Dodaj do ulubionych

career advice

IP: *.proxy.aol.com 05.11.03, 02:12
Witam, interesuje mnie dzialalnosc biur career advice. czy macie jakies
doswiadczenia z ta instytucja??? Napiszcie co wiecie na ten temat.
Obserwuj wątek
    • mrufkaa Re: career advice 05.11.03, 23:15
      Wiem, ze dzialaja przy uniwersytetach, ale nie tylko. Podobno mam tez takowe w
      South Thames College, do ktorego chodze. Podobno tez jest to usluga platna, ale
      ja jako student danej szkoly mam to w jej obrebie za darmo. Wlasnie mam zamiar
      sobie zabukowac spotkanie. Moze jutro mi sie uda, to cos dopisze.
      pozdrawiam
      • lol21ndm Re: career advice 07.11.03, 09:30
        Korzystalam z trzech:

1. ktore dziala przez nasze hrabstwo... - bardzo mila rozmowa, dala mi troche
        wiedzy teoretycznej/ potwierdzila zawody, w ktorych czulabym sie dobrze... ale
        nic praktycznego z tego nie wyszlo poza "action plan", ze mam sie zorientowac
        jakie sa kursy w college... Rozmowa faktycznie platna (cos kolo £50 za 1.5h),
        ale ze bylam wowczas na zasilku, to mialam za darmo.

2. w college:
        - pierwsza rozmowa do kitu - osoba nie miala pojecia, kazala mi robic brain
        storm i tylko zapisywala to, co ja powiedzialam...
        - druga rozmowa (z inna osoba) - ekstra - zostalo mi dokladnie doradzone, ktory
        kurs wybrac... bylam zadowolona

3. pod koniec roku, w owym college, z profesjonalnym doradzca - stwierdzil, ze
        mam trzy drogi do wyboru, skrytykowal jedna, i faktycznie troche pomogl - ale
        niczym konkretnym (nie dal zadnych kontaktow/wskazowek, etc.). Jedynie umocnil
        we mnie to, co juz sama myslalam wczesniej (rozjasnil w glowie).

Powodzenia!

--
        trzymaj sie... Jezusa!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka