przyszla_mama22 06.02.09, 14:08 co mozna w aptekach kupic dla dziecka 5 letniego na biegunke?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
imszulc Re: co na biegun? 06.02.09, 15:34 węgiel! tylko w większości aptekach nie wiedzą, że to mają a wiem, że mają, bo widziałam na własne oczy jest jeszcze lepszy niż polski, bo jest w kapsułkach i nie trzeba rozbijać, najlepiej wysyp i wymieszaj z wodą na łyżeczce albo do strzykawki, paskudne ale pomaga prawie od ręki Odpowiedz Link Zgłoś
apas13 Re: co na biegun? 06.02.09, 15:56 A moglabys kiedys rzucic okiem w aptece i podac nazwe? Oby nie bylo potrzebne ale wiedziec warto. Moje dziecko tez raz sie z tym zmagalo, ale do tego doszly wymioty no i pojawila sie krew, wiec szybko lecielismy do szpitala. No i skonczylo sie na trzydniowym pobycie, diecie i antybiotyku, bo okazalo sie ze to powazna infekcja. Odpowiedz Link Zgłoś
przyszla_mama22 a nazwe tego wegla mozesz podac... 06.02.09, 16:58 ja dzisaj z rana bylam u lekarza bo tez mi wymiotowala rano i biegunke ma (teraz bidulka spi)ale zadnego antybiotyku nie przepisala kazala pic wode i 7up a na goraczke mowila cal pal i tyle....mi sei wydaje ze to grypa jelitowa...ale chyba doktorka jest madzejsza(irlandka) napisalm mi na kartce ze to GASTROENTERITS jakis wirus..daje jej cole odgazowana i ciepla i rosol zjadla troszeczke,mozesz podac nazwe tego wegla..dzieki z gory Odpowiedz Link Zgłoś
apas13 Re: a nazwe tego wegla mozesz podac... 06.02.09, 19:30 Moja cora dostala antybiotyk bo posiew pokazal ze to bakteria. No i to wszystko dzialo sie w szpitalu. Jezeli jest taka potrzeba to pamietaj ze calpol mozesz podawac na przemian z nurofenem. Ja wiem ze to trudne, ale przeglodz troche mala. Zoladek i tak nie pracuje wiec kazde jedzenie zwroci. Dbaj tylko zeby sie nie odwodnila. Gastroenteritis to rzeczywiscie grypa zoladkowa, pytanie tylko czym spowodowana? Wirusem czy bakteria? Mam nadzieje ze z corka jest lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
zapytajnick Re: co na biegun? 06.02.09, 17:10 czytajac sam tytul myslalam, ze wybierasz sie na biegun polnocny i pytasz co zabrac tam :-) my tez mamy malego chorego w domu, w zasadzie tylko, albo az goraczka wysoka, mam nadzieje, ze na tym sie skonczy. Zdrowka zycze Tez jestem ciekawa nazwy tego wegla tutejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
imszulc Re: co na biegun? 06.02.09, 19:41 miało w nazwie coal a nie carbon, jak to jest w PL trzeba stać w aptece i kazać im sprawdzić, kolega tak kupił, powiedział że nie wyjdzie dopóki nie znajdą :-) naprawdę, zadziałało! widziałam na własne oczy opakowanie ale całej nazwy nie pamiętam, popytam to napisze ja też na początku myślałam, że na biegun się wybierasz, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
itonek Re: co na biegun? 06.02.09, 22:45 kiedys szukalismy w aptece i zapierali sie rekami i nogami - że nie mają moze cos sie zmieniło od tego czasu - bo to było jakis czas temu jedna z 2-3 lata wstecz na biegunke polecam czarne borówki ryzankę z marchewką i żeby nie odwodnic sie i nie tracic elektrolitów-to jest odpowiednik polskiego GASTROLITU - ale nazwy nie pamietam jak powiesz ze chcesz proszek do rozpuszczenia zeby uzupelnic elektrolity to dostaniesz - kupuje sie to w saszetkach - do rozpuszczenia w płynie aha jest podobno apteka jakas internetowa w pl - ktora przesyla paczki poza polske - ja kznajde namiar to wstawie. zawsze mozna tez poprosic rodzine o wyslnie jednego listka z pl - nawet na przyszlosc - nam list ost z pl szedł 2 dni ..wiec ekspresem zdrowka zycze Odpowiedz Link Zgłoś
itonek link do apteki w PL-która wysyła poza granicę 06.02.09, 22:49 www.aquavitae.com.pl/Regulamin-zakupow-Koszty-cinfo-pol-3.html Odpowiedz Link Zgłoś
esofik Re: link do apteki w PL-która wysyła poza granicę 04.11.14, 23:02 reklama dzwigią handlu Odpowiedz Link Zgłoś