebiste wakacje w Anglii hehe wiara pod agencja beczy albo przeklina wiec trzymcie sie mocno zima w Angli na maxa a pracy narazie nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chico Re: praca w Staff Finders IP: *.karoo.KCOM.COM 19.01.10, 18:27 Podobno Ci co maja przyjechac w piatek ,nie ma dla nich pracy i maja wrócic do Polski tylko dlaczego agencja nie poinformuje o tym tych ludzi,przeciez to sa koszty dla tych osób ,masakra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polaczek Re: praca w Staff Finders IP: *.how.df.core.ebuyer.com 19.01.10, 20:21 ludzie czekaj po 2 tygodnie na prace narazie jej nie ma! ludzie nawet pracuja w jakis przetwurni ryb ! to sa jakies jaja mieli robic meble a pakuja ryby... to jest potwierdzona informacja wiec jak przyjedzie ktos nowy to niech nie beczy ze pracy nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rinat dasajew Re: praca w Staff Finders IP: 217.27.59.* 20.01.10, 11:43 ku... i zlodzieje!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pipo Re: praca w Staff Finders IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 16:41 Witam wszystkich, powiem jedno tylko byłem i widziałem co tam się wyprawia, agencja jak agencja ale Gizela to jedna wielka szmata, ja przyjechalem tam w styczniu na początku, po 2-3 dniach zwołali nas do biura i mówili że narazie niema pracy i kazali ciągnąć nam losy, paranoja. Po tygodniu zdecydowałem że wracam do polski bo po co siedzieć i wydawać kase na darmo. Uważajcie na tą zołze Gizele, jak chcecie coś załatwić to walcie do głównego szefa ( oczywiście jeśli znacie język), ja wszystko załatwiałem z nim i jakoś mi pomógł no i jeszcze jest jeden koleś anglik pracuje też w agencji Paul on też jest spoko, a z tą wredną babą to możecie pogadać tylko o tipsach i makijażu :). Przestrzegam wszystkich którzy chcą jechać, zostańcie w domu jeżeli macie jeszcze jakieś możliwości, a jak nie to jedźcie i płaczcie ale uważajcie bo i tak waszego płaczu nikt nie usłyszy. Pozdrawiam wszystkich na obczyźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SZOGUN Re: praca w Staff Finders IP: *.wsei.pl 28.01.10, 17:32 TAK to prawda. Ja przybyłem 2 stycznia. Duży burdel w agencji przekręty z mieszkaniami. Pani Gizela to szmata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRIAN Re: praca w Staff Finders IP: *.wsei.pl 28.01.10, 17:57 Tak cała prawda o Staff Finders. W listopadzie zrobili w Warszawie wielkie SHOW, POTRZEBUJEMY SETKI LUDZI, STWORZYMY TYSIĄCE MIEJSC PRACY A co tu się okazało, że nawet dla 20 osób nie ma pracy. Jak się zaczeło ? Po spotkaniu na początku grudnia GIZELL - czyli GIZELA zadzwoniła do mnie z propozycją pracy miałem jechać, to znaczy miałem do wyboru 7 grudnia, w każdym razie początek grudnia i początek stycznia. Gizela FIUTowska zapewniała mnie jeśli chodzi o odbiór z lotniska to my jesteśmy profesjonalistami, klucze do pokoi, darmowy dowózd z i do miejsca pracy. CO BYŁO, CO NASTĄPIŁO: Wsiadam do autokaru jadę, jestem o 20.00 na miejscu w Hull i co się okazuje dzwonie do FIUTowskiej Gizeli i ona mówi Proszę Pana proszę sie nie martwić o 21:00 ktoś będzie, podał dokładne moje położenie na ten czas i co 21:10 dzwonie i słysze angielke jak mówi do mnie : " COULD YOU RING UP TOMORROW ? " - CZYLI CZY MÓŁGBYŚ ZADZWONIĆ JUTRO ?" . A ja z torbami na dworcu. Dzwonie i dzwonie do GIZELI i co dodzwonić się nie mogę. Dodzwoniłem się o 22:15 i słysze proszę zadzwonić za pół godziny kierowca lada moment będzie. I kierowcy nie było. Nic dupa, Angol wyprasza mnie z dworca. Patrze na Zegarek w komórce 0:00 no dobra no to lipa. Idę z prawej strony a tu jakiś gostek wyskakuje : Are you from Poland ? - myślałem, że to jakiś Angol idzie rasista, ale słysze Are you from Staff Finders? - Czy ze staff Findersa jesteś ? I tu wiedziałem, że to kierowca. Ta suka nie dała mu do mnie numeru telefonu. I jakbym poszedł lewą stroną to lipa i do domu z powrote. Tak, jak FIUTowska mówiła, tak są "PROFESJONALISTAMI". Ok wchodze na mieszkanie i co kluczy do pokojów nie ma, drzwi większe od futryn. ok, pierwszy dzień idziemy do AGENTURY STAFF FINDERS i co masa papierów, 2 godziny wypełniania. 2 dzień WALNE ZGROMADZENIE wszystkich Polaków sprowadzonych przez AGENCJE i co: Nie ma pracy z powodu FROZEN ROADS - zamrożonych dróg, wpadli na "genialny pomysł" zrobili losowanie, 5 osób jednego tygodnia idzie do pracy, 5 osób następnych następnego tygodnia i śmiali się z nas. MIESZKANIE - PERYPETIE Dobra, każdy wnerwiony, bo jak roboty nie ma to i kasy nie ma. No i co nawet nam o tym nie powiedzieli że prąd i gas są na karty, skończył się gaz a w tym roku zima w Anglii była mroźna, nawet nie można było doładować gazu bo jakieś problemy z kartą. Jeśli chodzi o prąd od razu na minusie - 80 GBP i brak kluczyka, czyli też nie można było doładować. Byliśmy w agencji mieszkaniowej u Paula i co mieli wysłać ekipe, żeby to naprawić i co wielkie gó... nic. PRACA Wiele to ze stolarstwem nie miało wspólnego, po 2 tygodniach coś było ze Staff Findersa. OCZYWIŚCIE, transport płatny 3 GPP - a miał być bezpłatny. Byli i są kolesie co i miesiąc czekają za pracą i tylko 2 dni przez miesiąc pracowali. Poczytajcie na forum www.hull.pl o Staff Findersie. Powiem, tak mielą tam ludzi z gównem. Gizela FIUTowska cię "wyrucha w dupala" jak przyjedziesz. Zastanówcie się dobrze 2,3,4,5,6,7 razy zanim przyjedziecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thomas Re: praca w Staff Finders IP: *.tktelekom.pl 29.01.10, 11:42 ostrzegałem was że nie będzie ciekawie z tą agencją ale każdy ma prawo robić co myśli....PS a gdzie moi koledzy Krisa stg i Kowala19788 którzy to krzyczeli że jestem kłamcą! oni chyba mają prace Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krisstg Re: praca w Staff Finders IP: *.41.31.254.sub.mbb.three.co.uk 30.01.10, 20:51 Czy ja ci Thomasie pisałem ze jestes kłamca?? Co to piszesz za herezje. Wez sie ogarnij!!Albo podaj przykład bo sobie nie przypominam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brian praca w Staff Finders IP: *.wsei.pl 01.02.10, 11:12 Jeśli chodzi o Home Office to wyrabianie Home Office Permit MAKSYMALNIE powinno trwać 6 tygodni. I po tym czasie powinnieś mieć zwrócony dowód osobisty. Takie są procedury. pani gizela FIUTowska nie chciała mi oddać dowodu. Powiedziałem: dobrze poczekam, poczekałem 2 dni, trzeciego dnia byłem ponownie w tej całej AGENTURZE: Clair - angielka nie chciała ze mną rozmawiać, więc zawołała : GIZZ !!! Do come here !!! - Co znaczy, chodź tu szybko!!! Nasza mała Little Princess - mała księżniczka - powiedziała mi, że dowodu nie ma w biurze takim razie ja powiedziałem z uśmiechem na ustach: W takim razie wiesz co tutaj następuje. Idę na policje. Zaś Gizelka powiedziała błagalnym głosem: Proszę poczekać chwilę. No i cóż w ciągu minuty nawet mniej przyniosła mi ten dowód jak spanielek do ręki: Przedtem zrobiła sobie ksero mojego dowodu. Jakbym wezwał policje ona powiedziała, że nie miała tego dowodu ja miałem naocznych świadków tego zdarzenia, wyprzeć by się nie mogła musiała by pokazać potwierdzenie wysłania do Home Office policji. Jeśli tego nie pokaże, AGENCJA ma poważne kłopoty a Gizela na kopach wylatuje z roboty bo tak by zrobił Paul i inni Anglicy, żeby ratować swoją dupe. A takich Polek anglojęzycznych mają na zawołanie za taką kase nie jedna lepsza przyjdzie od Gizeli, z czasem sie wycwani. Gizela jest tylko pionkiem, ona jest PRZEKABACONA ona działa dla "DOBRA" agencji przy okazji sama też trochę kantuje i kręci lody na Polakach. Mój kumpel nie miał kasy, a na spotkaniu mówili, że w drastycznych sytuacjach pomogą, bo od tego są. Poprosił Gizele, żeby mu przesłała 10 GBP na konto, była to Środa patrzymy w Niedziele nic mu nie przyszło. A dostał nawet zapewnienie SMS-em. Posłuchajcie ona współpracuje z tym co WAS wozi do pracy na lotniska. On kosi 40 - 50 funciaków od osoby. Idźcie odpowiednio wcześniej, albo nawet tego samego dnia kupcie bilet kolejowy np: do Doncaster to koszt: 14.20 GBP. No i co pociąg na czas. A pytałem się angielki lotnisko NIE JEST DALEKO od dworca kolejowego jakieś 5 minut drogi piechotą. Proszę, obliczcie ile KASY zostaje w pokecie. Dodatkowo bilet powrotny autokarowy do Polski to koszt 85 GBP. Autokary ruszają spod : Holiday InnExpress - zobaczcie rozkład: taki mały busik ORBISU przyjeżdża. Jest trochę przesiadek. Ludzie pamiętajcie tu tylko zdrowie stracicie a nie zarobicie i chorób się nabawicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blacharz100 oferta pracy staff finders IP: *.wsei.pl 01.02.10, 11:18 Dzwoniła do mnie pani i proponowała mi prace blacharza pamiętam Staf Finders agencje ale z tego co tutaj ludzie piszą i na Internecie zdrowy rozsądek mówi żeby nie jechać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <> Re: praca w Staff Finders IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 07.02.10, 17:41 Witam wszystkich. Szczerze jestem zaskoczony takim obrotem sprawy, ponieważ i ja również kiedyś pracowałem dla szmat ze staffinders. Po wszystkich incydentach z "moich" czasów współpracy ze staffindersem trudno mi uwierzyć, że po latach kolejne gromady polaków są traktowane w ten sam sposób, jak my wtedy sprzed lat i sku...ały personel staffindersa nie zmienia przez lata niczego, żeby w końcu ludzi traktować z odpowiednim szacunkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRACA staff finders IP: *.wsei.pl 09.02.10, 15:30 Dzwoniła do mnie niedawno jakaś pani i proponowała mi pracę w Anglii staff finders, ale po tym co tutaj przeczytałem to nie jadę. moim zdaniem, potrzebne jest forum. Dzięki temu ten kto jest mądry nie pojedzie, a jak pojedzie, chyba że jest masochistą, to na swoje życzenie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <> Re: staff finders IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 09.02.10, 22:26 Pracowały tam trzy polki i dwóch polaków: Magda - nieformalna "kierowniczka" polskiego zespołu StafFinders, Sylwia - wciągnięta do SF przez Magdę; była sprzedawczyni ryb; osoba wyjątkowo parszywa i złośliwa z charakterystycznym obyciem i słownictwem klasycznej "tirówki" z chorobliwą tendencją do wszczynania i podżegania intryg, awantur i wulgarnych ripost; Gizela - otępiała umysłowo osoba, nigdy nie potrafiąca niczego wyjaśnić i niczego ustalić (począwszy od brakujących pieniędzy w wypłacie po ustalenie gdzie czekający w biurze SF, nowoprzyjezdny polak będzie tej nocy nocował); Marek - miły, grzeczny pantofel trzech powyższych; Jacek - udekorowany na ciotę pantofel polskich "dam" z SF. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MYŚLIWY staff finders IP: *.wsei.pl 12.02.10, 15:16 Mysle, że gizela do Polski już nie powróci na dłużej, raczej w Anglii zostanie, bo jakby powróciła to by z nią w Polsce porządek zrobili. Wiadomo powszechnie, że jest ze Starachowic, a czasami zjeżdża do Polski na święta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarina Re: staff finders IP: *.staff-finders.co.uk 12.02.10, 16:02 suchaj skarbuchu .... co masz za problem czy ktos ci cos zrobil zlego ? Jak tak to prosze sie zglosic do mnie i wyjasnimy sprawe.Pozdrawiam Katarina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <> Re: staff finders IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 13.02.10, 11:32 nasza-klasa.pl/profile/17044855/gallery/10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <> Re: staff finders IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 13.02.10, 11:59 Jacek ze Staffinders: nasza-klasa.pl/profile/3598133/gallery/album/2/17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOBLIN Odpowiedź Katarina IP: *.wsei.pl 13.02.10, 13:37 Cytuje: "suchaj skarbuchu .... co masz za problem czy ktos ci cos zrobil zlego ? Jak tak to prosze sie zglosic do mnie i wyjasnimy sprawe.Pozdrawiam Katarina" Myśle, że to z punktu widzenia psycholgii reprymenda tak wyrażana, daje się odczytać jako poczucie zagrożenia. Pozatym trzeba by było być "KOMPLETNYM IDIOTĄ", żeby zrobić według tego co napisała ta gościówa. Zadam konkretne pytanie: - CZY HITLER WYPOWIEDZIAŁ ALBO POWIEDZIAŁ STALINOWI BĘDĄC W ROSJI LUB W MOSKWIE, ŻE GO ZAATAKUJE ? Nie, zrobił to jak był w Niemczech. Oj, oni się boją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mafija Re: Odpowiedź Katarina IP: *.41.190.17.sub.mbb.three.co.uk 13.02.10, 14:03 to jak robimy jakas akcje odwetowa?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <> Re: Odpowiedź Katarina IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 13.02.10, 14:45 Zobaczcie to: www.staff-finders.co.uk/vacancies.asp - aktualne oferty pracy, klikam na "elektryk": "The Job Electrician The Person Staff Finders are currently looking for Electricians to work for a local bathroom company on the marfleet lane area. must have previous experience Working day shifts 7am - 4pm and overtimeis available and will be paid after 41.5hrs Please contact Gemma on 01482 211000 Also send a CV to gemma@staff-finders.co.uk Salary Package Will be £6.00ph and £9.00 overtime rate" A teraz spójrzcie tu: www.jib.org.uk/hlw080910.htm - to strona Joint Industry Board for the Electrical Contracting Industry, sekcja: wages rates (stawki). Wynika stąd jasno, że najniższa stawka dla elektryka (electrician) z doświadczeniem (czego wymaga staffinders w swojej ofercie), gdy dostarcza mu się transport do pracy, wynosi 12.45 funta za godzinę (od 4 stycznia 2010 roku). Co daje staffinders? 6 FUNTÓW NA GODZINĘ (brutto jak podejrzewam). Rozmiecie teraz dlaczego my polacy traktowani jesteśmy jak zwykłe szmaty w UK ? To jest coś więcej niż zwykłe upokarzanie polskich fachowców. Niech każdy sam wyciągnie wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chico Re: Odpowiedź Katarina IP: 83.100.253.* 13.02.10, 21:49 sprawa z Homme Officem,od połowy grudnia trzymali nasze dowody na Homme Office.Teraz odebralismy je z tym ze jak sie okazało agencja nie przelała wszystkich pieniedzy wiec szlag trafił nasz Homme Office,po dwóch i pół miesiacach.I dalej mamy gó... a nie HO,jak długo to bedzie sie to jeszcze ciagneło,pytam a moze odpowie mi moze Katherina kiedy łaskawie wyrobia nam HO.Przeciez za taki numer po zgłoszeniu do odpowiednich władz agencja płaci 5000 funtów od łepka,takie jest tutaj prawo.Wiec moze juz czas aby ktos im sie dobrał do tyłka i moze juz czas na wymiane personelu aby zaczał pracowac juz tam ktos kompetentny,zapewnie nikt tam nie ma nawet collegu skonczonego.Kpina w zywe oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <> Re: Odpowiedź Katarina IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 13.02.10, 22:59 nasza-klasa.pl/profile/2779627/gallery/album/2/52 nasza-klasa.pl/profile/2806469 - spójrzcie na zdjęcie z pierwszego przypadku. Czy na tym zdjęciu jest waszym zdaniem osoba wyglądająca na inteligentną, zaufaną i taktowną, której zamierzacie powierzyć wasze paszporty, dowody osobiste, pieniądze i ewentualne trudne kłopoty pracownika pracującego na kontrakcie w obcym kraju? Moim zdaniem fotografie w dwóch profilach: nasza-klasa.pl/profile/2779627, nasza-klasa.pl/profile/17044855 bardzo dobrze obrazują psychologiczny profil pracowników staff-finders'a - obrazują osoby poprostu popie...ne, z dziwkarskimi osobowościami ledwo nadającymi się do wypasania świń (podobne przyciąga podobne). Ostatnie zdjęcie, tym razem "męskiego" ( - umówmy się) pracownika SF co wam może sugerować: nasza-klasa.pl/profile/3598133/gallery/album/2/23 ? Czy jakikolwiek normalny, w miarę poważny człowiek złoży aplikacje o pracę u takich "pracodawców"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MYSLIWY Gizela Fiutowska - WANTED IP: *.wsei.pl 15.02.10, 13:52 Jeśli chodzi o innych to innych nie znam. Mi za skóre zaszła ta szmata i nią już się zajme, mam wszystko obcykane. Mieszkam niedaleko od tej jej miejscowości i złapałem kontakt z kilkoma osobami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CHESTER staff finders - jakaś tam firma IP: *.wsei.pl 15.02.10, 14:04 Byłem na 2 kontraktach w Anglii w Maltonie jako rzeźnik i przez Industrial jak BENCH WORKER w Luton. W Malton 1,5 roku i 8 miesięcy w Luton. W obu tych przypadkach jeśli chodzi o mieszkanie było wszystko zapewnione. Nawet LEGENDARNY GRZESIU z Malton, był lepszy od Gizeli wszystko po jakimś czasie dało się załatwić. Fakt było nas kilkunastu na mieszkaniu, ale jeśli chodzi o ogrzewanie, ciepłą wodę, kąpiel. Wszystko było w cenie. Praca też była. 2 dni po przyjeździe. A jak przyjechaliśmy do Leeds to już na nas wszystkich czekał BUS, który zawoził nas do Hull. Jak coś było nie tak to się zgłaszało wszystko do agencji mieszkaniowej - Łukasz - Polak od mieszkań i było to robione. Podobnie było w Luton. Wszystkie te podstawowe rzeczy były. Co by tu mówić, nawet Agencja Towarzyska jest lepsza od Staff Finders ponieważ ona chroni swoje kó.... Tak więc jeśli chodzi o Staff Finders nie używajcie określenia Agencja i AGENTURA jak tutaj Brian to określił, lecz jakaś tam firemka. Gościówy ze Staff Findersa tam pracujące znają angielski na poziomie max.FCE i wszystko. Poprostu jakaś taka amatorka z tej firmy. To jedna z najgorszych firm z UK jeśli chodzi o pracę i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Gizela Fiutowska - WANTED IP: *.40.92.220.sub.mbb.three.co.uk 13.10.10, 12:20 Mogę pomóc! Mi też zaszła za skórę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobra rada Re: STAFF IP: *.opera-mini.net 28.02.10, 21:32 Wszelkie problemy z agencja ludzie zgłaszajcie do Gangmasters/GLA/,jest to organizacja zajmujaca sie wydawaniem licencji dla agencji posrednictwa pracy. The Gangmasters Licensingt Authority P.O Box 8538 Notthingham NG8 9AF tel.01159008922 lub dla osób nie znajacych j.angielskiego kontakt z pan Tomasz- nr.gg 1639950 natomiast problemy z agencja mieszkaniowa z Private Housing Environmental Health tel.01482300300 lub z Housing Department w Counsil City,jezeli macie problemy z mieszkaniem wystarczy ze wspomnicie tylko w agencji mieszkaniowej o Housing Department a załatwia wam wszystkie problemy. Natomiast macie prawo do wezwania np.elektryka do zepsutego bojlera i poproszenie go o wystawienie rachunku na agencje mieszkaniowa,takie macie prawo.Wystaczy wspomniec o tym w Agencji mieszkaniowej kiedy macie jakies problemy w mieszkaniu a gwarantuje iz sami pracownicy beda chcieli załatwic wam naprawe jak najszybciej. Jezeli czujecie sie wykorzystywani mozna to zgłosic na polska infolinie tel.00442073218289 i zgłosic skarge. I jeszcze jedno jezeli nie zgadzaja sie wam płatnosci za urlopy ,mozna to sprawdzic to nastepujacy sposób: od 1 kwietnia 2009 r.kazdemu pracujacemu nalezy sie 12,07% holidaya od przerobionych godzin/nie nadgodzin/. np.jezeli pracujecie 40 godzin tyg.x 4 tyg.=160 h. 160h x 12,07%=19,31 h/holidaya 19,31 x 6 funtów=115,86 funtów tyle wam sie nalezy za przepracowany miesiac za holidaya. Za kazda przepracowana godzine nalezy ci sie przeszło 7 minut holidaya. I niech wam nie wciskaja głupot.To sa oficjalne informacje ze strony rzadowej.Do sprawdzenia na www.direct.gov.uk/en/employment Mam nadzieje ze wielu osobom przydadza sie te informacje,i nie bedzie sie upominały o swoje. A na marginesie jezeli sie pracuje w jakims kraju pasowałoby poznac jakie prawo obowiazuje w nim dla pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobra rada Re: wiecej info IP: 87.102.17.* 02.03.10, 22:12 Rozpoczęcie pracy w Zjednoczonym Królestwie Zanim rozpoczniesz pracę, należy zarejestrować się u odpowiednich władz. Home Office jest instytucją rządową, która zajmuje się m.in. rejestracją osób pracujących, pochodzących z nowych krajów członkowskich UE. Możesz zarejestrować się na stronie internetowej: the Working In The UK website. Aby móc pracować legalnie, będziesz również potrzebować numeru ubezpieczeniowego National Insurance. Będziesz musiał uzyskać ten numer, kiedy dostaniesz pracę. Ubezpieczenia społeczne (National Insurance) i podatki Aby uzyskać numer ubezpieczeniowy (National Insurance Number), należy zgłosić się do najbliższego urzędu pracy i umówić na rozmowę mającą na celu „potwierdzenie tożsamości”. Urzędy ten, tzw. Job Centre znajdują się w większości dużych miast lub ich dzielnic. Musisz wziąć ze sobą dowód tożsamości (przykładowo paszport), jak również dowód potwierdzający to, że pracujesz. Więcej informacji można znaleźć na stronie www.dwp.gov.uk/lifeevent/benefits/ni_number.asp Niektórzy pracodawcy mogą oferować ci pracę bez konieczności płacenia ubezpieczenia National Insurance i podatków (rodzaj pracy znany jako „gotówka do ręki” bądź „praca na czarno”). Jest to łamanie prawa. Jeśli pracodawcy są przygotowani na łamanie tego prawa, bardzo prawdopodobne, że będą również łamać innego rodzaju prawa pracy, zwłaszcza te, które chronią osoby pracujące. Jeśli nie pracujesz legalnie, będzie ci bardzo trudno wyegzekwować swe ustawowe prawa. Powinieneś unikać tego rodzaju pracy. Każda osoba pracująca w Zjednoczonym Królestwie musi posiadać numer ubezpieczenia społecznego National Insurance. Numer ten służy kontrolowaniu wpłacanych składek na opiekę socjalną. Jeśli zarabiasz więcej, niż około £80 na tydzień, ty i twój pracodawca jesteście zobowiązani do płacenia składek, tzw. National Insurance Contributions. Są one rodzajem podatku. W zamian, osoby pracujące otrzymują dostęp do różnych zasiłków socjalnych. Płacenie składek ubezpieczenia społecznego w Zjednoczonym Królestwie może ułatwić ci zdobycie uprawnień socjalnych w swoim kraju rodzinnym Ponadto będziesz musiał również płacić podatek dochodowy. Wysokość podatku, który będziesz płacić, zależna jest od wielu różnych czynników. Każda osoba pracująca w Zjednoczonym Królestwie posiada kod podatkowy, który ułatwia pracodawcy obliczenie wysokości podatku, który powinni oni płacić w imieniu pracowników. Jeśli podejmujesz pierwszą pracę w Zjednoczonym Królestwie, najprawdopodobniej będziesz płacić „podatek tymczasowy” zanim przyznany ci będzie kod podatkowy. Możesz również otrzymać tymczasowy numer ubezpieczenia National Insurance zanim zostanie wydany ci właściwy numer. Zwróć uwagę, że nie ma potrzeby, by twój pracodawca zatrzymał twój paszport, czy dokumenty tożsamości, i nie ma on prawa ich przetrzymywać. Może on zrobić kopię twoich dokumentów, by dołączyć ją do swoich wewnętrznych akt osobowych. Pracownik czy osoba zatrudniona czasowo (pracownik czasowy)? Większości osób, które pracują w Zjednoczonym Królestwie, należą się pewne podstawowe prawa, takie jak płaca minimalna i prawo do płatnego urlopu. Do tych, którzy podejmują pracę poprzez biura pośrednictwa zwane także gangmaster odnoszą się pewne szczególne prawa - patrz niżej. Istnieją rożnice pomiędzy uprawnieniami osób zatrudnionych na podstawie umowy o pracę (pracownikami), a osobami zatrudnionymi czasowo. Wyjaśnimy to poniżej. Wszystkie uprawnienia pracownicze mogą być dochodzone na drodze prawnej. Można ich dochodzić poprzez Employment Tribunal (sąd pracy) lub, w przypadku przynależności, dzięki pomocy związku zawodowego. Więcej szczegółów na ten temat zawartych jest w dalszej części ulotki. Większość osób, które pracują w Zjednoczonym Królestwie, to osoby pracujące na podstawie umowy o pracę, dzięki czemu mają one pełnie praw pracowniczych. Ale wiele rodzajów pracy, które są często wykonywane przez osoby przyjeżdżające do tego kraju w celu znalezienia pracy krótkoterminowej - wliczając w to niemal wszystkie oferty biur pośrednictwa pracy - nie gwarantuje statusu pracownika. Jeśli odpowiesz tak na większość pytań zawartych w rubryce „pracownik”, jesteś prawdopodobnie pracownikiem. Jeśli odpowiesz tak na większość pytań w rubryce pracownik czasowy, prawdopodobnie nie jesteś zatrudniony na podstawie umowy o pracę i nie przysluguje ci pełnia praw pracowniczych. pracownik · Czy twój pracodawca wymaga pracy w określonych godzinach i płaci ci za ten wymiar godzin, niezależnie od tego, czy jest jakaś praca do wykonania? · Czy twój pracodawca sprawdza co robisz i określa kiedy i jak masz to robić? · Czy musisz osobiście wykonać pracę (np. nie możesz zwrócić się do innej osoby pracującej o wykonanie pracy w twoim imieniu?) · Czy twój pracodawca zapewnia ci narzędzia i sprzęt potrzebne do wykonania pracy? · Czy płaci on podatek i ubezpieczenie National Insurance w twoim imieniu (jakkolwiek, duża liczba robotników ma potrącany podatek i składki ubezpieczeniowe z płacy; sam ten fakt więc nie oznacza, że jesteś pracownikiem) · Czy jesteś w posiadaniu pisemnego porozumienia ze swoim pracodawcą, w którym wymienione jest sformułowanie ‘umowa o pracę’? robotnik · Czy twój pracodawca oferuje ci pracę i płaci za nią tylko wtedy, kiedy jest taka potrzeba? · Czy możesz decydować kiedy będziesz pracować a nawet zrezygnować z danej pracy, kiedy ci ją oferują? · Jeśli chesz, czy możesz posłać kogoś innego na swoje miejsce, by wykonał daną pracę? · Czy musisz zabezpieczyć we własnym zakresie swoje narzędzia pracy? · Czy musisz sam opłacać podatek i ubezpieczenie National Insurance? · Czy posiadasz pisemne porozumienie, w którym wymienione jest sformułowanie ‘umowa o świadczeniu usług’? Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości, powinieneś szukać porady: związki zawodowe i biura porad obywatelskich (Citizen`s Advice Bureau) są w stanie udzielić informacji co do statusu prawnego, jednak w niektórych przypadkach o charakterze zatrudnienia decydować będzie sąd pracy (Employment Tribunal). Twoje prawa, jako robotnika Większość pracujących, wliczając w to również osoby zatrudnione przez biura pośrednictwa pracy, mają następujące prawa, począwszy od pierwszego dnia pracy: prawo do Krajowej Płacy Minimalnej; prawa dotyczące wymiaru godzin (wliczając w to przerwy, urlopy, płacę otrzymywaną w czasie trwania urlopu i maksymalną ilość godzin w tygodniu pracy); ochrona bezpieczeństwa i higieny pracy; prawo do przynależności do związku zawodowego; oraz ochrona przed dyskryminacją. Krajowa Płaca Minimalna Minimum, które może być ci wypłacane za każdą przepracowaną godzinę: Jeśli masz 22 lata lub więcej, powinieneś otrzymać przynajmniej £ 5,35 za godzinę stawka ta obowiazuje od października 2006 r.); Jeśli jesteś pomiędzy 18 a 21 rokiem życia, powinieneś otrzymać przynajmniej £ 4,45 ; Jeśli masz 16 lub 17 lat powinieneś otrzymać przynajmniej £3.00 za godzinę. Napiwki, które uzyskasz bezpośrednio, nie są wliczane, natomiast premie wypłacane razem z płacą są w to wkalkulowane. Istnieją jednak dwie komplikacje: Jakiego rodzaju potrącenia z twojej płacy mogą być prawnie dokonane? Potrącenia z twoich zarobków na poczet świadczeń zapewnianych przez pracodawcę takich jak posiłki, transport, etc. nie mogą spowodować, że twoje wynagrodzenie spadnie poniżej krajowej płacy minimalnej. Istnieje jeden wyjątek – jeśli pracodawca zapewnia ci zakwaterowanie, maksimum £ 29.05 tygodniowo może być potrącone (lub £4.15 dziennie , gdy mieszkanie jest zapewnione na mniej niż pełen tydzień). Nie oznacza to, że za mieszkanie nie będziesz musiał płacić więcej, tyle tylko, że taka kwota może być odjęta od twoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d.k Re: wiecej info IP: 87.102.17.* 02.03.10, 22:25 Rozpoczęcie pracy w Zjednoczonym Królestwie Co się dzieje w przypadku, gdy nie masz wyznaczonego wymiaru godzin? Niektórym osobom płaci się za ilość wykonanej pracy, a nie jej długość. Gdy pracujesz w takim systemie w dalszym ciągu przysługuje ci ochrona minimalnej płacy. Jeśli uważasz, że nie otrzymujesz minimalnej płacy, możesz złożyć skargę dzwoniąc bezpośrednio pod numer infolinii Krajowej Płacy Minimalnej (National Minimum Wage) o numerze 0845 6000 678 (Anglia, Szkocja i Walia) lub 0845 6500 207 (Północna Irlandia). Jeśli jesteś członkiem, możesz również poszukiwać pomocy od związku zawodowego, lub też w biurze porad obywatelskich (Citizen`s Advice Bureau). Prawa dotyczące wymiaru godzin Zalicza się w to przerwy na odpoczynek, urlopy, płace urlopowe, pracę w nocy i ilość godzin, które możesz przepracować w każdym tygodniu. Dostępne są ulotki opisujące te prawa, które można uzyskać od Kongresu Związków Zawodowych TUC dzwoniąc do linii Znaj swoje prawa o numerze telefonu 0870 600 4 882. Przerwy na odpoczynek Jeśli twój dzień roboczy trwa ponad sześć godzin, masz prawo do 20 minut przerwy na odpoczynek. Jeśli masz 18 lat lub mniej, wówczas masz prawo do 30 minutowej przerwy po czterech i pół godzinach pracy Urlop wypoczynkowy Powinieneś otrzymać cztery tygodnie płatnego urlopu w ciągu roku. (Niektóre biura pośrednictwa pracy próbują „obejść” to prawo twierdząc, że płaca za urlop jest wliczona w stawce godzinowej, w związku z czym nie są oni zobowiązani do dodatkowej wypłaty jeśli bierzesz urlop. Fakt, że twoja płaca zawiera sumę pokrywającą płacę za urlop oraz wysokość płacy za urlop, która jest wliczona do twojej płacy, powinien być jasno opisany w twojej umowie.) Zwróć uwagę, że wypłaty 13-tki (lub 14-tki) i dodatki urlopowe, nie są w Wielkiej Brytanii przyjęte. Praca w nocy Osoby, które regularnie pracują w nocy, nie powinny pracować dłużej niż 8 godzin w każdym okresie 24 godzinnym. Przepisy Wymiaru Godzin Pracy pozwalają na pracę w nocy średnio w przyjętym 17-tygodniowym okresie obliczeniowym, w tym samym wymiarze, który dotyczy zwykłego tygodnia pracy. Osobom pracującym w nocy przysługuje prawo do bezpłatnych badań kontrolnych. Tydzień pracy Masz prawo nie przekroczyć średnio 48 godzin pracy na tydzień. To ograniczenie dotyczy średniego 17-tygodniowego okresu obliczeniowego. Możesz zrzec się tego prawa, ale nikt nie może tego na tobie wymusić. Możesz również ponownie uzyskać to prawo w dowolnym momencie, jakkolwiek okres po którym uzyskasz ochronę praw, może potrwać do trzech miesięcy Ochrona bezpieczeństwa i higieny pracy Obowiązkiem twojego pracodawcy jest zapewnienie bezpiecznego i zdrowego środowiska pracy. W tym obowiązku mieści się zapewnienie ci szkolenia, które obejmuje zagadnienia higieny i bezpieczeństwa pracy w twoim miejscu pracy. Istnieje wiele specjalnych zasad i reguł odnoszących się do tych miejsc pracy, które niosą ze sobą specyficzne zagrożenia dla pracowników. Ochrona przed dyskryminacją Masz prawo, by nie być traktowanym mniej przychylnie przez biura pośrednictwa pracy lub przedsiębiorstwa zatrudniające, niż inne osoby pracujące bez względu na płeć, pochodzenie rasowe, niepełnosprawność, ciążę, orientację seksualną oraz wyznanie religijne, czy wiarę. Od 2006 roku, niezgodnym z prawem jest dyskryminowanie przez pracodawcę pracowników i osób poszukujących pracy, ze względu na ich wiek.. Przynależność związkowa Masz prawo należeć do związku zawodowego. Jeśli jesteś członkiem związku nie musisz tego zgłaszać swemu pracodawcy. Nie możesz być dyskryminowany, dlatego, że jesteś członkiem związku.. Specjalne prawa dla osób zatrudnionych przez biura pośrednictwa pracy Brak opłat Biuro pośrednictwa pracy