Dodaj do ulubionych

O2 Home Broadband - opinie

27.08.08, 05:44
Do tej pory korzystalem z BT broadband, jednak zmuszony jestem sie z nimi rozstac. Najlepsza oferta jaka wpadla mi w oko to Home Broadband z O2. Dla klientow z aktywnym numerem komorkowym oferuja pakiet Standard o predkosci do 8meg za jedyne £7.50 miesiecznie bez oplaty aktywacyjnej, bezplatnym routerem i umowa na rok. W wielu rankingach na dostawcow internetu w UK sa w czolowce. Jak to wyglada od strony praktycznej. Korzysta ktos z tej uslugi? Jakies komentarze?
Obserwuj wątek
    • korkix78 OK :) 27.08.08, 09:13
      Mam O2 od ok. kwietnia.

Na samym poczatku wszystko bylo git, potem po gdzies 2-3 tygodniach przenioslem
      caly e-zlom (stacjonujacy wczesniej w korytarzu :P ) do innego pokoju i zaczalem
      korzystac z innego gniazdka. (ok 6-7m od rozgaleznika).
      Dokladnie wtedy zaczely byc czasami przerwy w sygnale, trwajace po
      kilka-kilkanascie minut. To trwalo jakies 2 tygodnie, ze zaczelo sie tyo
      dokladnie po przenosniach nie winilem od razu O2 i chyba slusznie - pomieszalem
      troche w kablach, podociskalem, przeinstalowalem tpo i tamto, i do wtedy dziala
      naprawde super- bedzie juz z 4 miesiace.

W praktyce zwykle zapieprza 6Mbps.
      W 7.50/m-c przyznam nie do konca wierzylem, ale miesiac w miesiac tyle wlasnie
      sciagaja i nie chce byc inaczej.

Nawet dodatkowo ladnie uprzedzaja sms'em zawczasu, ze w ten a ten dzien skasuja
      Ci 7.50 z konta (direct debit mam).

Kolega z pracy rowniez dokonal migracji na O2 w kilka miesiacy po mnie i jest
      zadowolony. A on z tych nieowijajacych w bawelne. By cos bylo nie tak -
      powiedzialby, ze cos jest nie tak.

Rekomendacja: bierz.
    • Gość: 123 Re: O2 Home Broadband - opinie IP: *.zone3.bethere.co.uk 28.08.08, 14:17
      Mam od grudnia (teraz na innej linii BT po przeprowadzce), generalnie bez zarzutu, stabilny, serwis dobry, przełączenie na inną linię BT po przeprowadzce zajęło tydzień ale to chyba norma, powiadomienia sms o rachunkach i aktywacji, możliwość przyznania stałego IP za 5/miesięcznie no i 7,50 normalny abonament jeśli masz sim o2 zarejestrowany online. Więc polecam!
    • Gość: Ralph Re: O2 Home Broadband - opinie IP: *.zone2.bethere.co.uk 28.08.08, 14:34
      U mnie w domu się sprawdził - działa bez problemów.
      Dzięki temu że korzystają z ADSL2+ szybkość wysyłania informacji jest bardzo
      duża - u mnie wynosi prawie 1Mbit/s (dla mnie to ważne, bo często wrzucam różne
      pliki na serwer).
    • Gość: tomek Duzo lepszy niz BT IP: 82.109.70.* 29.08.08, 12:54
      Mam od miesiaca i pieknie dziala, przy tej cenie. Zero problemow
      etc. Polecam.
    • konradwallenrod44 VIRGIN 30.08.08, 10:30
      przepraszam za wtracenie sie do tematu, ale mam dylemat, zwiazany oczywiscie z
      nieszczesnym Virginem...

jade do Polski, zostaly mi jeszcze 2 rachunki do konca umowy, przy podpisywaniu
      umowy zapewniano mnie, ze moge ja zakonczyc, kiedy chce, gdy zdecyduje, ze
      wyjezdzam...

lecz co czytam? ano, że będe musiał te 2 rachunki za firko im zapłacić, co
      gorsze, potrafią czasem sciagac po roku umowy dalej rachunki, hm?

jesli ktos byl w podobnej sytuacji, niech napisze, jak to przebieglo i czy
      rzeczywiscie wciaz prawda jest to, co na forum gazeta.pl napisane jest o Virgin
      i problemach z rozstaniem się z nimi

