0golone_jajka 08.06.10, 23:43 www.youtube.com/watch?v=B0qxoy-3wcA www.youtube.com/watch?v=PPwfkXskLPc Zawsze przy tym pękam ze śmiechu. A Wy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
0golone_jajka Re: Wizyta księdza 08.06.10, 23:59 No polewam na maksa.... Oglądałaś chociaż? Odpowiedz Link Zgłoś
isma Re: Wizyta księdza 09.06.10, 00:07 Najpierw probuje dociec szczegolow afirmatywnej recenzji. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Wizyta księdza 09.06.10, 20:40 No polewam na maksa.... Znaczy masz problemy z trzymaniem moczu? Bo owo "polewanie" bierze się z określenia "sikałem ze śmiechu". I jeszcze na Maksa polewasz? Nie wiem, czy Maksowi się to podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: Wizyta księdza 09.06.10, 03:35 0golone_jajka napisał: > Zawsze przy tym pękam ze śmiechu. Naprawdę się śmiałeś? Zazdroszczę. Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: Wizyta księdza 09.06.10, 07:20 Ty nie? Ciekawe. TO jest jeden z najlepszych skeczów KMN. Czy nie śmiałeś się z powodów religijnych? Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Wizyta księdza 09.06.10, 09:32 Pod koniec pierwszego odcinka - wymiękłam. Żenada. Nie bawi mnie gdy ludzie robią z siebie głupków. Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: Wizyta księdza 09.06.10, 16:24 Oni nie robią z siebie głupków, oni przerysowują zachowanie statystycznego Kowalskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: Wizyta księdza 09.06.10, 12:52 0golone_jajka napisał: > Ty nie? Ciekawe. TO jest jeden z najlepszych skeczów KMN. Naprawdę? O Boże! To jak muszą wyglądać te gorsze?! Ni tylko wziąć nóż i się chlastać. To, co oglądałem, raczej mnie przygnębiło - prawdziwy "dowcip dla mas" - żenujące dowcipasy typu: "ksiądzu, księdzu, księżu, księciu" i wybuchy śmiechu na widowni. Jeśli ci ludzie śmieją się z dowcipu na tym poziomie, to znaczy, że nie ma na tym świecie rzeczy, która by ich nie śmieszyła. Dlatego im ( w tym i Tobie) zazdroszczę. > Czy nie śmiałeś się z powodów religijnych? Nie wygłupiaj się, Eggs, nie śmiałem się z przyczyny nieśmieszności przedstawionego materiału, który to materiał jest dla mnie miarą upadku polskiego kabaretu. Współczesny polski kabaret (a przynajmniej ten) ma, jak widzę, tylko jeden sposób na rozśmieszenie widza - jeśli występujący robią z siebie totalnych ciężko upośledzonych umysłowo kretynów - z kretynów motłoch zawsze rechotał i do dzisiaj rechocze. Starsi panowie dwaj w grobach się zapewne przewracają. A co do powodów religijnych - zawsze chichoczę jak norka czytając np. Haszkowy opis ołtarza polowego w "Przygodach dobrego wojaka Szwejka" lub opis mszy, odprawianej przez oberfeldkurata Katza. Jeśli coś jest śmieszne, to jest śmieszne i już. Jeśli coś jest debilne, nie pomoże i święcona woda. Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Ciekawe czy to by podpadało 09.06.10, 07:41 pod tę irlandzką ustawę o bluźnierstwie? Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: Ciekawe czy to by podpadało 09.06.10, 12:55 0golone_jajka napisał: > pod tę irlandzką ustawę o bluźnierstwie? Jeśli to jest w jakikolwiek sposób bluźniercze, to bluźni wyłącznie przeciw dobremu smakowi. Szkoda, że nie ma takiej ustawy... Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Ciekawe czy to by podpadało 10.06.10, 08:52 Dajcie mi władzę, to wprowadzę taką ustawę. ;) I wiele innych, ciekawych, też ;) Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Ciekawe czy to by podpadało 10.06.10, 09:57 stephen_s napisał: > Dajcie mi władzę, to wprowadzę taką ustawę musiałbyś mieć władzę Hitlera. W naszym systemie, demokracji parlamentarnej - możesz tylko chcieć... Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Ciekawe czy to by podpadało 10.06.10, 14:43 a000000 napisała: > stephen_s napisał: > > > Dajcie mi władzę, to wprowadzę taką ustawę Musiałbyś zoperacjonalizować pojęcie, tj. ustalić, czym jest dobry smak - czy produkty X, Y, Z... spełniają jego wymogi. Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: Wizyta księdza 09.06.10, 16:23 Cóż, różne są gusta. Ale czy tekst z domofonem, który się spier....wszym lutego odmówił posługi nie jest genialny? Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais o! z jutuba! bo już myślałam 09.06.10, 20:41 że to jajko jest nieszczęsną ofiarą księdza, od którego nie może się opędzić i ten go furt wizytuje Odpowiedz Link Zgłoś