nie może żądać zapłaty wyłącznie za znalezienie ci pracy lub zarejestrowanie cię w biurze. Biuro pośrednictwa pracy nie może wymagać od ciebie, jako warunku korzystania z jego usług, byś zakupił od nich inne produkty czy usługi, takie jak np. pisanie CV, szkolenia, osobisty sprzęt ochronny. Biura pośrednictwa pracy powinny pobierać wynagrodzenie od pracodawców poszukujących pracowników, nie od tych, którzy pracy poszukują. Wynagrodzenie Biuro nie może wstrzymać wypłaty twojego wynagrodzenia ze względu na to, że nie otrzymało ono swojej zapłaty od przedsiębiorstwa, czy organizacji, dla której pracowałeś, lub dlatego, że nie możesz przedstawić podpisanego rachunku (time sheet - karta wyszczególniająca liczbę przepracowanych godzin dla danego rodzaju pracy). W przypadku, kiedy przedsiębiorstwo zatrudniające odmawia podpisania takiego rachunku, obowiązkiem biura jest ustalenie liczby godzin, które przepracowałeś. Za te godziny powinieneś otrzymać zapłatę. Pisemna deklaracja warunków Kiedy zapiszesz się do biura pośrednictwa pracy, powinieneś otrzymać pisemną deklarację warunków, zanim rozpoczniesz jakąkolwiek pracę. Dotyczy to równocześnie przypadku, kiedy biuro szuka dla ciebie pracy tymczasowej, jak również w przypadku nowej, stałej pracy. W momencie, kiedy warunki zostały uzgodnione i potwierdzone na piśmie, nie powinny one ulec zmianie bez twojej zgody. Wszystkie uzgodnione zmiany powinny być potwierdzone na piśmie w przeciągu pięciu dni roboczych Jeśli biuro pośrednictwa poszukuje pracy tymczasowej dla ciebie, wówczas pisemne porozumienie powinno określać: czy jesteś klasyfikowany, jako pracownik biura, czy też jako pracownik czasowy. Zwykle będziesz pracownikiem czasowym (więcej szczegółów o tej istotnej różnicy można sprawdzić na stronie 3) powinno stanowić, że otrzymasz zapłatę za każdą wykonaną pracę; powinien być określony termin wypowiedzenia umowy; stawkę płacy, którą otrzymasz, lub minimalną stawkę, którą w oparciu o rozsądne podstawy, biuro może spodziewać się dla ciebie. Musi to odpowiadać przynajmniej stawce godzinowej określonej przez Krajową Płacę Minimalną; czy wynagrodzenie wypłacane będzie ci tygodniowo czy miesięcznie; ilość dni płatnego urlopu, który otrzymasz. Większość zatrudnionych przez biura pośrednictwa pracy podlega Przepisom Wymiaru Godzin, i przysługuje im prawo do przynajmniej czterech tygodni płatnego urlopu (patrz wyżej). Bezpieczeństwo i higiena pracy Biura pośrednictwa pracy mają obowiązek poinformować o wszelkich rodzajach zagrożeń w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy, które znane są przedsiębiorstwu zatrudniającemu, oraz podjętych środkach przeciwdziałających lub ograniczających te zagrożenia. Powinny także sprawdzać, czy przedsiębiorstwo zatrudniające przeprowadziło szczegółową ocenę ryzyka związanego z bezpieczeństwem i higieną pracy, oraz poinformować cię o sytuacji przed podjęciem pracy u danego pracodawcy. Dodatkowe prawa dla pracowników zatrudnionych na podstawie umowy o pracę Jeśli masz prawny status pracownika, wówczas zyskujesz dodatkowe prawa, ale prawdopodobnie będziesz musiał początkowo pracować na tzw. okresie próbnym. Oznacza to, że prawa te nie przysługują ci od pierwszego dnia pracy, lecz po przepracowniu pewnego okresu czasu u tego samego pracodawcy. Poniższy paragraf opisuje dodatkowe prawa przysługujące pracownikom, i okres oczekiwania na ich uzyskanie. Poza nimi, w dalszym ciągu przysługują ci prawa odnoszące się do wszystkich pracowników, które zostały omówione powyżej. Prawa przysługujące od pierwszego dnia pracy Powinieneś otrzymać deklarację, zawierającą informację ile będziesz zarabiać i wszystkie potrącenia, które będą dokonane z twojej płacy. (To nie jest równoznaczne z umową o pracę, chociaż umowa o pracę może zawierać te informacje) Masz prawo do 26 tygodni urlopu macierzyńskiego, nawet jeśli jesteś w ciąży w momencie rozpoczęcia pracy. Możesz wziąć bezpłatny urlop okolicznościowy związany z nagłymi sprawami rodzinnymi. Jeśli jesteś w ciąży, możesz wziąć wolne ze względu na wizyty lekarskie. Będziesz chroniony przed zwolnieniem z pracy z racji, między innymi: ciąży, ujawnienia informacji w interesie publicznym lub działalności związkowej. Masz praw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d.k Re: wiecej info IP: 87.102.17.* 02.03.10, 22:31 Rozpoczęcie pracy w Zjednoczonym Królestwie Kiedy zapiszesz się do biura pośrednictwa pracy, powinieneś otrzymać pisemną deklarację warunków, zanim rozpoczniesz jakąkolwiek pracę. Dotyczy to równocześnie przypadku, kiedy biuro szuka dla ciebie pracy tymczasowej, jak również w przypadku nowej, stałej pracy. W momencie, kiedy warunki zostały uzgodnione i potwierdzone na piśmie, nie powinny one ulec zmianie bez twojej zgody. Wszystkie uzgodnione zmiany powinny być potwierdzone na piśmie w przeciągu pięciu dni roboczych Jeśli biuro pośrednictwa poszukuje pracy tymczasowej dla ciebie, wówczas pisemne porozumienie powinno określać: czy jesteś klasyfikowany, jako pracownik biura, czy też jako pracownik czasowy. Zwykle będziesz pracownikiem czasowym (więcej szczegółów o tej istotnej różnicy można sprawdzić na stronie 3) powinno stanowić, że otrzymasz zapłatę za każdą wykonaną pracę; powinien być określony termin wypowiedzenia umowy; stawkę płacy, którą otrzymasz, lub minimalną stawkę, którą w oparciu o rozsądne podstawy, biuro może spodziewać się dla ciebie. Musi to odpowiadać przynajmniej stawce godzinowej określonej przez Krajową Płacę Minimalną; czy wynagrodzenie wypłacane będzie ci tygodniowo czy miesięcznie; ilość dni płatnego urlopu, który otrzymasz. Większość zatrudnionych przez biura pośrednictwa pracy podlega Przepisom Wymiaru Godzin, i przysługuje im prawo do przynajmniej czterech tygodni płatnego urlopu (patrz wyżej). Bezpieczeństwo i higiena pracy Biura pośrednictwa pracy mają obowiązek poinformować o wszelkich rodzajach zagrożeń w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy, które znane są przedsiębiorstwu zatrudniającemu, oraz podjętych środkach przeciwdziałających lub ograniczających te zagrożenia. Powinny także sprawdzać, czy przedsiębiorstwo zatrudniające przeprowadziło szczegółową ocenę ryzyka związanego z bezpieczeństwem i higieną pracy, oraz poinformować cię o sytuacji przed podjęciem pracy u danego pracodawcy. Dodatkowe prawa dla pracowników zatrudnionych na podstawie umowy o pracę Jeśli masz prawny status pracownika, wówczas zyskujesz dodatkowe prawa, ale prawdopodobnie będziesz musiał początkowo pracować na tzw. okresie próbnym. Oznacza to, że prawa te nie przysługują ci od pierwszego dnia pracy, lecz po przepracowniu pewnego okresu czasu u tego samego pracodawcy. Poniższy paragraf opisuje dodatkowe prawa przysługujące pracownikom, i okres oczekiwania na ich uzyskanie. Poza nimi, w dalszym ciągu przysługują ci prawa odnoszące się do wszystkich pracowników, które zostały omówione powyżej. Prawa przysługujące od pierwszego dnia pracy Powinieneś otrzymać deklarację, zawierającą informację ile będziesz zarabiać i wszystkie potrącenia, które będą dokonane z twojej płacy. (To nie jest równoznaczne z umową o pracę, chociaż umowa o pracę może zawierać te informacje) Masz prawo do 26 tygodni urlopu macierzyńskiego, nawet jeśli jesteś w ciąży w momencie rozpoczęcia pracy. Możesz wziąć bezpłatny urlop okolicznościowy związany z nagłymi sprawami rodzinnymi. Jeśli jesteś w ciąży, możesz wziąć wolne ze względu na wizyty lekarskie. Będziesz chroniony przed zwolnieniem z pracy z racji, między innymi: ciąży, ujawnienia informacji w interesie publicznym lub działalności związkowej. Masz prawo nie być dyskryminowanym ze względu na swoją płeć (wliczając w to stan ciąży), twoje pochodzenie