feelek 01.05.13, 15:03 Obok Czarnobyla pojawiła się matka Boska w związku z tym Bosek zabrał matkę do domu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wariant_b Re: cud obok Czarnobyla 01.05.13, 15:46 Bosek ma problem, bo ona się często chowa. Odpowiedz Link Zgłoś
bookworm Re: cud obok Czarnobyla 01.05.13, 16:04 I jakby na domiar złego kłuje go w krzyżu jakby kto mu jakiś cierń wraził. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: cud obok Czarnobyla 01.05.13, 17:28 wariant_b napisał: > Bosek ma problem, bo ona się często chowa. A no ma problem.Nie dość,że mu się matuchna często chowa to na dodatek w ostrej bramie. Odpowiedz Link Zgłoś
bookworm Re: cud obok Czarnobyla 01.05.13, 17:36 W ostrej bramie to w ogóle strach szukać. Powiadają, że tam sodoma i gomora. Kto tam był ten pojął to w lot. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: cud obok Czarnobyla 01.05.13, 21:10 bookworm napisał: > W ostrej bramie to w ogóle strach szukać. Powiadają, że tam sodoma i gomora. Kt > o tam był ten pojął to w lot. > Oczywiście ,a na odwagę kanami chlają wino. Odpowiedz Link Zgłoś
bookworm Re: cud obok Czarnobyla 01.05.13, 21:51 A to nie byle jakie kany - galilejskie. Odpowiedz Link Zgłoś
feelek Re: cud obok Czarnobyla 02.05.13, 00:16 na reli siostra Katechetka natchniona mówi do dzieci: - to było niesamowite, czy możecie mi podać przykład kogoś, kto jak Jezus mógłby dokonać tego samego - zamienić wodę w wino? ...tak nawija od kilku minut, podkreśla w kółko niesamowitość historii... Rękę podnosi nieśmiało jakiś 5 latek, co zjawił się tam przypadkowo ze swoją starszą siostrą: - ja znam! - no proszę kto to taki? - to Czarodziej ------------------------- ten 5 latek to byłem ja a było w czasie gdy na relę się chodziło do kościoła, nie jak teraz, może to nie wydaje się zbyt śmieszne ale ku mojemu zdziwieniu wszyscy tam pospadali ze stołków ze śmiechu.... a przecież ja kilka dni wcześniej widziałem w przedszkolu jak gościu wyjmował królika z kapelusza! Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: cud obok Czarnobyla 02.05.13, 01:05 feelek napisał: > widziałem w przedszkolu jak gościu wyjmował królika z kapelusza Czarodziej robi czarodziejskie sztuczki, a Jezus dokonywał cudów. Ale faktycznie Cud Objawienia świętego Królika nie został opisany w Biblii. Przypuszczalnie nie używano wtedy kapeluszy. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: cud obok Czarnobyla 02.05.13, 04:32 wariant_b napisał: > Ale faktycznie Cud Objawienia świętego Królika nie został opisany w Biblii. > Przypuszczalnie nie używano wtedy kapeluszy. A to dlatego,że wyciąganie królika spod męskiej kiecki jest mało eleganckie.Z cylindra to zupełnie inny efekt estetyczny. Odpowiedz Link Zgłoś