Gość: wyborca IP: 82.109.75.* 20.09.07, 12:36 Jak oddac swoj głos za granica w zblizajacych sie wyborach. Mieszkam w NW. Dzieki za pomoc i sorry jesli juz bylo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xiv Re: głosowanie 2007 20.09.07, 13:53 nie jest za późno: www.londyn.org.uk/poradnik/dokumenty/glosowanie-za-granica ale londyński konsulat jeszcze nie wie o wyborach, a telefon jest u nich zajęty (jak zwykle) Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: głosowanie 2007 20.09.07, 14:03 wpisz "wybory" w ich wyszukiwarke :) rezultat: 0 wynikow. to sie nazywa administracja. Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: głosowanie 2007 20.09.07, 14:32 wlasnie przeczytalem, ze do stworzenia okregu jest potrzebnych szesciu (sic!) Polaków: www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_070920/kraj/kraj_a_9.html zastanawiam się nad zrobieniem punktu wyborczego w mojej parafii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profes79 Re: głosowanie 2007 IP: *.cable.ubr01.sutt.blueyonder.co.uk 20.09.07, 15:31 Na onecie podano, ze planowane jest na wyspach w sumie 18 obwodow wyborczych z czego 4 w Londynie. wiadomosci.onet.pl/1609200,28350,wiadomosceu.html Proponowane obwody wyborcze w Londynie to Ambasada RP, Konsulat Generalny RP, Polski Ośrodek Społeczno Kulturalny (Hammersmith) i Balham. W Anglii i Walii: Newcastle, Peterborough, Southampton, Bristol, Cardiff, Birmingham, Manchester, Ipswich, Kingston upon Hull i Wyspa Jersey. W Szkocji: Edynburg, Glasgow i Motherwell. W Iralndii Północnej: Belfast. Martwi mnie tylko ponizsze zdanie: "Jeśli minister Anna Fotyga nie zdecyduje inaczej" No i zastanawia mnie czy na Wyspie Jersey jest az tylu Polakow :D Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: głosowanie 2007 20.09.07, 16:11 tez myslalem o tym, zeby w firmie zorganizowac okreg, udekorowac narodowo, wywiesic na zewnatrz flagi itd. jest tylko jeden problem. bialo-czerwone flagi i cokolwiek innego w tych kolorach byloby tutaj conajmniej... hmm.. niedyplomatyczne? tak sie nieszczesliwie sklada ze to rowniez kolory county cork, ktorego w kerry sie ogolnie nie lubi. tym bardziej po ostatnim finale gaylick futbol ;) to by bylo mniej wiecej tak jakby przejsc w turbanie po manhattanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: głosowanie 2007 21.09.07, 17:37 xiv, ty tak na powaznie o tym? jesli tak to daj znac, ja bym chetnie tym sie zajal. Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: głosowanie 2007 21.09.07, 18:57 > xiv, ty tak na powaznie o tym? jesli tak to daj znac, > ja bym chetnie tym sie zajal. Poważnie, ale już jest za późno. Trzeba było najpierw wystartować do konsulatu, a dopiero oni zgłaszają listę do zatwierdzenia do MSZ. W ten sposób będą okręgi w ambasadzie i konsulacie, które są oddalone o całe 100 metrów od siebie... Nic to - następne wybory też nie będą za cztery lata, więc nie ma co się załamywać Odpowiedz Link Zgłoś
athandavan Formularze rejestracji do glosowania 21.09.07, 18:24 maja byc dostepne na stronie Konsulatu od 24 wrzesnia. Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Formularze rejestracji do glosowania 21.09.07, 18:58 > maja byc dostepne na stronie Konsulatu od 24 wrzesnia. poważnie? bo bez zatwierdzenia okręgów przez Kalatę to nie będzie nic... Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: Formularze rejestracji do glosowania 21.09.07, 21:00 jak moze byc juz za pozno. przeciez dopiero co ogloszono termin wyborow. no nic. trza bedzie w poniedzialek dzwonic. Odpowiedz Link Zgłoś