dzieki
      • piesior666 Ja wlasnie zalecilem O2... 01.09.08, 15:52
        podlaczenie sie.Zobaczymy jak bedzie.
        • jeff.lebowski Re: Ja wlasnie zalecilem O2... 01.09.08, 18:53
          Daj znać jak będzie przebiegać podłączanie. Ile czasu im to zajmie?
          O2 Home Broadband póki co chwali się na swojej stronie wieloma nagrodami.
          broadband.o2.co.uk/home/awards.jsp
          Z tego co inni piszą wygląda to naprawdę obiecująco. :)
          • Gość: ziom Re: Ja wlasnie zalecilem O2... IP: 77.44.22.* 09.09.08, 16:43
            Polecam.
            Podlaczylem sie 3 miesiace temu. Po podaniu MACa i zlozeniu zamowienia dostalem
            router po 3 dniach. Dodatkowo przysylaja ci smsy z powiadomieniami o "postepie
            prac". Szybko i bezbolesnie.
            Jesli chodzi o sam internet to w porownaniu do AOL ktory wczesniej mialem to
            transfer jest o wiele szybszy a polaczenie stabilniejsze.
      • Gość: franz Re: VIRGIN IP: *.lutn.cable.ntl.com 09.09.08, 17:41
        wysylasz im list z informacja, ze z powodow osobistych konczysz umowe z dniem
        takim i takim, teraz pileczka jest po ich stronie, jak nie przyjada po sprzet to
        go obchnij na e-bay'u
        koniecznie wyslij list tzw RECORDED DELIVERY, bedziesz mial wtedy potwierdzenie
        i oni musza podpisc, ze to dostali, kosztuje to funta, a naprawde sie oplaca
        tak wlasnie zrobilem, i to nie ja dzwonilem do nich czekajac 15 minut z muzyczka
        w tle, tylko to oni zadzwonili do mnie pytajac, dlaczego, co i jak? najlepsza
        sciema jest powiedzenie, ze wyjezdzam do swojego kraju, usuwam direct debit i
        tyle, nie moga nic zrobic, przyjezdzaja i odlaczaja internet
        dzwonienie do nich nic nie da, dalej beda slac rachunki do konca umowy, a moze i
        dluzej, a poza tym stracicie fortune na telefony
        pozdrawiam
        • piesior666 Jestem w O2 10.09.08, 10:48
          Poszlo gladko,jak zmiana dostawcy wody ;-)
        • Gość: vir Re: VIRGIN IP: 5.134.65.* 19.07.16, 08:33
          Gdzie i jak zarejestrować kartę virgin?
    • jeff.lebowski Re: O2 Home Broadband - opinie 16.09.08, 19:17
      Naprawdę rewelacja. Podłączenie w ciągu tygodnia. Szybszy od BT Broadband, no i bezkonkurencyjny jeśli chodzi o cenę... Można śmiało polecać. :)
    • erpe36 Re: O2 Home Broadband - opinie 24.09.08, 12:15
      rowniez moge polecic O2 Home Broadband. Prosta instalacja z
      zalaczonej plyty CD, ktora prowadzi cie krok po kroku. Mam dopiero
      od 2 tygodni, ale jestem zadowolony. Zalozylem dodatkowy router,
      zeby odlaczyc sie od kabla podlaczonego do lini telefonicznej BT i
      podlaczyc drugi laptop od sasiadow z drugiej strony korytarza- i
      dziala. Dobra cena, unlimited za ta kwote to swietna sprawa, mozesz
      zalozyc konto emailowe w O2,jest 10 smsow free oraz 30 smsow po 5p
      za 1,50F do wszystkich sieci w UK. Jesli chcecie podlaczyc drugi i
      trzeci komp- warto zamowic opcje za 10F (16Mb).
      • Gość: jsa Re: O2 Home Broadband - opinie IP: *.113.78.212.plusnet.pte-ag2.dyn.plus.net 24.09.08, 18:29
        mam pytanko. czy przy zmianie dostawcy internetu (po wymaganym
        okresie minium u pierwszego)muszę wypowiedzieć umowę pisemnie.
        czy np. zgłaszam chęć przejścia do O2 i oni płynnie załatwiają
        przejście?
        podpowiedzcie.
        nie chciałabym mieć przerwy w dostawie internetu , więc jak to
        zorganizować najlepiej?
        • Gość: jsa Re: O2 Home Broadband - opinie IP: *.112.0.29.plusnet.ptn-ag1.dyn.plus.net 28.10.08, 16:58
          bardzo płynnie i bardzo szybko się przechodzi. można im pogratulować
          organizacji. jutro sygnał :)
          • Gość: iarok Re: O2 Home Broadband - opinie IP: *.zone7.bethere.co.uk 18.11.08, 20:18
            I jak tam ludziska internet od O2? Sprawdźcie sobie rzeczywistą
            prędkość waszego łącza w godz 18-23,ja mam 16mb,a spada wtedy do 1-3
            hehe, 300m od exchange,a pingi takie ze kawe mozna iśc robic w
            miedzyczasie... NIE POLECAM!! Jestem na 30dniowym okresie i
            zmieniam...
            • Gość: Ralph Re: O2 Home Broadband - opinie IP: *.zone4.bethere.co.uk 19.11.08, 03:48
              A mi dopiero po przejściu z BT do O2 transfery skoczyły z 1.3Mbps na 2Mbps. Mam
              teraz łącze ADSL2+ i widać różnicę. Szybciej niestety się nie da w mojej
              okolicy - mieszkam niby w centrum miasta, ale właśnie tam jakość kabli jest
              najgorsza :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka