Dodaj do ulubionych

cud obok Czarnobyla

01.05.13, 15:03
Obok Czarnobyla pojawiła się matka Boska
w związku z tym Bosek zabrał matkę do domu.
Obserwuj wątek
    • wariant_b Re: cud obok Czarnobyla 01.05.13, 15:46
      Bosek ma problem, bo ona się często chowa.
      • bookworm Re: cud obok Czarnobyla 01.05.13, 16:04
        I jakby na domiar złego kłuje go w krzyżu jakby kto mu jakiś cierń wraził.
      • pocoo Re: cud obok Czarnobyla 01.05.13, 17:28
        wariant_b napisał:

> Bosek ma problem, bo ona się często chowa.

A no ma problem.Nie dość,że mu się matuchna często chowa to na dodatek w ostrej bramie.
        • bookworm Re: cud obok Czarnobyla 01.05.13, 17:36
          W ostrej bramie to w ogóle strach szukać. Powiadają, że tam sodoma i gomora. Kto tam był ten pojął to w lot.
          • pocoo Re: cud obok Czarnobyla 01.05.13, 21:10
            bookworm napisał:

> W ostrej bramie to w ogóle strach szukać. Powiadają, że tam sodoma i gomora. Kt
            > o tam był ten pojął to w lot.
            >
            Oczywiście ,a na odwagę kanami chlają wino.
            • bookworm Re: cud obok Czarnobyla 01.05.13, 21:51
              A to nie byle jakie kany - galilejskie.
              • feelek Re: cud obok Czarnobyla 02.05.13, 00:16
                na reli siostra Katechetka natchniona mówi do dzieci:
                - to było niesamowite, czy możecie mi podać przykład kogoś, kto jak Jezus mógłby dokonać tego samego - zamienić wodę w wino?
                ...tak nawija od kilku minut, podkreśla w kółko niesamowitość historii...
                Rękę podnosi nieśmiało jakiś 5 latek, co zjawił się tam przypadkowo ze swoją starszą siostrą:
                - ja znam!
                - no proszę kto to taki?
                - to Czarodziej
                -------------------------
                ten 5 latek to byłem ja a było w czasie gdy na relę się chodziło do kościoła, nie jak teraz,
                może to nie wydaje się zbyt śmieszne ale ku mojemu zdziwieniu wszyscy tam pospadali ze stołków ze śmiechu....
                a przecież ja kilka dni wcześniej widziałem w przedszkolu jak gościu wyjmował królika z kapelusza!
                • wariant_b Re: cud obok Czarnobyla 02.05.13, 01:05
                  feelek napisał:
                  > widziałem w przedszkolu jak gościu wyjmował królika z kapelusza

Czarodziej robi czarodziejskie sztuczki, a Jezus dokonywał cudów.

Ale faktycznie Cud Objawienia świętego Królika nie został opisany w Biblii.
                  Przypuszczalnie nie używano wtedy kapeluszy.
                  • pocoo Re: cud obok Czarnobyla 02.05.13, 04:32
                    wariant_b napisał:

> Ale faktycznie Cud Objawienia świętego Królika nie został opisany w Biblii.
                    > Przypuszczalnie nie używano wtedy kapeluszy.

A to dlatego,że wyciąganie królika spod męskiej kiecki jest mało eleganckie.Z cylindra to zupełnie inny efekt estetyczny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka