Gość: zimowy ludek IP: *.bagu.cable.ntl.com 01.01.08, 17:54 wiecie cos moze na temat zaostrzenia przez Brytyjczykow kontroli na lotniskach i generalnie przy wjezdzie do UK - bedzie trzeba przedstawic wazny paszport? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: A Re: paszport IP: 78.32.65.* 01.01.08, 19:10 A teraz jezdziles na niewaznym? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zimowy ludek Re: paszport IP: 213.120.90.* 02.01.08, 14:41 na waznym ale dowodzie (nowym) a teraz pytam czy mozna nadal na dowodzie czy koniecznie na paszporcie Odpowiedz Link Zgłoś
kaffelek Re: paszport 01.01.08, 19:14 Może o wszystkim nie wiem, ale z tego co słyszałem i czytałem to sprawa dotyczy przede wszystkim zwiększonej kontroli ukierunkowanej na migracje przestępczą, czyli "wyławianie" już na granicach osób notowanych w kartotekach policyjnych praktycznie całego świata. Mają temu służyć czytniki linii papilarnych, których instalacja na przejściach granicznych jest zapowiadana. Nie wydaje mi się by Anglicy wrócili "do starego", i skoro do tej pory honorowano nowe dowody osobiste to chyba tak zostanie. Choć z drugiej strony: ja też wprowadziłbym zaostrzenia weryfikacji gdybym tak np. prowadził otwarty dom dla kazdego i po pewnym czasie zorientował się że jestem okradany, muszę częściej sprzątać po "gościach" i częściej wymieniać to, co niszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maecki Re: paszport IP: 78.146.215.* 01.01.08, 21:35 Chodzi o sprawdzanie bagazy i kontrole. Przynajmniej na Stansted od kilku m-cy postawili stanowiska i wylapuja na chybil-trafil z "tlumu" wychodzacego po odbiorze bagazy i przegladaja co tam w tych walizach jest. Odpowiedz Link Zgłoś
l_koziar Re: paszport 02.01.08, 19:24 ja dziś rano zjechałem z promu w Dover. Zatrzymywali do kontroli mniej więcej co piąty samochód. Krótka pogadanka z celniczką :"od kiedy w UK, czyj samochód, gdzie pracujesz, do kogo należy bagaż, jakiś alkohol czy papierosy", itp - trwało to mniej więcej pięc minut, ale nie sprawdzali dokładnie samochodu i poproszono mnie o JAKIŚ dokument tożsamości, ale nie konkretnie paszport. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zimowy ludek dziekuje IP: 213.120.90.* 03.01.08, 14:34 dziekuje wszystkim za odpowiedzi ja osobiscie nie wybieram sie do PL ale mam znajomych ktorzy 'cos tam gdzies od kogos' uslyszeli a jada za kilka dni i sie stresowali pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś