Dodaj do ulubionych

Gdzie ulokowac 6 tys. funtów

IP: *.ipt.aol.com 21.07.07, 20:25
Witam, jak w temacie mam ok. 6 tys funtów może trochę więcej, które nie są mi
w tej chwili potrzebne i na razie nie mam na nie pomysłu. Pomyślałem o
jakiejś lokacie bankowej i tu proszę o poradę, jaka lokata, jaki bank etc.
jeśli ewentualnie ktoś coś wie. Mogę te pieniądze zamrozić na np. 6 miesięcy
albo na rok. Doświadczenia w UK z bankowością nie mam, jestem tu dopiero
niecałe 2 lata. Ewentualnie biorę pod uwagę fundusze powiernicze, ale tylko
bezpieczne, nie biorę pod uwagę żadnej gry na giełdzie. Ważna informacja -
mieszkam w Szkocji, a więc nie wszystkie banki występują zarówno w Anglii jak
i w Szkocji, wszystkie banki szkockie rzecz jasna mnie interesują.
Obserwuj wątek
    • Gość: gong Re: Gdzie ulokowac 6 tys. funtów IP: *.cable.ubr04.azte.blueyonder.co.uk 21.07.07, 20:27
      mozesz ulokowac u mnie, inni forumowicze niech potwierdza ze warto
      • soup.nazi Re: Gdzie ulokowac 6 tys. funtów 21.07.07, 21:09
        Gość portalu: gong napisał(a):

> mozesz ulokowac u mnie, inni forumowicze niech potwierdza ze warto

Nie ma mowy. Ja nie potwierdze, bo i dlaczego mialbym skoro moja kieszen wydaje
        mi sie bardziej stosowna niz twoja.
        • Gość: valpreda Re: Gdzie ulokowac 6 tys. funtów IP: *.range86-163.btcentralplus.com 03.08.13, 09:03
          Pseudo inteligencka wypowiedz.
      • Gość: jadwigaladosz@op.p Re: Gdzie ulokowac 6 tys. funtów IP: *.ip.netia.com.pl 31.07.13, 20:52
        Nie lokuj wszystkiego w jednym banku.
        Złóż trochę w jednym, trochę w drugim, trochę w trzecim.
      • Gość: 59 latek Re: Gdzie ulokowac 6 tys. funtów IP: *.range86-174.btcentralplus.com 03.08.13, 11:37
        amber gold tez jest dobre
    • Gość: bird i'th'and Re: Gdzie ulokowac 6 tys. funtów IP: *.cable.ubr09.live.blueyonder.co.uk 21.07.07, 21:05
      a moze ja sie kolo tego zakrece...
      i ja bede zyl i ty bedziesz...
      huh ???
      • Gość: Hombre nie sluchaj ich ... hrhrhr IP: *.gliwice.msk.pl 22.07.07, 02:51
        wycieczka zagraniczna bedzie najlepsza ...
        ja planuje leciec do las vegas na 2 tygodnie ...
        6 kola styknie na rozrywki ...

• Gość: andrej Re: nie sluchaj ich ... hrhrhr IP: *.lei3.cable.ntl.com 22.07.07, 03:00
          dokladnie!!!Ja powiem lepiej-wez te drobne i zabaw sie porzadnie w weekend!!!
          Nic za to nie kupisz,a te pare funtow z lokaty/funduszu to mozna sobie
          wsadzic!!!Za 6000f to jakas wycieczka gora tygodniowa.
          • mysz2006 Re: nie sluchaj ich ... hrhrhr 22.07.07, 05:34
            www.nsandi.com/products/frsb/rates.jsp

zalatwisz to w Post Office
    • artemisia_gentileschi Na moim koncie nt 22.07.07, 08:21

• Gość: gosc15 Re: Gdzie ulokowac 6 tys. funtów IP: *.range86-131.btcentralplus.com 22.07.07, 11:59
      w mini casg isa-oczywiscie mozna max 3000 ale drudie 3k mozesz zainwestowac na
      nazwisko zony/dziewczyny etc. pieniadze nie musza byc zamrozone bo istnieja isa-
      y z torych pieniadze mozesz wybrc w kazdej chwili.moim zdaniem jest to
      najlepsza opcja.niektore anki oferuja w tej chwili promocyjne oprocentowanie no
      i oczywiscie trzeba pamietac ze procent z isa-y nie jest opodatkowany, tak jak
      to jest w przypadku zwyklych savings accounts
      • Gość: Romek Re: Gdzie ulokowac 6 tys. funtów IP: *.midd.cable.ntl.com 22.07.07, 12:27
        Artur napisal ze moze zamrozic te pieniadze na rok, w tym przypadku lepszym
        sposobem wydaje mi sie savings bonds
        www.personal.barclays.co.uk/BRC1/jsp/brccontrol?task=homefreegroup&value=12262&target=_self&site=pfs
        i nie musi kombinowac z dwoma kontami
    • jot-23 Florida Swampland! 22.07.07, 17:10
      pewna inwestycja, polecam.
    • Gość: asia Re: Gdzie ulokowac 6 tys. funtów IP: *.cable.ubr05.harb.blueyonder.co.uk 22.07.07, 19:10
      ktos juz radzil poczte, tzn nsi na poczcie maja tam tez instant saver gdzie od
      sierpnia bedzie 6% , wkladasz to na rok, w ciagu roku sa mozliwe wyplaty do
      6ciu jest free, potem 1L za kazda nastepna-to tak na wszelki wypadek gdyby Ci
      nagle byla potrzebna gotowka.Idz na poczte i zapytaj o mozliwosci oszczedzania.
      w bankach nie wiem jak jest.
      • Gość: Artur Re: Gdzie ulokowac 6 tys. funtów IP: *.ipt.aol.com 24.07.07, 17:49
        Dziekuje wszystkim, ktorzy udzielili mi sensownych odpowiedzi. Swoja droga
        dobre byloby takie forum, gdyby nie obecnosc glupio-medrkow z emigracji, jak i
        Polski. Zawsze musza blysnac swą pseudointeligencją i zabic nudę zaglądając do
        każdego postu...
    • Gość: 59 latek Re: Gdzie ulokowac 6 tys. funtów IP: *.range86-174.btcentralplus.com 03.08.13, 11:36
      podobno dobrze jest w redlinach zamiast kartofli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka