imszulc 02.04.08, 19:54 w Lidlu w Droghedzie, widziałam penerstwo na kamerze przemysłowej, oczywiście policja nic im nie zrobi, bo są pod ochroną jak jakieś zwierzęta w rezerwacie, może powinno się zamknąć ich w rezerwatach, wrrrr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomsmom Re: ukradli mi portfel 02.04.08, 20:16 Bardzo wspolczuje, ale to wszedzie takie 'fajne' sa przepisy. Mojej siostrze facet nakradl ze sklepu, ale ze bylo to warte mniej niz 200 zl to nawet go nie scigali bo to "mala szkoda spoleczna" i liczy sie tylko jako "male wykroczenie" za ktore wlasciwie nic nie grozi. Ot, sprawiedliwosc. Mam nadzieje, ze nie stracilas duzo kasy?? Ja mam szczescie do gubienia portfeli, najlepszy numer byl jak mi go zwineli w miesiac miodowy w Stanach, taaaaak, to sa ciekawe przezycia... Odpowiedz Link Zgłoś
imszulc Re: ukradli mi portfel 02.04.08, 20:49 właśnie bardzo się cieszę, że zazwyczaj nie nosze ze sobą gotówki a penerstwu o to właśnie najprawdopodobniej chodziło, przynajmniej się wściekli jak otworzyli :-) karty zastrzegłam w 15 minut, zaraz dostane nowe; dokumenty są do odtworzenia, trochę z tym roboty ale jakoś przeżyję, szkoda mi kilku prywatnych pierdołek, które tam miałam słów szkoda, będzie taka banda bezkarnie łazić po sklepach i ludzi okradać, bo pewnie nie ja pierwsza i nie ostatnia Odpowiedz Link Zgłoś
ika_jen Re: ukradli mi portfel 03.04.08, 11:09 To naprawdę przykre;-( I zdarza się wszędzie, niestety. Jednak jeszcze gorsza jest bezkarność złodziei i nasza bezsilność. Ja też niedawno się ostro wkurzałam, bo włamali się do samochodu firmowego mojego M i byli to najprawdopodobniej tutejsi gówniarze. Nic nie ukradli, ale bałaganu narobili. A kiedy raz zaczęli na samochód wchodzić i mój mąż krzyknął z okna, żeby zeszli (dzieciaki z podstawówki), to nazajutrz rankiem okna w jajkach nas przywitały. Ot, taka zabawa dzieciaków.... Odpowiedz Link Zgłoś
reyka Re: ukradli mi portfel 03.04.08, 22:34 ika - to dobrze, ze mamusia nie przyleciala z wielka geba na meza, ze jej na syna krzyczy, upieklo sie wam:))) i dlatego powinny wrocic kary cielesne :)) a tak serio, gdyby gowniarz od malego wiedzial, ze nawet za rzucanie jajek mu sie oberwie, to potem by sie nie bral za portfel. ale niestety tak jest swiat urzadzony, ze dopoki sie cos w swietle prawa powaznego nie stanie, to taki p...t sobie bezkarnie lazi i praktykuje z nudow a to wlasnie rzucanie jajek, albo podbieranie portfeli.... a jak juz sie wprawi w takich zabaw to pozniej sobie kupi pistolet, a co trzeba sobie nowa rozrywke znalezc... Odpowiedz Link Zgłoś
ika_jen Re: ukradli mi portfel 04.04.08, 11:41 Niestety, tak to wygląda... Dziwią mnie pewne rzeczy, ale tylko mogą dziwić, nic więcej. U nas na osiedlu nikomu nie przeszkadza, że dzieci skaczą po samochodach, czy odbijają o nie piłkę. Jak się kiedyś nastolaty śmieciami obrzucały, przechodzący dziadek tylko się do nich uśmiechnął i życzliwie zagadał. No, nie mogę pojąć takich rzeczy. Ale to nie mój kraj. Potem wielka tragedia, jak taka "święta krowa", bez poczucia granic nie wie, co zrobić ze swoim życiem i używa na całego. I reportaże o tym, jak to jedenastolatki są uzależnione od twardych narkotyków... Ech, może wystarczy tych spostrzeżeń jak na początek dnia. Pozdrawiam wiosennie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
katenowak Re: ukradli mi portfel 13.04.08, 12:17 jej to ja tu na tej mojej prowincji pełnej krajanów żyję nieświadoma tego co sie tu wyprawia albo mam kupę szczęścia a ta bezkarność o kradzieże mało szkodliwe społecznie to mnie wkurza na maxa bo to raj dla tych drobnych przestępców jak tak kilka 'mało wartych" portweli rąbna to chyba się im niezła kasa uzbiera bić ile wlezie też uważam że linijką po łapach w szkole to jeszcze nikomu nie zaszkodziło Odpowiedz Link Zgłoś