rasowe (lub w przypadku obywateli krajów UE, twoje obywatelstwo), orientację seksualną, wyznanie, jakikolwiek rodzaj niepełnosprawności lub przynależność do związku zawodowego. W przypadku postępowania dyscyplinarnego lub skargi, masz prawo do obecności reprezentanta związku zawodowego lub wybranego przez ciebie współpracownika. Masz prawo do tego, by twój związek zawodowy był uznany przez pracodawcę, i w przypadku pozytywnej decyzji większości pracowników, negocjował warunki zatrudnienia. Masz prawo do tej samej płacy, co osoby innej płci, które wykonują tą samą albo porównywalną pracę. Masz prawo, by potrącenia z twojej płacy (z wyjątkiem podatku dochodowego i ubezpieczenia National Insurance) nie były dokonywane bez twojej zgody. Możesz wystąpić z zażaleniem o zerwanie umowy, jeśli zostaniesz zwolniony z pracy bez dotrzymania terminu ustalonego wypowiedzenia, lub w przypadku, kiedy pracodawca łamie inne warunki zawarte w umowie o pracę. Jeśli opłacasz składki National Insurance masz prawo do wynagrodzenia za czas niezdolności do pracy z powodu choroby (Statutory Sick Pay), jeśli byłeś nieobecny z powodu choroby przez cztery dni z rzędu. Prawa uzyskane po miesiącu Musisz otrzymać tygodniowy okres wypowiedzenia w przypadku zwolnienia z pracy. Jeśli zostałeś zawieszony w pracy ze względów zdrowotnych, musisz otrzymać wynagrodzenie. Jeśli jesteś zwolniony, musisz otrzymać swoje wynagrodzenie za pracę. Prawa uzyskane po dwóch miesiącach Masz prawo do pisemnej deklaracji zawierającej warunki zatrudnienia, które powinny między innymi określać twoją płacę, godziny zatrudnienia, miejsce zatrudnienia, urlop, i inne dodatki, takie jak uprawnienia emerytalne. Chociaż pisemna deklaracja nie jest umową o pracę, istotnym jest posiadanie jej, ponieważ w przypadku ewentualnych sporów, może być wykorzystana w sądzie. Prawa uzyskane po sześciu miesiącach Masz prawo do dodatkowych 26 tygodni urlopu macierzyńskiego (oprócz 26 tygodni opisanych wyżej), Możesz żądać wyznaczenia ci elastycznych godzin pracy, jeżeli wychowujesz dziecko poniżej 6 roku życia (w przypadku gdy dziecko jest niepełnosprawne do 18 roku życia), Możesz ubiegać się o urlop „ojcowski” (odpowiednik urlopu macierzyńskiego). Prawa uzyskane po roku Możesz wystąpić z zażaleniem o sprzeczne z przepisami zwolnienie, w przypadku gdy zostaniesz zwolniony przez pracodawcę bez uzasadnienia lub z pominięciem właściwej procedury zwolnienia. Masz również prawo uzyskać od pracodawcy pisemne uzasadnienie zwolnienia, Możesz ubiegać się o urlop wychowawczy. Prawa uzyskane po dwóch latach Masz prawo domagać się odprawy (redundancy payment), jeśli twoje stanowisko pracy zostało zlikwidowane. Wielkość odprawy zależna jest od twojego wieku, płacy i okresu twojego zatrudnienia Egzekwowanie swoich praw Pracodawcy odmawiają uznania twoich praw z wielu przyczyn. Czasem dzieje się tak, ponieważ nie zdają sobie sprawy ze swoich obowiązków. Czasem ponieważ do tej pory nikt nie oponował - ale w momencie napotkania sprzeciwu, wycofują się. A czasem dzieje się tak, ponieważ wykorzystują strach i wyzyskują pracowników dla swoich korzyści. Istnieją srodki dochodzenia wszystkich praw opisanych w tej broszurze. Nie oznacza to jednak, że jest to zawsze łatwy proces. Niektórzy pracodawcy posuwają się do represji w stosunku do tych pracowników, którzy domagają się swoich ustawowych praw. Najlepszą linią postępowania jest uzyskanie porady ze swego związku zawodowego. Jeśli nie należysz do żadnego związku, dobrze jest odnaleźć i zapisać się do takiego, który będzie najlepszy dla ciebie i twoich współtowarzyszy pracy oraz zwrócić się z prośbą o pomoc. W innch przypadkach, można zwrócić się do jednej z organizacji opisanych poniżej. Wniesienie sprawy do kolegium do spraw zatrudnienia (Employment Tribunal) Employment Tribunal to specjalny rodzaj sądu, który zajmuje się zagadnieniami związanymi z zatrudnieniem. Procedury przed nim są mniej sformalizowane niż przed sądem cywilnym. Adwokaci czasami są angażowani, lecz w mniej złożonych sprawach można skorzystać z pomocy przedstawiciela związku zawodowego, pracownika z biura porad obywatelskich lub samemu reprezentować swoją sprawę. Chociaż zdarza się, że niektóre osoby reprezentują siebie z sukcesem, my nie polecamy takiego postępowania. Powinieneś skontaktować się ze swoim związkiem, lub w przypadku kiedy do niego nie należysz, powinieneś szukać porady, co do dalszego postępowania. Istotnym jest, by być świadomym, że większość pozwów powinna być złożona w przeciągu trzech miesięcy kalendarzowych od momentu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d.k Re: wiecej info IP: 87.102.17.* 02.03.10, 22:37 Rozpoczęcie pracy w Zjednoczonym Królestwie Wniesienie sprawy do kolegium do spraw zatrudnienia (Employment Tribunal) Employment Tribunal to specjalny rodzaj sądu, który zajmuje się zagadnieniami związanymi z zatrudnieniem. Procedury przed nim są mniej sformalizowane niż przed sądem cywilnym. Adwokaci czasami są angażowani, lecz w mniej złożonych sprawach można skorzystać z pomocy przedstawiciela związku zawodowego, pracownika z biura porad obywatelskich lub samemu reprezentować swoją sprawę. Chociaż zdarza się, że niektóre osoby reprezentują siebie z sukcesem, my nie polecamy takiego postępowania. Powinieneś skontaktować się ze swoim związkiem, lub w przypadku kiedy do niego nie należysz, powinieneś szukać porady, co do dalszego postępowania. Istotnym jest, by być świadomym, że większość pozwów powinna być złożona w przeciągu trzech miesięcy kalendarzowych od momentu zaistnienia zdarzenia. W przypadku zagadnień związanych ze zwolnieniem z pracy, termin jest przedłużony do sześciu miesięcy.. Więcej informacji i pomocy Istnieje wiele różnych organizacji, które mogą zapewnić porady i wsparcie. Część z nich, to instytucje rządowe, które zajmują się egzekwowaniem przestrzegania określonych praw, część to niezależne od rządu instytucje. Biuro Porad Cywilnych (Citizens Advice Bureau- CAB) W większości miast znajdują się Biura Porad Obywatelskich CAB. Służby Biura Porad Obywatelskich oferują nieodpłatne, poufne, bezstronne i niezależne porady. Każdego roku Biuro Porad Obywatelskich pomaga rozwiązać około sześciu milionów spraw, które są kluczowe w życiu ludzi, wliczając w to sprawy zadłużenia, sprawy konsumenckie, zasiłki, sprawy mieszkaniowe, sprawy prawne, zatrudnienie i sprawy związane z imigracją. Doradcy mogą pomóc w wypełnieniu druków, pisaniu listów, negocjacjach z wierzycielami oraz mogą oni reprezentować klienta w sądzie lub przed sądem. Możesz odszukać najbliższe ci Biuro Porad Obywatelskich na stronie www.nacab.org.uk lub w książce telefonicznej. Inspektorat Standardów Biur Pośrednictwa Pracy (Employment Agency Standards Inspectorate) Jeśli pracujesz dla biura, które źle cię traktuje i podejrzewasz, że może ono łamać prawo, możesz zgłosić swoje zastrzeżenia do urzędu rządowego, które nadzoruje biura. Telefon: 0845 955 5105. Zrzeszenie Rekrutacji i Zatrudnienia (Recruitment and Employment Confederation - REC) Część biur pośrednictwa pracy (zwykle te solidniejsze) należy do Zrzeszenia Rekrutacji i Zatrudnienia (REC), które określa normy dla swoich członków. Jeśli twoje biuro ma umieszczony symbol REC w swojej siedzibie lub na używanej dokumentacji, wówczas możesz złożyć skargę do REC, jeśli uważsz, że łamane jest prawo pracy przez to biuro. Telefon: 020 7462 3260 Agencja do Spraw Higieny i Bezpieczeństwa Pracy (Health and Safety Executive- HSE) HSE może oferować rady i informacje dotyczące zagadnień bezpieczeństwa i higieny pracy. Telefon: 08701 545 500 (8.00-18.00) Telefon Ratunkowy Krajowej Płacy Minimalnej (National Minimum Wage Helpline) Telefon: 0845 600 0678 Służba Doradztwa, Pojednania i Arbitrażu (Advisory, Conciliation and Arbitration Service -(ACAS)) ACAS jest instytucją publiczną, której zadaniem jest promowanie dobrych stosunków w miejscu pracy. Ich krajowa infolinia zapewnia odpowiedzi na pytania dotyczące zatrudnienia i ogólne porady związane z prawami pracodawców i pracowników. Telefon: 08457 47 47 47 (9.00-16.30) Infolinia Służb Kolegium do Spraw Zatrudnienia (Employment Tribunal Service Enquiry Line) Informacje o wnoszeniu spraw i procedurach sądowych. Telefon: 08457 959 775 Jeśli uważasz, że twój problem może wynikać z dyskryminacji, wówczas następujące instytucje mogą być pomocne: Komisja do Spraw Równouprawnienia (Equal Opportunities Commission) Telefon: 0845 601 5901 www.eoc.org.uk/ Komisja do Spraw Równości Rasowej (Commission for Racial Equality) Telefon: 020 7939 0000 www.cre.gov.uk/ Komisja Praw dla Niepełnosprawnych (Disability Rights Commission) Telefon: 08457 622633 www.disability.gov.uk/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankowiec Lyods TSB - jak zrezygnować i dostać 50 GBP extra IP: *.wsei.pl 08.03.10, 13:55 Staff Finders zakłada konto w najgorszym banku Lyod TSBC. Oto jak przenieść się do lepszego banku i dostać 50 GBP. Ja tak zrobiłem i od razu 50 funciaków. 50 funtów nie chodzi piechotą. Zycze powodzenia.Najgorszy bank w UK.kilku krotnie ratowany przez rząd i inne banki angielskie od bankructwa.Ściągają imigracje z całego świawta, bo wiedzą że angielski nie jest ich mocną stroną.Potem sztuczne overdraf za kture zedrą z was ostatnią koszulę.Tak działa ten bank, co do polskiej obsługi nie dajcie się nabrać,jak przyjdzie do poważnych problemów nie pomogą wam, potrafią tylko cytować regułki napisane przez angielskich managerów.Zastanówcie się dlaczego tylko w tym banku łatwo otworzyć konto? Już lepszy jest HSBC i też jest polska obsługa, więcej profitów i za przeniesienie konta z Lloydsa dostaniecie 50 funtów extra.Szczerze radze omijać TSB Lloyds.Co do silver account,wciskają je za 8 funtów miesięcznie,gdy można otworzyć bezpłatne o czym oczywiście was nie poinformują.Szukają frajerów bo tylko na nich można zrobić łatwą kasę.NIE POLECAM,A WRĘCZ ODRADZAM< NIE DAJCIE SIĘ OSZUKIWAĆ. SZukasz dobrego banku- polecam ABBEY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Lyods TSB - jak zrezygnować i dostać 50 GBP e IP: *.40.92.220.sub.mbb.three.co.uk 13.10.10, 12:42 Tak, to cała prawda! Zabierają Ci kasę z konta nawet nie wiesz za co! Najgorszy bank jaki znam. Narzucają sobie jakieś kosmiczne kary za to, że wejdziesz na debet. Średnio raz w miesiącu znika jakieś 40 funa niby za to,że wjechałeś na debet a w bankomacie Ci pokazuje za wciąż jesteś na plusie-dziwna sprawa! Odpowiedz Link Zgłoś
spiderk0 Re: Lyods TSB - jak zrezygnować i dostać 50 GBP e 13.10.10, 13:40 W takim wypadku trzeba sobie ustalić z bankiem tzw. Planned Overdraft. Ja zauważyłem że ostatnio zaksięgowanie operacji trwa strasznie długo, bankomat czy też na stronie WWW pokaże Ci że masz środki na koncie, ale faktycznie możesz być już poniżej zera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d.k Re: polski staff finders IP: *.opera-mini.net 08.03.10, 22:21 Jak sam napisałes ,Polak Polakowi..jeszcze gorzej jak sie z tym godzimy,wieksza czesc Polaków nie wie gdzie udac po pomoc,dlatego po sa te informacje ,a prawo jest tutaj dla wszystkich i nawet to ze jestesmy Polakami nie upowaznia innych do traktowania nas gorzej.A zapewniam ze czasem wystarczy wspomniec w razie kłopotów ze udamy sie lub zadzwonimy do odpowiednich urzedów a miny im klapna.Tylko trzeba wiedziec gdzie i do kogo,wiec nie wmawiajmy sobie ze jestesmy szarakami,bo jak siebie nie bedziemy szanowac to nie oczekujmy szacunku od innych.A takich agencji jak Staff jest multum,a sam Gangmasters w zeszłym roku zabrał licencje 22 agencjom za przekrety .To tyle odnosnie bezprawia w U.K Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LIPA LIPA - gizela FIUTowska IP: *.biblpubl.waw.pl 27.04.10, 10:20 Jak widać, coraz gorzej z tą robotą. Hull to jakieś przeklęte miasto i tyle. Lipa, lipa, lipa ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: informacja Re: praca w Staff Finders IP: *.41.202.29.sub.mbb.three.co.uk 31.03.10, 14:19 jak myslicie czemu sprowadzili ludzi z Polski do pracy ?? Ludzie w Hull nie moga znalesc pracy a oni specjalnie z Polski werbuja ludzi... to proste ludzie ktorzy juz tu mieszkaja maja wyrobione dokumenty (Hom Office , karty bankomatowe), mieszkania, wlsny transport no i wiedza o co tak naprawde chodzi w Anglii... Staff Finders ma podpisane umowy z agencjami mieszkalnymi, bankami i transportem zeby jak najwiecej z ludzi zedrzec. Najgorsze nory nam daja i jeszcze jakie drogie ;) to wiem na 100% mieszkalem w mieszkaniu za 43 F ucieklem z niego i wprowadzil sie nastepny czlowiek tam i nie pracowal przez Staff i placil 30 F :) Ciekawe??? ktos moze ma inne ciekawostki ? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOBIN Re: praca w Staff Finders IP: *.wsei.pl / 10.10.20.* 21.10.10, 16:03 Panowie i Panie, takie życie masy pracuja na elity, a tylko poszczególne jednostki się wybijają. W Polsce nie ma klasy średniej, Polska to kraj bezprawia, nasza ziemia jest w żydowskich rękach, coraz więcej buduje się osiedli dla "dzieci bogatych" - są tacy co mają i tacy co nie mają. Niestety i to bardzo przykra prawda: Polak Polakowi wilkiem na obczyźnie. Cechuje nas niesamowita zawiść wobec siebie samych. Każdy próbuje przetrwać i to jest dzika dżungla. Zazwyczaj zdecydowana większość Polaków pracuje za 5 lub 6 fuli za godzinę i jest to "zatrudnienie agencyjne" z nikłymi szansami na stałe zatrudnienie. UK jest po kryzysie, ale kilka lat tak naprawdę minie zanim wróci do sytuacji sprzed 5 lat. Pozatym maszyny wypierają człowieka, tzw. prace rąk i jest coraz więcej ludzi. Staff Finders to beznadziejna agencja. Trzeba się rozejrzeć z jakiś miesiąc i tyle. Jeśli komuś się nie podoba, albo nie widzi perspektyw to lepiej nie ryzykować póki są pieniądze na powrót, wrócić do Polski. Potraktował bym to jako zbadanie sytuacji i tyle. A Gizela FIUTowska nie jest osobą godną zaufania, pamiętajcie zdrowie jest bezcenne. Można stracić pieniądze, ale zdrowia nie. Jak ktoś ma jakiś wybór lub możliwości to lepiej sobie odpuścić, jeśli nie, to trzeba trwać w tej beznadziejnej sytuacji i czekać na poprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staff finders Re: praca w Staff Finders IP: *.staff-finders.co.uk 18.01.11, 16:57 gratuluje niesamowitej logiki...zastanawia mnie to ze tak duzo wiesz na temat pracy Staff Findersa... oczywiscie ze latwiej byloby nam korzystac z ludzi mieszkajacych lokalnie...i nie mielibysmy problemu ze znalezieniem kandydatow...dla nas tez oznaczaloby to duzo mniej pracy - nie musimy zalatwiac NIN, WRS, kont, etc...ale akurat ta rekrutacje musielismy przeprowadzic wlasnie w tem sposob... Staff finders nie ma zadnych kontraktow z agencjami mieszkaniowymi! pomagamy znalezc zakwaterowanie naszym pracownikom a potem oni bezposrednio placa czynsz wlascicielowi/landlordowi. Nie mamy zadnych kontrakotow z firmami transportowymi - zawsze staramy sie znalezc osobe ktora moze do pracy dojezdzac samochodem i tak osoba zabiera innych do pracy - oczywiscie pracownicy skladaja sie na benzyne dla kierowcy... Kontrakt z bankiem??? pierwsze slysze - jaki bank mialby placic firmie tylko za to ze otwiera konta pracownikow wlasnie u nich.... to jest nonsens - kazdy ma mozliwosc otwarcia sobie konta samemu - w jakim banku jakim chce - nikt nikogo do niczego nie zmusza. Oczywiscie wiekszosc ludzi woli zdac sie na innych - Staff finders zaklada wszystkim konta w lloyds bo jest to chyba najbardiej przyjazny bank dla polakow - zalozeni konta trwa najkrocej, i mozemy te konta zakladac bez obecnosci pracownika - wystarczy nam dowod tozsamosci... i to sa powody dla ktorych konta zakladane sa akurat w tym banku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pośmiewisko... Re: praca w Staff Finders IP: *.40.92.220.sub.mbb.three.co.uk 13.10.10, 13:00 Z pewnością pisała to Pani G... Niestety żadna z niej polonistka, moim zdaniem na swoim stanowisku powinna lepiej składać zdania w końcu koresponduje z wieloma osobami! Heh śmiechu warte, że tak mało inteligentne osoby zajmują takie stanowiska. Ciekawi mnie jak je zdobyła, na pewno nie za umiejętności i doświadczenie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany Re: praca w Staff Finders IP: *.karoo.kcom.com 23.12.10, 20:00 Mi noł już rok kiedy zaczelismy prace w Staff Finders (wren kitchen) może mi ktoś napisać ilu ludzi chcieli zatrudnić?? a ile zatrudnili i ilu was zostało?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachu_225 Re: praca w Staff Finders IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.11, 19:03 nom ja bylew wraz ze swoja dziewczyna w wawie na rozmowach i nam sie udalo przejsc to pozytywnie . pani gizela dzwonila do nas z gratulacjami . wszystko mielismy z nia dogadane ale w ostatniej chwili zrezygnowalismy z tego wyjazdu. bardzo sie ciesze ze nie wyjechalismy. po paru dniach kontaktowalismy sie ze znajomym ktory tam pojechal i mowil ze masakra na samym poczatku byla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: and Re: praca w Staff Finders IP: 95.171.218.* 17.01.11, 09:54 No ja tez nie polecam pracy przez ta "agencje", obiecują prace a jest wielkie gó..o . i dość ze nie zapewniają pracy to jeszcze wyrzucają (p. KRZYSZTOF) z mieszkania które wynajmuje pan K. Tak traktuje polak z tej "agencji" POLAKA. Jak ktoś chce prace na dłuższy czas to proszę się zgłosić do pani G. która za mała opłatę (200 funtów/miesiąc) załatwi prace. SF to ku..a najgorsze gó..o jakie jest chyba w Anglii . Pozdrawiam i życzę żeby nikt tam nie trafił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staff finders Re: praca w Staff Finders IP: *.staff-finders.co.uk 18.01.11, 16:45 prosze napisz za co zostales wyrzucony z mieszkania - nie slyszalem jeszcze zeby ktokolwiek wyrzucil kogos z mieszkania jesli lokator placi czynsz i nie sprawia zadnych problemow... Teraz druga sprawa - lapowki czy rzeczywiscie zaplaciles Gizeli za prace - jesli tak to gdzie pracowales? czy sa to moze tak jak w wielu przypadkach oszczerstwa wyssane z palca i opowiadane kolega koledze... powiedz mi dokladnie gdzie dla nas pracowales, jakie masz konkretnie doswiadczenie z Staff Finders? Odpowiedz Link Zgłoś
grog.2 Re: praca w Staff Finders 25.01.11, 16:50 Jako ze od prawie pol roku mieszkam w Hull postanowilem zabrac glos w sprawie. Zatrudnia mnie konkurencyjna agencja, zapieprzam w rzezni, robota jest ciezka. Przyjechalem tu wlasnym samochodem, tez na poczatku agencja zalatwila mi mieszkanie w gownianych warunkach-nie pasowalo, znalazlem sobie inne. Polecili mi zalozyc konto w Lloydsie, zalozylem, tez mi sie troche nie podobaly warunki, chcialem sie przeniesc do Halifaxa (czy jakos tak) i co? Figa, musze byc rezydentem co najmniej 6 miesiecy, zeby miec tam konto. Od kilkunastu lat bujam sie po roznych krajach i powiem tylko, ze gorzej bywalo. Tylko ostatnio tak ludziom tluszczem dupa obrosla, ze tylko narzekaja, kazdy by chcial miec poddane pod nos. Tak to jest jak beksy wyjezdzaja na saksy. Lalusie, nauczyc sie poprawnie pisac, bo zygac sie chce czytajac wasze wypociny!! A to, czy warto tu przyjechac? To na pewno ryzyko, z reguly agencje wiecej obiecuja niz moga. Moja zone zatrudnia Staff i znalezli jej lepsza robote niz ja mam. I nie placze. Wiadomo, ze boli gdy trzeba placic za Home office, za pielegniarke, za gaz, prad i czynsz. Na pocieszenie zostaje wiadomosc, ze i tak wiecej zostaje niz by sie zarobilo w Polsce, tak? Osobiscie tez znam takich, co to pracowali w kraju za 4 tys, zona byla kierowniczka w super firmie, wlasny dom i zostawili wszystko zeby tu tyrac, rozumiecie o czym mowie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grog.2 Re: praca w Staff Finders 25.01.11, 17:38 Moze w np. Holandii jest lepiej? wyborcza.biz/biznes/1,101716,8890426,Holandia_chce_Polakow_do_pracy__Ale_bez_zobowiazan.html nie sadze.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: praca w Staff Finders IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.11, 20:50 łapówki złodziejstwo oszustwo wyzysk nie płacić wypłat to jest moto staff finders szczególnie gizela i jej przydupas w brylach zapomniałem jak się nazywa ten pedał unikajcie tych oszustów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodak Re: praca w Staff Finders IP: *.dynamic.chello.pl 25.03.11, 17:43 Staff Finders to z pozoru dobrzy ludzie jak dzwonią dużo obiecują a potem mówią to nie moja wina tak daje pracodawca i z 8funtów robi się 6,50 a ty tyrasz jak murzyn i tak samo jest z agencją 2b interface nie daj sie nabrać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielofunkcyjny Re: praca w Staff Finders IP: 178.73.8.* 04.04.11, 10:27 Trzeba być hardkorowcem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal nowocien Re: praca w Staff Finders IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.04.11, 22:22 firma jest ok jak narazie u nich pracuję i jestem zadowolony. kasa jest na czas i wszystkie formalności pomagają załatwić. mają swoich polskich koordynatorów którzy pomagają w wszystkim i są dostępni prawie 24 godz na dobę w miarę rozsądku. polecam ich a głownie pana Michała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolar Re: praca w Staff Finders IP: *.na5.pl 17.05.11, 23:36 Polecam: www.youtube.com/watch?v=F7OZ19cowhQ www.youtube.com/watch?v=dYIJ1aiTQl4 Oj moja Giziu, wyglądasz ślicznie, chcesz pomogę Ci usunąć te i inne filmiki, które krążą w sieci. Pozdrawiam $ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BuziA Re: praca w Staff Finders IP: *.karoo.KCOM.COM 16.06.11, 21:38 Hejka:) , w tym momencie pracje w szklarni dla Pani Gizeli jestem zadowolona z pracy Niemam zadnych problemow z pain a gizela wyplata jest na czas . Wszystko just super :))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: propaganda Re: praca w Staff Finders IP: *.karoo.kcom.com 17.06.11, 22:27 kwiatem to ty, moze jestes ale chwasty sa w staff finders Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MYSZKIN Re: praca w Staff Finders IP: *.9-3.cable.virginmedia.com 06.08.11, 23:37 Witam, widze ze agencja Staff Finders Hull wprowadza elementy dezinformacji i manipulacji w celu zatuszowania pewnych spraw. Ale : DOBRO I TAK W KONCU ZWYCIEZY NA ZIEMI CZY NA GORZE, A PRAWDA I TAK WYJDZIE NA JAW !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: praca w Staff Finders IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.11, 21:28 daj sobie spokuj z ta firma to zlodzieje i oszusci gizela i ten jej przydupas wydymali nas na kase i na godzina zmieszkanie totalna poraszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szo Re: praca w Staff Finders IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.11, 21:34 totalna porazka uszusci i zlodziej oradaja ludzi z zarobionych pieniedzy unikajcie tej agecji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy 1 Re: praca w Staff Finders IP: *.orneta.arkusnet.pl 21.01.12, 00:15 Witam !!! też otrzymałem propozycję pracy przez tego pośrednika ale po odczytaniu opinii na temat ich rzetelności chyba dam sobie na spokój . Chyba że może coś się u nich zmieniło i może podnieśli swój poziom usług. Proszę o odpowiedź bo jestem w kropce CO ROBIĆ? Odpowiedz Link Zgłoś