Gość: Aguirre IP: *.proxy.aol.com 07.08.07, 17:14 Wszyscy sie krzywia: uuuu, jakie upodlenie, jakie zezwierzecenie, tesco value jesc, tanie piwo pic, toz to DNO. A mnie vratislav jakos smakuje. :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trelemorele Re: Piwna dygresja 07.08.07, 17:38 ja tam robie ostatnio czesc zakupow w Lidl'u ;) po niektore rzeczy ide do 99p shop ;) jakos mnie to nie upadla ;) jak ktos zna swoja wartosc i cos soba reprezentuje poza poziomem konsumpcji to raczej go grzeje gdzie robi zakupy czy to bedzie Lidl czy Waitrose :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pavs Re: Piwna dygresja IP: *.in-addr.btopenworld.com 07.08.07, 17:54 W Lidlu mnie osobiscie meczy brak wyboru ale ostatnio gdzies wyczytalem ze ich produkty sa dobre jakosciowo, nie wiem na ile to prawda ale moze kiedys sie wybiore na zakupy zeby porownac...ale Vratislav to jednak mimo wszystko jest nedzny...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trelemorele Re: Piwna dygresja IP: 62.189.241.* 07.08.07, 18:10 z produktami value jest jeden problem. to zazwyczaj piwo tego samego browaru cow puszcze obok ALE produkcja ma, ze tak powiem wieksze widelki odchylenia od normy - czytaj jakosc moze byc gorsza niz standard. ja mam na szczescie o tyle wygodnie, ze po drodze mam Sainsbury's, ASDA i Lidl. W kazdym mozna stanac i dokupic to i owo. Odpowiedz Link Zgłoś
staruch Re: Piwna dygresja 07.08.07, 23:19 Gość portalu: Pavs napisał(a): >ale Vratislav to jednak mimo wszystko jest nedzny...:) On mi smakuje, bo przypomina slowackie piwka (smadny mnich, martinsky zdroj, martiner) w ktorych sie rozsmakowalem, mieszkajac pod slowacka granica. Na pewno mocno rozni sie od polskich, i jesli ktos jest przyzwyczajony do polskiego piwa, to rozumiem, ze moze nie smakowac. Ale "rozni sie" nie znaczy od razu "jest gorszy". Czeskie i slowackie piwa maja ten swoj smrodek zawsze. A puenta taka, ze po pracy wypic zimniutkiego vratislava jest przyjemnie :) Taki to piwny wyklad w obronie popijanego wlasnie napoju. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Piwna dygresja IP: *.range217-42.btcentralplus.com 07.08.07, 23:26 Smrodek??? Moim zdaniem często to Żywiec lany śmierdzi jak rury CO. Dla mnie piwka cz\eskie i większośc słowackich ma niepowatrzalną delikatną goryczkę i charakterystyczny, odróznialny smak. Dzięki temu nie muszą być mrożone prawie na lód żeby dobrze smakować, jak większość innych lagerów z polskimi włącznie. Odpowiedz Link Zgłoś
staruch Re: Piwna dygresja 08.08.07, 00:04 No, jak zwal tak zwal, toz pisalem, ze ten odroznialny smak (zwany smrodkiem) bardzo lubie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: airdream Re: Piwna dygresja IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 08.08.07, 00:22 co to za Vratislaw? u mnie chyba nie ma w Tesco. Czy mowa o piwo marki Lager?Niebiesko - biala puszka?? Odpowiedz Link Zgłoś
staruch Re: Piwna dygresja 08.08.07, 00:49 Czech premium lager Butelka. Biala etykieta z czerwonym napisem. Zlate lvy w tle :) 5 volt niby ;), ale na tylnej etykiecie juz lagodniej informuja, ze 2,5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pavs Re: Piwna dygresja IP: *.in-addr.btopenworld.com 08.08.07, 09:55 Nie znam slowackich piw bo ja akurat w dziecinwtiwe to czeskie bajki ogladalem ;) wiec moze to piwo rzeczywscie przypomina slowackie ale w prownaniu z innymi czeskimi piwami ktore (nawet) tu mozna kupic i ktorych jest wielkim fanem naturlanie to wypada blado wiec moze stad moja niezbyt pochlebna ocena, no ale jak to z piwem, kazdy z nas ma inny gust wiec argumenty bezwglednie obiektywne sa ciezkie wykazania ;) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xortek Re: Piwna dygresja IP: *.range86-133.btcentralplus.com 09.08.07, 10:08 polecam chinskie piwo TIGER - jest teraz w sainsbury'm na 20% off'ie - Ł1.50 (normalnie ok Ł1.80). naprawde wysmienite! smakuje jak BUD, tylko znacznie lepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Piwna dygresja IP: *.cable.ubr01.bath.blueyonder.co.uk 09.08.07, 14:26 De gustibus.... Dla mnie Bud nie smakuje wogóle niczym, woda. Czyli Tiger skreślony :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Piwna dygresja IP: 205.223.239.* 09.08.07, 11:11 Ups, przypadkiem zostane uznana za snoba, bo kupuje w Waitrose, a glownym powodem jest, ze jest to sklep po drodze ze stacji do domu i nie musze zbaczac z drogi, jak musze zrobic zakupy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar.kiepski Re: Piwna dygresja 09.08.07, 16:17 AAAAAbsolutnie najlepszy stosunek cena/jakość - w tej kategorii u mnie zdecydowanie wygrywa czeski OSTRAVAR z Somerfield ( 5 w cenie 4 funtów ). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Właśnie - strzał w 10!!! IP: *.range81-157.btcentralplus.com 09.08.07, 18:33 Zdecydowanie najlepszy deal tego typu! Jest też chyba po 1.00/szt. z Morrisons ale nie wiem czy 5 szt za 4.00. Odpowiedz Link Zgłoś