Dodaj do ulubionych

Co dalej będzie z Gilem?

18.02.14, 00:56
Taki mamy klimat... a na Dominikanie jest inny:

www.wiadomosci24.pl/artykul/general_michalitow_o_ks_gilu_to_tamten_klimat_zmienia_czlowieka_282785.html
Moje pytanie jest takie: czy istnieje jakikolwiek klimat, który może usprawiedliwiać pedofilię? Jeśli na to forum zagląda jakiś ksiądz - bardzo proszę o odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • wariant_b Re: Co dalej będzie z Gilem? 18.02.14, 07:49
      wawrzanka napisała:
      > Moje pytanie jest takie: czy istnieje jakikolwiek klimat, który może
      > usprawiedliwiać pedofilię?

Tak - klimat przyzwolenia.
      • lumpior Re: Co dalej będzie z Gilem? 18.02.14, 08:22
        Odesłać na Dominikanę i to razem z Wesołowskim.A tych którzy ich tam wcześniej wysłali potępić totalnie,wskazać z imienia i nazwiska.To on sa współwinni tej sytuacji,tej hańby.
        • pocoo Re: Co dalej będzie z Gilem? 18.02.14, 08:34
          lumpior napisał:
          > To on sa współwinni tej sytuacji,tej hańby.

Ajajaj...Do Ciebie nic nie dociera?Przecież winny jest klimat.Gorący klimat burzy krew każdemu bałwanowi.
          A i rodzice,którzy dobrze robią księżom podsyłając im swoje dzieci.Tyle się o tym trąbi,a rodzice i tak podsyłają...to nie ich ksiądz jest bandytą.
      • wawrzanka Re: Co dalej będzie z Gilem? 18.02.14, 08:37
        wariant_b napisał:

> Tak - klimat przyzwolenia.

Właśnie. I ten śmiercionośny klimat istnieje w każdej parafii i w każdym seminarium "duchownym". Bo milczenie jest przyzwoleniem. Jeśli czyta to forum jakiś ksiądz - niech się zastanowi, czy jego kościół pozwala mu na jakiekolwiek myślenie teologiczne. I czy to nie absurd, że w waszej religii wraz z Tomaszem z Akwinu skończył się jakikolwiek postęp duchowy. Nic wam nie wolno, a przede wszystkim nie wolno wam myśleć. Kto myśli - może od razu spalić swoją sutannę.
        • bookworm Re: Co dalej będzie z Gilem? 18.02.14, 10:45
          wawrzanka napisała:

> wariant_b napisał:
          >
          > > Tak - klimat przyzwolenia.
          >
          > Właśnie. I ten śmiercionośny klimat istnieje w każdej parafii i w każdym semina
          > rium "duchownym". Bo milczenie jest przyzwoleniem. Jeśli czyta to forum jakiś k
          > siądz - niech się zastanowi, czy jego kościół pozwala mu na jakiekolwiek myślen
          > ie teologiczne. I czy to nie absurd, że w waszej religii wraz z Tomaszem z Akwi
          > nu skończył się jakikolwiek postęp duchowy.

I kolejny przełom chyba nas nie czeka. Raz na tysiąc lat to w przypadku kościoła chyba i tak dużo.

> Nic wam nie wolno, a przede wszystk
          > im nie wolno wam myśleć. Kto myśli - może od razu spalić swoją sutannę.

Sama wiesz jak myślenie działa na wiarę i dogmat. Albo myślisz albo wierzysz. Własciwie jest jeszcze 3 opcja: myślisz, ale udajesz, że wierzysz, bo jesteś oszustem, który wie jaka to łatwa i fajna robota.
          • pocoo Re: Co dalej będzie z Gilem? 18.02.14, 11:03
            bookworm napisał:
            >... jest jeszcze 3 opcja: myślisz, ale udajesz, że wierzysz, bo jesteś osz
            > ustem, który wie jaka to łatwa i fajna robota.

I to jest opcja prawdziwa.
            Pewien proboszcz(mój kolega),powiedział;"robota,jak każda inna".
            Pewien biskup(nie powiem ,który?) tylko po dwóch szklaneczkach whisky,na moje pytanie o wiarę w boga,zadał mi pytanie;czy ja wyglądam na idiotę?Pokazal mi jeszcze dwóch obecnych na przyjęciu mówiąc;oni też nie są idiotami.Zaczęlam się śmiać.
    • jeepwdyzlu prokuratura zdecydowała się go aresztować 18.02.14, 10:14
      zatem przestaję go bronić
      Dalej mam wątpliwości - na pozostawiony na Dominikanie dysk można było wgrać wszystko
      I dalej mam wrażenie, że jest wrabiany.
      Zobaczymy - zwracam uwagę, że o jego winie wypowie się sąd, nie prokurator.
      Niemniej - mamy inny etap więc nie będę go dłużej bronił.
      Mam nadzieję jednak, że będziecie śledzić proces i stać Was będzie - jeśli go uniewinnią na powiedzenie - sorry, pomyliliśmy się....
      Jakoś mam CIĄGLE nadzieję, że Gil nie jest potworem.
      Może naiwną...
      jeep
      • wawrzanka Re: prokuratura zdecydowała się go aresztować 18.02.14, 12:02
        Nie mogę nigdzie znaleźć takich informacji. Masz jakiś link?
        • jeepwdyzlu Re: prokuratura zdecydowała się go aresztować 18.02.14, 12:08
          fakty.interia.pl/polska/news-ksiadz-wojciech-g-zatrzymany-w-podkrakowskiej-miejscowosci,nId,1106989
          • wawrzanka Re: prokuratura zdecydowała się go aresztować 18.02.14, 12:18
            jeepwdyzlu napisał:

> fakty.interia.pl/polska/news-ksiadz-wojciech-g-zatrzymany-w-podkrakowskiej-miejscowosci,nId,1106989

A nie, nie, to to ja wiem :) Myślałam, że śledztwo posunęło się do przodu i jest dalej zatrzymany. Zaraz będzie briefing. Monitoruję tę sprawę na bieżąco.
      • ankaskakanka14 Re: prokuratura zdecydowała się go aresztować 18.02.14, 12:25
        Chyba najgorsze jest to w tym wszystkim,że KK nie podlega uniwersalnemu prawu / a przecież uniwersalne prawo zostało stworzone właśnie na "nie zabijaj""nie cudzołóż" itp. itd. / nasza wina,ze pozwoliliśmy aby Ci niby duchowni byli ponad prawem nawet i boskim :)))
        • wawrzanka Re: prokuratura zdecydowała się go aresztować 18.02.14, 12:30
          ankaskakanka14 napisała:

> Chyba najgorsze jest to w tym wszystkim,że KK nie podlega uniwersalnemu prawu /
          > a przecież uniwersalne prawo zostało stworzone właśnie na "nie zabijaj""nie cu
          > dzołóż" itp. itd. / nasza wina,ze pozwoliliśmy aby Ci niby duchowni byli ponad
          > prawem nawet i boskim :)))

Kazus Gila jest właśnie precedensowy, ponieważ teraz realnie grozi mu do 12 lat więzienia i pozostanie w areszcie do wyjaśnienia tej sprawy. Oficjalne zarzuty dotyczą czynów nie tylko na Dominikanie, ale i w Polsce.
      • bezpocztyonline Re: prokuratura zdecydowała się go aresztować 18.02.14, 13:24
        Jeepwdyzlu, nagrano go w jego własnym pokoju z gołymi dzieciakami.

W jaki sposób mógł taki film powstać, jeśli on tych dzieciaków nie molestował?

Do herbatki wsypali mu prochów, jak senatorowi Piesiewiczowi czy co?
        • wawrzanka Re: prokuratura zdecydowała się go aresztować 18.02.14, 13:50
          bezpocztyonline napisała:

> Jeepwdyzlu, nagrano go w jego własnym pokoju z gołymi dzieciakami.
          >
          > W jaki sposób mógł taki film powstać, jeśli on tych dzieciaków nie molestował?

Teoretycznie można teraz wszystko sfałszować. Nie wykluczam niewinności Gila. Myślę, że prokuratura i sąd przyłożą się wyjątkowo starannie do zbadania sprawy tak, by nie było żadnych wątpliwości co do ostatecznej decyzji - jest, czy nie jest winny.
          • jeepwdyzlu Re: prokuratura zdecydowała się go aresztować 18.02.14, 13:55
            Nie wykluczam niewinności Gila
            -------------
            cieszę się
            że zmieniłaś zdanie

ja - nie wykluczam teraz WINY Gila
            jakoś jednak ufam polskiej prokuraturze - o co teraz trudno (vide niewinność Macierewicza, Hofmanna, badanie kolejne Tu 154 w Moskwie - kto nie wie - 2 dni temu pojechali RAZ JESZCZE skopiować czarną skrzynkę!!!)
            I dlatego więcej nie będę go bronił..
            Zobaczymy
            jeep
            • wawrzanka Re: prokuratura zdecydowała się go aresztować 18.02.14, 13:59
              jeepwdyzlu napisał:

> cieszę się
              > że zmieniłaś zdanie

Nie zmieniłam. Nigdy nie pisałam, że jest winny, bo tego jeszcze nikt nie dowiódł. Nie dokonuję samosądów, ale jeśli już mam się wypowiedzieć to wydaje mi się, że na 90% jest winny. I jeśli jeszcze dodatkowo kłamie to powinien dostać te 12 lat.
        • jeepwdyzlu Re: prokuratura zdecydowała się go aresztować 18.02.14, 13:52
          Jeepwdyzlu, nagrano go w jego własnym pokoju z gołymi dzieciakami.

W jaki sposób mógł taki film powstać, jeśli on tych dzieciaków nie molestował?
          ------------
          nie wiadomo czy to on

Uważasz, że masz kwalifikacje do oceny?
          Znasz dowody? Widziałaś te filmy? Znasz sygnatury plików? Pewność, kiedy zostały zapisane na dysku?
          Ludzie!
          To nie BIałoruś!
          ORZEKAJĄ SĄDY!!!

jeep
    • privus Re: Co dalej będzie z klimatycznym... Gilem? 18.02.14, 11:58
      Jest to pytanie retoryczne, skoro ten klimat ma taki wpływ na Kościół. Może należy osądzić ten gorący klimat nie nie funkcjonariuszy tego Kościoła? ;)
    • wawrzanka Nie przyznał się, 18.02.14, 12:22
      jednak prokurator zdecydował się, ze względu na powagę zarzutów, skierować do sądu wniosek o areszt tymczasowy. Śledztwo trwa.
      • uzaleznionytanebo22 Kłamie 18.02.14, 12:48
        Jak bury...
        • jeepwdyzlu Re: Kłamie 18.02.14, 12:59
          niekoniecznie
          uśmiech często maskuje zakłopotanie
          kto był w Azji - wie o czym mówię...

Gil moim zdaniem nie łże...
        • ketra_a Re: Kłamie 19.02.14, 10:55
          uzaleznionytanebo22 napisał:

> Jak bury.
          > ..

się ubawiłam :)

Ja jednak wolę tego www.youtube.com/watch?v=pbOgHa34Ec8
        • wawrzanka Re: Kłamie 19.02.14, 16:13
          uzaleznionytanebo22 napisał:

> Jak bury.
          > ..

Też mi się wydaje, że kłamie, ale akurat z mowy ciała się przygotował. Jest bardzo pewny siebie, powieka mu nie drgnie. Według mnie łże, bo gdyby nie miał nic na sumieniu nie przepraszałby tych chłopców. On pewnie myśli, że jeśli nie doszło do pełnego gwałtu to nic złego nie zrobił. No to miejmy nadzieję, że prokuratura i sąd wyprowadzą go z błędu.
          • grgkh Re: Kłamie 19.02.14, 17:07
            Ks. Gil z tym swoim lekko cynicznym i pogardliwym uśmieszkiem nie kojarzy mi się pozytywnie. Ale to tylko moje wrażenie. Kontrolę nad mową ciała można w dużym stopniu opanować. Był taki serial, "Magia kłamstw".

Ksiądz Wojciech G. usłyszał 4 zarzuty. Miał się dopuścić czynów pedofilskich
            Prokuratura poinformowała, że ks. Wojciech G. usłyszał dzisiaj cztery zarzuty, w tym dwa za czyny pedofilskie popełnione w Polsce. Kapłan miał się dopuścić m.in. obcowania płciowego z osobą małoletnią. Śledczy wystąpili z wnioskiem o tymczasowe aresztowanie ks. Wojciecha G.

A tak na marginesie tej sprawy, to widać jak bardzo duży jest dysonans pomiędzy pięknymi zasadami, które księża głoszą, a tym, jak je stosują do siebie. Wydaje się, że stan kapłański to zawód jak każdy inny, byle wygodnie sobie żyć, a ideały dotyczące go, to zasłona dymna pozwalająca tym bardziej bezkarnie robić wszystko, co się zamarzy. Jest oczywiste, że wszyscy to wiemy, także i ci, którzy niekoniecznie dla szczytnych ideałów zamierzają się kapłaństwu poświęcić. Wszelkie obrzydliwe robactwo lezie do gówna. Nie dziwota, że potem jest tam takie i owakie "lobby" i... niemal nic więcej. Stara prawda, że szumowiny wypływają na wierzch i tutaj się sprawdza.
            • uzaleznionytanebo22 Re: Kłamie 19.02.14, 17:45
              Ale w pewnym sensie tak jest. Pomyśl - mieszkasz na wsi. Na wsi singiel nie przeżyje nawet dziś. Chyba że jest bardzo bogaty i stać go na zatrudnianie ludzi. Musisz się więc ożenić. A co jeśli nie czujesz pociągu do kobiet? Masz powołanie. Są dodatkowe czynniki. Czytałem kiedyś biografię Rydzyka. Ktoś go opisał że był z nizin społecznych a ciężko pracować całe życie nie miał ochoty. I co zrobił? Poszedł na księdza. Ksiądz jeszcze teraz na wsi to autorytet. To KTOŚ. A za pozycją idą pieniądze. Łatwe pieniądze. A łatwe pieniądze kuszą najpierw najmniej uczciwych.
    • ankaskakanka14 Re: Co dalej będzie z Gilem? 18.02.14, 13:16
      Kiedyś,kiedyś zastanawiałam się nad opcją sterylizacji tych co chcą do duchowieństwa / biorąc pod uwagę wymóg -> celibat / ciekawa jestem ilu by wtedy było chętnych?
      • grgkh Re: Co dalej będzie z Gilem? 18.02.14, 23:14
        ankaskakanka14 napisała:

> Kiedyś,kiedyś zastanawiałam się nad opcją sterylizacji tych co chcą do duchowie
        > ństwa / biorąc pod uwagę wymóg -> celibat / ciekawa jestem ilu by wtedy był
        > o chętnych?

Oczywista bzdura z tą sterylizacją. Rozwiązanie jest proste - znieść celibat.
    • kolter-mr Re: Co dalej będzie z Gilem? 20.02.14, 09:21
      Nic , na razie trafi do celi z jakimś starym dziadkiem po to żeby nie miał siły Gila w dupę przetrzepać ,bo taki los czeka na każdego zboczonego w kryminale kiedy trafia na twardzieli
      • jeepwdyzlu Trafia na twardzieli? 20.02.14, 13:32
        Taki człowiek nazywa sie gwałcicielem. Homoseksualistą...
        • kolter-mr Re: Trafia na twardzieli? 20.02.14, 13:38
          jeepwdyzlu napisał:

> Taki człowiek nazywa sie gwałcicielem. Homoseksualistą...

Niekoniecznie , o ile użyje do tzw gwałtu na zwyrodniałym zboczku nogi od taboretu .
          Niech pedofil czuje jak pęka mu odbyt, tak jak gwałconemu dziecku.
    • jeepwdyzlu Re: Jesteś czubkiem 20.02.14, 14:46
      a teraz jestem ciekaw co na to reszta Forumowiczów....
      j.
      • kolter-mr Re: Jesteś czubkiem 20.02.14, 14:48
        jeepwdyzlu napisał:

> a teraz jestem ciekaw co na to reszta Forumowiczów....
        > j.

Tych których od hu ji wyzywasz czy moze tych co nad losem biednego pedofilia o nazwisku Gil razem z tobą tu płakali ??
      • pocoo Re: Jesteś czubkiem 20.02.14, 18:32
        jeepwdyzlu napisał:

> a teraz jestem ciekaw co na to reszta Forumowiczów....
        > j.
        Zaciekawił mnie ten nalot na Koltera.Spokojnie.
        Znam przypadek gwałtu nogą od krzesła (śmierć ofiary,facet).
        Znam przypadek gwałtu butelką po szampanie i włożenie nastolatce do środka tego co było pod ręką(śmierć ofiary).
        Chcesz wiedzieć czym i w jaki sposób współwięźniowie (dawniej i dziś ) sprawiają "przyjemność" gwałcicielom,pedofilom i mordercom dzieci?
        Kolter dając przykład nogi od taboreta był bardzo delikatny.Chcesz wiedzieć jak jest naprawdę?Internet masz w zasięgu rąk.Kliknij.
      • grgkh Re: Jesteś czubkiem 25.02.14, 18:54
        Co ja na to? A co mogę zrobić? To wasza sprawa. Ale przykro się czyta takie teksty.

Nie jesteśmy tutaj, żeby siebie atakować. To uwaga do was obu.

A co do samej sprawy, to domniemanie niewinności i odrzucenie linczu popieram ale nie uważam, żeby to nam nie pozwalało oceniać czynu W ŚWIETLE DOWODÓW, KTÓRE ZNAMY. Te materiały przysłali z Dominikany z pełną świadomością czemu mają służyć - wydaniu wyroku. Nie jakiejś "zabawie" ale z odpowiedzialnością wynikającą z wiedzy, jakie są konsekwencje niesłusznego posądzenia człowieka.

A jak sobie to wyobrażasz, co nam wolno? Nie powinniśmy o tym mówić?

Czy wiesz, w jaki sposób w naszym państwie traktuje się ofiary? Są zaszczuwane, prześladowane, wyśmiewane. A księża dopuszczający się tych przestępstw są traktowani przez wierzących (zwłaszcza w przypadkach znanych osób) jak święci, nietykalni, bez żadnej krytycznej oceny.

Nie dziw się, że ci, którzy to widzą, nie mogąc się pogodzić z tą sytuacją, czasem reagują zbyt emocjonalnie. Nie pochwalam tego ale Ty reagujesz dokładnie tak samo, za ostro.

Czy nie widzicie, że to droga donikąd?
        • kolter-mr Re: Jesteś czubkiem 25.02.14, 19:36
          grgkh napisał:

> Nie dziw się, że ci, którzy to widzą, nie mogąc się pogodzić z tą sytuacją, cza
          > sem reagują zbyt emocjonalnie. Nie pochwalam tego ale Ty reagujesz dokładnie ta
          > k samo, za ostro.
          >

Ja opisałem tylko stan faktyczny ,jakich poniżeń moze oczekiwać uwięziony w ZK pedofil ,nie moja wina ze Jeep z tym faciem czuje się w jakiś dziwny sposób związany emocjonalnie.

> Czy nie widzicie, że to droga donikąd?

Jeep ostatnio coś do mnie miał ,nie reagowałem ale nie pozwolę zęby miłośnik pedofila od h...i mnie na forum wyzywał
    • grgkh Re: jesteś pojebany m ku ta sem 25.02.14, 19:03
      Ja nie jestem niczyim sojusznikiem.

W tym sporze obaj mocno przekroczyliście granicę kultury. Po co?

Przegrywa ten, kto identyfikuje siebie z tekstami, które tu publikuje. Spróbuj założyć sobie więcej dystansu. Nic, co ktoś pisze, żeby Ciebie obrazić, nie może Cię dotknąć. A jeśli robi to zbyt emocjonalnie, to sam pokazuje, że nie panuje nad swoimi emocjami. I sam też staraj się trzymać swoje emocje pod kontrolą.
      • kolter-mr Re: jesteś pojebany m ku ta sem 25.02.14, 19:38
        grgkh napisał:

> Ja nie jestem niczyim sojusznikiem.
        >
        > W tym sporze obaj mocno przekroczyliście granicę kultury. Po co?

Bo nikt mi w twarz pluć nie będzie.Tym bardziej kiedy poszło o ludzie quano w habicie

> Przegrywa ten, kto identyfikuje siebie z tekstami, które tu publikuje. Spróbuj
        > założyć sobie więcej dystansu. Nic, co ktoś pisze, żeby Ciebie obrazić, nie moż
        > e Cię dotknąć. A jeśli robi to zbyt emocjonalnie, to sam pokazuje, że nie panuj
        > e nad swoimi emocjami. I sam też staraj się trzymać swoje emocje pod kontrolą.

Nie wiem czy zauważyłeś ale nie ja pojechałem po bandzie w ataku personalnym.
        • grgkh Re: jesteś pojebany m ku ta sem 25.02.14, 19:49
          kolter-mr napisał:

> Bo nikt mi w twarz pluć nie będzie.Tym bardziej kiedy poszło o ludzie quano w h
          > abicie

OK, to jest Twoja opinia o Gilu. Ale Ty to zamieniasz w opinię o kimś na forum, a to jest wykluczone. Także potem, gdy następuje eskalacja konfliktu. Możecie tak w nieskończoność? Tylko PO CO? Jak daleko się można taką drogą poruszać?

> > Przegrywa ten, kto identyfikuje siebie z tekstami,
          > > które tu publikuje. Spróbuj założyć sobie więcej dystansu.
          > > Nic, co ktoś pisze, żeby Ciebie obrazić, nie może Cię dotknąć.
          > > A jeśli robi to zbyt emocjonalnie, to sam pokazuje,
          > > że nie panuje nad swoimi emocjami. I sam też staraj się
          > > trzymać swoje emocje pod kontrolą.
          >
          > Nie wiem czy zauważyłeś ale nie ja pojechałem po bandzie w ataku personalnym.

Nie śledzę takich szczegółów. Przestaję to czytać. Jeśli jednemu się coś wymknie, to drugi powinien to zrozumieć jako chwilę słabości i odpuścić. Bo w takich sporach odchodzicie od tematu i już tylko i wyłącznie walicie się po głowach. Kto odpuści pierwszy (i postara się zapomnieć urazy) ten pokazuje, że bardziej panuje nad sobą. Nie po to tu przychodzimy, żeby urządzać jatki.
          • kolter-mr Re: jesteś pojebany m ku ta sem 25.02.14, 20:19
            grgkh napisał:

> OK, to jest Twoja opinia o Gilu. Ale Ty to zamieniasz w opinię o kimś na forum,
            > a to jest wykluczone. Także potem, gdy następuje eskalacja konfliktu. Możecie
            > tak w nieskończoność? Tylko PO CO? Jak daleko się można taką drogą poruszać?

Zapytaj Jeepa czemu broni pedofila z takim zaangażowaniem.

> > Nie wiem czy zauważyłeś ale nie ja pojechałem po bandzie w ataku personal
            > nym.
            >
            > Nie śledzę takich szczegółów. Przestaję to czytać. Jeśli jednemu się coś wymkni
            > e, to drugi powinien to zrozumieć jako chwilę słabości i odpuścić. Bo w takich
            > sporach odchodzicie od tematu i już tylko i wyłącznie walicie się po głowach. K
            > to odpuści pierwszy (i postara się zapomnieć urazy) ten pokazuje, że bardziej p
            > anuje nad sobą. Nie po to tu przychodzimy, żeby urządzać jatki.

Więc powiem ci ze nie ja ten bardach rozpoczęłam

" jesteś pojebany m ku ta sem
            Autor: jeepwdyzlu 20.02.14, 14:22

i h u j em

ateista też może być skończoną świnią "

Ja miałem udawać ze nie widzę kiedy ten kochaś pedofila od h...i miniei kutasów mnie wyzywa ??
            forum.gazeta.pl/forum/w,721,149636076,149686481,jestes_pojebany_m_ku_ta_sem.html?wv.x=2
            Za taki to tekst ;

" Autor: kolter-mr  20.02.14, 13:38

jeepwdyzlu napisał:

> Taki człowiek nazywa sie gwałcicielem. Homoseksualistą...

Niekoniecznie , o ile użyje do tzw gwałtu na zwyrodniałym zboczku nogi od taboretu .
            Niech pedofil czuje jak pęka mu odbyt, tak jak gwałconemu dziecku. "
            • grgkh Re: jesteś pojebany m ku ta sem 25.02.14, 22:08
              Dajmy już spokój tym klimatom.
      • jeepwdyzlu grgkh na koniec 25.02.14, 19:39
        to nie do Ciebie było tylko koltera
        dwa - złośliwy komentarz, że jestem kucharzem wymaga wyjaśnienia:
        otóż pod nickiem jeepwdyzlu jestem tu od wielu lat
        na 54 forach
        wielu ludzi zna mnie po nazwisku
        poznałem fascynujących ludzi również w realu
        W przeciwieństwie do koltera nie dostaję w kółko banów i nie muszę co kilka tygodni zakładać nowej tożsamości
        Nie znikam z forów agory tylko stąd.
        Ale tak - mam włączone powiadomienia o nowych wpisach w co ciekawszych dyskusjach i śledzę je.
        Idiotka i muzułmankożerca z satysfakcją wita moją nieobecność (ośmieszyłęm ją kilka razy)
        i co na to żałosny mały kolterek?
        zostaw, on jest kucharzem - nadyma się dumnie....

grgkh - nie widzisz sedna problemu.
        Nie o to chodzi że on czy ja zabrnęliśmy za daleko.
        Mamy prawo się różnić ładnie czy brzydko.
        Ale gdzie jest AKCEPTACJA gwałtu taboretem (tak tak, akceptacja)
        tam nie ma mnie.
        Bo ludzie którzy tak myślą - nie są mi bliscy. W żaden sposób.

Piszesz:
        Przegrywa ten, kto identyfikuje siebie z tekstami, które tu publikuje.
        ---------
        To dla mnie żart. Ja tu nie pisałem dla żartów. Zawsze poważnie i zawsze się identyfikowałem z tym co piszę...

Ty tu jesteś dla innych celów - dawno to zauważyłem. Czujesz się jako trochę jak nauczyciel, trochę jak cyrkowiec, trochę jak mistrz.
        Ok, ale nie zauważyłeś jednego... twoje małpy są durne i stare...
        Ciao
        jeep
        • kolter-mr Re: grgkh na koniec 25.02.14, 20:13
          jeepwdyzlu napisał:

> to nie do Ciebie było tylko koltera
          > dwa - złośliwy komentarz, że jestem kucharzem wymaga wyjaśnienia:
          > otóż pod nickiem jeepwdyzlu jestem tu od wielu lat
          > na 54 forach
          > wielu ludzi zna mnie po nazwisku
          > poznałem fascynujących ludzi również w realu
          > W przeciwieństwie do koltera nie dostaję w kółko banów i nie muszę co kilka tyg
          > odni zakładać nowej tożsamości

Pewno dlatego ze latasz i kablujesz , bo twoje posty pełne są wyzwisk i mocnych przekleństw .

> Nie znikam z forów agory tylko stąd.
          > Ale tak - mam włączone powiadomienia o nowych wpisach w co ciekawszych dyskusja
          > ch i śledzę je.
          > Idiotka i muzułmankożerca z satysfakcją wita moją nieobecność (ośmieszyłęm ją k
          > ilka razy)
          > i co na to żałosny mały kolterek?
          > zostaw, on jest kucharzem - nadyma się dumnie....

Zostaw czyli nie rozjątrzaj niepotrzebnie ,a komentarz o kucharzu mała zemsta.

> grgkh - nie widzisz sedna problemu.
          > Nie o to chodzi że on czy ja zabrnęliśmy za daleko.
          > Mamy prawo się różnić ładnie czy brzydko.
          > Ale gdzie jest AKCEPTACJA gwałtu taboretem (tak tak, akceptacja)
          > tam nie ma mnie.
          > Bo ludzie którzy tak myślą - nie są mi bliscy. W żaden sposób.

Głupcze opisałem tylko to co twojego kumpla może spotkać , i nie graj delikatnego bo tylko dziecko któremu zboczeniec rozrywa ciało dla zaspokojenia swojego chorego popędu na to nie zasługuje

>
          > Piszesz:
          > Przegrywa ten, kto identyfikuje siebie z tekstami, które tu publikuje.
          > ---------
          > To dla mnie żart. Ja tu nie pisałem dla żartów. Zawsze poważnie i zawsze się id
          > entyfikowałem z tym co piszę...
          >
          > Ty tu jesteś dla innych celów - dawno to zauważyłem. Czujesz się jako trochę ja
          > k nauczyciel, trochę jak cyrkowiec, trochę jak mistrz.
          > Ok, ale nie zauważyłeś jednego... twoje małpy są durne i stare...
          > Ciao
          > jeep
          >
          Buc
        • grgkh Re: grgkh na koniec 25.02.14, 21:05
          jeepwdyzlu napisał:

> to nie do Ciebie było tylko koltera
          > dwa - złośliwy komentarz, że jestem kucharzem wymaga wyjaśnienia:
          > otóż pod nickiem jeepwdyzlu jestem tu od wielu lat
          > na 54 forach
          > wielu ludzi zna mnie po nazwisku
          > poznałem fascynujących ludzi również w realu
          > W przeciwieństwie do koltera nie dostaję w kółko banów i nie muszę co kilka tyg
          > odni zakładać nowej tożsamości
          > Nie znikam z forów agory tylko stąd.

A komu i co w ten sposób pokażesz?

> Ale tak - mam włączone powiadomienia o nowych wpisach w co ciekawszych dyskusja
          > ch i śledzę je.
          > Idiotka i muzułmankożerca z satysfakcją wita moją nieobecność (ośmieszyłęm ją k
          > ilka razy)
          > i co na to żałosny mały kolterek?
          > zostaw, on jest kucharzem - nadyma się dumnie....
          >
          > grgkh - nie widzisz sedna problemu.

Widzę. Ja też kiedyś byłem na pewnym forum "na stałe" i... w pewnym momencie odszedłem. Powodem odejścia były nieustanne ataki i pomówienia faceta, który sobie mnie upatrzył a ja nie umiałem się przed tym bronić. To było dawno temu. Od tego czasu przeszedłem długą ewolucję i się paru rzeczy nauczyłem.

Wasz problem jest chyba trochę inny, ale też dużą rolę odgrywa wyrobiona negatywna opinia o tym drugim. Nie wierzę, że nie moglibyście się dogadać, że to niemożliwe.

> Nie o to chodzi że on czy ja zabrnęliśmy za daleko.
          > Mamy prawo się różnić ładnie czy brzydko.
          > Ale gdzie jest AKCEPTACJA gwałtu taboretem (tak tak, akceptacja)
          > tam nie ma mnie.

Małe dziecko w złości mówi, że lepiej by było, żeby rodzice umarli. Ale to są tylko przypadkowe słowa, które nijak mają się do rzeczywistości.

> Bo ludzie którzy tak myślą - nie są mi bliscy. W żaden sposób.
          >
          > Piszesz:
          > Przegrywa ten, kto identyfikuje siebie z tekstami, które tu publikuje.
          > ---------
          > To dla mnie żart. Ja tu nie pisałem dla żartów.
          > Zawsze poważnie i zawsze się identyfikowałem z tym co piszę...

Nie o to chodzi. Ludzie mają czasem inne niż nasze poglądy i muszą mieć prawo je wyrażać. Taka sprzeczność wypisanych tu tekstów nie może nas dotknąć osobiście. Ktoś krytykuje Twój tekst? Ale tekst, a nie Ciebie (tak powinno być i dlatego staram się nie zauważać ataków personalnych i emocjonalnie na nie reagować). Czy potrafisz swoje racje obronić? To zależy od tego, co odpiszesz ale także od tego czy druga strona to zechce lub potrafi zrozumieć. Na odpowiedź taką, jakiej oczekiwałbyś nie możesz liczyć. Tu spotykają się nasze teksty. Nas tu nie ma. To co dzieje się pomiędzy tymi tekstami nie może nas bezpośrednio dotyczyć.

> Ty tu jesteś dla innych celów - dawno to zauważyłem. Czujesz się jako trochę ja
          > k nauczyciel, trochę jak cyrkowiec, trochę jak mistrz.
          > Ok, ale nie zauważyłeś jednego... twoje małpy są durne i stare...
          > Ciao
          > jeep

Jestem tu z tego samego powodu co Ty. A małpy? Świat jest taki, jaki jest i nie zamierzam się nań z tego powodu obrażać.

I wracając do początku Twojego komentarza - traktuję pobyt tutaj jako okazję do nauki.
          • kolter-mr Re: grgkh na koniec 25.02.14, 21:15
            grgkh napisał:

> Małe dziecko w złości mówi, że lepiej by było, żeby rodzice umarli. Ale to są tylko przypadkowe słowa, które nijak mają się do rzeczywistości.

No popatrz Jeep śmiertelnie obrazi się na mnie za to ze napisałem ze o nodze od stołka w zadku pedofila;))

"wsza bez mózgu
            Autor: jeepwdyzlu 21.12.12, 13:04

dlatego takie pierdoły to możesz opowiadać babci ale nie mi , jedz przekonaj się niech ci wyklepią miskę
            ------
            • grgkh Re: grgkh na koniec 25.02.14, 22:06
              Jeep zawsze miał niewyparzony język, ale gdyby miał go tutaj dalej prezentować w całej okazałości, to może lepiej, że ogłosił odejście.

Ale do Ciebie też apeluję o okiełznanie słownictwa. To naprawdę niczemu dobremu nie służy a gdy się uda, daje sporo satysfakcji.
              • kolter-mr Re: grgkh na koniec 25.02.14, 23:08
                grgkh napisał:

> Jeep zawsze miał niewyparzony język, ale gdyby miał go tutaj dalej prezentować
                > w całej okazałości, to może lepiej, że ogłosił odejście.

Dla mnie on jest tylko zwykłym hipokrytą !

> Ale do Ciebie też apeluję o okiełznanie słownictwa. To naprawdę niczemu dobremu
                > nie służy a gdy się uda, daje sporo satysfakcji.

Pracuję nad tym,ale zawsze jest jakies ale .....
                • jeepwdyzlu @kolter 25.02.14, 23:31
                  żeby było jasne
                  nigdy nie ubierałem się w piórka grzecznego chłopczyka
                  i zawsze, podkreślę ZAWSZE - pisałem mocno, grubo, często bardzo bardzo wulgarnie
                  Nie tylko nie zaprzeczę ale wręcz jestem dumny
                  Czemu?
                  bo nie o język chodzi
                  nie Ty mi dopiekłeś a już na pewno nie bluzgiem takim czy siakim

chodzi o zasadę...
                  o tą nogę od stołka

wiesz o tym bo wekslujesz zarzuty na boczny tor
                  Powtórzę: gwałt na aresztowanym facecie, co do którego zarzuty są problematyczne - uważam za dramat.
                  I nie tyle nawet o ciebie - napisałeś to w ferworze walki a potem trudno ci się było wycofać - nawet podjąłeś próby - to nie ja to mały kolterek, ja tylko fakty przedstawiam - jaja) , ale innych forumowiczów..
                  te uśmieszki
                  ten zapaszek
                  I te teksty bronisz tego księdza zboka
                  A co? gdyby był pastorem albo kapłąnem żydowskim to nie miałbym go bronić?

Dobra.
                  Tyle wystarczy.
                  Zrobisz sobie z moim wyjaśnieniem co zechcesz...
                  raz pisałem - powtórzę: wszystkiego dobrego
                  jeep
                  • kolter-mr Re: @kolter 25.02.14, 23:50
                    jeepwdyzlu napisał:

> bo nie o język chodzi
                    > nie Ty mi dopiekłeś a już na pewno nie bluzgiem takim czy siakim

Bo ja tobie nigdy nie bluzgałem , NIGDY.

> chodzi o zasadę...
                    > o tą nogę od stołka

No i co ??

> wiesz o tym bo wekslujesz zarzuty na boczny tor
                    > Powtórzę: gwałt na aresztowanym facecie, co do którego zarzuty są problematyczne - uważam za dramat.

Dramatem juz nie jest o ile rozumiem kiedy faktyczny gwałciciel dziecka ma w tyłku taką nogę ?

> I nie tyle nawet o ciebie - napisałeś to w ferworze walki a potem trudno ci się
                    > było wycofać

Ja się nie wycofuje z tego ze noga od taboretu to najlepsza rzecz dla dupy zboczeńca, gwałciciela dziecka !! Jednak tam o ile wiem rozważaliśmy kwestię czy gwałt na zboku jest homoseksualizmem .Ja zasugerowałem ze niekoniecznie ,o ile odbywa się nogą od taboretu ,czyż nie tak ??

>- nawet podjąłeś próby - to nie ja to mały kolterek, ja tylko fakty przedstawiam - jaja) , ale innych forumowiczów..

Nie bądź smieszny, nie pajacuj Gil ci leży to go bronisz .

> te uśmieszki
                    > ten zapaszek
                    > I te teksty bronisz tego księdza zboka

Jakoś na materiałach prokuratury tej samej której oskarża Wesołowskiego psów nie wieszasz ,ale ta sama prokuratura w sprawie Gila ci juz cuchnie !!

> A co? gdyby był pastorem albo kapłąnem żydowskim to nie miałbym go bronić?

Najlepiej zamilcz bo jestes wybiórczy. Gil niewinny ,wrabiany .Wesołowski juz u ciebie skazany . .
                    > Dobra.
                    > Tyle wystarczy.
                    > Zrobisz sobie z moim wyjaśnieniem co zechcesz...
                    > raz pisałem - powtórzę: wszystkiego dobrego

Ano
    • grgkh Joseph Lundowski 26.02.14, 15:16
      O, jeszcze jeden niewinny duchowny z Polski, Joseph Lundowski, o którym informację znalazłem przypadkiem w materiałach o sytuacji dzieci Indian i Eskimosów w Kanadzie. Nasz towar eksportowy - misjonarze.

Warto przeczytać dość długawą całość. Poniżej tytuły rozdziałów:

- Kanada rozlicza się z tragicznej historii indiańskich dzieci
      - Odszkodowania dla molestowanych i gwałconych tubylców
      - Pedofilscy jezuici molestowali Eskimosów!
      - Trochę Historii Indian Gwałconych
      - Niewolnicze internaty chrześcijańskie
      - Zadośćuczynienie bez przeprosin
      - Coraz więcej Indian i Eskimosów w Kanadzie
      - Kanada bije się w piersi za cierpienia Indian
      - Windigo (lub Whitico)
      - Arcybiskup z USA - pomagał gwałcić dzieci
      - Spedalone kościoły winne pedofilskiej afery?
      - Ukrywanie pedofilii i molestowania
      - Jan Paweł II - Ukrywanie pedofilii kleru

Co kraj to obyczaj - w zależności od kultury, mentalności społecznej i warunków życia kler pozwalał sobie na mniej lub więcej. Ale faktem jest, że "brał" tyle, ile się dało. Ile się daje u nas, w Polsce? Na pewno widzimy przysłowiowy wierzchołek jakiejś góry lodowej. Nie uda nam się rozliczenie tego tak jak w krajach o mniejszym wpływie religii na życie społeczne i polityczne. Ale trzeba do tego dążyć zmniejszając ten wpływ, mówiąc wciąż i wciąż o religii prawdziwie.
      • kolter-mr Re: Joseph Lundowski 26.02.14, 15:31
        Może skoro Snajper na ten wątek kij wywalił , nie podnośmy go wyżej niech zniknie !!
        • grgkh Re: Joseph Lundowski 26.02.14, 17:50
          Szukałem jakiegoś miejsca tematycznie związanego z tym, co znalazłem. Rozumiem i dostosuję się do sugestii.
        • snajper55 Re: Joseph Lundowski 27.02.14, 12:05
          kolter-mr napisał:

> Może skoro Snajper na ten wątek kij wywalił , nie podnośmy go wyżej niech znikn
          > ie !!

Sądzisz, że Snajper czyta wszystkie wpisy na wszystkich moderowanych przez siebie forach? Mylisz się, nie czyta. Doba Snajpera ma tylko 24 godziny a on poza forum ma także inne zajęcia, jak każdy inny normalny człowiek.

Coś złego na forum się dzieje? To napisz o tym do Snajpera. Tak jak wzywasz policję, gdy ktoś na twojej ulicy kradnie samochód czy sklep obrabia. Nie czekasz wtedy, aż sama przyjedzie aby potem, gdy nie przyjedzie, narzekać, że policja "kij wywaliła" na twoją ulicę i nie reaguje.

Tyle.

S.
          • kolter-mr Re: Joseph Lundowski 27.02.14, 13:53
            snajper55 napisał:

> Sądzisz, że Snajper czyta wszystkie wpisy na wszystkich moderowanych przez siebie forach?

Ja nie sądzę ja wiem !! ze piszą do ciebie kapusie .jak nie do ciebie to piętro wyżej .
          • bezpocztyonline Nie macie filtra na wulgaryzmy? 27.02.14, 16:55
            snajper55 napisał:

> Sądzisz, że Snajper czyta wszystkie wpisy na wszystkich moderowanych przez sieb
            > ie forach? Mylisz się, nie czyta.

No właśnie widać. Od ponad tygodnia są w różnych wątkach na tym forum zamieszczane najgorsze wulgaryzmy imiennie pod adresem innych forumowiczów, a reakcji brak.
            • kolter-mr Re: Nie macie filtra na wulgaryzmy? 27.02.14, 19:59

> No właśnie widać. Od ponad tygodnia są w różnych wątkach na tym forum zamieszczane najgorsze wulgaryzmy imiennie pod adresem innych forumowiczów, a reakcji brak.

Jakieś konkrety ??
              • bezpocztyonline Re: Nie macie filtra na wulgaryzmy? 28.02.14, 09:27
                kolter-mr napisał:

> bezpocztyonline napisała:
                >
                >
                > > No właśnie widać. Od ponad tygodnia są w różnych wątkach na tym forum zam
                > ieszczane najgorsze wulgaryzmy imiennie pod adresem innych forumowiczów, a reak
                > cji brak.
                >
                > Jakieś konkrety ??

A co, teraz już ty tu moderujesz?
                • kolter-mr Re: Nie macie filtra na wulgaryzmy? 28.02.14, 10:00

> A co, teraz już ty tu moderujesz?

No a od kiedy to ty decydujesz kto odpisuje na post na publicznym forum ?
                  • bezpocztyonline Re: Nie macie filtra na wulgaryzmy? 28.02.14, 10:29
                    kolter-mr napisał:

> bezpocztyonline napisała:
                    >
                    >
                    > > A co, teraz już ty tu moderujesz?
                    >
                    > No a od kiedy to ty decydujesz kto odpisuje na post na publicznym forum ?

???

Sam z lubością wielokrotnie przytaczałeś posty pełen wulgaryzmów, a teraz się dopytujesz o dowód na to, że je zamieszczono?

Snajper powinien je wszystkie wyciąć.
                    I wam obu dać jakieś ostrzeżenie.
                    • kolter-mr Re: Nie macie filtra na wulgaryzmy? 28.02.14, 12:38

> > > A co, teraz już ty tu moderujesz?
                      > >
                      > > No a od kiedy to ty decydujesz kto odpisuje na post na publicznym forum ?
                      >
                      > ???

Odebrałem twój post jak przyganę ze się komuś w rozmowę wpieprzam , po prostu.

> Sam z lubością wielokrotnie przytaczałeś posty pełen wulgaryzmów, a teraz się dopytujesz o dowód na to, że je zamieszczono?

No to zalezy od punktu wiedzenia co dla kogo jest prawda a co wulgaryzmem ??

> Snajper powinien je wszystkie wyciąć.
                      > I wam obu dać jakieś ostrzeżenie.

Niestety ale to nie mi odbija, ja generalnie staram się nie atakować ludzi w jakiś sposób bliskich mi ideowo. Snajper od początku tej afery z Gilem zachowuje się tak jakby to o niego chodziło miota się wścieka i takie tam. Ja nigdy nie udaję ze jestem wzorem cnót ,jak toś mi zaczyna jechać od hu... to mu odpowiadam tym samym i tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka