oszolom.z.radia.maryja to już jest epidemia!! 15.12.09, 00:18 wiadomosci.onet.pl/2095604,12,sad_krzyze_moga_zaklocic_rozwoj_osobowosci,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
edico2 Nie epidemia a sama prawda 15.12.09, 01:00 www.pardon.pl/artykul/6969/koniec_swiata_watykan_pod_sad Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: Nie epidemia a sama prawda 15.12.09, 09:47 Niestety, purytańska i nadwrażliwa giwi wyrzuciła ostatnie nasze wpisy, przerywając dyskusję w newralgicznym miejscu i jakże istotnym dla zobrazowania twego zakłamania miejscu :(((( Na szczęście udało mi się zachować twoją ostatnią wypowiedź, zatem kontynuuję polemikę :)))) lord-mastema napisał: > enrque111 napisał: > > > Oh ! Wypisałeś już tyle kłamstw na tym forum, że jedynie kotlet > > Ostatni raz cie ostrzegam nie obrażaj tu innych forumowiczów bo już z nikim tu > nie popiszesz kiedy i ja przestanę !! Czyżbyś był, oprócz licznych ateistycznych przywar, z których kłamca jest najmniej ohydną, jeszcze na dodatek megalomanem ? Powinieneś sam być mi wdzięczny, że mam kaprys z tobą polemizować, dzięki czemu dowiesz się wielu ciekawych rzeczy, na tematy w których nie rozświetliłaby twego umysłu nawet supernowa :)))) > „ksiądz Kruszyński napisał ze imię Jehowa było używane przez katolików > > Ja tak pisałem ? czy tylko odnosiłem się do trójcy ? Tak łgarzu, ty to napisałeś, a dowód masz w moim wpisie, ponieważ twój ze względu na olbrzymią ilość błędów ortograficznych, stylistycznych, językowych oraz prymitywnych wulgaryzmów, została przez wrażliwą na tego typu ekskrementy słowne, giwi – usunięta: forum.gazeta.pl/forum/w,721,102330735,103901367,Re_Czy_ateizm_to_zabobon_.html?wv.x=2 > „KK nie używał tego imienia z powodu nienawiści do Żydów” > > Prawda znana długa jak istnienie katolicyzmu !! Ta „prawda” ma tyle wspólnego z prawdą, jak treść sowieckiej gadzinówki o tym samym tytule :))) Gdzie masz na to jakikolwiek, choćby chimeryczny i wiotki, jak twoja męskość dowód ??? > „Bednarski manipuluje tekstami zamieszczonymi w pisemkach jehowych̶ > > Nie raz sam jego zmanipulowane teksty zamieszczasz , teksty wyrywane całkowicie > z kontekstu !! Nie bełkoc, bez sensu, tylko przytocz dowody, łgarzu – jak on „manipuluje tekstami jehowych” ? > - „Jahwe oznaczało Burzę” > > Zapisano tak w Leksykonie Religioznawczym z 1988 roku str 97 ,zapraszam do > lektury !!! Niczego takiego tam nie ma, a jedynie wywód, o „protosemickim rdzeniu” w języku arabskim w postaci hwh i dywagacje na ten temat :))) > > - „KK wyparł się Boga i jego imienia już w czasach Konstantyna.R > 21; > > Więc udowodnij dokładnie to co udowadniałeś w stronę przeciwną !! > Przedstaw jakikolwiek oficjalny dokument katolicki do XIX wieku który zawiera > imię Boże i nie chodzi mi o Adonaj :). To ty masz udowodnić, że „KK wyparł się Boga i jego imienia już w czasach Konstantyna” !!! Przecież ta bzdura wyszła spod twojej zakłamanej prawicy. Jak mniemam, łgarzu i na nia nie posiadasz dowodów, stad ta „odbita piłeczka” :)))))))) > - „Kościół nie używał imienia jakiegokolwiek czy to Jahwe czy Jehowa̶ > J/W. Kłamstwo ma krótkie nogi – Kościół katolicki używa (ale nie nadużywa) formy Jahwe. > - „Jehowa od " hawáh: stawać się.” > > Tak samo jak i Jahwe :) O, nie koziołku :))) To Jahwe jest od hawáh , natomiast Jehovah od którego pochodzi spolszczona wersja swądkowego „Jehowa” wywodzi się od słowa hovah, czyli „krzywdziciel, maciciel”. > > - „Jezus nakazał świecić imię Jehowa” > > Jezus objawił imię Boże . > Mat 6,9 nakazując je czcić . Jakie to jest imię ? Może przytoczysz stosowny fragment z Biblii ??? Skoro „Jehowa” było imieniem znanym żydom przed Jezusem, to po co miał im je „objawiać” ??? Ciekawe co wymyślisz :))) > > - „Kościół dzwonami kościelnymi obwieszczał wszelkie sukcesy Hitler > a̶ > > Nawet dodatkowo kościoły swastykami dekorował . > > img51.imageshack.us/img51/9697/naziflagcathedral.jpg O, właśnie !!! Pokazałeś się jako zapluty łgarz, który w kłamstwa brnie coraz głębiej ! To jest zdjęcie kościoła tzw. „niemieckich chrześcijan” ( Deutsche Christen), a więc protestantów całkowicie oddanych nazizmowi :)))) Masz tu jeszcze więcej zdjęć tych „kościołów ze swastykami”: de.wikipedia.org/wiki/Deutsche_Christen > > - „Bullock podaje dane, że landy katolickie głosowały na Hitlera, a > nie n a > Centrum” > > Nic takiego nie napisałem , to twoje słowa !! Co, łgarzu – znowu przyparty do muru ? Proszę, tu na moje pytanie, czy posiadasz jakieś dowody, na to że jednak w katolickich landach głosowano na Hitlera, że katolickie landy głosowały nie na Hitlera , a nie na tradycyjne partie katolickie, stwierdziłeś kłamliwie: Mam , poczytaj Bullocka on podaje dokładne liczby oddanych głosów . forum.gazeta.pl/forum/w,721,103157401,104070649,Re_Adolf_Hitler_kosciol_katolicki.html?wv.x=2 > > - „zamordowano kilku a nie kilkuset księży w diecezji chełmińskiej& > #8221; > > Kilkuset ? podaj dowody ! To ty podaj dowody, że zamordowano kilku, a nie kilkuset !!! To, że zamordowano ponad 300 księży w samej tylko diecezji chełmińskiej jest faktem, dane te znajdziesz w wielu miejscach, np. tu: www.tygodnik.com.pl/numer/2746/listyspletta432000.html Teraz czekam, aż udowodnisz swoją brednię :)) > - „pierwszym państwem z którym Niemcy podpisały konkordat to był Watykan& > #8221; :)) > > To fakt historyczny !! pierwszym państwem zawierającym z Hitlerem umowę > dyplomatyczną w 1933 roku był Watykan. Nie przeinaczaj, po swądkowemu własnych słów :))))))) Napisałes wyraźnie, że pierwszym państwem z którym Niemcy podpisały konkordat to był Watykan, a nie „umowę dyplomatyczną z Hitlerem” :))))))) > > - „zamordowano 237 Jehowych za odmowę pójścia do wojska” > > Dokładnie tylu ich Hitler zamordował !! Nadal czekam na dowody. > > - „Bednarski na 100% będzie miał odpis listy plac Hitlera” > 230; > > Akurat to był żart uświadamiając jak głupio mu ufasz !! Wszystkie twoje brednie, to jest jeden, wielki żart :))) > >Oraz wiele, wiele innych kłamstw i bredni, których nawet nie chce mi się d > alej > > szukać :))) > > Ok to teraz przedstaw mi jakiekolwiek moje kłamstwo :) czekam z utęsknieniem ! Ok., poczytaj powyższe, a jak nie zrozumiesz, to przeczytaj jeszcze raz, albo zapytaj kogoś starszego i mądrzejszego :))) Zapomniałeś jeszcze o tym, że napisałeś również (przecząc samemu sobie) imię Jehowa używane było w KK. > > Wszystko pamiętam, tego zaś nie mogę, ponieważ znowu łżesz :)) > > Ktoś kto odrzuca nauczanie kościoła zawarte w encyklopediach katolickich odrzuc > a > swój katolicyzm :) Sam to wymysliłes, czy ktoś jeszcze głupszy ci powiedział ? Encyklopedii jest wiele i żaden katolik nie ma obowiązku wyznawać bezkrytycznie tego, co tam napisane, tym bardziej, że naukowcy często sobie nawet przeczą :))))))) > >Nie udowodniłeś mi jeszcze ani jednego kłamstwa, > > Nadal nie wiem np: gdzie Kolter napisał o tym że jest głosicielem ? To spytaj go, czy uznaje Jehowę za Boga :)))))))) > ja zaś tobie całe multum, to zaś co ty nazywasz „głupstwem” jest mo > cno > >udokumento Odpowiedz Link Zgłoś
lord-mastema Re: Nie epidemia a sama prawda 15.12.09, 11:31 enrque111 napisał: > Tak łgarzu, ty to napisałeś, a dowód masz w moim wpisie, ponieważ twój ze względu na olbrzymią ilość błędów ortograficznych, stylistycznych, językowych oraz prymitywnych wulgaryzmów, została przez wrażliwą na tego typu ekskrementy słowne , giwi – usunięta: Masz racje pomyliłem nazwisko Kruszyński z Kudasiewiczem -Kudasiewicz pisał o trójcy a Kruszyński przed wojną o Jehowie . Więc daruj te swoje prymitywne manifestacje oszołomie. Nie bełkoc, bez sensu, tylko przytocz dowody, łgarzu – jak on „mani > puluje tekstami jehowych” ? Nerwy ci dupku poszczają ? poszukam i udowodnię ! tylko kogo namówić żeby się w tej gnojowicy grzebał ? Niczego takiego tam nie ma, a jedynie wywód, o „protosemickim rdzeniuR > 21; w języku arabskim w postaci hwh i dywagacje na ten temat :))) To ciekawe bo hasło jak raz dotyczy Jahwe w kontekście pro semickiego a nie Hebrajskiego jak kłamliwie kiedyś sugerowałeś. img46.imageshack.us/img46/5194/img011g.jpg To ty masz udowodnić, że „KK wyparł się Boga i jego imienia już w czasach > Konstantyna” !!! Przecież ta bzdura wyszła spod twojej zakłamanej prawicy. Jak mniemam, łgarzu i na nia nie posiadasz dowodów, stad ta „odbita piłeczka” :)))))))) To pokaż mi imię Boże w waszych Bibliach sprzed XIX wieku :) Bo coś co nie ma imienia nie istnieje :)Tak naucza przynajmniej słownik umieszczony w Katolickiej Biblii Tysiąclecia :) Kłamstwo ma krótkie nogi – Kościół katolicki używa (ale nie nadużywa) for > my Jahwe. To ciekawe bo znów nie :) www.dziennik.pl/swiat/article235500/Papiez_Benedykt_XVI_zmienil_imie_Boga.html O, nie koziołku :))) To Jahwe jest od hawáh , natomiast Jehovah od którego pochodzi spolszczona wersja swądkowego „Jehowa” wywodzi się od słowa hovah, czyli „krzywdziciel, maciciel”. To ciekawa teoria a jak debilna :) Jakie to jest imię ? Może przytoczysz stosowny fragment z Biblii ??? Nie wiadomo czy Jahwe czy Jehowa .ale (Jeho)szua nazwany na cześć (Jeho)wy na pewno nazywał Boga Ojca Jehową :)) > Skoro „Jehowa” było imieniem znanym żydom przed Jezusem, to po co miał im je „objawiać” ??? Ciekawe co wymyślisz :))) Dokładnie to o czym rozmawiał z nim Mojżesz poczytaj w Biblii o ile wiesz co to jest :)) > O, właśnie !!! Pokazałeś się jako zapluty łgarz, który w kłamstwa brnie coraz głębiej ! To jest zdjęcie kościoła tzw. „niemieckich chrześcijan” ( Deutsche Christen), a więc protestantów całkowicie oddanych nazizmowi :)))) Masz tu jeszcze więcej zdjęć tych „kościołów ze swastykami”: Ale ty jesteś tuman :)) Przecież to katedra w Koloni :)<Najbardziej znana w Niemczech katolicka świątynia :) img51.imageshack.us/img51/9697/naziflagcathedral.jpg > > Co, łgarzu – znowu przyparty do muru ? Proszę, tu na moje pytanie, czy posiadasz jakieś dowody, na to że jednak w katolickich landach głosowano na Hitlera, że katolickie landy głosowały nie na Hitlera , a nie na tradycyjne partie katolickie, stwierdziłeś kłamliwie: Mam , poczytaj Bullocka on podaj e dokładne liczby oddanych głosów . Tu zachodzi nieporozumienie , bo to ty napisałeś słowa "Czyżbyś miał jakieś dowody, na to że jednak w katolickich landach głosowano na > Hitlera, a nie na tradycyjne partie katolickie ??? " Więc ja zgodnie z prawda zaprzeczyłem bo to twoje sowa!! Jednak jak widać Hitler miał poparcie katolików nie ma co do tego wątpliwości ani Bullock ani adiutant Hitlera Below. > To ty podaj dowody, że zamordowano kilku, a nie kilkuset !!! To, że zamordowano ponad 300 księży w samej tylko diecezji chełmińskiej jest faktem, dane te znajdziesz w wielu miejscach, Stek katobzdur dla mnie tak samo nie wiarygodne jak dla ciebie Rodan czy Racjonalista. Nie przeinaczaj, po swądkowemu własnych słów :))))))) > Napisałes wyraźnie, że pierwszym państwem z którym Niemcy podpisały konkordat to był Watykan, a nie „umowę dyplomatyczną z Hitlerem” :)))) To jest dokładnie to samo !!!! pl.wikipedia.org/wiki/Konkordat > Nadal czekam na dowody. "Poczytaj książkę Świadkowie Jehowy , tam napisano o setkach zamordowanych za wiarę." > Ok., poczytaj powyższe, a jak nie zrozumiesz, to przeczytaj jeszcze raz, albo zapytaj kogoś starszego i mądrzejszego :))) Zapomniałeś jeszcze o tym, że napisałeś również (przecząc samemu sobie) imię Jehowa używane było w KK. Było przez rożnych ludzi nawet Wojtyłę :)) Sam to wymysliłes, czy ktoś jeszcze głupszy ci powiedział ? > Encyklopedii jest wiele i żaden katolik nie ma obowiązku wyznawać bezkrytycznie tego, co tam napisane, tym bardziej, że naukowcy często sobie nawet przeczą :) > )))))) Tez niby prawda ,ale ile to katolickich pism naukowych potwierdza imię Jehoszua ? 5-6 ? wszyscy się mylą ? > > To spytaj go, czy uznaje Jehowę za Boga :)))))))) Zapytaj Ateistę czy wierzy w Boga ?Jednak nadal nie umiesz udowodnić tego łgarstwa!! Odpowiedz Link Zgłoś
lord-mastema Re: Nie epidemia a sama prawda 15.12.09, 13:12 enrque111 napisał: To ty masz udowodnić, że „KK wyparł się Boga i jego imienia już w czasach Konstantyna” !!! Przecież ta bzdura wyszła spod twojej zakłamanej prawicy. Jak mniemam, łgarzu i na nia nie posiadasz dowodów, stad ta „odbita piłeczka& #8221; :)))))))) lord-mastema napisał: To pokaż mi imię Boże w waszych Bibliach sprzed XIX wieku :) Bo coś co nie ma imienia nie istnieje :)Tak naucza przynajmniej słownik umieszczony w Katolickiej Biblii Tysiąclecia :) Imię Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja nie za dużo tego wzajemnego cytowania się? 15.12.09, 21:08 nie mogę się pokapować kto kiedy komu odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-one Re: nie za dużo tego wzajemnego cytowania się? 16.12.09, 08:32 oszolom.z.radia.maryja napisał: > nie mogę się pokapować kto kiedy komu odpowiada. Co jak co ale kapować to ty potrafisz! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: nie za dużo tego wzajemnego cytowania się? 17.12.09, 21:49 kapować po pzoianńsku znaczy się rozumieć z czym jak widzę masz ogromny problem. Kapować to nie kablować kosiołku boży. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-one Re: nie za dużo tego wzajemnego cytowania się? 18.12.09, 08:28 oszolom.z.radia.maryja napisał: > kapować po pzoianńsku znaczy się rozumieć z czym jak widzę masz ogromny problem > . Kapować to nie kablować kosiołku boży. To ciekawe Słownik Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: nie za dużo tego wzajemnego cytowania się? 19.12.09, 14:42 kapować 1. pot. «rozumieć coś lub orientować się w czymś» - zdecydowanie to miałem na mysli a nie donoszenie komuś. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-one Re: nie za dużo tego wzajemnego cytowania się? 19.12.09, 15:39 oszolom.z.radia.maryja napisał: > kapować > 1. pot. «rozumieć coś lub orientować się w czymś» > > - zdecydowanie to miałem na mysli a nie donoszenie komuś. Ja zaś zgodnie z prawdą nazwałem ciebie kapusiem ,bo sam się do kapowania przyznałeś !! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: nie za dużo tego wzajemnego cytowania się? 21.12.09, 15:12 guzik prawda. Ty nadałeś temu słowo akurat nie te znaczenie o które mi chodziło. Ja nigdy na nikogo jie nakapowałem z wyjątkiem sytuacji kiedy trzeba było pomóc ofierze bandyckiego napadu. Pomogłem w identyfikacji sprawców. Mam nadzieje że to nic złego Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-one Re: nie za dużo tego wzajemnego cytowania się? 21.12.09, 20:25 oszolom.z.radia.maryja napisał: > guzik prawda. Ty nadałeś temu słowo akurat nie te znaczenie o które mi chodziło > . Ja nigdy na nikogo jie nakapowałem z wyjątkiem sytuacji kiedy trzeba było po > móc ofierze bandyckiego napadu. Pomogłem w identyfikacji sprawców. Mam nadzieje > że to nic złego To ciekawe !!bo jak pamiętam sam sie tu kapusiu chwaliłeś tym że na mnie doniosłeś bo twoje śmieszne kato wartości obraziłem !! Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 [...] 05.01.10, 08:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
edico2 Re: Nie epidemia a sama prawda 15.12.09, 11:32 Katolicka wrażliwość giwi znana jest of lat i nie stanowi żadego zaskoczenia. Natomiast co do postu, to nie wiem, czy go źle podpisałeś, czy też zbyt wcześnie przeniosłeś się w okres świąteczny :)) Odpowiedz Link Zgłoś
privus Na miecze alibo widły? :)) 15.12.09, 12:09 A jeżeli zafunduje się Wam katolicką inkwizycję opierającą się na niezawisłych boskich wyrokach, to będziecie się przyznawać do swych bluźnierstw i bezeceństw, czy też ni? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja krzyż jak sxwastyka? 17.12.09, 21:50 wiadomosci.onet.pl/2097667,12,krzyz_to_obrazliwy_symbol__tak_jak_swastyka,item.html -ateichom odbija do reszty. Wielkie brawa dla tej studentki która odważnie staneła w obronie symbolu swojej wiary! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-one Re: krzyż jak sxwastyka? 18.12.09, 08:33 oszolom.z.radia.maryja napisał: -ateichom odbija do reszty. Wielkie brawa dla tej studentki która odważnie stan > eła w obronie symbolu swojej wiary! Komu odbija ? wam nie przypadkiem ? przecież krzyż to symbol totalitaryzmu który zniewalał świat od co najmniej IV wieku . podporządkowując sobie wszystko za pomocą ognie miecza oraz gestapo które wtedy nazywano inkwizycją !! .Faszyzm tak samo jak i katolicyzm miał na celu całkowitą kontrole mad społeczeństwem !!! jedno drugiego warte !! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: krzyż jak sxwastyka? 19.12.09, 14:41 krzyż to znak męczeństwa ale i miłosci Boga do człowieka który ofiarował za nas swego syna. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-one Re: krzyż jak sxwastyka? 19.12.09, 15:38 oszolom.z.radia.maryja napisał: > krzyż to znak męczeństwa ale i miłosci Boga do człowieka który ofiarował za nas > swego syna. Krzyż wieki przed Jezusem był po prostu siusiakiem w pogańskich religiach !!do tzw chrześcijaństwa wprowadził go poganin Konstantyn !! Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: nastał czas walki w obronie krzyża!! - 19.12.09, 19:52 nastał czas walki w obronie krzyża!! - walka o przywileje , wplywy i kase , kasty wielebnych z powolania boszego . Bedzie ona zazarta , bezwzgledna , nie pozbawiona akcentow humorystycznych . Katoliki tzn. ca. 90 % spoleczenstwa maja placic jak i ich dziadowie , a nie pyskowac , kwestionowac wartosci czarnej mafii . Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: krzyż jak sxwastyka? 20.12.09, 00:28 krzyż był znakiem hańby bo wieszano na nich skazańców za najcięższe zbrodnie. za sprawą Jezusa ten krzyż stał sie symbolem zbawienia, a krzyze miały różny kształt Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-one Re: krzyż jak sxwastyka? 20.12.09, 12:12 oszolom.z.radia.maryja napisał: > krzyż był znakiem hańby bo wieszano na nich skazańców za najcięższe zbrodnie. z > a sprawą Jezusa ten krzyż stał sie symbolem zbawienia, a krzyze miały różny ks > ztałt Ciekawe czy kiedy bliska tobie osoba umrze na stole operacyjnym , to czy zdjęcie tej osoby powiesisz w tle skalpela ? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: krzyż jak sxwastyka? 20.12.09, 13:50 nie uprawiaj demoagogi dobrze? bo to już się robi niesmaczne. A co do zmarłych załąże sie ze zgorszy cięto że w rodzinnej miejscowości mojego taty ceremonie pogrzebowe po dziś dzień odbywają się przy otwartej trumnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-one Re: krzyż jak sxwastyka? 20.12.09, 14:06 oszolom.z.radia.maryja napisał: > nie uprawiaj demoagogi dobrze? bo to już się robi niesmaczne. Niesmaczny jest twój prymitywny bałwochwalczy stosunek do przedmiotu !! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: krzyż jak sxwastyka? 20.12.09, 14:51 Jezus to nie przeddmiot! A święte obrazy powstawały często poed wpływem objawień. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-one Re: krzyż jak sxwastyka? 21.12.09, 07:55 oszolom.z.radia.maryja napisał: > Jezus to nie przeddmiot! A święte obrazy powstawały często poed wpływem objawie > ń. Biblia w co najmniej 80 miejscach potępia bałwochwalcze praktyki ,więc jak myślisz kto inspirował tych ludzi do owych ,,objawień " 2 Kor 4,3-4 A jeśli nawet Ewangelia nasza jest ukryta, to tylko dla tych, którzy idą na zatracenie, (4) dla niewiernych, których umysły zaślepił bóg tego świata, aby nie olśnił ich blask Ewnagelii chwały Chrystusa, który jest obrazem Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: krzyż jak sxwastyka? 21.12.09, 15:15 To jest stary testament. A nowy część tego co było w starym znosi np ofiary całopalne. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-one Re: krzyż jak sxwastyka? 21.12.09, 20:30 oszolom.z.radia.maryja napisał: > To jest stary testament. A nowy część tego co było w starym znosi np ofiary cał > opalne. O matole 2 List do Koryntian jest w ST :))))) od kiedy to ??? Odpowiedz Link Zgłoś
edico2 Odpały religijne oszołoma 19.12.09, 21:29 Przecież to wszystko wręcz trąci nieodpowiedzialnym kabaretem, gdyby nie było tak poważnie zaogniane uczuciami religijnymi. Których zresztą i tak w żaden sposób nie da się w sposób rozsądny zdefiniować. Sprowadzanie krzyża do roli znaku kulturowego zamiast poważnie niepokoić wszystkich chrześcijan - nie tylko katolików - doprowadza do kolejnej wojny religijnej z niemałym udziałem hierarchów kościoła katolickiego. Tylko o co chcą tę wojnę prowadzić??? Skoro obrońcy krzyża twierdzą, że jest on częścią tradycji kulturowej zachodniej cywilizacji, to takie stawienie sprawy nie wytrzymuje absolutnie żadnej krytyki sprowadzając tę całą awanturę do kłótni o to, ile się mieści diabłów na końcu szpilki. Jeżeli ten krzyż jest i nadal ma być wieszany, to nie jako znak lulturowy ale znak religijny. A to już całkowicie zmienia postać rzeczy. Zredukowanie krucyfiksu do do znaku kulrurowego takiego jak "Dama z Łasiczką" czy "Mona Lisa" powinno co najmniej niepokoić o ile nie wręcz zmusić teologów do przedsięwziecia działań przeciwko profanacji symboli religijnych. Czy najlepszym miejscem dla krzyża jest sala lekcyjna, pod którym uczniowei zakładają na głowę kosz nauczycielowi? Czy jest to odpowiedni symbol, pod którym jacyś gimnazjaliści nagrywają film, jak ich koledzy molestują koleżankę? Czy w takich publicznych miejscach krzyż nie ulega w ten sposób banalizacji jak nie profanacji? Gdzie ta twoja logika, którą przed laty tak się chwaliłeś oszolomie jako student prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Odpały religijne oszołoma 20.12.09, 00:35 w sali w której założono nauczycielowi kosz na głowie jego krzyża na ścianie nie było. A do wojny religijnej nie doprowadzili teraz katolicy a ateiści swoim wyrokiem strassburskiego trybunału, podobnie jakd do wojny doprowadził francuski zakaz noszenia chust przez muzułmanki. A idąc twoim tokiem rozumowania krzyż należałoby wywalić z katedry Noter Dame w Paryzu bo geje go sprofanowali własnie w tym miejscu.Szacunek dla jakiegoś symbolu wynosi się z domu i jesli tego szacunku nie ma w szkole to jest to winanie tyle szkoły co rodziny w których to uczniowie są wychowywani a w dzisiejszych domach prózno szukać jakichkolwiek symboli religijnych, Dali sobie ludzie wmówić że to jest nieeuropejskie mieć matke Bożą czy krzyż na ściasnie i mamy tego efekty Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-one Re: Odpały religijne oszołoma 20.12.09, 12:13 oszolom.z.radia.maryja napisał: > w sali w której założono nauczycielowi kosz na głowie jego krzyża na ścianie ni > e było Za to na 100% była w tej szkole katolicka katecheza!! Odpowiedz Link Zgłoś
edico2 Re: Odpały religijne oszołoma 20.12.09, 13:00 Przecież ten Twój cyrk katolickiego mesjanizmu wręcz trąci nieodpowiedzialnym kabaretem poważnie zaognianym własnymi uczuciami religijnymi, których zresztą i tak w żaden sposób nie da się w sposób rozsądny zdefiniować. Sprowadzanie krzyża do roli znaku kulturowego (jak to robisz) zamiast poważnie niepokoić wszystkich chrześcijan na forum - a nie tylko katolików - doprowadza do kolejnej wojny religijnej realizowanej pod patronatem hierarchów kościoła katolickiego. Tylko o co tę wojnę chcecie tak toczyć??? Skoro obrońcy krzyża z Tobą włącznie twierdzą, że jest on częścią tradycji kulturowej zachodniej cywilizacji, to takie stawienie sprawy nie wytrzymuje absolutnie żadnej krytyki sprowadzając tę całą awanturę do kłótni o to, ile się mieści diabłów na końcu szpilki. Jeżeli ten krzyż jest i nadal ma być wieszany, to nie jako znak kulturowy ale znak religijny. A to już całkowicie zmienia istniejącą postać rzeczy. Zredukowanie krucyfiksu do znaku kulturowego (takiego np. jak "Dama z Łasiczką" czy "Mona Lisa") powinno co najmniej niepokoić o ile nie wręcz zmusić przynajmniej teologów do przedsięwziecia wszelkich działań przeciwko profanacji symboli religijnych. A tu spotykamy się z najzwyklejszym kołtuństwem sporu, czyje będzie na wierzchu. Czy najlepszym miejscem dla krzyża jest sala lekcyjna, pod którym uczniowie zakładają na głowę kosz nauczycielowi? Czy jest to odpowiedni symbol, pod którym jacyś gimnazjaliści nagrywają film, jak ich koledzy molestują koleżankę? Czy w takich publicznych miejscach krzyż nie ulega w ten sposób prostackiej banalizacji jak nie profanacji? Jesteś tragiczną postacią całkowicie mieszcząca sie w tego typu środowiskowej mentalności. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Odpały religijne oszołoma 20.12.09, 13:47 skąd ta pewność? katecheza we sali bez krzyża?? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-one Re: Odpały religijne oszołoma 20.12.09, 14:04 oszolom.z.radia.maryja napisał: > skąd ta pewność? katecheza we sali bez krzyża?? Czy nie napisano ;tam gdzie dwóch trzech w moim imieniu....to po jaką cholerę kawał drewna na ścianie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Odpały religijne oszołoma 20.12.09, 14:50 dla ciebie kawał drewna dla innych świętość. zero empatii z twojej strony Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-one Re: Odpały religijne oszołoma 21.12.09, 07:53 oszolom.z.radia.maryja napisał: > dla ciebie kawał drewna dla innych świętość. zero empatii z twojej strony Nie masz racji !! mam empatie dla zniszczonego dla bałwochwalczego kultu drzewa :(( Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Odpały religijne oszołoma 21.12.09, 15:10 własnie widze to. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Walka o krzyze zaostrza się wróg atakuje! 21.12.09, 15:14 www.lewica.pl/?id=20613 - Ta akcja świadczy tylko głębokiej demoralizacji tej trójki, o jej bucie tupecie i arogacji. na szcęście to tylko jednostkowe przypadki Znakomita część polskiej młodzieżyt jest zgoła inna. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-one Re: Walka o krzyze zaostrza się wróg atakuje! 21.12.09, 20:28 oszolom.z.radia.maryja napisał: > - Ta akcja świadczy tylko głębokiej demoralizacji tej trójki, o jej bucie tupe > cie i arogacji. Do jakiejś zbrodni namawiają ??? na szcęście to tylko jednostkowe przypadki > Znakomita część polskiej młodzieżyt jest zgoła inna. Masz racje ona sra na kościół i jego sprawy !! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Walka o krzyze zaostrza się wróg atakuje! 22.12.09, 15:20 kolter-one napisał: Do jakiejś zbrodni namawiają ? - negują to za co nasi ojcowie i dziadowie krew przelewali! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-one Re: Walka o krzyze zaostrza się wróg atakuje! 22.12.09, 20:14 oszolom.z.radia.maryja napisał: > kolter-one napisał: Do jakiejś zbrodni namawiają ? > > - negują to za co nasi ojcowie i dziadowie krew przelewali! Aha czyli już wiem jakimi kryteriami kierowali się inkwizytorzy :)) krytyka to zbrodnia :)))) No to już wiemy skąd tyle ofiar inkwizycji !! Odpowiedz Link Zgłoś
lisy Re: nastał czas walki w obronie krzyża!! 21.12.09, 15:22 > Nie wojującemu ateizmowi!!! Nie wojującemu islamowi!! Europa chrześcijańska ! > Polska katolicka!! Czyli "Tak" wojującemu katolicyzmowi? xD Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: nastał czas walki w obronie krzyża!! 21.12.09, 16:33 a gdzie ty widzisz katolicyzm wojujący? Czy odmawiasz katolikom prawa do obrony? Odpowiedz Link Zgłoś
lisy Re: nastał czas walki w obronie krzyża!! 21.12.09, 18:45 Nie odmawiam. Tu widzę: <Europa chrześcijańska ! Polska katolicka!! Europa nie jest chrześcijańska, Polska nie jest katolicka. Każdy człowiek wierzy w co chce. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: nastał czas walki w obronie krzyża!! 21.12.09, 22:03 Była chrześcijańska i jeśli chce przetrwać to lepiej by na powrót się nią znów stała. Człowiek moze przyjąć wiarę moze tez ją odrzucić ale do koscioła zawsze moze wrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
lisy Re: nastał czas walki w obronie krzyża!! 21.12.09, 18:49 W samej nawet Polsce jeszcze przed wojną było kilka równorzędnych pod względem ilości wyznawców religii. Lata które nastały później sprawiły, że kościół rzymskokatolicki wydaje się niektórym Polakom jedynym istniejącym. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: nastał czas walki w obronie krzyża!! 21.12.09, 22:05 a w konstytucji marcowej był zapis o uprzywilejowanej roli kościoła katolickiego w Polsce. Podobny zapis miała konstytucja 3 maja. To prawda ale nie Polacy są temu winni że tak się stało. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: nastał czas walki w obronie krzyża!! 21.12.09, 22:11 trzeba bronic tego co kiedys Czech ,Niemiec przywlokl do Polski :o . To byl kiedys ich hit exportowy , za ktorym stal miecz z armia gotowa wybic cale narody ... inaczej by swego towaru nie sprzedali . Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: nastał czas walki w obronie krzyża!! 22.12.09, 15:10 Braciom Czechom serdecznie dziekujemy za dar wiary za jej pokojowe przesłanie nam. Pretensje o wojny religijne kieruj pod adresem Niemiec Odpowiedz Link Zgłoś
lisy Re: nastał czas walki w obronie krzyża!! 22.12.09, 16:07 Niemcy be, bo protestanci? ;P Tu o chrzcie Polski i Niemcach, czytaj od "Utarło się mówić.." www.historycy.org/index.php?showtopic=58554 Po co ta Twoja wyprawa wojenna? Przecież nikt Ci kościoła nie burzy, nie zabrania nosić krzyżyka na szyi, nie wsadza do więzienia za posyłanie dzieci na religię. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: nastał czas walki w obronie krzyża!! 22.12.09, 16:14 Mieszko I był mądrym i przewidującym władcą.Kościołow dziś nikt jeszcze nie burzy ale juz zamienia się je na restauracje hotele czy co gorsza na kluby nocne w których dochodzi do sodomistycznych scen. Prawie jak w ZSRR tylko że tam kościoły zamieniano na magazyny stajnie chlewy itp. Ewentualnie zamienia się na meczety. Odpowiedz Link Zgłoś
lisy Re: nastał czas walki w obronie krzyża!! 22.12.09, 16:24 No to szok, pierwsze słyszę ale jeśli tak to niedobrze. Co do sodomistycznych scen (mam wrażenie ze chodzi Ci o Sodomę i Gomorę, nie sodomię), to chyba od tego właśnie są tego typu kluby. Do "sodomistycznych scen" równie dobrze dochodzi w niektórych kościołach ale to już temat długo wałkowany. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: nastał czas walki w obronie krzyża!! 09.03.10, 11:06 wałkowany, dobrze to ująłeś, sami zaintalowaliście rozpustnych agentów w łonie KK to wasza sprawka i wasza cy niczna prowokacja Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-f1 Re: nastał czas walki w obronie krzyża!! 09.03.10, 14:11 oszolom.z.radia.maryja napisał: > wałkowany, dobrze to ująłeś, sami zaintalowaliście rozpustnych agentów w łonie > KK to wasza sprawka i wasza cy niczna prowokacja No dobra , ja przyznaję się tylko do zainstalowania tam tadzia rydzyka , bo nikt inny jak on tak nie psuje opinii waszej sekcie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 [...] 10.03.10, 08:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: nastał czas walki w obronie krzyża!! 31.03.10, 10:57 a co z Gocłowskim Życińskim Bonieckim? Odpowiedz Link Zgłoś
lisy Re: nastał czas walki w obronie krzyża!! 22.12.09, 16:17 Nie są winni, sami byli ofiarami wojny. Natomiast kiedyś Polska była bogatsza kulturowo, współistniały tu różne religie. Nie wiedziałam o zapisie w konstytucji marcowej, ale to co sprawdziło się wtedy, moim zdaniem obecnie się nie sprawdzi. Nie wiem czy myślałeś, czytałeś kiedyś o tym jak niebezpiecznym tworem są państwa wyznaniowe. Religią w takim państwie bardzo łatwo manipulować, wiele zła się robi "w imię religii" - chodzi o decyzje rządów takich państw i chore akcje pojedynczych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: nastał czas walki w obronie krzyża!! 22.12.09, 22:56 a myślisz że ja pragnę państwa wyznaniowego? Chce tylko by szanowano ludzi praktykujacych wiarę religijną by im nie ublizano nie szkalowano oszczerczo nie poawiano niewiadomo o co by respektowano prawa moralne wspólne dla trzech wielkich religii świata. By nie utrudniano sprawowania praktyk religijnych by szanowano prawa rodziny rodziców do wychowania dzieci zgodnie ze swoimi przekonaniami itd Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-one Re: nastał czas walki w obronie krzyża!! 23.12.09, 09:10 oszolom.z.radia.maryja napisał: > a myślisz że ja pragnę państwa wyznaniowego? Ty ? oczywiści !!jak najbardziej marzysz o świecie w którym matka kościół mogła by robić co chce a nikt nie mówiłby o tym. Chce tylko by szanowano ludzi prak > tykujacych wiarę religijną by im nie ublizano nie szkalowano oszczerczo nie poawiano niewiadomo o co by respektowano prawa moralne wspólne dla trzech wielkich > religii świata. Qurde przecież was jest w tym kraju ponoć 90 % nie umiecie sie obronic ? By nie utrudniano sprawowania praktyk religijnych by szanowano > prawa rodziny rodziców do wychowania dzieci zgodnie ze swoimi przekonaniami itd Kto ci broni chodzić do kościoła boga tam obrażać , bałwochwalstwem ? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: nastał czas walki w obronie krzyża!! 23.12.09, 10:28 Jak widzisz mylisz się,wcale tego nie pragnę. Niby 90% ale takich świadomych jest dużo mniej. Ilość nie przechodzi w jakość a Poza tym daliśmy sobie wmówić różne rzeczy za którymi stoją wrogowoie koscioła. Brakuje świadomości tego co to zbaczy byuć chrześcijaninem katolikiem. Kościoły czeka ogromna praca formacyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
lisy Re: nastał czas walki w obronie krzyża!! 23.12.09, 12:46 hej ja zrozumiałam że chodzi Ci o krzyż w miejscach publicznych. Ale nie o to? No jak się psuje w kościele to postronni nic przecież nie zrobią, sami musicie sobie jakoś dać radę jeśli tego chcecie. W razie czego masz konstytucję, deklarację praw człowieka i Strassburg. Jeszcze zerknę do artykułu, może co dopiszę :P Odpowiedz Link Zgłoś
lisy Re: nastał czas walki w obronie krzyża!! 23.12.09, 12:56 Ok zapoznałam się i widzę że chodzi jednak o krzyż. Tu Ci Strassburg nie pomoże, bo wszystko jest zgodnie z prawem. Musisz zrozumieć czym jest miejsce publiczne - to miejsce które w równym stopniu przynależy do wszystkich. Nie może być tak, że zostanie oznaczone symbolem jednej grupy, a drugiej nie. Krzyż jest takim symbolem. Co byś powiedział, gdyby nagle w urzędach pojawiły się choćby takie krzyże prawosławne: pl.arbers.com/image_atta/art/J2r8yeTB58FV4q2zqlQ844SK8X7o6U.jp g i to wszędzie, w każdym miejscu publicznym. Jeśli to nie Twoja wiara, miałbyś wiele przeciwko. Jeśli naprawdę nie jesteś za państwem wyznaniowym zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: nastał czas walki w obronie krzyża!! 26.02.10, 12:46 w herbach oraz flagach wielu państw widnieje wizerunek krzyża. Czy te państwa również naruszają zasadę rozdziału koscioła od państwa? Taka np Dania Szwecja Szwajcaria Norwiegia Finlandia.. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-one Re: nastał czas walki w obronie krzyża!! 23.12.09, 14:16 oszolom.z.radia.maryja napisał: > Jak widzisz mylisz się,wcale tego nie pragnę. Niby 90% ale takich świadomych je > st dużo mniej. Ciekawe czemu biskupi kiedy coś chcą od państwa żaglują tą liczbą ? >Ilość nie przechodzi w jakość Jakość:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))). >a Poza tym daliśmy sobie wmówić ró > żne rzeczy za którymi stoją wrogowoie koscioła. O naiwni jak to jelenie :))) > Brakuje świadomości tego co to zbaczy byuć chrześcijaninem katolikiem. Kościoły > czeka ogromna praca formacyjna. Czeka ? gó... was nauczył przez te 17 wieków istnienia to i teraz niczego nie zmieni !!! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: nastał czas walki w obronie krzyża!! 23.12.09, 18:00 polecam najnowszy kwartalnik Nowe Państwo z przewodnim art chrześcijanie na stosie. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja tego należało sie spodziewać 06.01.10, 10:20 www.tvn24.pl/-1,1636809,0,1,jest-pozew-o-krzyze-w-swinoujsciu,wiadomosc.html - Nie usuniemy krzyża! Nie będziemy słuchać żadnych obcych trybunałów! Będziemy bronić go do upadłego! Wielkie brawa dla lewicowego prezydenta za postawe! Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: tego należało sie spodziewać 06.01.10, 16:49 Tak, żadne lewackie, ateistyczne, szatanistyczne, czy odurnione przez masońskich i brooklyńskich kuglarzy prawdą, indywidua nie są w stanie wymazać 2000 lat Kościoła Powszechnego. Wszelkie obłudne piszczenie i łgarskie, prymitywne pomawianie Owczarni pańskiej jedynie wzmacnia ludzi prawdziwie wierzących, a śmiecie moralne odpadają :))) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja [...] 29.01.10, 23:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-f1 Re: nastał czas walki w obronie krzyża!! 30.01.10, 00:10 Spamowanie jest zakazane !! potem powiesz ze ci posty wycinali za pisanie w niej prawdy , oczywiście tylko twojej :)) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: nastał czas walki w obronie krzyża!! 30.01.10, 08:24 twoją preawde też wycięli,nawet nicka musiałeś zmienić Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-f1 Re: nastał czas walki w obronie krzyża!! 30.01.10, 09:00 oszolom.z.radia.maryja napisał: > twoją preawde też wycięli,nawet nicka musiałeś zmienić Bo oszołomy twojego rodzaju nie tolerują prawdy !!! napisałem zgodnie z prawda ze Krk to kloaka !! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: nastał czas walki w obronie krzyża!! 30.01.10, 10:38 swoimi wpisami zasmiecasz forum prowokujesz awantury pyskówki bluzgasz u bliżasz każdemu kto ma inne poglądy niż ty! Poczytaj sobie netykiete. A jesli już admini trzymają w sporach czyjąś stronę to napewno nie stronę ludzi wierzących Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-f1 [...] 31.01.10, 19:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja mnie wycinają za prawdę a ciebie za bluzgi 17.03.10, 11:37 Odpowiedz Link Zgłoś
kolter66 Re: mnie wycinają za prawdę a ciebie za bluzgi 17.03.10, 16:35 Mnie wycina bogobojna cenzura właśnie za pisanie prawdy Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: mnie wycinają za prawdę a ciebie za bluzgi 18.03.10, 11:38 prawdy moskiewskiej chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter66 Re: mnie wycinają za prawdę a ciebie za bluzgi 18.03.10, 15:36 oszolom.z.radia.maryja napisał: > prawdy moskiewskiej chyba. To tym się oszołomie różnimy ze ja żadnemu panu nóg nie liżę tak jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: mnie wycinają za prawdę a ciebie za bluzgi 18.03.10, 17:48 kolter66 napisał: > To tym się oszołomie różnimy ze ja żadnemu panu nóg nie liżę tak jak ty Ciekawe ....................... a kiedy przestałeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter66 Re: mnie wycinają za prawdę a ciebie za bluzgi 19.03.10, 11:06 enrque111 napisał: > kolter66 napisał: > > > To tym się oszołomie różnimy ze ja żadnemu panu nóg nie liżę tak jak ty > > Ciekawe ....................... a kiedy przestałeś ? To ze obrabiasz laski dwóch tłustych klechów nie znaczy ze ktoś tak ma dobrze jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: mnie wycinają za prawdę a ciebie za bluzgi 19.03.10, 12:00 ty za to służysz szatanowi. Tobie nie chodzi o to by należycie wyjaśnić sprawę przypadków pedofilii w kk tylko jest to dla ciebie kolejny pretekst do ataków na kościół an bloc Odpowiedz Link Zgłoś
kolter66 Re: mnie wycinają za prawdę a ciebie za bluzgi 19.03.10, 15:04 oszolom.z.radia.maryja napisał: > ty za to służysz szatanowi. Jeżeli takowy istnieje , to i owszem :))) >Tobie nie chodzi o to by należycie wyjaśnić sprawę > przypadków pedofilii w kk tylko jest to dla ciebie kolejny pretekst do ataków n > a kościół an bloc Przy okazji zamknięcia kolejnego zboczeńca można fajnie to skomentować Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: mnie wycinają za prawdę a ciebie za bluzgi 20.03.10, 15:39 kolter66 napisał: > > ty za to służysz szatanowi. > > Jeżeli takowy istnieje , to i owszem :))) No widzisz ! Po co było tyle razy zaprzeczac, gdy pisałem że jesteś (razem z innymi swądkami) dzieckiem szatana :))) Dobrze, że choć teraz masz odwagę się przyznać. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: mnie wycinają za prawdę a ciebie za bluzgi 23.03.10, 10:54 wystarczyło lekko gościa przycisnąć i od razu prawdę wyśpiewał no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: mnie wycinają za prawdę a ciebie za bluzgi 23.03.10, 22:53 oszolom.z.radia.maryja napisał: > wystarczyło lekko gościa przycisnąć i od razu prawdę wyśpiewał no nie? Najzabawniejsze jest to, że on zaraz zapomni co napisał i będzie krzyczał, aby podawać dowody, że tak napisał :))) Boleję nad jego stanem umysłowym i kondycją psychiczną - swądki wyprali mu nie tylko mózg, ale i instynkt samozachowawczy :((( Odpowiedz Link Zgłoś
kolter66 Re: mnie wycinają za prawdę a ciebie za bluzgi 24.03.10, 11:00 oszolom.z.radia.maryja napisał: > wystarczyło lekko gościa przycisnąć i od razu prawdę wyśpiewał no nie? Ułomie wiedz ze nie odpisuje paranoikowi(enrque111) który w momencie kiedy dostaje baty zaczyna obrażać nieobecnych .Licząc na to ze nie odpisze . Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: mnie wycinają za prawdę a ciebie za bluzgi 20.03.10, 15:37 kolter66 napisał: > To ze obrabiasz laski dwóch tłustych klechów nie znaczy ze ktoś tak ma dobrze > jak ty. Przecież to twoje hobby. Chełpiłeś się tym niejednokrotnie, innym razem zaś biadoliłeś na jakiegoś "starego i grubego wikarego", który rzekomo cię pokrzywdził :)) Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: nastał czas walki w obronie krzyża!! 31.01.10, 12:59 kolter-f1 napisał: > oszolom.z.radia.maryja napisał: > > > twoją preawde też wycięli,nawet nicka musiałeś zmienić > > Bo oszołomy twojego rodzaju nie tolerują prawdy !!! napisałem zgodnie z prawda > ze Krk to kloaka !! A, które z tych trzech słów jest prawdziwe ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-f1 Re: nastał czas walki w obronie krzyża!! 31.01.10, 19:13 enrque111 napisał: > A, które z tych trzech słów jest prawdziwe ? Wszystkie trzy !! Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: nastał czas walki w obronie krzyża!! 03.03.10, 10:36 kolter-f1 napisał: > > A, które z tych trzech słów jest prawdziwe ? > > Wszystkie trzy !! Cieszy mnie, żeś w końcu zrozumiał, że Kościół Rzymsko-Katolicki to są prawdziwe słowa ! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja tysiące listów w obronie krzyża 30.01.10, 08:26 wiadomosci.onet.pl/2120810,11,trzy_tysiace_listow_do_men_w_obronie_krzyzy,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-f1 Re: tysiące listów w obronie krzyża 30.01.10, 09:01 oszolom.z.radia.maryja napisał: wiadomosci.onet.pl/2120810,11,trzy_tysiace_listow_do_men_w_obronie_krzyzy,item.html Jak na ponad 30 milinów wiernych odsetek wprost porażający :))) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: tysiące listów w obronie krzyża 30.01.10, 09:25 to dopiero jest początek a wiele z tych listów jest zbiorowa tj pod jecnym listem podpisuje się zwykle od kilkunastu do nawet kilkuset osób Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-f1 Re: tysiące listów w obronie krzyża 30.01.10, 09:30 oszolom.z.radia.maryja napisał: > to dopiero jest początek a wiele z tych listów jest zbiorowa tj pod jecnym list > em podpisuje się zwykle od kilkunastu do nawet kilkuset osób Dzieci które za zadanie od pani katechetki dostają rozkaz napisania listu :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: tysiące listów w obronie krzyża 30.01.10, 10:36 w tych listach podpisywali się wyłacznie ludzie dorośli Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-f1 Re: tysiące listów w obronie krzyża 30.01.10, 10:38 oszolom.z.radia.maryja napisał: > w tych listach podpisywali się wyłacznie ludzie dorośli Ci którym zależ na pracy ? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: tysiące listów w obronie krzyża 30.01.10, 11:38 przede wszystkim ci którym zalezy na tym by był ład moralny. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-f1 Re: tysiące listów w obronie krzyża 31.01.10, 19:09 oszolom.z.radia.maryja napisał: > przede wszystkim ci którym zalezy na tym by był ład moralny. Czyli katolicko kretyński bałagan ? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: tysiące listów w obronie krzyża 02.02.10, 17:50 bałagan to my mamy teraz kiedy rynsztok został wyniesiony na piedestał (po rewolucji seksualnej lat 1967-69) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-f1 Re: tysiące listów w obronie krzyża 30.01.10, 10:40 oszolom.z.radia.maryja napisał: > w tych listach podpisywali się wyłacznie ludzie dorośli Zresztą jak widać rydzo się nie sprawdza milion oszołomów słucha rydzyk radyjka !trzy tysiące ino napisało protest :))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: tysiące listów w obronie krzyża 30.01.10, 11:41 bo radio Maryja nie organizuje tej akcji, co wcale nie znaczy sie sie od niej odcina. Katolicy nie mogą czekać bezczynnnie aż jakiś ksiądz coś zaproponuje. Sami potrafią się organizować a kościól tylko takie akcje nagłasnia udostępnia łamy swoich mediów sale itd. Ty rozumiem czekasz aż ktoś coś zaproponuje. Jesteś typowym produktem komunizmu który totalnie niszczył ludzi z inicjatywą i preferował na ich miejscu ludzi biernych miernych ale wiernych. Rozumiem już teraz skąd u ciebie tyle zamiłowania do lewicowych ideologii. Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 [...] 31.01.10, 13:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-f1 Re: tysiące listów w obronie krzyża 31.01.10, 19:12 oszolom.z.radia.maryja napisał: > Ty rozumiem czekasz aż ktoś coś zaproponuje. Jesteś typowym produktem komunizmu > który totalnie niszczył ludzi z inicjatywą i preferował na ich miejscu ludzi biernych miernych ale wiernych. Rozumiem już teraz skąd u ciebie tyle zamiłowania do lewicowych ideologii. Teraz mamy za to rzutkich biznesmenów w sukienkach duchownych którzy z akcji zbierania na ratunek stoczki pobudowali sobie imperium medialne pozwalając stoczniowcom konać w samotności . Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: tysiące listów w obronie krzyża 02.03.10, 21:27 stoczki? biznesmeni w sukienkach? masz na mysli Szkotów? Odpowiedz Link Zgłoś
big.stach Muzyka 17.03.10, 19:28 Bronić Krzyża - Leszek Czajkowski komandir.wrzuta.pl/audio/61nJcViRZtO/bronic_krzyza_-_leszek_czajkowski Leszek Czajkowski - Antyklerykał komandir.wrzuta.pl/audio/9TECen2tCvi/leszek_czajkowski_-_antyklerykal Nie zdejmę Krzyża z mojej ściany komandir.wrzuta.pl/audio/7yB6SQRMpV2/nie_zdejme_krzyza_z_mojej_sciany Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Muzyka 18.03.10, 11:42 szkoda że ten autor jest przemilczany przez tzw media gł nurtu ale wiadomo dlaczego jest on przemilczany Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja walki o krzyż c.d 24.03.10, 09:59 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,7693903,Kolejna_batalia_o_krzyze_w_szkole___W_jednej_z_sal.html Odpowiedz Link Zgłoś
zohen Re: nastał czas walki z rozumem w obronie krzyża!! 24.03.10, 10:05 Pod znakiem krzyża: najokrutniejsze przestępstwa, do których zdolni są tylko wyjątkowo perwersyjni przestępcy, były przez księży Kościoła rzymskokatolickiego aprobowane i popełniane oraz zlecane służalczym zwolennikom Kościoła rzymskokatolickiego oraz jego papieży. Przez całe stulecia mordowanie, palenie, krzyżowanie i torturowanie; przez całe stulecia okaleczanie, bicie, wycinanie i rozcinanie, odrąbywanie dłoni i stóp, rozciąganie ciał; przez całe stulecia łamanie kołem, zaciskanie kajdanami i drewnianymi przyrządami, ścinanie głów i nabijanie głów na pal, odcinanie uszu, ust i piersi, wykłuwanie i wyrywanie oczu i języka żywym i zmarłym, ćwiartowanie i nabijanie na pal, piłowanie i wieszanie, zamęczanie rozżarzonym żelazem oraz inne najbardziej potworne męki, jakie mogą rodzić się tylko w chorych mózgach lub jakie tylko diabeł może wymyślić. Przez całe stulecia morzenie głodem, skuwanie łańcuchami w lochach, skazywanie na spalenie żywcem na stosie, zatapianie i duszenie, zniewalanie, odmawianie wszelkich praw osobistych – wszystko to bez przerwy, miliony razy i przez wiele stuleci. Niemowlęta, dzieci, kobiety, mężczyźni, starcy, chorzy, ułomni, wszyscy bez litości wymordowani, rzekomo ku czci Boga i dla zwiększenia władzy Kościoła rzymskokatolickiego. Kościół najczęściej natychmiast zajmował dobra i własność zamordowanych. Całe rodziny, z powodu niewielkiego wykroczenia, często przez oszczerstwa, były do trzeciego, czwartego pokolenia, w ramach współodpowiedzialności, zniewalane i wyniszczane .... Gratulacje dla obrońców tego znaku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zohen Re: nastał czas walki z rozumem, trochę liczb... 24.03.10, 10:12 - Wyprawy krzyżowe: Wezwanie papieża Urbana II z dn. 27 listopada 1095 r. spowodowało okrutną śmierć ponad miliona ludzi. 14 lipca 1881 r. zaliczono Urbana w poczet „błogosławionych”. To była jedna z siedmiu wypraw krzyżowych, których liczbę ofiar szacuje się na 22 miliony ludzi. - Liczbę ofiar kościelnych polowań na czarownice, które miały miejsce jeszcze w XIX wieku, szacuje się na co najmniej 40 000 do 80 000 ludzi. - Liczbę ofiar inkwizycji szacuje się na 9 milionów. - Zdobycie Ameryki, przede wszystkim za sprawą katolików, kosztowało życie 100 milionów ludzi, w ciągu 150 lat. Teolog katolicki, Leonardo Boff, określa podbicie Ameryki jako największe ludobójstwo wszech czasów. - Handel niewolnikami, którego ofiarą padło 13 milionów Afrykańczyków, był aprobowany i prowadzony przez Kościół rzymskokatolicki aż do XIX wieku. Watykan był jednym z ostatnich państw europejskich, w których zniesiono niewolnictwo; uczyniono to dopiero w 1838 r. - Szczególnie nikczemnie i bezwzględnie Kościół rzymskokatolicki postępował wobec prachrześcijan, którzy zbrodniom kultu kapłańskiego przeciwstawiali życie zgodne z Dziesięcioma Przykazaniami i Kazaniem na Górze Jezusa, Chrystusa. Byli oni brutalnie prześladowani, torturowani, zamęczani i mordowani – czy to marcjonici, paulicjanie, manichejczycy, katarzy, albigensi, bogomili, zwolennicy Savanaroli, waldensi, husyci czy inni. Kościół rzymskokatolicki wykonał w odniesieniu do nich wszystkich swoje dogmatyczne zadanie wytępienia. Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: nastał czas walki z rozumem, trochę liczb... 24.03.10, 10:56 zohen napisał: > - Wyprawy krzyżowe: Wezwanie papieża Urbana II z dn. 27 listopada 1095 r. > spowodowało okrutną śmierć ponad miliona ludzi. 14 lipca 1881 r. zaliczono > Urbana w poczet „błogosławionych”. To była jedna z siedmiu wypraw k > rzyżowych, > których liczbę ofiar szacuje się na 22 miliony ludzi. To są chyba twoje prywatne wyliczenia, na znalezionych na strychu liczydłach po dziadku :))) Objawiasz się, jako godny następca bajkopisarze lernakowa, który wrócił już do zgłębiania swojej, nadwątlonej grzebaniem w smietnikach historii wiedzy. Wyprawy krzyżowe były reakcją świata chrześcijańskiego na okrucieństwa muzułmanów, które pociągnęły za sobą wielokrotnie większe ofiary, a ziemie będące przedmiotem wojny, odebrano wcześniej chrześcijanom. > - Liczbę ofiar kościelnych polowań na czarownice, które miały miejsce jeszcze w > XIX wieku, szacuje się na co najmniej 40 000 do 80 000 ludzi. Kolejna brednia. W paleniu na stosie prym zawsze wiedli protestanci - luteranie, a zwłaszcza kalwiniści. W Genewie rządzonej przez Kalwina palenie czarownic było codziennością, w Anglii spalono ok. 30 tys. ludzi oskarżonych o bycie czarownicą, w protestanckich Niemczech za ten sam rzekomy proceder skazano 100 000 ofiar. „Właściwych proporcji nabierają te liczby dopiero na tle realiów epoki, w której - wedle osławionego prawa Magdeburskiego - każdy sąd grodzki, złożony z najzupełniej przypadkowych mieszczuchów i zadającego męki "mistrza", mógł wymierzyć 21 rodzajów „kwalifikowanej" (tj. połączonej ze specjalnymi torturami) śmierci za przestępstwa takie, jak kradzież czy cudzołóstwo. W Strasburgu w samym tylko październiku 1582 skazano na stos 134 czarownice - dokładnie dwa razy więcej, niż wynosi zsumowana liczba ofiar pięciu największych auto da fé w dziejach Inkwizycji Hiszpańskiej. W księgach miejskich Genewy znajdujemy zapis, iż w 1545 Kalwin kazał tam spalić za czary - bez żadnego sądu - 31 osób.” www.konserwatyzm.pl/publicystyka.php/Artykul/3159/ > - Zdobycie Ameryki, przede wszystkim za sprawą katolików, kosztowało życie 100 > milionów ludzi, w ciągu 150 lat. Teolog katolicki, Leonardo Boff, określa > podbicie Ameryki jako największe ludobójstwo wszech czasów. Bajka powielana przez różnych nieuków, za cynicznymi łgarzami. To właśnie dzięki Kościołowi przetrwali indianie i ich języki. W krajach, gdzie katolicy nie posiadali władzy - indian można oglądać jedynie w rezerwatach, a zasadą było dobry indianin to martwy indianin. To USA i Kanada - kraje protestanckie wybiły rdzennych mieszkańców niemal do nogi. Kretyństwa o liczbie rzekomo zabitych 100 milionach ludzi po odkryciu Ameryki, również wyssałeś z brudnego palucha. Encyklopedia PWN podaje, że w okresie odkrycia i podboju Ameryki liczbę rdzennych mieszkańców szacuje się co najwyżej na 60 mln. ale większość naukowców skłania się do liczby ok. 47 mln. - możesz te informacje znaleźć nawet w internecie: indianie.blogspot.com/ > - Handel niewolnikami, którego ofiarą padło 13 milionów Afrykańczyków, był > aprobowany i prowadzony przez Kościół rzymskokatolicki aż do XIX wieku. Watykan > był jednym z ostatnich państw europejskich, w których zniesiono niewolnictwo; > uczyniono to dopiero w 1838 r. Następna antykościelna brednia. W Watykanie nigdy nie było ani jednego niewolnika. Może podasz jakiś dowód na to kretyństwo ? W r. 1462 Pius II protestował przeciwko zdobywcom amerykańskim, określając niewolnictwo jako "wielką zbrodnię" (magnum scelus); podobe stanowisko zajął Leon X. W r. 1537 Paweł III zakazywał zniewalania Indian. Urban VIII w bulli z 22.04.1639 surowo zakazywał uprawiania jakiegokolwiek niewolnictwa wśród Indian z Paragwaju, Brazylii i w całych Indiach Zachodnich, zaś Benedykt XIV zakazywał zniewalania Indian w r. 1741. Pius VII żądał od Kongresu Wiedeńskiego w r. 1815 przeciwdziałania handlowi niewolnikami, zaś Grzegorz XVI potępił go w r. 1839 (zob. tekst w jęz. ang.). W bulli kanonizującej św. Piotra Klawera (1580-1654), jezuity, misjonarza czarnych niewolników w Cartagenie (centrum handlu niewolnikami nad Morzem Karaibskim, obecnie w Kolumbii) i jednego z najsłynniejszych przeciwników niewolnictwa, Pius IX piętnował "największe niegodziwości" (summum nefas) handlarzy niewolników. Znany jest piękny list In Plurimis (zob. tekst w jęz. ang.), który Leon XIII w r. 1888 adresował do biskupów brazylijskich, napominając ich, by usunęli z kraju pozostałości niewolnictwa. Na ten list biskupi odpowiedzieli przez energiczne wysiłki, a niektórzy wspaniałomyślni właściciele niewolników poprzez gremialne uwalnianie swych niewolników, jak w pierwszych wiekach Kościoła. Czekam, aż przedstawisz dowody wypisywanych przez siebie bredni, ale obawiam się, że podobnie jak inni "dyżurni kłamcy" na tym forum ich nie posiadasz i lubujesz się w łgarstwach i pomówieniach :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: nastał czas walki z rozumem, trochę liczb... 24.03.10, 12:18 Nawet gdyby to była prawda to i tak to wszystko blednie przyzbrodniach komunizmu oraz przy aborcji Odpowiedz Link Zgłoś
kolter66 Re: nastał czas walki z rozumem, trochę liczb... 24.03.10, 16:05 oszolom.z.radia.maryja napisał: > Nawet gdyby to była prawda to i tak to wszystko blednie przyzbrodniach komunizm > u oraz przy aborcji Co za różnica czy mordowano pod sierpem czy krzyżem ? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: nastał czas walki z rozumem, trochę liczb... 25.03.10, 13:49 nie tyle krzyzem co rzekomo w imieniu krzyża Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: nastał czas walki z rozumem, trochę liczb... 26.03.10, 09:16 Niestety prymitywi, sekciarze i antyklerykałowie spod znaku światowej masonerii nie chcą zrozumieć, że Kościół Powszechny nigdy nie nawoływał do mordów, a wielokrotnie nawoływał do pokoju i pojednania. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter66 Re: nastał czas walki z rozumem, trochę liczb... 26.03.10, 12:18 enrque111 napisał: > Niestety prymitywi, sekciarze i antyklerykałowie spod znaku światowej masonerii > nie chcą zrozumieć, że Kościół Powszechny nigdy nie nawoływał do mordów, a wie > lokrotnie nawoływał do pokoju i pojednania. Kiedy wszystkich wrogów spalił na stosie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: nastał czas walki z rozumem, trochę liczb... 26.03.10, 14:17 ciebie jakoś nie spalił.. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter66 Re: nastał czas walki z rozumem, trochę liczb... 26.03.10, 15:29 oszolom.z.radia.maryja napisał: > ciebie jakoś nie spalił.. Za to chcą sie z forum pozbyć , tys dowodem :) Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: nastał czas walki w obronie krzyża 27.03.10, 19:35 ci co z niego dobrze zyja maja o co walczyc . Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: nastał czas walki w obronie krzyża 03.04.10, 12:39 a więc wszyscy żebracy bezdomni bezrobotni chorzy biedni. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: nastał czas walki z rozumem, trochę liczb... 06.04.10, 14:05 ja nie mam ochoty ciebie spalać na stosie Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: nastał czas walki z rozumem, trochę liczb... 28.03.10, 21:04 kolter66 napisał: > > Niestety prymitywi, sekciarze i antyklerykałowie spod znaku światowej mas > onerii > > nie chcą zrozumieć, że Kościół Powszechny nigdy nie nawoływał do mordów, > a wie > > lokrotnie nawoływał do pokoju i pojednania. > > Kiedy wszystkich wrogów spalił na stosie :))) Twoi sekciarscy bracia spalili wielokrotnie więcej :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter66 Re: nastał czas walki z rozumem, trochę liczb... 26.03.10, 12:18 oszolom.z.radia.maryja napisał: > nie tyle krzyzem co rzekomo w imieniu krzyża No fakt Urban II był ekskomunikowany za zorganizowanie I krucjaty . Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja kolejna walki w obronie krzyża!! 26.03.10, 13:58 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7703560,Krzyz_w_urzedzie__sprawa_oddalona.html -tym razem zwycięska. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja kolejna odsłona walki o krzyż 26.03.10, 13:58 tak powinien brzmeić mójostatni tytuł wpisu. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter66 Re: kolejna walki w obronie krzyża!! 26.03.10, 15:28 Tym razem zwycięska aż do wyroku w Strasburgu. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: kolejna walki w obronie krzyża!! 02.04.10, 19:01 Cieszmy się więc, nasza Konstytucja jest nadal gwałcona. Huraaaa. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja kol przejaw dyskryminac ludzi wierzących w Europie 28.03.10, 17:45 forum.gazeta.pl/forum/w,902,109325621,109325621,Za_krzyzyk_na_szyi_stracily_prace_Rzad_dyskry_.html Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Matka Boska im przeszkadza!! 31.03.10, 11:24 wyborcza.pl/1,75248,7719329,Chca_usunac_Matke_Boska_z_drog__Zagraza_bezpieczenstwu_.html Odpowiedz Link Zgłoś
kolter66 Re: Matka Boska im przeszkadza!! 31.03.10, 11:27 Niech bohomaz usunął :) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Matka Boska im przeszkadza!! 31.03.10, 13:41 nawet poprawnie w sensie gramatycznym i stylistycznym zdania poprawnie nie umiesz zbudowac a śmiesz wszystkich pouczać dookoła? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter66 Re: Matka Boska im przeszkadza!! 31.03.10, 16:27 oszolom.z.radia.maryja napisał: > nawet poprawnie w sensie gramatycznym i stylistycznym zdania poprawnie nie umie > sz zbudowac a śmiesz wszystkich pouczać dookoła? Ty masz problem z napisaniem prostego zadania :)) Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Matka Boska im przeszkadza!! 01.04.10, 07:21 > oszolom.z.radia.maryja napisał: > > > nawet poprawnie w sensie gramatycznym i stylistycznym zdania poprawnie nie umiesz zbudowac a śmiesz wszystkich pouczać dookoła? wymodliles mature ? Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: Matka Boska im przeszkadza!! 02.04.10, 10:34 karbat napisał: > > oszolom.z.radia.maryja napisał: > > > > > nawet poprawnie w sensie gramatycznym i stylistycznym zdania > poprawnie nie umiesz zbudowac a śmiesz wszystkich pouczać dookoła? > > wymodliles mature ? Czy ty w ogóle wiesz, co to jest "matura" ? Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Matka Boska im przeszkadza!! 02.04.10, 18:59 Dostał w prezencie od Giertycha. :) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Matka Boska im przeszkadza!! 03.04.10, 12:34 nie tylko mature ale i magisterke z prawa i administracji a teraz jestem na aplikacji radcowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Matka Boska im przeszkadza!! 02.04.10, 18:59 nawet poprawnie w sensie gramatycznym i stylistycznym zdania poprawnie nie umiesz zbudowac :))) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Matka Boska im przeszkadza!! 03.04.10, 12:36 o jedno poprawnie za dużo, tak to jest z nadgorliwością. Podobno jest ona gorsza od faszyzmu. Gorliwość o Ciebie mój Panie pożera mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ar Re: nastał czas walki w obronie krzyża!! 03.04.10, 12:40 oszolom.z.radia.maryja napisał: > - Chcemy Boga > REF: > Krzyż symbolem jest, który dał nam Bóg,/aeCa > To miłości gest, w każdy Polski próg./aeda > Broń Jezusa tam,gdzie biczują Go > Nie zostaniesz sam, gdy odepchniesz zło - Czy Bóg jest Twoim zdaniem krzyżem ? A może bardziej miłością ? Poza tym krzyż nie pochodzi od Boga, lecz od poganina Konstantyna Wielkiego, który był zabijaką wojennym co się zowie, a krzyż mu się objawił przed wioelką bitwą. Na dodatek był mordercą własnej matki, którą to właśnie posłał do Jerozolimy w 300 lat po śmierci Jezusa, by odnalazła szczątki jego krzyża, co oczywiście jej się znakomicie udało :o) Ale co wcale nie przeszkodziło mu jej w końcu zamordować. Tak właśnie wygląda historia wprowadzenia krzyża do kościoła, podoba się to komuś czy nie, ślepy ktoś jest i głuchy, czy dosłyszy choć na jedno ucho. ja.ar Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: nastał czas walki w obronie krzyża!! 05.04.10, 13:02 ja.ar napisał: > Czy Bóg jest Twoim zdaniem krzyżem ? > A może bardziej miłością ? Nikt nie twierdzi, że "krzyz jest Bogiem" :)) Gdzie ty wyczytałeś taką brednię ? > Poza tym krzyż nie pochodzi od Boga, > lecz od poganina Konstantyna Wielkiego, Ciekawe bajki opowiadasz - podobnie bredzą swądkijehowy :))) Twierdzisz więc, że przed Konstantynem Wielkim nie znano krzyzy ? Opowiedz coś o tym, bardzo lubię czytać takie ucieszne bajduły :))) > Na dodatek był mordercą własnej matki, którą > to właśnie posłał do Jerozolimy w 300 lat > po śmierci Jezusa, by odnalazła szczątki > jego krzyża, co oczywiście jej się > znakomicie udało :o) Jak mógł zabić swoją matkę, a później posłać ją do Jerozolimy aby odnalazła szczątki krzyża ??? > Ale co wcale nie przeszkodziło mu jej > w końcu zamordować. To już drugi raz ją zamordował ? Gdzie o tym czytałeś, czy może jesteś w posiadaniu pamiętników Konstantyna, czy może w jakimś "racjonaliście", a może miałeś jakieś "nowe światło" w tym temacie (jak swądkijehowy) ? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: nastał czas walki w obronie krzyża!! 06.04.10, 11:28 jak się czyta niektóre wpisy forumowych ateuszy to aż ręce opadają. Bezmiar ich głupoty jest ogromny/ Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: nastał czas walki w obronie krzyża!! 06.04.10, 18:42 oszolom.z.radia.maryja napisał: > jak się czyta niektóre wpisy forumowych ateuszy to aż ręce opadają. Bezmiar ich > głupoty jest ogromny/ Nic dziwnego, że utarło się powiedzenie: "głupi jak ateista" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter66 Re: nastał czas walki w obronie krzyża!! 07.04.10, 07:51 enrque111 napisał: > Nic dziwnego, że utarło się powiedzenie: "głupi jak ateista" :))) Utarło się ? a gdzie ? w twojej grupie terapeutycznej w szpitalu tworkowskim ? Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: nastał czas walki w obronie krzyża!! 07.04.10, 09:28 kolter66 napisał: > enrque111 napisał: > > > Nic dziwnego, że utarło się powiedzenie: "głupi jak ateista" :))) > > Utarło się ? a gdzie ? w twojej grupie terapeutycznej w szpitalu tworkowskim ? Mam nadzieję, że zbyt często nie wypuszczają cię stamtąd na przepustkę :))) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: nastał czas walki w obronie krzyża!! 07.04.10, 09:53 wy obrażacie nas to my wasChoć nie jestem wyznawcą zasady oko za oko ząb za ząb ale kto sieje wiatr zbiera burze Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja profesorowie prawa stają w obronie krzyża 28.05.10, 14:43 www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=105182 Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: profesorowie prawa stają w obronie krzyża 28.05.10, 14:44 Rydzo ci za to płaci ? Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: profesorowie prawa stają w obronie krzyża 03.06.10, 13:09 kolter-xxl napisał: > Rydzo ci za to płaci ? :)) Przecież wciąż powtarzałeś brednie, że on nikomu nie płaci, tylko "wyłudza pieniądze", czyżbyś się już nawrócił i uznawał go za uczciwego pracodawcę ? Brawo ! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: profesorowie prawa stają w obronie krzyża 03.06.10, 13:11 enrque111 napisał: :)) Przecież wciąż powtarzałeś brednie, że on nikomu nie płaci, > tylko "wyłudza pieniądze", czyżbyś się już nawrócił i uznawał go za > uczciwego pracodawcę ? Brawo ! Nawet ten twój uczciwy tatuś czasem musi zapłacić ze 3,5 zł za dniówkę :)) Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: profesorowie prawa stają w obronie krzyża 13.06.10, 10:04 kolter-xxl napisał: > enrque111 napisał: > > :)) Przecież wciąż powtarzałeś brednie, że on nikomu nie płaci, > > tylko "wyłudza pieniądze", czyżbyś się już nawrócił i uznawał go za > > uczciwego pracodawcę ? Brawo ! > > Nawet ten twój uczciwy tatuś czasem musi zapłacić ze 3,5 zł za dniówkę :)) Skoro tak dobrze znasz stawki wypłat tego pracodawcy, to musiałeś być u niego na etacie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja astrsssburg idxie o krok dslej w walce z Bogiem 15.06.10, 10:38 wiadomosci.wp.pl/kat,1371,title,Strasburg-zajmie-sie-religia-w-polskich-szkolach,wid,12370382,wiadomosc_prasa.html Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re: profesorowie prawa stają w obronie krzyża 06.06.10, 08:01 za co? Odpowiedz Link Zgłoś
big.stach Malbork - przysięga na Krzyż 29.05.10, 17:17 Dnia 31 marca 2010 roku w Malborku w kościele św. Jana Chrzciciela, po Drodze Krzyżowej zgromadzeni wierni w ilości ponad 2 tysiące osób, wraz z wszystkimi proboszczami z sześciu parafii i dziekanem złożyli przysięgę www.youtube.com/watch?v=dv5clMe_h84 Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja laicki zamach na katolickie szkoły we Francji 25.06.10, 09:52 www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20100625&typ=my&id=my41.txt Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: laicki zamach na katolickie szkoły we Francji 25.06.10, 09:56 Zajmij się pracą złodzieju !!! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re: laicki zamach na katolickie szkoły we Francji 25.06.10, 10:13 jestem na delegacji mam chwilę wolnego a o demnie się odwal ja tobie w życie zawodowe nie zaglądam. Ty sam pewnie jesteś teraz z robotą na bakier więc przygania kocioł garnkowi Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: laicki zamach na katolickie szkoły we Francji 25.06.10, 15:04 oszolom-z-radia-maryja napisał: > jestem na delegacji mam chwilę wolnego a o demnie się odwal ja tobie w życie zawodowe nie zaglądam. Kłamiesz , a poza tym ja płacę podatki na takich śmieci jak ty którzy zamiast sumienie pracować śmiecą fora tą debilna kato propagandą. > Ty sam pewnie jesteś teraz z robotą na bakier więc przygan > ia kocioł garnkowi No to udowodnij mi ze ja pracuje u kogoś i sieje wrogą tobie propagandę !! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Rety jesteś albo Adam Michnik albo Janusz Palikot 26.06.10, 08:33 Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Rety jesteś albo Adam Michnik albo Janusz Pal 26.06.10, 12:54 Jednak nie złodziej , tak jak ty !! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re: Rety jesteś albo Adam Michnik albo Janusz Pal 26.06.10, 13:17 Palikot to ewidentny złodziej, wzbogacił się na prywtyzacji lubelskiego polmosu w niejasnych okolicznosciach Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Rety jesteś albo Adam Michnik albo Janusz Pal 26.06.10, 13:22 oszolom-z-radia-maryja napisał: > Palikot to ewidentny złodziej, wzbogacił się na prywtyzacji lubelskiego polmosu > w niejasnych okolicznosciach Twój pan giertych , nie umie tego udowodnić od co najmniej dwóch lat a ty wiesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re: Rety jesteś albo Adam Michnik albo Janusz Pal 26.06.10, 20:30 Giertych to teraz jest wasz człowiek. ostatnio dwócvh wszechpolaków radnych małopolskiego sejmiku zasiliło szeregi PO a sam Giertych ciepło wyraża się o PO , kumpluje się z Radkiem Sikorskim itd Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Rety jesteś albo Adam Michnik albo Janusz Pal 26.06.10, 21:58 oszolom-z-radia-maryja napisał: > Giertych to teraz jest wasz człowiek. ostatnio dwócvh wszechpolaków radnych mał > opolskiego sejmiku zasiliło szeregi PO a sam Giertych ciepło wyraża się o PO , > kumpluje się z Radkiem Sikorskim itd Nasz ? czyli konkretnie czyj ? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re: Rety jesteś albo Adam Michnik albo Janusz Pal 26.06.10, 22:27 PO. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Rety jesteś albo Adam Michnik albo Janusz Pal 26.06.10, 22:51 oszolom-z-radia-maryja napisał: > PO. Co mnie oni obchodzą ? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re: Rety jesteś albo Adam Michnik albo Janusz Pal 26.06.10, 23:06 głosujesz na nich. załozyłes wątek w którym chwaliłeś się ze głozowałeś na stodołe Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Rety jesteś albo Adam Michnik albo Janusz Pal 26.06.10, 23:14 oszolom-z-radia-maryja napisał: > głosujesz na nich. załozyłes wątek w którym chwaliłeś się ze głozowałeś na sto > dołe Problemy z prostym tekstem ? nie na nich a na Bronka i tylko dlatego że nic mnie tak nie brzydzi jak kaczor z rydzem i tylko dlatego !!! Wyraźnie napisałem ze jest nadzieja on nic nie spieprzy forum.gazeta.pl/forum/w,29,113161510,113161510,Glosowalem_na_Bronka_.html Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: Rety jesteś albo Adam Michnik albo Janusz Pal 27.06.10, 11:18 kolter-xxl napisał: > Problemy z prostym tekstem ? nie na nich a na Bronka i tylko dlatego że nic mni > e > tak nie brzydzi jak kaczor z rydzem i tylko dlatego !!! > Wyraźnie napisałem ze jest nadzieja on nic nie spieprzy Jak widać jesteś osobnikiem głęboko wierzącym - to ci się chwali, ale Bronek również jest wierzący, może nie tak głęboko jak ty w niego, ale mizdrzy się do Kościoła, ba !......... nie tylko do Niego, ale ostatnio i do komuchów, czym z pewnością cię zjednał :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Rety jesteś albo Adam Michnik albo Janusz Pal 27.06.10, 11:22 enrque111 napisał: >. nie tylko do Niego, ale ostatnio i do komuchów, czym z > pewnością cię zjednał :)) Nikt tak rowu nie wylizał komuchom jak twój idol jaro Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: Rety jesteś albo Adam Michnik albo Janusz Pal 27.06.10, 13:24 kolter-xxl napisał: > enrque111 napisał: > > >. nie tylko do Niego, ale ostatnio i do komuchów, czym z > > pewnością cię zjednał :)) > > Nikt tak rowu nie wylizał komuchom jak twój idol jaro Po pierwsze nie znasz moich "idoli", a po drugie, kto to jest "jaro" ? Może kolejny twój kumpel - czyżby jakiś wegetarianin ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Rety jesteś albo Adam Michnik albo Janusz Pal 27.06.10, 17:12 enrque111 napisał: > Po pierwsze nie znasz moich "idoli", Zgadza sie ty ich nie masz sam sobie jesteś idolem . a po drugie, kto to jest "jaro" ? Może > kolejny twój kumpel - czyżby jakiś wegetarianin ? Jaro szerokie oczko twój kandydat na prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: Rety jesteś albo Adam Michnik albo Janusz Pal 27.06.10, 18:45 kolter-xxl napisał: > enrque111 napisał: > > > Po pierwsze nie znasz moich "idoli", > > Zgadza sie ty ich nie masz sam sobie jesteś idolem . :)) Tak, nic o mnie nie wiesz :)) > a po drugie, kto to jest "jaro" ? Może > > kolejny twój kumpel - czyżby jakiś wegetarianin ? > > Jaro szerokie oczko twój kandydat na prezydenta Mój kandydat na prezydenta nie startuje w najbliższych wyborach, a jest mi najzupełniej obojętne czy prezydentem zostanie Kaczyński, czy Komorowski - jeden i drugi są siebie warci, a istotnych różnic między nimi nie widzę :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Rety jesteś albo Adam Michnik albo Janusz Pal 27.06.10, 18:55 enrque111 napisał: > Mój kandydat na prezydenta nie startuje w najbliższych wyborach, Siedzi ? a jest mi > najzupełniej obojętne czy prezydentem zostanie Kaczyński, czy Komorowski - jeden > i drugi są siebie warci, a istotnych różnic między nimi nie widzę :)) Masz tak od czasu jak rydzo odrzucił zaloty kaczorka :))) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja a polski rząd śpi 27.06.10, 22:45 www.fronda.pl/news/czytaj/europa_broni_krzyzy_w_szkolach_a_polska Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: a polski rząd śpi 27.06.10, 22:51 No i dobrze po co nad głowa dzieci ma wisieć coś ostrego i niebezpiecznego w razie upadku ? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re: a polski rząd śpi 27.06.10, 23:21 ten mały platikowy krzyżyk dwa na dwa mógłby komus krzywde zrobić? stuknij sie wten swój zakuty ateistyczny łeb Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: a polski rząd śpi 28.06.10, 13:33 oszolom-z-radia-maryja napisał: > ten mały platikowy krzyżyk dwa na dwa mógłby komus krzywde zrobić? stuknij sie > wten swój zakuty ateistyczny łeb Mi osobiście przeszkadza krzyż nie dla tego ze to symbol odstępczego chrześcijaństwa, ale dla tego ze w wielu kulturach przed chrześcijańskich krzyż to symbol płodności czyli fujarka mówiąc kolokwialnie Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re: a polski rząd śpi 28.06.10, 21:26 głodnemu chleb na myśli? Zupełnie jak w dowcipie o szeregowym któremu wszystko z goła babą się kojarzyło Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: a polski rząd śpi 28.06.10, 17:13 oszolom-z-radia-maryja napisał: > ten mały platikowy krzyżyk dwa na dwa mógłby komus krzywde zrobić? stuknij sie > wten swój zakuty ateistyczny łeb Ten kretyn nie jest żadnym ateistą (chyba że swądkowym), ponieważ wierzy w diabelskiego Jehovah, którego mimo wielokrotnych moich nawoływań nie chciał się wyrzec :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: a polski rząd śpi 28.06.10, 20:32 enrque111 napisał: Ten kretyn nie jest żadnym ateistą (chyba że swądkowym), ponieważ wierzy w diab > elskiego Jehovah, którego mimo wielokrotnych moich nawoływań nie chciał się wyr > zec :))) Ty nawet własnej matki byś się wyrzekł idioto :))) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re: a polski rząd śpi 28.06.10, 21:28 nie oceniaj innych wg siebie Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: a polski rząd śpi 28.06.10, 21:29 oszolom-z-radia-maryja napisał: > nie oceniaj innych wg siebie ?? co to w twoim narzeczy watykańskim ma znaczyć ? Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: a polski rząd śpi 29.06.10, 10:45 kolter-xxl napisał: > Ten kretyn nie jest żadnym ateistą (chyba że swądkowym), ponieważ wierzy w diab > > elskiego Jehovah, którego mimo wielokrotnych moich nawoływań nie chciał s > ię wyr > > zec :))) > > Ty nawet własnej matki byś się wyrzekł idioto :))) Raduje mnie, żeś w końcu porównał diabelskiego Jehovah z własną matką, nic dziwnego, że nie chcesz się go wyrzec :)))) Ale dlaczego ciągle po tym forum skomlisz, żeś "ateista" ? Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: a polski rząd śpi 29.06.10, 11:21 polski kosciol katolicki broni krzyza , swych pogladow ... spoleczestwo , osoby nie utozsamiajace sie z firma na dachu ... zaplaca . wyborcza.pl/1,75248,8075806,Rownosc_mini.html veto kosciola w Polsce , przy jego pelnej gebie slow o ...milosci . Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: a polski rząd śpi 29.06.10, 16:17 karbat napisał: > polski kosciol katolicki broni krzyza , swych pogladow ... > spoleczestwo , osoby nie utozsamiajace sie z firma na dachu ... > zaplaca . Za co "zapłacą" biedaku ? Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: a polski rząd śpi 29.06.10, 20:38 oszolom-z-radia-maryja napisał: > i kto zapłaci? "Polsce grożą drakońskie kary za zignorowanie unijnych dyrektyw o równym traktowaniu. Ale Kościół i tak protestuje - że grozi nam "podporządkowanie Polski bliżej nieokreślonym naciskom" " Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re: a polski rząd śpi 29.06.10, 20:45 eurookupant moze nam skoczyć! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: a polski rząd śpi 29.06.10, 21:49 oszolom-z-radia-maryja napisał: > eurookupant moze nam skoczyć Wiemy , wiemy idioci twojego pokroju nie przyjęli nie raz pomocy z unii a dziś już ich nie ma we władzach . Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: a polski rząd śpi 29.06.10, 21:48 oszolom-z-radia-maryja napisał: > i kto zapłaci? Choćby ja , choć nie bywam w twoim kościele ponad 20 lat !! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re: a polski rząd śpi 29.06.10, 21:51 przecież ty nie mieszkasz w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: a polski rząd śpi 29.06.10, 21:57 oszolom-z-radia-maryja napisał: > przecież ty nie mieszkasz w Polsce Kto cię tak nakłamał ? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re: a polski rząd śpi 29.06.10, 22:04 chyba pomyliłem cię z kimś innym Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: a polski rząd śpi 29.06.10, 22:12 oszolom-z-radia-maryja napisał: > chyba pomyliłem cię z kimś innym Chyba tak , od trzech lat mało kiedy wyjeżdżam z Polski . No to znaczy z 5-6 razy w roku na dwa trzy dni . Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: a polski rząd śpi 30.06.10, 08:31 kolter-xxl napisał: > Chyba tak , od trzech lat mało kiedy wyjeżdżam z Polski . > No to znaczy z 5-6 razy w roku na dwa trzy dni . :)) No, w ubiegłym roku, to zabawiłeś ze trzy miesiące na saxach, ciężko harując w "winnicach pańskich" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: a polski rząd śpi 30.06.10, 10:53 enrque111 napisał: > :)) No, w ubiegłym roku, to zabawiłeś ze trzy miesiące na saxach, ciężko harują > c > w "winnicach pańskich" :))) Nie trzy a dwa i nie wyjeżdżałem z Polski Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: a polski rząd śpi 30.06.10, 15:16 kolter-xxl napisał: > enrque111 napisał: > > > :)) No, w ubiegłym roku, to zabawiłeś ze trzy miesiące na saxach, ciężko > harują > > c > > w "winnicach pańskich" :))) > > Nie trzy a dwa i nie wyjeżdżałem z Polski A, kto cię tam wie, przecież wciąż łżesz i zmieniasz wersje :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: a polski rząd śpi 30.06.10, 20:23 enrque111 napisał: > A, kto cię tam wie, przecież wciąż łżesz i zmieniasz wersje :) Latasz jak bura suka po forum żeby udowodnić mi choć jedno kłamstwo i cały czas zaliczasz kupę ,wiec daruj sobie takie teksty !! Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: a polski rząd śpi 01.07.10, 07:37 kolter-xxl napisał: > enrque111 napisał: > > > A, kto cię tam wie, przecież wciąż łżesz i zmieniasz wersje :) > > Latasz jak bura suka po forum żeby udowodnić mi choć jedno kłamstwo i cały czas > zaliczasz kupę ,wiec daruj sobie takie teksty !! :)) Nie trzeba daleko "latać" żeby dowieść, że nieustannie łżesz, mataczysz i oszukujesz innych. Ot, chociażby w tym temacie zełgałeś, że: "mało kiedy wyjeżdżam z Polski. No to znaczy z 5-6 razy w roku na dwa trzy dni", kiedy zaś wykazałem, że w ubiegłym roku nie było cię prawie 3 miesiące, to mataczyłeś, że: "Nie trzy a dwa i nie wyjeżdżałem z Polski". A, zatem kłamałeś pisząc, że wyjeżdżasz tylko na 2-3 dni, albo przez te 2 miesiące przebywałeś w zakładzie karnym, lub psychiatrycznym, ponieważ w tym czasie nie napisałeś ani jednego zdania na forum, a więc i w tym wypadku zełgałeś wcześniej, twierdząc, że nigdy nie byłeż zamknięty w takiej placówce :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: a polski rząd śpi 01.07.10, 08:15 enrque111 napisał: > :)) Nie trzeba daleko "latać" żeby dowieść, że nieustannie łżesz, mataczysz i > oszukujesz innych. Ot, chociażby w tym temacie zełgałeś, że: "mało kiedy > wyjeżdżam z Polski. No to znaczy z 5-6 razy w roku na dwa trzy dni", No wiec kiedy zełgałem ? bywało ze polską granice przekraczałem po 40-50 razy w roku ,więc pytam czy pisząc ze mało czyli 5-6 razy w roku to kłamstwo ?? kiedy > zaś wykazałem, że w ubiegłym roku nie było cię prawie 3 miesiące, to mataczyłeś Nie było mnie dwa miesiące na forum a nie trzy to raz ,a dwa byłem w Polsce !! wiec udowodnij mi matactwo ?? Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: a polski rząd śpi 01.07.10, 12:46 kolter-xxl napisał: > enrque111 napisał: > > > :)) Nie trzeba daleko "latać" żeby dowieść, że nieustannie łżesz, mataczy > sz i > > oszukujesz innych. Ot, chociażby w tym temacie zełgałeś, że: "mało kie > dy > > wyjeżdżam z Polski. No to znaczy z 5-6 razy w roku na dwa trzy dni", > > No wiec kiedy zełgałem ? bywało ze polską granice przekraczałem po 40-50 razy w > roku ,więc pytam czy pisząc ze mało czyli 5-6 razy w roku to kłamstwo ?? Kłamstwem jest to, że wyjeżdżałeś jedynie na 2-3 dni, ponieważ udowodniłem, że nie było cibie prawie trzy miesiące. > kiedy > > zaś wykazałem, że w ubiegłym roku nie było cię prawie 3 miesiące, to mata > czyłeś > > Nie było mnie dwa miesiące na forum a nie trzy to raz ,a dwa byłem w Polsce !! > wiec udowodnij mi matactwo ?? Gdybyś był w Polsce, a nie u bauera na saxach w porze zbierania winogron i kiwi, to udzielałbyś się na forum, tak jednak nie było, więc to dowodzi, że przebywałeś za granicą. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: a polski rząd śpi 01.07.10, 13:07 enrque111 napisał: Kłamstwem jest to, że wyjeżdżałeś jedynie na 2-3 dni, ponieważ udowodniłem, że > nie było cibie prawie trzy miesiące. Kiedy to udowodniłeś ? i kiedy udowodniłeś ze w tym czasie wyjechałem ?, no czekam :))) > Gdybyś był w Polsce, a nie u bauera na saxach w porze zbierania winogron i kiwi > , to udzielałbyś się na forum, tak jednak nie było, więc to dowodzi, że przebyw > ałeś za granicą Oj naiwny jeleni u w Niemcach w marketach Aldi kupisz bez problemu bezprzewodowy net, co 30 dni doładowujesz go za 15 euro ,wiec wybacz ze znów ośmieszyłem twoją durną teorię :))) Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: a polski rząd śpi 01.07.10, 13:28 kolter-xxl napisał: > enrque111 napisał: > > Kłamstwem jest to, że wyjeżdżałeś jedynie na 2-3 dni, ponieważ udowodniłem, że > > nie było cibie prawie trzy miesiące. > > Kiedy to udowodniłeś ? i kiedy udowodniłeś ze w tym czasie wyjechałem ?, no > czekam :))) Sam się przecież przyznałeś, że "Nie było mnie dwa miesiące na forum", a ja wykazałem że musiałeś być za granicą (mimo, że temu zaprzeczasz, jak przystało na zawodowego łgarza), ponieważ w przeciwnym razie udzielałbyś się na tym forum :)) > > Gdybyś był w Polsce, a nie u bauera na saxach w porze zbierania winogron > i kiwi > > , to udzielałbyś się na forum, tak jednak nie było, więc to dowodzi, że p > rzebyw > > ałeś za granicą > > Oj naiwny jeleni u w Niemcach w marketach Aldi kupisz bez problemu bezprzewodow > y > net, co 30 dni doładowujesz go za 15 euro ,wiec wybacz ze znów ośmieszyłem twoj > ą > durną teorię :))) W marketach może i tak, ale nie stawiają ich na plantacjach z dala od osiedli miejskich, dla robotników sezonowych, którzy pracują po kilkanaście godzin dziennie przy zbiorze płodów rolnych :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: a polski rząd śpi 01.07.10, 13:37 enrque111 napisał: > Sam się przecież przyznałeś, że "Nie było mnie dwa miesiące na forum", a > ja wykazałem że musiałeś być za granicą (mimo, że temu zaprzeczasz, jak przystało na zawodowego łgarza), ponieważ w przeciwnym razie udzielałbyś się na tym forum :)) No nadal czekam na dowody ze byłem przez dwa miesiące za granicą :))) W marketach może i tak, ale nie stawiają ich na plantacjach z dala od osiedli m > iejskich, dla robotników sezonowych, którzy pracują po kilkanaście godzin dzien > nie przy zbiorze płodów rolnych :))) Dobrze to wiesz , ja nie mam o tym pojęcia !! Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: a polski rząd śpi 01.07.10, 14:16 kolter-xxl napisał: > enrque111 napisał: > > > Sam się przecież przyznałeś, że [i]"Nie było mnie dwa miesiące na forum"[ > /i], a > > ja wykazałem że musiałeś być za granicą (mimo, że temu zaprzeczasz, jak > przystało na zawodowego łgarza), ponieważ w przeciwnym razie udzielałbyś się na > tym forum :)) > > No nadal czekam na dowody ze byłem przez dwa miesiące za granicą :))) Fakty na to wskazują, dowodów nie muszę mieć, zaś twoje zaprzeczenie ma jeszcze mniejszą wartość dowodową, ponieważ jesteś najbardziej znanym łgarzem na tym forum :)) > W marketach może i tak, ale nie stawiają ich na plantacjach z dala od osiedli m > > iejskich, dla robotników sezonowych, którzy pracują po kilkanaście godzin > dzien > > nie przy zbiorze płodów rolnych :))) > > Dobrze to wiesz , ja nie mam o tym pojęcia !! Wiem, wiem ............... wykazujesz ciągłe kłopoty z pamięcią :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: a polski rząd śpi 01.07.10, 18:50 enrque111 napisał: Fakty na to wskazują, Jakie fakty może coś konkretniej ? >dowodów nie muszę mieć, zaś twoje zaprzeczenie ma jeszcze > mniejszą wartość dowodową, ponieważ jesteś najbardziej znanym łgarzem na tym forum :)) Aha i to wystarczy za dowód :)))) ale twojej paranoi :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: a polski rząd śpi 02.07.10, 14:40 kolter-xxl napisał: > enrque111 napisał: > > Fakty na to wskazują, > > Jakie fakty może coś konkretniej ? Pomijając już dziecinne zaprzeczenia, to twoja nieobecność prawie trzymiesięczna na niniejszym forum, a później sugestie o Niemczech i truskawkach :)) > >dowodów nie muszę mieć, zaś twoje zaprzeczenie ma jeszcze > > mniejszą wartość dowodową, ponieważ jesteś najbardziej znanym łgarzem na > tym > forum :)) > > Aha i to wystarczy za dowód :)))) ale twojej paranoi :)))) :)) Słowo "paranoja" od kiedy jest ci znajome, czy nie od czasu gdy zacząłeś na nią dostawać leki ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: a polski rząd śpi 02.07.10, 14:48 enrque111 napisał: > Pomijając już dziecinne zaprzeczenia Aha czyli mam durniowi przyznać ze m jego urojenia to prawda :))) to twoja nieobecność prawie trzymiesięczn > a na niniejszym forum, Dwu idioto !! > a później sugestie o Niemczech i truskawkach :)) Sugestia czy ironia idioto :)) Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: a polski rząd śpi 03.07.10, 11:15 kolter-xxl napisał: > enrque111 napisał: > > > Pomijając już dziecinne zaprzeczenia > > Aha czyli mam durniowi przyznać ze m jego urojenia to prawda :))) Samemu sobie trudno jest nie przyznać :)) > to twoja nieobecność prawie trzymiesięczn > > a na niniejszym forum, > > Dwu idioto !! No, niech będzie dwu z "ogonkiem" ............ prawie trzy. > > a później sugestie o Niemczech i truskawkach :)) > > Sugestia czy ironia idioto :)) U głupka takiego jak ty trudno jest odróżnić sugestię od ironii :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: a polski rząd śpi 03.07.10, 11:26 enrque111 napisał: > No, niech będzie dwu z "ogonkiem" ............ prawie trzy. Prawie trzy to ile według ciebie ? dwa pełne miesiące i np 3 tygodnie ? > U głupka takiego jak ty trudno jest odróżnić sugestię od ironii :))) No widzisz jak się plączesz :)) Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: a polski rząd śpi 05.07.10, 14:25 kolter-xxl napisał: > enrque111 napisał: > > > No, niech będzie dwu z "ogonkiem" ............ prawie trzy. > > Prawie trzy to ile według ciebie ? dwa pełne miesiące i np 3 tygodnie ? Dla mnie wystarczy 2 miesiące i jeden tydzień :)) > > U głupka takiego jak ty trudno jest odróżnić sugestię od ironii :))) > > No widzisz jak się plączesz :)) Widzę, że ty ciągle mataczysz, wypisujesz że wyjeżdżasz na 2-3 dni, a później sam wmawiasz, że na 2 ale ............... miesiące :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: a polski rząd śpi 05.07.10, 17:53 enrque111 napisał: > > Dla mnie wystarczy 2 miesiące i jeden tydzień :)) No jakoś mnie to nie dziwi ,przecież jesteś forumowym błaznem. Widzę, że ty ciągle mataczysz, wypisujesz że wyjeżdżasz na 2-3 dni, a później s > am wmawiasz, że na 2 ale ............... miesiące :)) No to konkretnie pokaż gdzie napisałem ze gdziekolwiek wtedy na 2 miesiące wyjechałem :)) no dawaj!! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re: a polski rząd śpi 06.07.10, 08:58 a pamiętasz jakogłosiłeś że odchodzisz z forum religia kłamco? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: a polski rząd śpi 06.07.10, 14:08 oszolom-z-radia-maryja napisał: > a pamiętasz jakogłosiłeś że odchodzisz z forum religia kłamco? Jakoś mnie nie dziwi ta twoja zawiedziona nadzieja :))) to był żart, prowokacja idioto !!zrozum to w końcu !!i nie pieprz jak potłuczony na ten temat !! Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: a polski rząd śpi 17.07.10, 12:21 kolter-xxl napisał: > > Dla mnie wystarczy 2 miesiące i jeden tydzień :)) > > No jakoś mnie to nie dziwi ,przecież jesteś forumowym błaznem. :)) Przecież to ty nim jesteś ! Wszyscy zgrywają się z forumowego kotleta i jego swądkowych bredni :))) > Widzę, że ty ciągle mataczysz, wypisujesz że wyjeżdżasz na 2-3 dni, a później s > > am wmawiasz, że na 2 ale ............... miesiące :)) > > No to konkretnie pokaż gdzie napisałem ze gdziekolwiek wtedy na 2 miesiące > wyjechałem :)) no dawaj!! A, gdzie byłeś w ub. roku od września do połowy listopada, skoro nie mogłeś napisać ani jednego zdania na forum, to znaczy że wyjechałeś za granicę (być może zbierać truskawki, jak sugerowałeś), albo ..................... przebywałeś w jakimś ośrodku odosobnienia (psychiatryku lub ZK), ku czemu coraz bardziej się skłaniam :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: a polski rząd śpi 17.07.10, 12:26 enrque111 napisał: :)) Przecież to ty nim jesteś ! Wszyscy zgrywają się z forumowego kotleta i jeg > o swądkowych bredni :))) No to juz wiem ze ci wszyscy to ty pod innymi nickami :)) > A, gdzie byłeś w ub. roku od września do połowy listopada, Moja sprawa gó... cie to trollu interesuje :)) skoro nie mogłeś nap > isać ani jednego zdania na forum, Kiedy powiedziałęś ze nie mogłem ?? to znaczy że wyjechałeś za granicę (być może > zbierać truskawki, jak sugerowałeś) Konkretnie kiedy sugerowałem to ?? , albo ..................... przebywałeś w j > akimś ośrodku odosobnienia (psychiatryku lub ZK), ku czemu coraz bardziej się skłaniam :)))) No fakt debilizmów w głowie to ci wiele kiełkuje :)) Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: a polski rząd śpi 17.07.10, 12:40 kolter-xxl napisał: > enrque111 napisał: > > :)) Przecież to ty nim jesteś ! Wszyscy zgrywają się z forumowego kotleta i jeg > > o swądkowych bredni :))) > > No to juz wiem ze ci wszyscy to ty pod innymi nickami :)) :))) Ty tyle wiesz, co zjesz :))))))))) > > A, gdzie byłeś w ub. roku od września do połowy listopada, > > Moja sprawa gó... cie to trollu interesuje :)) Oho ! Czuły punkt - a więc szpital psychiatryczny, czy ZK ? > skoro nie mogłeś nap > > isać ani jednego zdania na forum, > > Kiedy powiedziałęś ze nie mogłem ?? Skoro nie napisałeś, to znaczy że nie mogłeś :)) Surowy był reżim ? > to znaczy że wyjechałeś za granicę (być może > > zbierać truskawki, jak sugerowałeś) > > Konkretnie kiedy sugerowałem to ?? Nie tak dawno w jakimś swoim wpisie, nie chce mi się teraz grzebać w twoich nieczystościach, ale jak znajdę chwilę czasu to odszukam :))) > , albo ..................... przebywałeś w j > > akimś ośrodku odosobnienia (psychiatryku lub ZK), ku czemu coraz bardziej > się > skłaniam :)))) > > No fakt debilizmów w głowie to ci wiele kiełkuje :)) Czyli przyznajesz się ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: a polski rząd śpi 17.07.10, 12:43 enrque111 napisał: > Oho ! Czuły punkt - a więc szpital psychiatryczny, czy ZK ? Ot paranoik :)))) > Skoro nie napisałeś, to znaczy że nie mogłeś :)) Surowy był reżim ? Aha to ty jak nie piszesz to znak ze nie możesz :))) Nie tak dawno w jakimś swoim wpisie, nie chce mi się teraz grzebać w twoich nie > czystościach, ale jak znajdę chwilę czasu to odszukam :))) No koniecznie poszukaj i kolejny raz zrób z siebie debila :))) > Czyli przyznajesz się ? Ześ debil to ci przyznaje :)) Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: a polski rząd śpi 20.07.10, 11:39 kolter-xxl napisał: > enrque111 napisał: > > > Oho ! Czuły punkt - a więc szpital psychiatryczny, czy ZK ? > > Ot paranoik :)))) A, zatem przyznajesz, że to jednak szpital :)))))) > > Skoro nie napisałeś, to znaczy że nie mogłeś :)) Surowy był reżim ? > > Aha to ty jak nie piszesz to znak ze nie możesz :))) W tej chwili zajmujemy się twoim przypadkiem, a ściślej prawie 3 miesięcznym okresem twojej nieobecności na tym forum i zaczynamy powoli docierać do prawdy z tym związanej - dobrze więc, że mimochodem przyznajesz się, że byłeś w tym czasie w zakładzie zamkniętym i był to szpital psychiatryczny, w którym leczono cię z paranoi :))) > Nie tak dawno w jakimś swoim wpisie, nie chce mi się teraz grzebać w twoich nie > > czystościach, ale jak znajdę chwilę czasu to odszukam :))) > > No koniecznie poszukaj i kolejny raz zrób z siebie debila :))) Przecież to ty się w tym specjalizujesz i z tego powodu co jakiś czas przetrzymują cię w szpitalu na oddziale dla psychicznie chorych, co sam przyznałeś ! > > Czyli przyznajesz się ? > > Ześ debil to ci przyznaje :)) :)) Widzę, że cierpisz również na transytywizm ............. współczuję ci biedaku :(( Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: a polski rząd śpi 20.07.10, 12:45 enrque111 napisał: > W tej chwili zajmujemy się twoim przypadkiem, zajmij sie swoimi sprawami paranoiku . a ściślej prawie 3 miesięcznym ok > resem twojej nieobecności na tym forum i zaczynamy powoli docierać do prawdy z > tym związanej - dobrze więc, że mimochodem przyznajesz się, że byłeś w tym czasie w zakładzie zamkniętym i był to szpital psychiatryczny, w którym leczono cię > z paranoi :))) Dokładniej zasrany kłamco kiedy tak przyznałem ? no dawaj patologiczny katolicki łgarzu ?? Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: a polski rząd śpi 20.07.10, 13:09 kolter-xxl napisał: > enrque111 napisał: > > > W tej chwili zajmujemy się twoim przypadkiem, > > zajmij sie swoimi sprawami paranoiku . Wiem, że transytywizm na który cierpisz jest schorzeniem dolegliwym, ale powinieneś także wiedzieć, że jako dobry chrześcijanin nie mogę przejść obojętnie obok cierpiącego bliźniego i twój ból, twoje cierpienie i nieszczęście jest również moim bólem i moją sprawą. > a ściślej prawie 3 miesięcznym ok > > resem twojej nieobecności na tym forum i zaczynamy powoli docierać do pra > wdy z > > tym związanej - dobrze więc, że mimochodem przyznajesz się, że byłeś w ty > m > czasie w zakładzie zamkniętym i był to szpital psychiatryczny, w którym leczono > cię > > z paranoi :))) > > Dokładniej zasrany kłamco kiedy tak przyznałem ? no dawaj patologiczny katolick > i > łgarzu ?? Nie gorączkuj się niebożę .................... weź kilka głębszych oddechów, nie zapominając również o środkach, które przypisał ci lekarz ! Zatem po kolei: Na moje niewinne pytanie, wyrażone z troską i współczuciem, gdzie byłeś zamknięty przez te kilka miesięcy twojej nieobecności na forum - "a więc szpital psychiatryczny, czy ZK ?" odpowiedziałeś, jak mniemam zgodnie z prawdą, w charakterystycznym dla ciebie głupawym stylu i żargonie - "Ot paranoik", co jak mniemam należy rozumieć, że w zakładzie psychiatrycznym, ponieważ zarówno jego pensjonariuszy, jak i sam ten (z oczywistych wzgledów społecznie niezbędny przybytek) określa się mianem "paranoik". Dalej idąc tym tokiem rozumowania, a zważywszy na częstotliwość występowania tego słowa w twoich, niezdarnych stylistycznie, a wręcz prymitywnych wypowiedziach, należy mniemać (na granicy pewności), że leczony byłeś/jesteś właśnie z paranoi :)) Odpowiedz Link Zgłoś
agata.m4 Trybunał rozpatruje sprawę krzyży we włoskich .. 30.06.10, 14:28 Trybunał rozpatruje sprawę krzyży we włoskich szkołach Fakt wieszania krzyży w szkołach we Włoszech był przedmiotem ostrej debaty w Europejskim Trybunale Praw Człowieka w Strasburgu, który w listopadzie wywołał burzę uznając krzyże we włoskich szkołach za zamach na wolność słowa. Sprawa powraca przed Trybunał po apelacji państwa włoskiego. Ostateczne orzeczenie w tej sprawie, które ma zapaść za kilka miesięcy, będzie dla Włoch wiążące i może być potraktowane jako wykładnia w 47 krajach Rady Europy. 3 listopada 2009 roku Trybunał w Strasburgu orzekł, że wieszanie krzyży to naruszenie "prawa rodziców do wychowania dzieci zgodnie z własnymi przekonaniami" oraz "wolności religijnej uczniów". wiadomosci.onet.pl/2191618,12,trybunal_rozpatruje_sprawe_krzyzy_we_wloskich_szkolach,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re: Trybunał rozpatruje sprawę krzyży we włoskich 01.07.10, 20:51 jestem ciekawy tego wyroku ale nie mam złudzeń. Tam są sami ateiści nienawidzący Boga religii i tradycji Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja próba usun. krzyża sprzed pałacu prezydenckiego 12.07.10, 11:51 forum.gazeta.pl/forum/w,29,114044694,114044694,czy_PO_usunie_krzyz_spod_palacu_prezydenckiergo_.html - to ciąg dalszy walki z krzyżem (dla jednych)oraz w obronie krzyża (dla drugich) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: próba usun. krzyża sprzed pałacu prezydenckie 13.07.10, 08:03 oszolom-z-radia-maryja napisał: > - to ciąg dalszy walki z krzyżem (dla jednych)oraz w obronie krzyża (dla drugich) Obrona przed czymś co nie istnieje, poza umysłami durni Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re: próba usun. krzyża sprzed pałacu prezydenckie 13.07.10, 10:14 twoją postawe mozna skomentowac następująco: zatkac uszy, schować glowe w piasek nic nie widziec nic nie słyszeć byleby mieć świety spokój, taka postawa jest postawą czysto kapitulancką Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: próba usun. krzyża sprzed pałacu prezydenckie 13.07.10, 12:47 oszolom-z-radia-maryja napisał: > twoją postawe mozna skomentowac następująco: zatkac uszy, schować glowe w piase > k nic nie widziec nic nie słyszeć byleby mieć świety spokój, taka postawa jest > postawą czysto kapitulancką Czyli według ciebie mam iść pod pałac prezydenckii ten patyk zwany krzyżem połamać ? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re: próba usun. krzyża sprzed pałacu prezydenckie 15.07.10, 13:17 ani mi się waż! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: próba usun. krzyża sprzed pałacu prezydenckie 15.07.10, 13:23 oszolom-z-radia-maryja napisał: > ani mi się waż! Ty w pracy znowu ? złodzieju !!! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja walka o krzyż przeniosla si na teren Polski 13.07.10, 10:16 www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20100713&typ=po&id=po01.txt - ale dla kotleta walka z krzyżem nie istnieje, że to sa jakieś urojenia itp banialuki, nie widzzieć nie słyszeć byleby miec św spokój izyć w błogiej nieświadomości Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: walka o krzyż przeniosla si na teren Polski 13.07.10, 12:48 > - ale dla kotleta walka z krzyżem nie istnieje, Kogo nazywasz idioto kotletem ? że to sa jakieś urojenia itp b > anialuki, nie widzzieć nie słyszeć byleby miec św spokój izyć w błogiej nieświadomości O czym debilu ty ćwierkasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re: walka o krzyż przeniosla si na teren Polski 15.07.10, 13:18 jak to kogo? ciebie przygłupie! a jak nie rozumiesz o czym się do ciebie mówi po polsku to juz jest twój problem a nie mój Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: walka o krzyż przeniosla si na teren Polski 15.07.10, 13:24 oszolom-z-radia-maryja napisał: > jak to kogo? ciebie przygłupie! a jak nie rozumiesz o czym się do ciebie mówi p > o polsku to juz jest twój problem a nie mój Masz taki trudny do zrozumienia dialekt watykański stąd problemy ze zrozumieniem twoich tekstów :)) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re: walka o krzyż przeniosla si na teren Polski 15.07.10, 14:09 staram się mówić normalną polszczyzną ale widzę ze lepiej rozumiesz kiedy do ciebie wali sie po łacinie Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: walka o krzyż przeniosla si na teren Polski 15.07.10, 15:19 oszolom-z-radia-maryja napisał: > staram się mówić normalną polszczyzną ale widzę ze lepiej rozumiesz kiedy do ci > ebie wali sie po łacinie Ktoś otumaniony rydzykiem , nigdy nie wypowie składnie zdania po polsku Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re: walka o krzyż przeniosla si na teren Polski 16.07.10, 11:18 nie wiedziałem ze jesteś tak uległy na wpływy innych Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: walka o krzyż przeniosla si na teren Polski 18.07.10, 17:30 Miło się zabawiasz za moje pieniądze. Powinni cie z tego NFZ zwolnić. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: walka o krzyż przeniosla si na teren Polski 18.07.10, 17:32 Lokal wyborczy ma być neutralny światopoglądowo, żadna agitacja nie jest tam dopuszczalna, a do tego nie powinien być ulokowany na terenie należącym do instytucji politycznej, jaką jest Kościół. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re: walka o krzyż przeniosla si na teren Polski 19.07.10, 12:49 kosciół nie jest instytucja polityczna w Polsce. A znak krzyża to nie jest firmowe logo Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: walka o krzyż przeniosla si na teren Polski 19.07.10, 12:53 oszolom-z-radia-maryja napisał: > kosciół nie jest instytucja polityczna w Polsce. A znak krzyża to nie jest firm > owe logo Ciekawe kogo kler całkiem publicznie wspierał w ostatnich wyborach , bo nie powiesz ze głos z ambony to prywatna wypowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 [...] 20.07.10, 11:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re: walka o krzyż przeniosla si na teren Polski 10.08.10, 10:22 byli tacy duchowni którzy jawnie wspierali Komorowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: walka o krzyż przeniosla si na teren Polski 19.07.10, 18:44 > kosciół nie jest instytucja polityczna w Polsce Masz rację, jest instytucją polityczno-biznesową, coś jak Lewiatan. > A znak krzyża to nie jest firmowe logo Może kiedyś nie było, teraz oznacza się nim kościelne punkty usługowe oraz produkty, a cała przestrzen zawalona jest reklamami (pełniącymi rónocześnie funkcję znacznika terytorium podległego). Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja usuwanie kapliczek-walka z krzyżem po australijsku 25.07.10, 17:18 www.fronda.pl/news/czytaj/zlikwiduja_przydrozne_kapliczki_bo_rozpraszaja_kierowcow -walka z krzyżem na zachodzie trwa a więc na zachodzie bez zmian Odpowiedz Link Zgłoś
enrque111 Re: usuwanie kapliczek-walka z krzyżem po austral 31.07.10, 11:11 oszolom-z-radia-maryja napisał: > -walka z krzyżem na zachodzie trwa a więc na zachodzie bez zmian Na wschodzie też nie lepiej, ponieważ odzywają się coraz częściej głosy osobników uczulonych na widok krzyża, jak diabeł na święconą wodę. To w zasadzie jest bardzo dziwne, że osoby które rzekomo są ateistami, tak się boją krzyża - sam jego widok napawa ich "dyskomfortem" i drażni ich "uczucia" - mnie np nie przeszkadza widok w samym sercu stolicy pomnika stalinizmu, jakim jest PKiN. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re: usuwanie kapliczek-walka z krzyżem po austral 03.08.10, 11:54 dziś katolicy stają się Żydami XXI wieku, wszędzie sa prześladowani i wszędzie odmawia im się prawa do publicznego wyznawania swej wiary Odpowiedz Link Zgłoś