Gość: Autor IP: *.bethere.co.uk 11.03.09, 20:07 Odpadlo mi wypelnienie i niestety od razu spuchla mi szczena.Mozna tu kupic cos na taki przypadek ? Za miesiac wioze zeba do PL,musze jakos wygladac na odprawie w Luton ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
terwase Re: Opuchlina od zeba. 12.03.09, 00:33 Clove oil- czyli olejek goździkowy, tymczasowe wypełnienie dostępne w każdej aptece oraz wizyta u dentysty lub gp, bo pewnie się wdała infekcja. Odpowiedz Link Zgłoś
kaffelek Re: Opuchlina od zeba. 13.03.09, 00:33 terwase napisała: > Clove oil- czyli olejek goździkowy, tymczasowe wypełnienie dostępne w każdej > aptece oraz wizyta u dentysty lub gp, bo pewnie się wdała infekcja. ===== Mądra i fachowa rada. Domowy sposób: zwykłe goździki jako przyprawa korzenna - 10 goździków na 1/2 szklanki wody i zagotować do "przekręcenia", czyli do pełnego wrzenia. Po ostygnięciu płukać zainfekowane miejsce. Działa przeciwbólowo i antyinfekcyjnie. Reszta zależy od siły zwalczania infekcji przez Twój organizm.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosia Re: Opuchlina od zeba. IP: 195.33.121.* 12.03.09, 14:28 Za miesiac to Ty mozesz juz tego zeba nie miec. Zapalenie okostnej sie klania... Wdala sie infekcja i nie masz na co czekac tylko pedz do dentysty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Opuchlina od zeba. IP: *.bethere.co.uk 12.03.09, 17:20 Potrzebna mi szalwia.Na razie znalazlem tylko swieza,ale liczylbym bardziej na suszona.A do dentysty,ktory reprezentuje pierwsze pokolenie swojej rodziny,ktore czyta i pisze nie pojde ! Odpowiedz Link Zgłoś
terwase Re: Opuchlina od zeba. 12.03.09, 22:10 a to w takim razie czekaj aż się pogorszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Opuchlina od zeba. IP: *.zone4.bethere.co.uk 15.03.09, 16:24 szałwia lub dziurawiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teo Re: Opuchlina od zeba. IP: 82.153.75.* 15.03.09, 22:09 "A do dentysty,ktory reprezentuje pierwsze pokolenie swojej rodziny,ktore czyta i pisze nie pojde ! " I tu sie mylisz! Ja mam swietnego dentyste, Pakistanczyka. Nie obchodzi mnie, czy jego matka i ojciec, potrafia czytac. Wazne, ze jest swietnym stomatologiem. Z mojego doswiadczenia, w porownaniu z tubylcami, mowiacymi bez obcego akcentu, jest czlowiekiem o wysokiej kulturze osobistej, a jego gabinet az lsni czystoscia. Pedz do dentysty, szkoda zeba. Odpowiedz Link Zgłoś
sks_baltyk_1930 Re: Opuchlina od zeba. 16.03.09, 11:43 A kto Tobie broni zapisac sie do przychodni w ktorej pracuja np. polacy czy rosjanie? Smiac mi sie chce jak niektorzy tutaj histerycznie unikaja angielskich przychodni i beda pogarszac swoj stan zdrowia bo np. za miesiac maja bilet do Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Opuchlina od zeba. IP: *.bmly.cable.ntl.com 24.03.09, 11:58 mialam ten sam problem, po nieprzespanej nocy wiedzialam, ze samo nie przejdzie, i poszlam do dentysty, niestety byla to niedziela i musialam zaplacic £300 za leczenie kanalowe, oraz owszem, bylam u Hindusa, ale na szczescie okazal sie specjalista i wyleczyl mi tego zeba elegancko. troche jeszcze jestem spuchnieta, ale juz schodzi. powiem tyle, z zebami nie ma zartow. za miesiac, jak juz ktos slusznie zauwazyl, zeba moze nie byc + komplikacje. powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
kaffelek Re: Opuchlina od zeba. 24.03.09, 13:24 Gość portalu: nina napisał(a): > mialam ten sam problem, po nieprzespanej nocy wiedzialam, ze samo nie przejdzie > , > i poszlam do dentysty, niestety byla to niedziela i musialam zaplacic £300 > za > leczenie kanalowe, oraz owszem, bylam u Hindusa, ale na szczescie okazal sie > specjalista i wyleczyl mi tego zeba elegancko. troche jeszcze jestem spuchnieta > , > ale juz schodzi. > powiem tyle, z zebami nie ma zartow. za miesiac, jak juz ktos slusznie zauwazyl > , > zeba moze nie byc + komplikacje. powodzenia! ===== Kochaniutka... do tej pory to On zapomniał o problemie; albo organizm zwalczył infekcje i dowiózł zęba do Polski, albo ma dodatkową szczerbę. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś