Dodaj do ulubionych

Jest czterech Bogów

20.02.15, 21:25
Trzech Bogów jest zakrytych, a o czwartym wy nie wiecie.
Jest trzech Bogów bardzo mocnych i oni prowadzą cały świat twardą ręką.
Jeden Bóg to ten co daje każdemu życie, dlatego jest dobry.
Drugi Bóg jest ten co daje bogactwo, nie każdemu, ale temu, komu zechce.
Trzeci Bóg to Pan Śmierci, ten jest najmocniejszy.
A ten czwarty, o którym nic nie wiecie to jest sam Dobry Bóg.
Nie da się przejść do Dobrego Boga, nie przeszedłszy uprzednio tych trzech.
Obserwuj wątek
    • lumpior Re: Jest czterech Bogów 20.02.15, 21:40
      Nie świruj,jest jeden,określany w różnej walucie:to KASA. Amen.
      • pocoo Re: Jest czterech Bogów 20.02.15, 22:01
        Bez pieniędzy naiwnych baranków,żaden bóg nie ma szansy istnienia.
    • marina0321 Re: Jest czterech Bogów 20.02.15, 22:33
      mili.tarka napisał(a):

> Trzech Bogów jest zakrytych, a o czwartym wy nie wiecie.

Przyznaj się, ile wypiłeś?
    • sclavus Re: Jest czterech Bogów 20.02.15, 23:29
      ... imperatywem do takich przemyśleń, jest większa dawka, czegoś mocniejszego niż hasz...
    • kotekali Re: Jest czterech Bogów 21.02.15, 00:02
      jest jeden debil :)
    • der-chef Re: Jest czterech Bogów 21.02.15, 09:10
      Bank Światowy
      Międzynarodowy Fundusz Walutowy
      Goldman Sachs
      George Soros - to ten niewidzialny
    • mili.tarka Re: Jest czterech Bogów 21.02.15, 10:56
      > Jest trzech Bogów bardzo mocnych i oni prowadzą cały świat twardą ręką.
      > Jeden Bóg to ten co daje każdemu życie, dlatego jest dobry.
      > Drugi Bóg jest ten co daje bogactwo, nie każdemu, ale temu, komu zechce.
      > Trzeci Bóg to Pan Śmierci, ten jest najmocniejszy.
      > A ten czwarty, o którym nic nie wiecie to jest sam Dobry Bóg.
      > Nie da się przejść do Dobrego Boga, nie przeszedłszy uprzednio tych trzech.

To jest fragment nowości wydawniczej, którą każdy gazetowy wykształciuch, zwłaszcza zainteresowany tematyką religijną, powinien przeczytać.
      Ale jak widać forumowi "ateiści" czytają co najwyżej "Fakty i Mity" albo "NIE".
      Poczekam jeszcze, może ktoś jednak czytał, to można by podyskutować o książce i głównym bohaterze.
    • komar102 Re: Jest czterech Bogów 21.02.15, 15:53
      mili.tarka napisał(a):

Bóg jest jeden, nie pisz bajek.
      • mili.tarka Re: Jest czterech Bogów 21.02.15, 17:08
        To nie są moje słowa.
        Religia jest tylko modelem wiary.
        Bóg może być jeden, może być cały panteon, może go nie być jak w buddyzmie.
        Może być bóg osobowy ale niekoniecznie.
        • 9rgkh Re: Jest czterech Bogów 21.02.15, 20:28
          mili.tarka napisał(a):

> To nie są moje słowa.
          > Religia jest tylko modelem wiary.

Wiara jest zdegenerowanym stanem umysłu. Człowiek musi być sceptyczny i powinien szukać dowodów hipotez, które uważa za prawdziwe.

> Bóg może być jeden, może być cały panteon, może go nie być jak w buddyzmie.
          > Może być bóg osobowy ale niekoniecznie.

Faktycznie bogowie są tylko urojeni więc jest ich przynajmniej tyle, ile głów, w których się zalęgli.
          • mili.tarka Re: Jest czterech Bogów 21.02.15, 21:24
            Ateizm jest zdegenerowanym stanem umysłu. Człowiek musi wierzyć.
            • kotekali Re: Jest czterech Bogów 21.02.15, 23:12
              musi to na Rusi , niewolniku !
            • 9rgkh Wiara upośledza 21.02.15, 23:20
              mili.tarka napisał(a):

> Ateizm jest zdegenerowanym stanem umysłu.

Oczywiście nie zauważasz tego, że istnieje mnóstwo religii i że są one ze sobą sprzeczne. Człowiek powinien wierzyć w jakąkolwiek brednię, która spowoduje, ze stanie się zamknięty na inne myśli i idee?

Co robi wasz debilny bożek, jeśli DOPUSZCZA do tego, że lufdzie wierzą w innych bogów lub religie typu scjentologii? Nic. Dlaczego? Bo nie istnieje.

Czy on kogoś kocha? Nikogo z wyjątkiem siebie. Jest głupi i próżny, bo zależy mu wyłącznie na własnym elektoracie. A może ni jemu, bo przecież nie istnieje?

Człowiek wierzący ze zdegenerowaną logiką w wypranym religią mózgu nie potrafi odróżnić WOLI BOGA od WOLI ORGANIZACJI PODAJĄCEJ SIĘ ZA BOGA. :) Za jednego z wielu bogów.

O to wam, cwaniakom naciągającym ludzkość na wiarę chodzi, o wykastrowanie z umysłu sceptycyzmy, wątpienia.

> Człowiek musi wierzyć.

Nie musi. Ja nie muszę i jestem człowiekiem. Nie wierząc nie podlegam waszej kontroli. I to wam dolega. Na razie jestem tutaj, na forum. Na razie czekam aż tacy jak Ty, nie potrafiący sklecić jednej sensownej myśli, tu się pojawią. A potem to komentuję. I niech ta zabawa trwa. :) Razem pokazujemy jaka jest religia, wiara i jak to ogranicza zdolności umysłowe.
              • mili.tarka Re: Wiara upośledza 21.02.15, 23:34
                Religia jest tylko modelem wiary. Jest wiele religii i wiele wyobrażeń bogów ale to nie przeczy istnieniu Boga czy boga.

Dziecko wychowane w ateizmie w dorosłym życiu SAMO stworzy własną religię, czyli drogę do Boga. Chyba, że będzie indoktrynowane ateizmem.

Niewiele wiesz o religiach, czepiłeś się katolicyzmu jak rzep psiego ogona.

Jesteś mocno ograniczony swoimi ideami i teoriami i nie zrozumiesz wierzącej osoby, tak jak nie zrozumiałeś własnej żony, która Cię olała odchodząc. Bredziłeś jej o swoich ateistycznych urojeniach, teraz bredzisz na forach w necie ku mojej uciesze.

www.youtube.com/watch?v=aRabBQhGQ7c
                • lara9369 Re: Wiara upośledza 22.02.15, 00:01
                  mili.tarka
                  Dlaczego z uporem maniaka narzucasz innym swoje zdanie, na dodatek nie poparte żadnym własnym doświadczeniem, tylko jakimiś "tajemniczymi" półswłówkami?
                  Wiara jest sprawą tak delikatną, że nie wolno nikogo do niczego zmuszać, tym bardziej do wierzenia w Twoje widzimisie.
                  Wystarczy, że chrześcijaństwo i islam zostały na siłe wprowadzone "ogniem i mieczem", kosztem cierpienia miliardów ludzi. militarka teraz - militarnie:) - ustanawia nowośc - o, mamy 4 bogów :)))
                  • mili.tarka Re: Wiara upośledza 22.02.15, 09:42
                    > Dlaczego z uporem maniaka narzucasz innym swoje zdanie

Mesjasz mówił idźcie i nauczajcie. Nie mówił zmuszajcie. Nie mówił też czekajcie aż sami przyjdą.
                    Do czego cie zmuszam? Nawet nie musisz odpowiadać, ba nawet czytać nie musisz moich wpisów.
                    Dlaczego ty albo gruchający tu gołąb uparcie mi odpowiadacie?
                    • lara9369 Re: Wiara upośledza 22.02.15, 09:48
                      mili.tarka napisał(a): Mesjasz mówił idźcie i nauczajcie.
                      Odpowiadam ci, bo mam do tego prawo. Gdyż bardziej podatne i wrazliwe umysły - wchłaniają jak gąbka przerózne bzdety,a więc - trzeba je ochraniac. Między innymi, przed Twoim "mesjanizmem".
                      Takie "nauczanie" może mieć fatalny, wręcz niszczący wpływ na tych, co usłuchają. Dzieciom, nie mówi się o róznych rzeczach, ponieważ nie są do tego gotowe. Tak samo, nie każdy człowiek jest gotowy i w stanie przyjąć rózne "nauki"> Właśnie dlatego, niektóre wiadomości musza pozostać tajne.
                      Ty - najlepszym przykładem niedojrzałości, która sięgnęła po "wiedzę tajemną".
                      .... bez urazy, to nie jest - po to, aby Cię obrazić, tylko aby wytłumaczyć, że żadne posłannictwo dla wszystkich - nie ma sensu. Przekaz , może byc tylko i wyłącznie dla tych, co już osiągnęli pewną dojrzałość, aby te wiedzę - przyjąć....
                      • mili.tarka Re: Wiara upośledza 22.02.15, 09:55
                        Jednak odpowiadasz. Bo czujesz, że ateizm jest szkodliwy. Ateizm, humanizm, racjonalizm, to wyparcie się Miłości.
                        www.youtube.com/watch?v=_nkcnaXj1Oo
                        • lara9369 Re: Wiara upośledza 22.02.15, 09:56
                          mili.tarka napisał(a)
                          Cóz ... Twoja odpowiedź dobitnie potwierdza to, o czym przed chwilą napisałam :)))))
                          • mili.tarka Re: Wiara upośledza 22.02.15, 11:46
                            A czego się tak lękasz niewiasto?
                            Poglądów głoszonych w XVIII wieku przez pewnego Żyda?
                            Antysemityzm z ciebie wylazł jak wąż podły.
                            • lara9369 Re: Wiara upośledza 22.02.15, 11:49
                              mili.tarka

Ogólnie będą z Ciebie ludzie, militarka, gdyż - szukasz, czytasz, masz wątpliwości, a poprzez wątpliwości - wiedzie droga do Prawdy :)))
                        • 9rgkh Re: Wiara upośledza 22.02.15, 20:30
                          mili.tarka napisał(a):

> Jednak odpowiadasz. Bo czujesz, że ateizm jest szkodliwy.

Nie ma idei ateistycznej. Każda myśl, każde zdanie na temat religii jest teistyczne. Można rozważać, czy jest prawdziwe, czy fałszywe ale to zawsze dyskusja o religii i religijna. Na pytanie: czy bóg istnieje są teoretycznie dwie możliwe odpowiedzi - tak lub nie. Obie one i ich rozwinięcia dotyczą zawsze religii, teizmu.

Za szkodliwe uważasz wzięcie pod uwagę tej drugiej, o nieistnieniu? Dlaczego? Nie chodzi Ci o ustalenie prawdy?

> Ateizm, humanizm, racjonalizm, to wyparcie się Miłości.

Jakiej miłości? Nienawiść, jaką was szprycują w stosunku do inaczej myślących nazywasz miłością? U was wszystko jest zafałszowane. Religia to potworny szajs.
                    • 9rgkh Re: Wiara upośledza 22.02.15, 20:24
                      mili.tarka napisał(a):

> Mesjasz

To już nie Budda?

> mówił idźcie i nauczajcie. Nie mówił zmuszajcie.

A nie powiedział czegoś o prawdzie w tym nauczaniu?

Co prawda nauczam czegoś innego niż Ty, ale nie oburzaj się, że ja tez egzekwuję moje prawo do nauczania.

> Nie mówił też czekajcie aż sami przyjdą.
                      > Do czego cie zmuszam? Nawet nie musisz odpowiadać, ba nawet czytać nie musisz m
                      > oich wpisów.

Do niczego. Czytam Cię z przyjemnością i z podobną odpowiadam. A Ty, dziecko bez płci, czujesz się tutaj zmuszane do czegoś?

> Dlaczego ty albo gruchający tu gołąb uparcie mi odpowiadacie?

A dlaczego nie wolno by było komukolwiek komentować głupot religianta? Nie rozumiesz istoty działania forum? To nie jest świątynia.
                • 9rgkh Re: Wiara upośledza 22.02.15, 00:19
                  mili.tarka napisał(a):

> Religia jest tylko modelem wiary.

Każda wiara upośledza. NIE WOLNO, ze względu na logikę, traktować nieudowodnionej hipotezy jako prawdziwą.

> Jest wiele religii i wiele wyobrażeń bogów al
                  > e to nie przeczy istnieniu Boga czy boga.

Bełkot. Prawdę trzeba udowodnić i już. Wierzący mają z tym jednak problem. Wiara upośledza.

A teraz - na czym polega błędność Twojego pseudo rozumowania naznaczonego brakiem logiki?

Wierzący uważa TERAZ, że prawdą jest istnienie debilnego bożka. Tymczasem TERAZ nie ma dowodu. Tak więc TERAZ jest NIEWIEDZA. Niewiedza nie jest ani prawdą, ani fałszem. Hipoteza, o której nic nie wiemy, NIC NIE OPISUJE. Taka hipoteza NIE ISTNIEJE jako element opisu czegokolwiek.

> Dziecko wychowane w ateizmie w dorosłym życiu SAMO stworzy własną religię,

Nie ma takiej udowodnionej teorii.

> czyli drogę do Boga.

Do debilnego bożka? Raczej wykluczone.

> Chyba, że będzie indoktrynowane ateizmem.

Ateizm jest brakiem idei teistycznej i nie da się "nim indoktrynować".

Nie wypowiadaj się za innych. Oczywiście można wierzyć w coś innego niż religijne bzdety. Każda wiara jest równie szkodliwa. Ateista też może wierzyć w rasizm, faszyzm lub np. komunizm. Ale wierzący w debilnych bogów mogą wierzyć równolegle i w te ideologie.

> Niewiele wiesz o religiach, czepiłeś się katolicyzmu jak rzep psiego ogona.

Pisze o wierze. Wiara to zdegenerowany stan umysłu.

> Jesteś mocno ograniczony swoimi ideami i teoriami i nie zrozumiesz wierzącej os
                  > oby, tak jak nie zrozumiałeś własnej żony, która Cię olała odchodząc. Bredziłeś
                  > jej o swoich ateistycznych urojeniach, teraz bredzisz na forach w necie ku moj
                  > ej uciesze.

Zapomniałeś napisać, że żona odeszła ode mnie, bo przestały jej się podobać moje rogi, kopyta i ogon.

Piszemy tu wspólnie. A kto i na ile się ucieszy, to się okaże. Ja korzystam z każdej okazji, żeby pokazywać, jak głupie i szkodliwe są religie a Ty mi w tym pomagasz zgodnie z moim życzeniem.
                  • mili.tarka Re: Wiara upośledza 22.02.15, 10:00
                    > Zapomniałeś napisać, że żona odeszła ode mnie, bo przestały jej się podobać moj
                    > e rogi, kopyta i ogon.

Przynajmniej nie kłam. To jest uczciwa kobieta, katoliczka, kochająca. Rogów ci nie przyprawiała.
                    • lara9369 Re: Wiara upośledza 22.02.15, 10:07
                      mili.tarka napisał(a): To jest uczciwa kobieta, katoliczka, kochająca.

Sorry że wtrącam się do prywaty, ale... "kochająca' katoliczka - to oksymoron :))) Większej niedorzeczności w życiu nie slyszałam :))) Żaden katolik nie ma pojęcia o tym, czym jest Miłosć. A że odeszła od kogoś tam - cóz, akt łaski z jej strony:))))

eeech... ten to ma szczęście... też bym chciała, aby pewna "katoliczka" odeszła od swojego męża... ale z kogo będzie wysysać kasę?

Zaiste, muszę wyłaczyć powiadamianie o wpisach w tym wątku, bo Twoja niedojrzałośc militarka mnie rozwala :)))))
                      • mili.tarka Re: Wiara upośledza 22.02.15, 11:12
                        > Twoja niedojrzałość

Niedojrzałość do czego? Do "nowoczesności" i ateizmu?
                        • 9rgkh Re: Wiara upośledza 22.02.15, 20:43
                          mili.tarka napisał(a):

> > Twoja niedojrzałość
                          >
                          > Niedojrzałość do czego? Do "nowoczesności" i ateizmu?

Nawet i tego nie potrafisz skojarzyć sensownie i jednoznacznie. Ech, to ograniczenie umysłu dogmatami. Moim zdaniem nic z tym już nie zrobisz. Nawet się nie staraj.
                    • 9rgkh Re: Wiara upośledza 22.02.15, 20:40
                      mili.tarka napisał(a):

> > Zapomniałeś napisać, że żona odeszła ode mnie, bo przestały
                      > > jej się podobać moje rogi, kopyta i ogon.
                      >
                      > Przynajmniej nie kłam. To jest uczciwa kobieta,

Z nieuczciwą nie ożeniłbym się kiedyś. :)

> katoliczka, kochająca.

Fakt, katoliczka. Nasze rozstanie wynikło w dużej mierze z tego jej katolicyzmu.

> Rogów ci nie przyprawiała.

Nie znasz sprawy. Nie będę opowiadał szczegółów.

Nadal nie widzę komentarza odnośnie prawdy forumowej o mojej anatomii. Jak widzisz, na forum można napisać o sobie lub innych wszystko i nie jest to dowodem niczego. Dowody każdy człowiek musi sobie przeprowadzać sam.

Katolik - taki jak Ty - ma umysł zdegenerowany wiarą, jest "upośledzony wiarą umysłowo" i dowodów nie potrzebuje. Katolik - taki jak Ty - bezmyślnie powtarza głupoty, które mu załadowano jako software na katechezie. To bot. Od bota nie wymaga się inteligencji. Bot ma być posłuszny. I jest taki.
            • der-chef Re: Jest czterech Bogów 22.02.15, 07:01
              Tacy jak ty doprowadzili do tego że pierwsza u mnie zdechła wiara i za moment nadzieja. Ale to nic, bo z tych zgliszcz narodził się u mnie rasizm i faszyzm.
              • lara9369 Re: Jest czterech Bogów 22.02.15, 07:59
                rasizm i faszyzm narodzili z religii, gdyż pogarda, którą okazują "wierni' wyznawcom innych religii właśnie jest prototypem wszystkich innych postaci przemocy ideowej
                • mili.tarka Re: Jest czterech Bogów 22.02.15, 11:09
                  Rasizm powstał np. w PZPR-ze, ateistycznej zbrodniczej organizacji do dziś nie rozliczonej.
                  pl.wikipedia.org/wiki/Natoli%C5%84czycy
                  "Natolińczycy... głosili hasła nacjonalistyczne i antysemickie."
                  A to była Polska Ludowa lata 50-te itd.

Jeśli chodzi o faszyzm włoski, to zapoznaj się może z tym pojęciem zanim napiszesz kolejną bzdurę w stylu Kazi Szczuki.
                  • lara9369 Re: Jest czterech Bogów 22.02.15, 11:12
                    mili.tarka napisał(a): Rasizm powstał np. w PZPR-ze, ateistycznej zbrodniczej organizacji do dziś nie rozliczonej.

BZDURA> rasizm powstał, kiedy chrześcijanie spalili Bibliotekę Aleksandryjską, okazując pogardę całej wiedzy i mądrości, zebranej przez poprzednie pokolenia!
                    Ogłaszając własną wiarę - jedynie słuszną!
                    No i właśnie - Kościól, wciąz pozostaje nierozliczony ze swoich licznych zbrodni.
                    • mili.tarka Re: Jest czterech Bogów 22.02.15, 11:24
                      > No i właśnie - Kościól, wciąz pozostaje nierozliczony ze swoich licznych zbrodni

Kościół, to są twoi przodkowie w 99,999% katolicy. Kto ich rozliczył?
                      Jak możesz spać spokojnie wiedząc, że twoi pradziadkowie byli zbrodniarzami?
                      • lara9369 Re: Jest czterech Bogów 22.02.15, 11:29
                        mili.tarka napisał(a):

> > No i właśnie - Kościól, wciąz pozostaje nierozliczony ze swoich licznych
                        > zbrodni
                        >
                        > Kościół, to są twoi przodkowie w 99,999% katolicy. Kto ich rozliczył?
                        > Jak możesz spać spokojnie wiedząc, że twoi pradziadkowie byli zbrodniarzami?

Nie, to nie jest tak. Wyznawcy wiary - często są jak dzieci, którzy uwierzyli w bajkę i są wykorzystywani przez tych, co dzialają w pełnej świadomości czynu.
                        Obwiniam - nie wykonawców, żołnierzy, zwał jak zwał, lecz - "generałów"
                        Chociaz powiem ci, kiedys też chodziłam do koscioła, ale słuchałam - serca, głosu intuicji jak kto woli, a ten głos - zawsze mówil, "to jest fałsz" Ale - i jeszcze jedna sprawa. Teraz, czasy są inne, i konsekwencje dla mnie z tego powodu, ze wystepuję przeciwko religii, nie są takie, jakie mogły być setki lat wstecz: tortury, palenie na stosie... I jestem głęboko wdzięczna tym przodkom, którzy mieli odwagę cierpieć i zginac - za prawdę, przeciwko kłamstwom. Cześć ich pamięci!
                      • sclavus Re: Jest czterech Bogów 22.02.15, 11:38
                        czyli, według ciebie, dobrze zrobili katolicy, że zamordowali Hypatię - cooo? ... rzymkacie...
                        PeeS - "postkatolicy" i "katoliccy przodkowie w 99,999%", to jakaś paranoiczna obsesja???
                        • lara9369 Re: Jest czterech Bogów 22.02.15, 11:41
                          sclavus napisał:

> czyli, według ciebie, dobrze zrobili katolicy, że zamordowali Hypatię - cooo? .
                          > .. rzymkacie...

Sclavusie, chrześcijanie nie zamordowali tylko Hypatii, oni zamordowali cały dorobek naukowo-kulturowy, gromadzony przez pokolenia ! Zamordowali - odrębonosc, prawo do modlenia się - do wielu bogów, ogłaszając swego - jedynym i najlepszym! Wprowadzajac do obiegu - prawdziwy TOTALITARYZM i go - sankcjonując!
                          • mili.tarka Re: Jest czterech Bogów 22.02.15, 12:06
                            Powtórzę raz jeszcze- chrześcijanie, czyli wasi przodkowie.
                            Przodkowie Lary, Sclavusa i Gołębia i innych piszących tu postkatolików z syndromem janczara.
                            Jak wy postkatolicy możecie z tym żyć?
                            Wasi dziadowie zamordowali nie tylko Hypatie, oni zamordowali cały dorobek naukowo-kulturowy, gromadzony przez pokolenia...
                            • lara9369 Re: Jest czterech Bogów 22.02.15, 12:18

mili.tarka

Naucz sie czytać ze zrozumieniem, bo - będziesz zadawał swoje pytania, w nieskończoność! Bardzo dokładnie odpisałam Tobie na to pytanie, a TY - nie widzisz???
                              albo może - nie chcesz widzieć?
                            • 9rgkh Re: Jest czterech Bogów 22.02.15, 21:00
                              mili.tarka napisał(a):

> Powtórzę raz jeszcze- chrześcijanie, czyli wasi przodkowie.

Nie, moi przodkowie do Prasłowianie, którzy z tą religią nie mieli nic wspólnego.

> Przodkowie Lary, Sclavusa i Gołębia i innych piszących tu postkatolików z syndr
                              > omem janczara.
                              > Jak wy postkatolicy możecie z tym żyć?
                              > Wasi dziadowie zamordowali nie tylko Hypatie, oni zamordowali cały dorobek nau
                              > kowo-kulturowy, gromadzony przez pokolenia...

I dlatego trzeba tą fatalną, złą religię odrzucić.
                            • sclavus Re: Jest czterech Bogów 23.02.15, 10:19
                              przestań-że pieprzyć o tych "katolickich przodkach", "postkatolikach" bo świat nie zaczął się w 966 roku n.e... Świat nie zaczął się od katolików!!!... rzymkacie... :D:D:D
                              Idąc tokiem twojego (nie)rozumowania, zapominasz o swoich przodkach, wyznawcach Światowida i ferajny!!
                          • sclavus Re: Jest czterech Bogów 23.02.15, 10:15
                            ... ty wspomniałaś o Aleksandrii a ja - w kontekście - o Hypatii bo to ona jest symbolem, tej "zniszczonej nauki i kultury" przez katolików, w Aleksandrii... :)
                            • mili.tarka Re: Jest czterech Bogów 23.02.15, 10:21
                              Ja natomiast przypomnę jak narodowi socjaliści ateiści i sowiecy komuniści ateiści mordowali polskich księży.
                              W czasie drugiej wojny światowej z rąk okupantów – niemieckiego i sowieckiego, zginęło blisko trzy tysiące polskich duchownych, co stanowiło 20 % przedwojennego duchowieństwa. Ponad połowa z duchownych diecezjalnych i zakonnych poddana została represjom.
                              www.jerychomlodych.pl/content/ksi%C4%99%C5%BCy-mordowano-ju%C5%BC-od-pierwszego-dnia-wojny
                              Oczywiście będzie obowiązkowa odpowiedź, że Stalin był w seminarium itd. I dlatego, że był w seminarium mordował nie tylko księży ale i popów.
                              • sclavus Re: Jest czterech Bogów 23.02.15, 10:29
                                Nie, nie taka będzie odpowiedź...
                                Będzie taka: trzeba być skończonym głupcem, żeby łączyć ateizm z narodowym socjalizmem i komunizmem i podawać to, jako przyczynę zbrodni!!!
                                Zapoznaj się z historią twojego kościoła, żeby łacno stwierdzić, że najbardziej gorliwi w wierze... byli największymi zbrodniarzami!!!!
                                • mili.tarka Re: Jest czterech Bogów 23.02.15, 10:35
                                  Właśnie jesteś taki głupcem, bo to Stalin założył związek bezbożników mordujący i prześladujący księzy, popów i rabinów i osoby wierzące.
                                  pl.wikipedia.org/wiki/Zwi%C4%85zek_Wojuj%C4%85cych_Bezbo%C5%BCnik%C3%B3w
                                  • pocoo Re: Jest czterech Bogów 23.02.15, 11:04
                                    mili.tarka napisał(a):

> Właśnie jesteś taki głupcem, bo to Stalin założył związek bezbożników mordujący
                                    > i prześladujący księzy, popów i rabinów i osoby wierzące.

Ej mądralo! Hitler był komunistą? A "Gott mit Uns" co znaczyło? W obozach zagłady wszyscy esesmani mieli na klamrach pasów wyryte to hasło. A może oni mieli poparcie innego boga.Ty na pewno wiesz.
                                    • mili.tarka Re: Jest czterech Bogów 23.02.15, 11:12
                                      Ale argumenty durna babo hahahahahaha. ;o)))
                                      Takie napisy na klamrach mieli Prusacy od dawien dawna czyli od 1701r. a potem bundeswera po II Ś a do 1979r. policjanci niemieccy z NRF (Niemiecka Republika Federalna).
                                      pl.wikipedia.org/wiki/Gott_mit_uns
                                      Twoim zdaniem jak JA jem makarom to znaczy że wierzę w Potwora Makaronowego?
                                      Matko Buzka skąd takie durne ludzi e sie ostali? Kończyłaś sowiecką dziesiaciletkę pewnie. ;PPP

Ty to mnie zawsze rozbawisz jak gołąb prawie. ;o)))))))))
                                      • marina0321 Re: Jest czterech Bogów 23.02.15, 11:25
                                        mili.tarka - jeśli chodzi o "Gott mit uns", możesz popatrzeć jeszcze tu:
                                        www.alamoministries.com/content/english/Antichrist/nazigallery/photogallery.html
                                        • mili.tarka Re: Jest czterech Bogów 23.02.15, 12:01
                                          Durna jesteś, dajesz się manipulować. W necie znajdziesz też wyjaśnienia na czym polega manipulacja postkatolików nt. Piusa XII i że zdjęcia są fotomontażami.
                                          Ja nie jestem katoliczką, to mnie to nie bawi ale po co oczerniać katolików? Plucie dla plucia jak w Madrycie w 2011 r. pluliście na modląca się młodzież.

Weź się za Zakon Krzyżacki jest w Wiedniu, rozlicz ich za zbrodnie z XI do XVw . ;o)))
                                          Gdzie was sieją debilki? W partii Tfuj ruch?
                                          • sclavus Re: Jest czterech Bogów 23.02.15, 14:17
                                            a tyś się z krucjaty różańcowej urwał/a???
                                          • marina0321 Re: Jest czterech Bogów 23.02.15, 14:48
                                            mili.tarka napisał(a):

> Durna jesteś, dajesz się manipulować.

Ty jesteś durna i nie znasz historii.

> W necie znajdziesz też wyjaśnienia na czy
                                            > m polega manipulacja postkatolików nt. Piusa XII i że zdjęcia są fotomontażami.

W "Naszym Dzienniku"?

> Ja nie jestem katoliczką, to mnie to nie bawi ale po co oczerniać katolików?

Nie wiesz, że to grzech zapierać się swojej wiary?

> Plucie dla plucia jak w Madrycie w 2011 r. pluliście na modląca się młodzież.

Oj, sami zapluwacie się własnymi ślinami.

> Weź się za Zakon Krzyżacki jest w Wiedniu, rozlicz ich za zbrodnie z XI do XVw
                                            > . ;o)))

Nie zdziwię się, jak KK zacznie rozliczać się i domagać po nich gruntów.

> Gdzie was sieją debilki? W partii Tfuj ruch?

Gdzie was uczą takich wyzwisk? W Kościele?
                                          • 9rgkh Re: Jest czterech Bogów 23.02.15, 19:47
                                            mili.tarka napisał(a):

> Durna jesteś, dajesz się manipulować. W necie znajdziesz też wyjaśnienia na czy
                                            > m polega manipulacja postkatolików nt. Piusa XII i że zdjęcia są fotomontażami.

A największy "fotomontaż", to te pisma święte. :)

> Ja nie jestem katoliczką, to mnie to nie bawi ale po co oczerniać katolików? Pl
                                            > ucie dla plucia jak w Madrycie w 2011 r. pluliście na modląca się młodzież.

Ogłupioną. I nie plucie ale mówienie prawdy, co jakie jest.

> Weź się za Zakon Krzyżacki jest w Wiedniu, rozlicz ich za zbrodnie z XI do XVw
                                            > . ;o)))
                                            > Gdzie was sieją debilki? W partii Tfuj ruch?

Ad personam, bo nie masz argumentów. To norma u katolika z umysłem podlegającym wierze. Wiara degeneruje myślenie. Logika wyklucza coś tak sprzecznego jak wiara.
                                      • 9rgkh Re: Jest czterech Bogów 23.02.15, 19:44
                                        mili.tarka napisał(a):

> Ale argumenty durna babo hahahahahaha. ;o)))
                                        > Takie napisy na klamrach mieli Prusacy od dawien dawna czyli od 1701r. a potem
                                        > bundeswera po II Ś a do 1979r. policjanci niemieccy z NRF (Niemiecka Republika
                                        > Federalna).

Faktem jest, że "przyjaźń" z bogiem nie utrudniała hitlerowcom niecnego procederu. A i papież ówczesny raczej nie próbował tego ludobójstwa ograniczać swoimi wpływami. A miał je, bo biskupstwo bratało się z Hitlerem, zdjęć dokumentujących to w internecie jest mnóstwo.

> pl.wikipedia.org/wiki/Gott_mit_uns
                                        > Twoim zdaniem jak JA jem makarom to znaczy że wierzę w Potwora Makaronowego?

Twoja sprawa. Według mnie to Ty nie wierzysz w swojego boga. On kazał nadstawiać drugi policzek, zabraniał mówić fałszywego świadectwa, proponował skromny tryb życia itp. Może mieszkasz pod mostem, tego nie wiem, ale te pierwsze zastrzeżenia dotyczą Cię na tym forum.

Religia to zakłamanie potworne.

> Matko Buzka skąd takie durne ludzi e sie ostali? Kończyłaś sowiecką dziesiacile
                                        > tkę pewnie. ;PPP

Ale prymitywny argument. Wciąż ad personam. Wiara degeneruje mózgi do szczętu.

> Ty to mnie zawsze rozbawisz jak gołąb prawie. ;o)))))))))

I o to chodzi, taki był celi. Ale ten się śmieje, kto się śmieje ostatni... :)
                                        • lara9369 Re: Jest czterech Bogów 23.02.15, 19:47
                                          Słuchajcie, możecie trzyma sie meritum sprawy???

W potoku waszych tutaj za przeproszeniem wypowiedzi, traci się cały sens!
                                  • sclavus Re: Jest czterech Bogów 23.02.15, 14:14
                                    ... i pozostań sobie, sam/a na sam/a z tym przekonaniem...
                                    Może ci się cieplej w butkach zrobi!
                                    :D
                                    • pocoo Re: Jest czterech Bogów 23.02.15, 14:20
                                      sclavus napisał:

> ... i pozostań sobie, sam/a na sam/a z tym przekonaniem...
                                      > Może ci się cieplej w butkach zrobi!
                                      > :D
                                      Masz rację.
                                      Nie ma najmniejszego sensu aby stukać w klawisze do "tego czegoś ", nie wiadomo czego.
                                      • sclavus Re: Jest czterech Bogów 23.02.15, 15:30
                                        ... coraz bardziej wiadomo - rzuć okiem na post adkonn (chociaż, być może, jest to następne wcielenie mili.tarki)...
                                        ... przypomnij sobie również, wątek rzymkata "bóg stworzył świat jesienią"... - ten sam styl, te same "argumenty"... nowością są - dla niepoznaki - "postkatolicy" i "przodkowie katoliccy" (co za bzdury!!!)
                                        I obraz masz już pełny!!!
                                  • 9rgkh Re: Jest czterech Bogów 23.02.15, 19:36
                                    mili.tarka napisał(a):

> Właśnie jesteś taki głupcem, bo to Stalin założył związek bezbożników mordujący
                                    > i prześladujący księzy, popów i rabinów i osoby wierzące.

Stalin to zbrodniarz, psychopata, to człowiek upośledzony umysłowo. Ale obecnie wciąż go w Rosji czczą a Cerkwi to nie przeszkadza. :) Dziś ta sama Cerkiew współpracuje z następnym psychopatą rządzącym tym krajem i obie strony są zadowolone z tej współpracy. Religii chodzi wyłącznie o władzę. Gdy ją ma, to dla jej utrzymania nawet podzielić się czasem nią jest skłonna.
                              • 9rgkh Re: Jest czterech Bogów 23.02.15, 19:32
                                mili.tarka napisał(a):

> Ja natomiast przypomnę jak narodowi socjaliści ateiści i sowiecy komuniści atei
                                > ści mordowali polskich księży.

Większość najmądrzejszych ludzi tego świata, naukowców noblistów, to ludzie niewierzący w bogów. Nie mordowali nikogo.

Twoja teza jest kiepska i świadczy o Twoim poziomie umysłowym. Jaka ona, taki ten poziom. Ten związek jest oczywisty.

> W czasie drugiej wojny światowej z rąk okupantów – niemieckiego i sow
                                > ieckiego, zginęło blisko trzy tysiące polskich duchownych, co stanowiło
                                > 20 % przedwojennego duchowieństwa. Ponad połowa z duchownych diecezjalnych i za
                                > konnych poddana została represjom.

I co z tego, że księża ginęli? To była wojna. Nie ma ideologii. Jest nienawiść i śmierć. I przypomnę Ci, że Niemcy III Rzeszy posługiwali się hasłem "Gott mit uns"... Wiesz, co to znaczy? Czy to ten sam bóg, czy jakiś inny?

> www.jerychomlodych.pl/content/ksi%C4%99%C5%BCy-mordowano-ju%C5%BC-od-pierwszego-dnia-wojny
                                > Oczywiście będzie obowiązkowa odpowiedź, że Stalin był w seminarium itd. I dlat
                                > ego, że był w seminarium mordował nie tylko księży ale i popów.

Tak, Stalina wychowała religia i ojciec, który go lał pasem od strony sprzączki. Z tego połączenia narodził się psychopata, który równo mordował wszystkich, także swoich "przyjaciół" ateistów. Argument ze Stalinem masz z głowy.
                                • lara9369 Re: Jest czterech Bogów 23.02.15, 19:36
                                  Przebić się przez ten wątek to jak nurkować do szamba. Najgorsze, nikt nikogo nie słucha i nie przyjmuje argumentów A fakty są takie, że "zginęło blisko trzy tysiące polskich duchownych", to NIC wobec tego, ile ludzi na całym świecie zginęło z rąk "chrześcijan"! Całe cywilizacje , pogardliwie określane mianem pogan, wyginęły w wyniku szerzenia religii miłosci i pokoju!
                                  • 9rgkh Re: Jest czterech Bogów 23.02.15, 19:56
                                    lara9369 napisał(a):

> Przebić się przez ten wątek to jak nurkować do szamba. Najgorsze, nikt nikogo n
                                    > ie słucha i nie przyjmuje argumentów A fakty są takie, że "zginęło blisko trzy
                                    > tysiące polskich duchownych", to NIC wobec tego, ile ludzi na całym świecie zgi
                                    > nęło z rąk "chrześcijan"! Całe cywilizacje , pogardliwie określane mianem pogan
                                    > , wyginęły w wyniku szerzenia religii miłosci i pokoju!

Najważniejszy jest argument inny. To był czas wojny i bezwzględnego unicestwiania każdego, kto stanął na drodze ideologii napastnika. Księża też musieli ginąć. Dla narodu większą stratą jest utrata ludzi, którzy byli jego elitą intelektualną, inteligencją.
                      • 9rgkh Re: Jest czterech Bogów 22.02.15, 20:56
                        mili.tarka napisał(a):

> > No i właśnie - Kościól, wciąz pozostaje nierozliczony ze swoich licznych
                        > zbrodni
                        >
                        > Kościół, to są twoi przodkowie w 99,999% katolicy. Kto ich rozliczył?
                        > Jak możesz spać spokojnie wiedząc, że twoi pradziadkowie byli zbrodniarzami?

Nikt nie może ponosić odpowiedzialności za swoich przodków. Jeśli ktoś z nich był zbrodniarzem (a przecież był religijny, wierzył w tego nieskutecznego, fałszywego boga) to jest nauka dla mnie, żeby się jak najdalej trzymać od religii. Nie mając z nią niczego wspólnego mogę wreszcie spać spokojnie.
      • pocoo Re: Jest czterech Bogów 21.02.15, 17:32
        komar102 napisał(a):
        > Bóg jest jeden, nie pisz bajek.

Zapytaj Hindusa.Powie ci,że pieprzysz jak potłuczony.I który z was będzie miał rację?
        • komar102 Re: Jest czterech Bogów 21.02.15, 19:04
          pocoo napisała:

> komar102 napisał(a):
          > > Bóg jest jeden, nie pisz bajek.
          >
          > Zapytaj Hindusa.Powie ci,że pieprzysz jak potłuczony.I który z was będzie miał
          > rację?

Aty jak pieprzysz .
          • pocoo Re: Jest czterech Bogów 21.02.15, 20:50
            komar102 napisał(a):

> Aty jak pieprzysz .
            Bosko.
    • kot_mrau Re: Jest czterech Bogów 21.02.15, 17:28
      Jeden jest BÓG mający dwa aspekty: życie i śmierć.
      • karbat Re: Jest czterech Bogów 21.02.15, 19:59
        osoba otwierajaca watek stwierdza, **Jest czterech Bogów**
        czyli , wszystkie bogi to ... samce ... militarka zagladala im .... do spodni ...

no , bog zapyla ziemska wieczna dziewice , by zostal
        stworzony kolejny bog , potrafiacy chodzic po wodzie .

ale jak powstali ci czterej bogowie .. powstali ... w wyniku dzialania wyobrazni militarki ?
        a moze w wyniku praktyk homoseksualnych ?, podobno dla bogow nie ma rzeczy niemozliwych ...
        • kot_mrau Re: Jest czterech Bogów 21.02.15, 20:09
          to chyba nieieie do mnie....
          ja twierdzę jeszcze raz: jest jeden Bóg, który ma dwa aspekty: Życie i Śmierć.
          • karbat Re: Jest czterech Bogów 21.02.15, 20:23
            kot_mrau napisał:

> to chyba nieieie do mnie....

przeczytaj wpis jeszcze raz, powoli , ze zrozumieniem ;)

> ja twierdzę jeszcze raz: jest jeden Bóg, który ma dwa aspekty: Życie i Śmierć.

kotku , a ciebie kto tak skrzywdzil ... twoj ksiadz , na religii ,
            siostra zakonna na kolku rozancowym .. .

Jedno powinienes wiedziec , aby nie byc arogantem .
            Zanim zaczniesz stanowczo twierdzic swoje bzdety . -
            udowodnij , ze jakikolwiek bog, ma cokolwiek wspolnego,
            z Zyciem i Smiercia , Homo Sapiens, czy z jakimkolwiek, kogokolwiek zyciem .

dopoki tego nie zrobisz ... tylko payatzujesz ;)
            niby ci wolno , ale w tym wieku ... nie wypada .

po drugie dlaczego w dyskredytujesz role swoich rodzicow w akcie stwarzania
            twojej osoby ... ? i .. zaslugi przypisujesz jakiemus bogu ? , .. starozytnych
            obrzezanych wiercow biegajacych po pustyni za swoimi kozami i baranami .
    • tade-k53 Re: Jest czterech Bogów 21.02.15, 21:38
      Jest tylko jeden prawdziwy Bóg i jedna prawdziwa religia objawiona przez Boga. Wszytskie fałszywe religie pochodzą z piekła.
      Warto poznać prawdę objawioną przez Boga.
      tradycja-2007.blog.onet.pl/
      • mili.tarka Re: Jest czterech Bogów 21.02.15, 22:23
        To jest piękna tajemnica, której tu nie wyjaśnimy i bardzo dobrze, żeby ona została tajemnicą.
        www.youtube.com/watch?v=aRabBQhGQ7c
        • tade-k53 Re: Jest czterech Bogów 21.02.15, 23:11
          Każdy kto wierzy w więcej niż w jednego Boga jest bałwochwalcą.
          "Nie każdy, który Mi mówi: Panie, Panie!, wejdzie do królestwa niebieskiego, lecz ten, kto spełnia wolę mojego Ojca, który jest w niebie." Mt 7:21
          tradycja-2007.blog.onet.pl/
      • kotekali Re: Jest czterech Bogów 21.02.15, 23:15
        dalzcegoo bog objawia prawde zbokom, oszustom i naciągaczom a ludziom watpiacym i krytycznem nie?
        dlaczego nie ujawniw sie w granicach zwyklej ludzkiej percepcji ? dlaczego niezrwonowazeni osobnicy sa jego tubami?
        • mili.tarka Re: Jest czterech Bogów 22.02.15, 11:02
          Dlaczego Lenin i Stali objawiają swoje prawdy mordercom, zbokom, oszustom i naciągaczom a ludziom wierzącym w Boga nie?
          Dlaczego niezrównoważeni osobnicy są fanami bolszewizmu?
          • lara9369 Re: Jest czterech Bogów 22.02.15, 11:10
            mili.tarka napisał(a):

> Dlaczego Lenin i Stali objawiają swoje prawdy mordercom, zbokom, oszustom i nac
            > iągaczom a ludziom wierzącym w Boga nie?
            > Dlaczego niezrównoważeni osobnicy są fanami bolszewizmu?

Totalitaryzm polityczny - całkowicie wzoruje się i bezpośrednio wypływa właśnie z religii!
            A najwiecej "niezróważonych osobników' - wlaśnie kurczowo trzyma sie haseł religijnych, bo niczego innego - nie potrafi się trzymać. Jak żólnierz, ktory bez rozkazów przełożonego - w ogóle nie wie, co ze sobą zrobić
            • sclavus Re: Jest czterech Bogów 22.02.15, 11:32
              ... tylko dlaczego wyznawcom "jedynej prawdziwej religii", tak trudno w to uwierzyć???
              Odrzucają wręcz tę prawdę i to w najbardziej infantylny sposób, twierdząc, że i Stalin, i Hitler to ateiści...
              pzdrx
          • der-chef Re: Jest czterech Bogów 22.02.15, 12:36
            Qurvffa, bierz połowę albo zmień lekarza. Na twoje wypociny jest tylko jedna odpowiedź @^$#(*&, &^@#$, _*#!!!%.
            • mili.tarka Re: Jest czterech Bogów 22.02.15, 16:24
              der-chef napisała:

> Qurvffa, bierz połowę albo zmień lekarza. Na twoje wypociny jest tylko jedna od
              > powiedź @^$#(*&, &^@#$, _*#!!!%.

To nie są moje wypociny tylko pewnego Żyda z XVIII w. Jesteś antysemitą. Wstyd że antysemita pisze w GW.
              Jeśli tego nie rozumiesz, to znaczy że w szkołę kamieniami rzucałaś.
          • 9rgkh Re: Jest czterech Bogów 22.02.15, 20:48
            mili.tarka napisał(a):

> Dlaczego Lenin

Komunizm ma podobnie idealistyczne i durne założenia jak chrześcijaństwo.

> i Stali

A Stalina wychowywało seminarium duchowne. Był wzorowym uczniem.

> objawiają swoje prawdy mordercom, zbokom, oszustom i nac
            > iągaczom a ludziom wierzącym w Boga nie?

Jak to nie? Popatrz na terrorystów islamskich, toż to ten sam bóg.

> Dlaczego niezrównoważeni osobnicy są fanami bolszewizmu?

Przeczytaj wreszcie sobie te definicje. Wiara ogranicza i uniemożliwia zrozumienie prostych treści. Wiara zdegenerowała Twoje myślenie.
      • marina0321 Re: Jest czterech Bogów 22.02.15, 10:35
        tade-k53 napisał:

> Jest tylko jeden prawdziwy Bóg i jedna prawdziwa religia objawiona przez Boga.
        > Wszytskie fałszywe religie pochodzą z piekła.
        > Warto poznać prawdę objawioną przez Boga.
        > tradycja-2007.blog.onet.pl/

Totalny odlot. Bez komentarza.
        • karbat Re: Jest czterech Bogów 22.02.15, 11:58
          kazdy, ale to doslownie Kazdy, nie uwazajacy sie za debila,
          nie majacy oczu w doopie, widzi, ze bogow jest ... w sroc i jescze wiecej.

• lara9369 Re: Jest czterech Bogów 22.02.15, 12:00
          tade-k53
          Powiedz, dlaczego chrześcijanie kurczowo trzymają się tr5adycji? Przecież Pan jezus wystepował - własnie przeciwko tradycji???
      • ferro2 Re: Jest czterech Bogów 23.02.15, 15:34
        tade-k53 napisał:

> Jest tylko jeden prawdziwy Bóg i jedna prawdziwa religia objawiona przez Boga.
        > Wszytskie fałszywe religie pochodzą z piekła.
        > Warto poznać prawdę objawioną przez Boga.
        > tradycja-2007.blog.onet.pl/

Warto poznac, ale tutaj na forum jeste wiele " najmadrzejszych ", wybitnych ateistow, do nich dochodzi tylko to co widze 5 cm od oczu, dalej nic nie widza.
        • komar102 Re: Jest czterech Bogów 23.02.15, 16:30
          ferro2 napisała:

> tade-k53 napisał:
          >
          > > Jest tylko jeden prawdziwy Bóg i jedna prawdziwa religia objawiona przez
          > Boga.
          > > Wszytskie fałszywe religie pochodzą z piekła.
          > > Warto poznać prawdę objawioną przez Boga.
          > > tradycja-2007.blog.onet.pl/
          >
          > Warto poznac, ale tutaj na forum jeste wiele " najmadrzejszych ", wybitnych ate
          > istow, do nich dochodzi tylko to co widze 5 cm od oczu, dalej nic nie widza.

Mają oczy a nie widzą, mają uszy ale nie słyszą.
          • 9rgkh Re: Jest czterech Bogów 23.02.15, 19:52
            komar102 napisał(a):

> Mają oczy a nie widzą, mają uszy ale nie słyszą.

To o wierzących. Niewierzący mają rozum i go używają.
          • pocoo Re: Jest czterech Bogów 23.02.15, 21:38
            komar102 napisał(a):

> > tade-k53 napisał:
            > >
            > > > Jest tylko jeden prawdziwy Bóg i jedna prawdziwa religia objawiona
            > przez
            > > Boga.

> Mają oczy a nie widzą, mają uszy ale nie słyszą.

Tadziu głosi,że światło wiary zgasło w Średniowieczu.Nie dziwię się ciemnocie religijnej.Załóż okulary to może w 3D zobaczysz.
            Ty komar też należysz do przedsoborowego Kościoła razem z Tadziem i ferro?Ferro dopiero poznaje tę prawdę objawioną,chociaż ją tadziu głosi od dawien dawna.Lepiej późno niż wcale.
        • 9rgkh Re: Jest czterech Bogów 23.02.15, 19:48
          ferro2 napisała:

> Warto poznac, ale tutaj na forum jeste wiele " najmadrzejszych ", wybitnych ate
          > istow, do nich dochodzi tylko to co widze 5 cm od oczu, dalej nic nie widza.

Nieważne, czy ateista, czy teista. Byle logicznie mówił. Jeśli coś jest fałszem, to możesz to wykazać.
          • mili.tarka Re: Jest czterech Bogów 23.02.15, 19:56
            > Byle logicznie mówił. Jeśli coś jest fałszem
            > , to możesz to wykazać.

Gołębiu, drogi gamoniu.
            W religii nie chodzi o logikę. Weź zacznij sie uczyc od początku co to jest religia, bo po ostatnim wylewie masz mętlik umysłowy.
            Twoja taktyka dyskusji oparta na rzekomych "dowodach logicznych" jest dobra dla gimbazy czy nawet podstawówki.
            Nie stać cię na inne "dowody" wyższości ateizmu? Ćwicz z piłeczką i chodzikiem.
            zdrówka zyczę ;oo))))))
            • 9rgkh Re: Jest czterech Bogów 23.02.15, 20:00
              mili.tarka napisał(a):

> > Byle logicznie mówił. Jeśli coś jest fałszem
              > > , to możesz to wykazać.
              >
              > Gołębiu, drogi gamoniu.

Ad personam.

> W religii nie chodzi o logikę.

Delikatniej powiedziane to, co ja mówię - RELIGIA OGŁUPIA. Dziękuję, że to wreszcie wypowiadasz. A teraz jednym głosem powiedzmy, że religia jest szkodliwa i trzeba dążyć do minimalizacji jej wpływów.

Może jeszcze będą z Ciebie ludzie.

> Weź zacznij sie uczyc od początku co to jest rel
              > igia, bo po ostatnim wylewie masz mętlik umysłowy.
              > Twoja taktyka dyskusji oparta na rzekomych "dowodach logicznych" jest dobra dla
              > gimbazy czy nawet podstawówki.

Ad personam. Nie rozmawiam na tym poziomie. To poziom religii.

> Nie stać cię na inne "dowody" wyższości ateizmu?

Ateizm nie jest ideologią, nie ma żadnej treści i nie może być "wyższy" lub "niższy".
              Faktem jest, że religia czyli teizm ma ogromne wady.

> Ćwicz z piłeczką i chodzikiem.
              > zdrówka zyczę ;oo))))))

Dziękuje. Wzajemnie. :)
              • mili.tarka Re: Jest czterech Bogów 23.02.15, 20:05
                Ateizm to nie religia. Ateizm to ruch społeczny dający świadectwo Nieistniejącego Boga.
                Musisz na każdym kroku dyskredytować wszystkie inne religie, ewentualnie zniżać je do poziomu wierzeń ludów pierwotnych.
                Musisz wyrzec się wszelkich członków rodziny wyznających jakiekolwiek religie.
                Jeżeli masz dziecko wierzące, to musisz je namawiać do porzucenia wiary i wmawiać mu, że boga nie ma. Jeśli nadal będzie plugawym, religijnym katolem lub kimś podobnym, to możesz mu spuścić manto w imię ateizmu.
                Jeśli twoja żona wprowadzi twoje dziecko w jakąś religię (chrzest, obrzezanie itp.) lub pośle na lekcje religii, to porzuć rodzinę. Opowiedz ateistycznemu środowisku o tym, że jest sadystką (zwłaszcza, jeśli obrzeza) i ośmiesz ją.
                Mów wszędzie i wszystkim, że znasz biblię lepiej niż wszyscy chrześcijanie razem wzięci.
                • der-chef Re: Jest czterech Bogów 24.02.15, 19:43
                  Gdyby ateista zastosował się do twoich zaleceń to natychmiast stałby się religiantem. Masz ciekawy sposób nawracania.
                • 9rgkh Re: Jest czterech Bogów 24.02.15, 19:56
                  mili.tarka napisał(a):

> Ateizm to nie religia. Ateizm to ruch społeczny dający świadectwo Nieistniejące
                  > go Boga.

Pomyliło Ci się z antyklerykalizmem albo czymś podobnym. Antyklerykalizm jest ruchem społecznym i wcale nie muszą to być sami ateiści. Pośród katolików jest całkiem spore grono takich, którzy mają zdecydowanie dość religijnej agresji i chcieliby sobie wierzyć tylko dla siebie. Katolik niekoniecznie znaczy "głupi do końca". Czasem tylko trochę otumaniony wiarą. A są i tacy, którzy są jedną noga tu a drugą tam i brak im odwagi do usamodzielnienia się w myśleniu. Mają to "gdzieś". Żyją po swojemu i często nie najgorzej. Ci wszyscy też są antyklerykałami i - teoretycznie - powinnaś ich zapisać do tej samej zgrai zwalczającej Kościół święty i błogosławiony, nietykalny i wiecznie żywy (jak Lenin).

> Musisz na każdym kroku dyskredytować wszystkie inne religie, ewentualnie zniżać
                  > je do poziomu wierzeń ludów pierwotnych.

Co muszę to moja sprawa a robię to, co chcę. Mówię prawdę a Ty to potwierdzasz swoim istnieniem tutaj, bo jeszcze się nie zdarzyło, żebyś znalazła kontrargument, który by tę prawdziwość podważył.

> Musisz wyrzec się wszelkich członków rodziny wyznających jakiekolwiek religie.

Moje prywatne życie sam będę regulował a z Twoich rad z zasady nie korzystam, bo to głupie rady.

> Jeżeli masz dziecko wierzące, to musisz je namawiać do porzucenia wiary i wmawi
                  > ać mu, że boga nie ma. Jeśli nadal będzie plugawym, religijnym katolem lub kimś
                  > podobnym, to możesz mu spuścić manto w imię ateizmu.

Moje dzieci tresowała kiedyś żona katoliczka. Wydawało się, że odniosła sukces ale obecnie żadne nie chodzi do kościoła. A mam ich czworo. :) No, zdarza się sporadyczne, wskutek pewnych środowiskowych nacisków. I nie musiałem ich do niczego namawiać. Samo się stało. Dałem im to, co najlepsze można dać dziecku, ciekawość świata i chęć do samodzielnego jego rozumienia. I religia zdechła.

> Jeśli twoja żona wprowadzi twoje dziecko w jakąś religię (chrzest, obrzezanie i
                  > tp.) lub pośle na lekcje religii, to porzuć rodzinę. Opowiedz ateistycznemu śro
                  > dowisku o tym, że jest sadystką (zwłaszcza, jeśli obrzeza) i ośmiesz ją.
                  > Mów wszędzie i wszystkim, że znasz biblię lepiej niż wszyscy chrześcijanie raze
                  > m wzięci.

Nie męcz się nadaremnie. Twoje opowieści są bez ładu i składu. Szkoda Twojego czasu.

Ale chętnie korzystam z okazji, żeby na tym ogniu upiec swoją pieczeń.
    • adkonn Nie karmić trolla "mili.tarka " 22.02.15, 18:25
      "mili.tarka" to troll piszący pod nickami : Enrque111,Rzymkat, mlodziok, em_meryt, myślenie.poszerzone, adammewa, rabee, moliwda, janek16ipol, panzerover i być może jeszcze pare innych:)
      • bookworm Re: Nie karmić trolla "mili.tarka " 22.02.15, 20:14
        Dodać należy że występuje czasem jako kobieta, czasem jako mężczyzna, czasem jako buddysta ale zawsze bez wyjątku jak bezmózgi troll.
        • ferro2 Re: Nie karmić trolla "mili.tarka " 23.02.15, 15:38
          bookworm napisał:

> Dodać należy że występuje czasem jako kobieta, czasem jako mężczyzna, czasem ja
          > ko buddysta ale zawsze bez wyjątku jak bezmózgi troll.

Czym wy sie wszyscy ateisci roznice od jakiejs tam militarki??? lepsi jestescie bo nie zmieniacie nickow? Poznac sens zycia to powinno byc tematem a nie puste rozczulanie sie nad nickami.
          Tylko ze ateisci sensu zycia nie maja wiec o czym moga dyskutowac?
          • der-chef Re: Nie karmić trolla "mili.tarka " 23.02.15, 15:56
            Poznac sens zycia to powinno byc tematem a nie puste rozczulanie sie nad nickami.
            Tylko ze ateisci sensu zycia nie maja wiec o czym moga dyskutowac?

No to wal. Jaki jest sens życia?
          • 9rgkh Re: Nie karmić trolla "mili.tarka " 23.02.15, 19:50
            ferro2 napisała:

> Czym wy sie wszyscy ateisci roznice od jakiejs tam militarki??? lepsi jestescie
            > bo nie zmieniacie nickow? Poznac sens zycia to powinno byc tematem a nie pust
            > e rozczulanie sie nad nickami.
            > Tylko ze ateisci sensu zycia nie maja wiec o czym moga dyskutowac?

Ja mam sens życia, możemy o tym kiedyś pogadać. A Ty masz sens niewolnictwa i śmierci a nie życia.
      • marina0321 Re: Nie karmić trolla "mili.tarka " 22.02.15, 22:17
        adkonn napisał(a):

> "mili.tarka" to troll piszący pod nickami : Enrque111,Rzymkat, mlodziok, em_mer
        > yt, myślenie.poszerzone, adammewa, rabee, moliwda, janek16ipol, panzerover i by
        > ć może jeszcze pare innych:)

Co do "enrque111", to mam wątpliwości. On pisze innym stylem.
      • mili.tarka Re: Nie karmić trolla "mili.tarka " 23.02.15, 10:08
        Adkonn to trolica i pacynka, która pisze pod różnymi nikami i pacynkami m.in.
        lumpior, pocoo, sclavus, grghk, 9grgkh czyli gołąb, bookworm, marianna, lara, kolter śp. kotekali, bling, dercheef, kora3 i wiele innych.

Ta palikociarska hiena wyje do księzyca o rzekomej szkodliwości religii i ja mam z tych troli ubaw po pachy.
        • marina0321 Re: Nie karmić trolla "mili.tarka " 23.02.15, 10:17
          mili.tarka napisał(a):

> Ta palikociarska hiena wyje do księzyca o rzekomej szkodliwości religii i ja ma
          > m z tych troli ubaw po pachy.

Z twojego postu wynika, że być katolikiem, to nie chodzi o dyskusje i wymianę zdań, tylko szydzić z innych i mieć ubaw?
        • sclavus Re: Nie karmić trolla "mili.tarka " 23.02.15, 10:24
          ... a masz aby wydepilowane te pachy??
          Czy śmierdzą potem???
          A może i przedtem też - co??
          PeeS - to ty jesteś trollem, z niewiadoma już ilością bytów... a wszyscy wymienieni przez ciebie, to byty indywidualne!!!
        • 9rgkh Re: Nie karmić trolla "mili.tarka " 23.02.15, 19:25
          mili.tarka napisał(a):

> Adkonn to trolica i pacynka, która pisze pod różnymi nikami i pacynkami m.in
          > .
          > lumpior, pocoo, sclavus, grghk, 9grgkh czyli gołąb, bookworm, marianna, lara, k
          > olter śp. kotekali, bling, dercheef, kora3 i wiele innych.

> Ta palikociarska hiena wyje do księzyca o rzekomej szkodliwości religii i ja ma
          > m z tych troli ubaw po pachy.

Największy ubaw to jest z porównywania logiki w myśleniu i argumentowaniu.

Zysk, na który obaj liczymy to czytelnicy, którzy się nie odzywają ale czasem coś tu przeczytają. Jak myślisz, czy są na tyle mało rozgarnięci, że sami nie potrafią ocenić co ma jaką wartość? :)
    • ferro2 Re: Jest czterech Bogów 23.02.15, 15:41
      mili.tarka napisał(a):

Bog jest Jeden w Niebie, jak widac szatan nie proznuje na swiecie, ma swoich nauczycieli wszedzie.
      • der-chef Re: Jest czterech Bogów 23.02.15, 15:54
        > Bog jest Jeden w Niebie

Gdzie jest to niebo? Moja nawigacja go nie widzi, nawet Glonas go nie znajduje.
        • ferro2 Re: Jest czterech Bogów 23.02.15, 16:01
          der-chef napisała:

> > Bog jest Jeden w Niebie
          >
          > Gdzie jest to niebo? Moja nawigacja go nie widzi, nawet Glonas go nie znajduje
          > .
          Nawigacje zmien a zobaczysz.
      • komar102 Re: Jest czterech Bogów 23.02.15, 16:34
        ferro2 napisała:
        > Bog jest Jeden w Niebie, jak widac szatan nie proznuje na swiecie, ma swoich na
        > uczycieli wszedzie.

I to wielu ma służących.

• pocoo Re: Jest czterech Bogów 23.02.15, 20:12
          komar102 napisał(a):

> I to wielu ma służących.

Komar...no...
          Szatan jest moim kumplem a nie panem.
          Ty służysz bogu,więc jesteś służącym na kolanach ,ze zgiętym karkiem bijesz się pięścią w pierś i mówisz;"moja wina,moja wina,moja bardzo wielka wina".Słuchasz Szatana a potem boga przepraszasz.I tak co niedziela."Karuzela karuzela,na Bielanach co niedziela.Beczka śmiechu i wesela,karuzela ,karuzela".
      • 9rgkh Re: Jest czterech Bogów 23.02.15, 19:51
        ferro2 napisała:

> Bog jest Jeden w Niebie, jak widac szatan nie proznuje na swiecie, ma swoich na
        > uczycieli wszedzie.

Dlaczego Twój bóg nie zlikwiduje szatana? Jest za słaby? A może to celowa działalność?
        • mili.tarka Re: Jest czterech Bogów 23.02.15, 20:08
          Porady dla gołębia postkatolika.
          Musisz mieć w głębokim poważaniu wszystkich ludzi, którzy wyznają jakieś religie – wyrażaj to zarówno postawą jak i werbalnie.
          Kiedy masz wolne z okazji świąt religijnych (Boże Narodzenie, Wielkanoc) zawsze mów, że to dla ciebie urlop w trakcie roku pracy niemający nic wspólnego z religią.
          Lepiej, żebyś mieszkał w mieście – wieśniacy są strasznie religijni i chodzą do kościoła co niedzielę.
          Nie wierz w przesądy, to cię zrówna z wierzącymi.
          Nie chodź do rodziny na święta. Najlepiej spędzaj je samotnie, rozpaczając, czemu ateiści są tacy samotni podczas świąt.
          Nie chodź na pogrzeby członków rodziny (nawet matki), jeżeli nie byli ateistami.
          Udawaj, że nie boisz się śmierci.
          • 9rgkh Re: Jest czterech Bogów 24.02.15, 19:58
            mili.tarka napisał(a):

> Porady dla gołębia postkatolika.
            > Musisz mieć w głębokim poważaniu wszystkich ludzi, którzy wyznają jakieś religi
            > e – wyrażaj to zarówno postawą jak i werbalnie.

Mam sporo znajomych i przyjaciół i niemal wszyscy są wierzący. Ani ja na nich nie narzekam, ani oni na mnie. Znów kula w płot i urojenia wierzącego w to, co mu się uroi w fundamen5talistycznym umyśle.

> Kiedy masz wolne z okazji świąt religijnych (Boże Narodzenie, Wielkanoc) zawsze
            > mów, że to dla ciebie urlop w trakcie roku pracy niemający nic wspólnego z rel
            > igią.

Tak, zawsze tak będę mówił. :) I co dalej?

> Lepiej, żebyś mieszkał w mieście – wieśniacy są strasznie religijni i cho
            > dzą do kościoła co niedzielę.
            > Nie wierz w przesądy, to cię zrówna z wierzącymi.
            > Nie chodź do rodziny na święta. Najlepiej spędzaj je samotnie, rozpaczając, cze
            > mu ateiści są tacy samotni podczas świąt.
            > Nie chodź na pogrzeby członków rodziny (nawet matki), jeżeli nie byli ateistami
            > .
            > Udawaj, że nie boisz się śmierci.

A co to jest śmierć?
            • 9rgkh PS 24.02.15, 20:01
              Powtarzasz się. To echo czy nie umiesz sklecić niczego nowego, bo wiara legła Ci na szarych komórkach i je przyblokowała? :)
        • pocoo Re: Jest czterech Bogów 23.02.15, 20:23
          9rgkh napisał:

> Dlaczego Twój bóg nie zlikwiduje szatana? Jest za słaby? A może to celowa dział
          > alność?
          >
          Skąd takie okropne pytania do głowy Ci przychodzą?
          Gdyby nie było Szatana to "nudy na pudy".Komar bzykałby słonicę,ale ile można.Nuda.Z penisa płetwala zrobiłabym gniazdo bocianie, ale ile można oglądać wodę?Nuda.Miłośnie gaworzyłbyś z ferro przez rok,a potem nuda.Forumowy buddysta przeszedłby na Islam,ale nie byłoby kogo terroryzować.Nuda.I tak w nieskończoność?Obrzydlistwo.
          • komar102 Re: Jest czterech Bogów 24.02.15, 18:38
            pocoo napisała:

> >
            > Skąd takie okropne pytania do głowy Ci przychodzą?
            > Gdyby nie było Szatana to "nudy na pudy".Komar bzykałby słonicę,ale ile można.N
            > uda.Z penisa płetwala zrobiłabym gniazdo bocianie, ale ile można oglądać wodę?N
            > uda.Miłośnie gaworzyłbyś z ferro przez rok,a potem nuda.Forumowy buddysta przes
            > zedłby na Islam,ale nie byłoby kogo terroryzować.Nuda.I tak w nieskończoność?Ob
            > rzydlistwo.

No brawo pocoo , cóż za mądrości.
            • pocoo Re: Jest czterech Bogów 24.02.15, 20:47
              komar102 napisał(a):
              > No brawo pocoo , cóż za mądrości.

Spokojnie.1 Kor.II;9
              "Czego oko nie widziało i ucho nie słyszało,co na serce ludzkie nie wstąpiło,to przygotował bóg tym,którzy go miłują".Dowolność fantazjowania.
              "Bo fantazja,fantazja,bo fantazja jest od tego,
              aby bawić się,aby bawić się,aby bawić się na całego".
              Czy napisałam nieprawdę?Co w tym głupiego?
              • komar102 Re: Jest czterech Bogów 25.02.15, 16:52
                pocoo napisała:

> komar102 napisał(a):
                > > No brawo pocoo , cóż za mądrości.
                >
                > Spokojnie.1 Kor.II;9
                > "Czego oko nie widziało i ucho nie słyszało,co na serce ludzkie nie wstąpiło,to
                > przygotował bóg tym,którzy go miłują".Dowolność fantazjowania.
                > "Bo fantazja,fantazja,bo fantazja jest od tego,
                > aby bawić się,aby bawić się,aby bawić się na całego".
                > Czy napisałam nieprawdę?Co w tym głupiego?

Ja pisałem o twych mądrościach a nie głupotach.
          • olsah65 Re: Jest czterech Bogów 24.02.15, 20:24
            pocoo napisała: > Gdyby nie było Szatana to "nudy na pudy"
            Gdyby nie było Szatana, nie byłoby też Boga.
            Spokój.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka