Dodaj do ulubionych

proszę o radę

06.06.07, 18:00
Czy ktoś korzystał z ofert pracy pana Piotra Stępnia (ogłoszenie w internecie)
Warunki pracy i wynagrodzenie są tak rewelacyjne że aż niemożliwe.Praca na
taśmie za 6,3 netto bez żadnych kwalifikacji zakwaterowanie dojazd do pracy i
zwrot za bilet lotniczy-czy to możliwe??pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • azkeel Re: proszę o radę 06.06.07, 21:14
      6.3 netto? A ile pan Stepien karze sobie placic za ta prace?
      • mapet30 Re: proszę o radę 06.06.07, 21:24
        twierdzi że NIC (zwraca nawet za bilet)
        • Gość: gość Re: proszę o radę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 21:32
          A spać i jeść co tam za to zamierzasz - bo 6,30 to żadne pieniądze w UK.
          • mapet30 Re: proszę o radę 06.06.07, 22:01
            Zakwaterowanie zapewnia pracodawca za 200 funtów za miesiąc a co do jedzenia
            nie jestem wymagająca.
            • azkeel Re: proszę o radę 07.06.07, 10:05
              Pracuje od 2 lat w brytyjskiej rekrutacji. Najwyzsze stawki z jakimi sie
              spotkalem za prace fizyczna w magazynach nie przekraczaly 6 funtow. Nigdy tez
              nie widzialem zeby ktos placil wiecej niz minimum za prace przy tasmie. Zasada
              jest prosta, jezeli trening pracownika trwa mniej niz jeden dzien to nie placi
              mu sie duzych pieniedzy bo w kazdej chwili mozna go zastapic kims innym.

A wiesz juz dla kogo mialbys pracowac?
          • azkeel Re: proszę o radę 07.06.07, 10:00
            6.3 netto to male pieniadze? Ponad 300 funtow tygodniowo na reke za 50 godzin
            pracy. Spokonie mozna za to zyc na calkiem przyzwoitym poziomie. 5.35 brutto to
            jest malo a i tak ludzie zyja za takie pieniadze.
            • Gość: mapet30 Re: proszę o radę IP: *.zvid.net 07.06.07, 20:52
              Zacznę od tego że pracy w Anglii szukam po raz pierwszy. Niewiem jakie są
              sposoby rekrutacji .Facet który się ogłasza niby nie bierze za to
              prowizji.Dzwoniłam do niego do Anglii.Nie powiedział mi nic o sobie, kim jest
              dla kogo pracuje.Niewiem w jakiej firmie miałabym pracować ani w jakim
              mieście.Chciałam mu przesłać swoje CV ale powiedział że nie potrzebuje, mam
              tylko kupić bilet przylecieć do Londynu i ktoś mnie odbierze.Trochę za dużo
              tajemnic.JA się go wprost pytałam co to za firma, chciałam jakiś namiar (żeby w
              razie czego rodzina wiedziała gdzie mnie szukać) ale on nic, gadał jak
              nakręcony o pracy o tym ile można zarobić(w sobotę niby zarabia się 9,5 funta
              na reke)i tyle.Pracy jest dla kilku osób nic tylko pakować się i
              przyjeżdzać.Trochę to dziwne, chyba odpuszę żeby nie wpakować się w
              kłopoty.Pozdrawiam Ania
              • ontarian Re: proszę o radę 07.06.07, 20:56
                Gość portalu: mapet30 napisał(a):

> Trochę to dziwne, chyba odpuszę żeby nie wpakować się w kłopoty.
                sluszna decyzja jak do jakiegos burdelu trafic nie chcesz
                • mapet30 Re: proszę o radę 07.06.07, 21:48
                  Najpierw do tego faceta dzwonił mój mąż i dowiedział się tyle co ja ,więc o
                  burdel tu chyba nie chodzi.Może jakiś "obóz pracy"?
                  • Gość: Pudzian Re: proszę o radę IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 07.06.07, 22:15
                    Daj mi do niego numer telefonu to sam go uziemie. Napewno to jest jakas sciema
                    za dlugo juz mieszkam w UK, zeby wierzyc w takie bajki.
              • Gość: A Re: proszę o radę IP: 78.32.65.* 07.06.07, 22:19
                A potem ktos Cie odbierze z lotniska, zawiezie do rzekomego mieszkania i zostawi
                Cie na ulicy zabierajac wszystkie pieniadze. Poczytaj troche takich histori na
                forach.

Trzeba byc naiwniakiem, zeby jechac do Londynu, bo jakis gosc mowi, zeby kupowac
                bilet i leciec.
                • mapet30 Re: proszę o radę 07.06.07, 22:38
                  podaje numer gościa 00447925607840 ogłoszenie jest w necie chodzi o pakowanie
                  biżuteri
                  • sylwek07 Re: proszę o radę 07.06.07, 23:26
                    a na jakiej stronie>mozesz podac linka?
    • mapet30 Re: proszę o radę 07.06.07, 23:31
      gazetapraca.pl ogłoszenie z 4 06 07
    • Gość: Juti Re: proszę o radę IP: *.eimg.pl 08.06.07, 12:39
      A czy ktoś korzystał z agencji europa wschodnia agencja z Kutna ? niby też tak
      miło fajnie ale od razu umowę przesyłają w meilu biorą 2200 zł za formalności
      przyjazd, odebranie z lotniska , załatwianie kwestii prawnych na godzinę 5,30
      funta brutto na rękę niby z tego 4,70 ? nie wiem co to tym sądzić. Też pierwszy
      raz szukam pracy w UK i jestem kompletnie zielona :(
      • sylwek07 Juti,poczytaj ten link 08.06.07, 12:51
        www.ang.pl/Firmy_posredniczace_uczciwe_czy_nie_14859.html
        www.ang.pl/POL_CONSULTING_12994.html
        i wszystko bedzie jasne
        druga sprawa mozesz zadzwonic do Wojewodzkiego Urzedu Pracy i tam sie spytac czy
        dana firma ma pozwolenie,jesli nie ma to daj sobie z nia spokuj i szukaj takiej
        co ma.
        wazny link aby sie nie wpakowac w tzw bagno
        www.mps.gov.pl/index.php?gid=710
    • sylwek07 to jest to ogloszenie 08.06.07, 13:13
      ogloszenia.pracagazeta.pl/texis/jobsearch/details.html?id=46639fc948b1e0&qField=Title&qCountry=Great%20Britain&qSort=npnp&qMatch=all&pp=20&view=2&page=5
    • Gość: Toszka Re: proszę o radę IP: *.pam.szczecin.pl 08.06.07, 15:26
      hmm, mnie też zainteresowała ta oferta. Skąd wiesz jaka jest stawka za godzinę?
      nie jest to podane w artykule. Rozmawiałaś może z tym facetem telefonicznie? Bo
      napisane jest mało, ale jeśli wszystko się zgadza, to praca może być ok.
      • Gość: bynio Re: proszę o radę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.07, 16:05
        he,stary już sposób na naiwnych Polaków, jesli już chcecie wiedzieć ile kasy
        ukradną wam, to zapytajcie ile na starcie musicie mieć na mieszkanie... albo
        jeszcze coś wymyślą... szczególnie lubią tych bez znajomości języka bo taki
        czuje sie w Anglii zagubiony i można go łatwo zrobić w h*ja
        • mapet30 Re: proszę o radę 08.06.07, 18:48
          Ja z tym facetem rozmawiałam (dwa razy)gada tylko o pracy o tym ile można
          zarobić.Nie powiedział ani w jakiej firmie jest praca ani w jakim mieście,nie
          pytał się ile mam lat,czy pracowałam fizycznie ,nie chciał CV,nie powiedział
          kim jest.Zgłoszenia chętnych do pracy przyjmuje telefonicznie bez żadnego
          potwierdzenia że ta praca w ogóle będzie .Tylko kupić bilet i lecieć do
          Londynu .Wybór pozostawiam Wam dla mnie to jest zbyt" grubymi nićmi szyte"
          Szukam dalej ofert...Pozdrawaim
          Acha nie interesuje go czy umiem mówić po angielsku,nic tylko przylecieć ..
          • ontarian Re: proszę o radę 08.06.07, 19:02
            mapet30 napisała:

> Acha nie interesuje go czy umiem mówić po angielsku,nic tylko przylecieć ..
            wiec sie z nim umow, ale nie jako ty
            i niech sobie ktos tam czeka na lotnisku
            • mapet30 Re: proszę o radę 08.06.07, 21:16
              To jest nawet dobry pomysł ..najlepiej było by zgłosić kilka osób bo on
              twierdzi że ma dużo miejsc pracy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka