Dodaj do ulubionych

Koronawirus to kara

06.03.20, 18:34
Mój znajomy twierdzi, że koronawirus to kara boska za pedofilię kleru.
wroclaw.onet.pl/wroclaw-kazanie-u-salezjan-koronawirus-to-kara-za-grzechy/j1k5npc
Obserwuj wątek
    • oszol-lom-z-rm Re: Koronawirus to kara 06.03.20, 18:45
      Jakby tak było to chorowaliby wyłącznie księża ale ten salezjanin może mieć racje z ta kara . Ten wirus ma tez pozytywy. Ludzie częściej zaczęli się myć są odwoływane imprezy które w czasach wielkiego postu nie powinny być urządzane No i wreszcie z czołówek medialnych zszedł temat polskiego sądownictwa....
      • kociak40 Re: Koronawirus to kara 06.03.20, 19:28

" Ten wirus ma tez pozytywy." - oszolom

Przez tego wirusa najwięcej umierają starsi wiekiem i chorzy na inne choroby, czyli duże zyski finansowe ma ZUS. Mniej będzie emerytur, rent, dodatków pielęgnacyjnych dla niepełnosprawnych itd.
        Dotknie to zapewne i hierarchów, są w starszym wieku i szybciej spotkają się ze swoim Szefem.
        To jakby dostaną awans w pracy.
        • oszol-lom-z-rm Re: Koronawirus to kara 06.03.20, 20:51
          Może resztkę ubekow wybije
          • kociak40 Re: Koronawirus to kara 06.03.20, 23:13

"Może resztkę ubekow wybije" - oszolom

Ja raczej liczę, że więcej wybije tych dewotów religijnych, którzy ośmieszają naród.
            Niech się gromadzą na procesjach, modlitwach, "świętych miejscach" itd.
            Koronowirus zrobi z nimi swoje.
            • oszol-lom-z-rm Re: Koronawirus to kara 08.03.20, 22:27
              no to wszystko jasne, juz wiem dlaczego poznańska PO tak się cieszyła po ogłoszeniu pierwszego przypadku Coronavirusa w Polsce
          • pocoo Re: Koronawirus to kara 07.03.20, 01:01
            oszol-lom-z-rm napisał:

> Może resztkę ubekow wybije

Oooo.A Jezus powiedział;"miłujcie nieprzyjacioły wasze..."
            Jezusa słuchasz jak"świnia głucha".
            • kociak40 Re: Koronawirus to kara 07.03.20, 12:21

"Jezusa słuchasz jak"świnia głucha"" - pocoo

Głębia jego umysłu sięga do dna.
            • oszol-lom-z-rm Re: Koronawirus to kara 08.03.20, 22:28
              a wy nas miłujecie?
              • pocoo Re: Koronawirus to kara 09.03.20, 12:24
                oszol-lom-z-rm napisał:

> a wy nas miłujecie?

Ty masz być wzorem i wcielać w czyn słowa twojego Zbawiciela.
                Ja mam diabła za skórą i ze mnie przykładu nie bierz.Najbardziej nie lubię durniów.
                • oszol-lom-z-rm Re: Koronawirus to kara 15.03.20, 21:14
                  To idź precz szatanie !
      • virks Ludzie pozwalają klerowi 07.03.20, 14:23
        oszol-lom-z-rm napisał:

> Jakby tak było to chorowaliby wyłącznie księża
        ...

No właśnie nie, Bóg karze wszystkich, że pozwalają księżom dobierać się dzieci i je klerowi dostarczają. W normalnym społeczeństwie ludzie klerowi na to nie pozwalają.
        • oszol-lom-z-rm Re: Ludzie pozwalają klerowi 08.03.20, 22:29
          w naszym przypadku księża pedofile = agenci SB
          • kociak40 Re: Ludzie pozwalają klerowi 08.03.20, 23:16

"w naszym przypadku księża pedofile = agenci SB" - oszolom

Każde państwo, każdy ustrój polityczny, każdy kraj ma agentów Służby Bezpieczeństwa.
            Bez nich nie mogłoby funkcjonować państwo. Bez księży pedofilii Kościół katolicki
            też nie mógłby funkcjonować, bo nie byłoby kandydatów na księży w wystarczającej
            ilości aby obsłużyć taką ilość kościołów.
            • oszol-lom-z-rm Re: Ludzie pozwalają klerowi 09.03.20, 13:26
              komusza SB - departament IV MSW do walki z kościołem
              • kociak40 Re: Ludzie pozwalają klerowi 09.03.20, 18:56

"komusza SB - departament IV MSW do walki z kościołem" - oszolom

Bardzo dobry departament, z Szatanem trzeba walczyć. KK zdeprawował religię,
                ogłupia i oszukuje ludzi. KK to mafia żyjąca w dobrobycie na koszt obywateli.
                • oszol-lom-z-rm Re: Ludzie pozwalają klerowi 10.03.20, 12:43
                  paszoł won stalinowcu!
                  • pocoo Re: Ludzie pozwalają klerowi 10.03.20, 13:05
                    oszol-lom-z-rm napisał:

> paszoł won stalinowcu!

Ja pierdziele.Ale miłosierny Samarytanin.
                  • kociak40 Re: Ludzie pozwalają klerowi 10.03.20, 13:54

"paszoł won stalinowcu!" - oszolom

Tylko bezczelny głupek ma czelność.
                  • feelek Re: Ludzie pozwalają klerowi 11.03.20, 11:07
                    "...a wy nas miłujecie? ..."
                    "... paszoł won stalinowcu! ..."

ja was miłuję: was pełnych pychy w waszej wiedzy na temat tego jak jest Świat zbudowany i co od czego zależy
                    jeśli miłuję znaczy: a istniej sobie jeden z drugim, nic mi do was...
                    ...ale jeżeli pan panie Oszołom zechciałby komuś, kto nie myśli tak jak pan krzywdę jakąś zrobić, to w tej mojej miłości do pana panu na to nijak nie pozwolę.
          • pocoo Re: Ludzie pozwalają klerowi 09.03.20, 12:26
            oszol-lom-z-rm napisał:

> w naszym przypadku księża pedofile = agenci SB

Jaki to procent ogółu duchowieństwa?
            Powinieneś od Kościoła uciekać najdalej jak tylko możesz.Chyba, że sam jesteś agentem SB.
            • oszol-lom-z-rm Re: Ludzie pozwalają klerowi 15.03.20, 21:16
              To było jakies 10 do 15% duchowieństwa - dziś szukają azylu w tygodniku powszechnym
    • wawrzanka Re: Koronawirus to kara 08.03.20, 10:08
      To jednak nie ma sensu. Zważywszy, że niewykluczone, iż obecny papież jest chory - koronawirus to kara za nadmierny liberalizm papieża i tolerowanie środowisk LGBT. Karą za pedofilię kleru i krycie go jest choroba parkinsona.
      • kociak40 Re: Koronawirus to kara 08.03.20, 11:44

"Karą za pedofilię kleru i krycie go jest choroba parkinsona." - wawrzanka

Tak jak gigantyczny kac jest karą po małej wódce, tak inne choroby mogą być karą za inne przyjemności.
      • oszol-lom-z-rm Re: Koronawirus to kara 16.03.20, 14:00
        Ta plaga karze wszystkich równo ale w pierwszej kolejności atakuje lewakow
    • oszol-lom-z-rm Re: Koronawirus to kara 09.03.20, 13:25
      coś w tym jest bo w pierwszej kolejności wirus zaatakował tereny bardziej sympatyzujące z KO (PO)
      pl.wikipedia.org/wiki/Szerzenie_si%C4%99_zaka%C5%BCe%C5%84_wirusem_SARS-CoV-2#/media/Plik:COVID-19_Outbreak_Cases_in_Poland.svg
      • kociak40 Re: Koronawirus to kara 09.03.20, 18:59

"coś w tym jest bo w pierwszej kolejności wirus zaatakował tereny bardziej sympatyzujące z KO (PO)" - oszolom

Razem z suenderem reprezentujesz bezpieczny intelekt, już nie można z niego spaść.
        • pocoo Re: Koronawirus to kara 09.03.20, 20:38
          kociak40 napisał:
          > Razem z suenderem reprezentujesz bezpieczny intelekt, już nie można z niego spa
          > ść.
          >
          Ale się przewrócili i główkami w posadzkę wyrżnęli.
        • oszol-lom-z-rm Re: Koronawirus to kara 10.03.20, 12:44
          nie ma rzeczy niemożliwych
          • kociak40 Re: Koronawirus to kara 10.03.20, 13:09

"nie ma rzeczy niemożliwych" - oszolom

Granice możliwości są możliwe do określenia.
          • pocoo Re: Koronawirus to kara 10.03.20, 15:30
            oszol-lom-z-rm napisał:

> nie ma rzeczy niemożliwych

A spróbuj otworzyć parasol w cipce.
            • duni1 Re: Koronawirus to kara 10.03.20, 15:51
              A jak bedzie dopasowany?
              • pocoo Re: Koronawirus to kara 10.03.20, 17:13
                duni1 napisał:

> A jak bedzie dopasowany?

Parasol? Chodzi o przeciwdeszczowy parasol , a nie ten wtykany do loda lub drinka.
                • kociak40 Re: Koronawirus to kara 10.03.20, 23:02

"a nie ten wtykany do loda lub drinka." - pocoo

Tylko porównania pozwalają oceniać.
                  • pocoo Re: Koronawirus to kara 11.03.20, 09:23
                    kociak40 napisał:

> Tylko porównania pozwalają oceniać.
                    >
                    Ale co zrobić z oszołomem, który wszystko przyjmuje na wiarę?
                    • suender Re: Koronawirus to kara 11.03.20, 12:16
                      pocoo:

> Ale co zrobić z oszołomem, który wszystko przyjmuje na wiarę?

- Każdy wszystko przyjmuje na wiarę, bo inaczej się nie da, - ot co, ......

- Będziesz WYNIESIONA, - odliczanie ciągle trwa, - ciesz się!

Pozdrawiam.
                      • kociak40 Re: Koronawirus to kara 11.03.20, 12:57

" Każdy wszystko przyjmuje na wiarę..." - suender

Odkąd przestałem chodzić do kościoła moja dusza czuje się znacznie lepiej.
                        Radzę każdemu to wypróbować.
                        • feelek Re: Koronawirus to kara 11.03.20, 13:15
                          kociak: "Odkąd przestałem chodzić do kościoła moja dusza czuje się znacznie lepiej."

też tak mam - nie znosiłem tamtej atmosfery, gdy otaczały mnie osoby nieobecne, mające głowy zajęte jakimiś innymi sprawami, patrzące, choć nie widzące...
                          ... choć mi trochę brakuje spotkań jako takich: że sobie jesteśmy razem w grupie ludzi.
                          Tamte spotkania grupy społeczności nie uczestniczącej, choć obecnej [:msze] do niczego mi nie są potrzebne.
                          Może zastąpi to jakaś inna aktywność, ale do tego potrzeba czasu.
                          • kociak40 Re: Koronawirus to kara 12.03.20, 11:28

"Może zastąpi to jakaś inna aktywność, ale do tego potrzeba czasu." - feelek

Wszędzie można zwiększyć swoją aktywność, ale najszybciej i najprzyjemniej
                            zrobimy to w Agencji Towarzyskiej.
                          • kociak40 Re: Koronawirus to kara 12.03.20, 14:03

W związku, że jest to temat o koronawirusie , a ja polecam Agencję Towarzyską,
                            to dodam:
                            Z dwojga złego lepiej złapać wirusa od młodej pięknej dziewczyny,
                            niż od starej dewotki na mszy w kościele.
                            • pocoo Re: Koronawirus to kara 12.03.20, 14:45
                              kociak40 napisał:

> Z dwojga złego lepiej złapać wirusa od młodej pięknej dziewczyny,
                              > niż od starej dewotki na mszy w kościele.
                              >
                              To Ty.A ja?
                        • suender Re: Koronawirus to kara 11.03.20, 16:39
                          kociak40:

> Odkąd przestałem chodzić do kościoła moja dusza czuje się znacznie lepiej.

Łomatko! U Cię jest jak napisałem, po prostu przyjmujesz na WIARĘ, że twa dusza czuje się lepiej, a nie potrafisz tego przed nami udowodnić, - he, he, he, he, ......................

Pozdr.
                          • kociak40 Re: Koronawirus to kara 11.03.20, 17:57

"że twa dusza czuje się lepiej, a nie potrafisz tego przed nami udowodnić" - suender

Dowód:
                            Małe łapówki mnie obecnie obrażają, duże przyjmuję już bez zastrzeżeń.
                            • suender Re: Koronawirus to kara 12.03.20, 10:29
                              kociak40:

> Dowód:
                              > Małe łapówki mnie obecnie obrażają, duże przyjmuję już bez zastrzeżeń.

Łomatko! Ten dowód z wkładką łapówkową w środku jest genialny.
                              Musisz go opatentować na wszystkie kraje i nam tu przedstawić świadectwa patentowe, gdy tego szybko nie zrobisz, będziemy Cię tu wołać do końca świata (i jeden dzień dłużej) : kiep, kiep, kiep, - ha, ha, ha, ha, .......

Pozdr.
                              • pocoo Re: Koronawirus to kara 12.03.20, 10:43
                                suender napisał:

>...będziemy Cię tu wołać do końca świata (i jede
                                > n dzień dłużej)

A to ilu was? Raz?

>: [b]kiep, kiep, kiep, - ha, ha, ha, ha, .......

Powiadają, "że ten się śmieje, kto się śmieje ostatni". Ciągle się z siebie śmiejesz. Za dużo patrzysz w lustro.
                                • suender Re: Koronawirus to kara 12.03.20, 16:24
                                  pocoo:

> A to ilu was?

- Najpierw przypominam: Zostaniesz WYNIESIONA!
                                  - Ja stworzyłem grupę forumowiczów racjonalistów, której przewodzę, - ot co, .....

Pozdrawiam racjonalistycznie.
                                  • kociak40 Re: Koronawirus to kara 12.03.20, 21:13

" Ja stworzyłem grupę forumowiczów racjonalistów, której przewodzę" - suender

Dążenie do rzeczy niemożliwych jest jego celem.
                                    Tak wysoki racjonalizm u niego, że nikt nie jest w stanie tego zobaczyć.
                                  • pocoo Re: Koronawirus to kara 12.03.20, 22:52
                                    suender napisał:
                                    > - Ja stworzyłem grupę forumowiczów racjonalistów, której przewodzę, - ot co, ..

"Bij , zabij, nie pojmę".
                    • kociak40 Re: Koronawirus to kara 11.03.20, 14:51

Częstochowa. Na Jasnej Górze na apel kleru modlono się o koniec epidemii
                      koronowirusa.

"Ks. Rytel-Andrianik zapewnił także, że biskupi wspierają wszystkich wiernych, którzy modlą się o ustanie epidemii, a przewodniczący episkopatu zachęca, aby podczas mszy śpiewano suplikację "Święty Boże, Święty Mocny", w której padają słowa "od powietrza, głodu, ognia i wojny zachowaj nas Panie".

Niech ktoś wytłumaczy tym morderczym zbrodniarzom, że koronawirus atakuje
                      ciało nie duszę. Bądźmy mądrzejsi od episkopatu.
                    • kociak40 Re: Koronawirus to kara 11.03.20, 15:01

"Ale co zrobić z oszołomem, który wszystko przyjmuje na wiarę?" - pocoo

Najbardziej ograniczonymi w intelekcie są ci, którzy wierzą w dogmaty.
                      • oszol-lom-z-rm Re: Koronawirus to kara 15.03.20, 21:19
                        Naukowcy tez eend rzeczy przyjmują na wiare są przeświadczeni choćby we własne siły
                        • kociak40 Re: Koronawirus to kara 15.03.20, 22:08

"Naukowcy tez eend rzeczy przyjmują na wiare są przeświadczeni choćby we własne siły" - oszolom

Wtedy jest to tylko teoria. Uznanie przez naukę wymaga opisu matematycznego
                          i powtórzenie rezultatów w powtarzalnych doświadczeniach.
                          Np. tak było z Teorią Względności A.Einsteina. Nie było możliwości
                          sprawdzenia doświadczalnego (nie było reaktorów atomowych) i sam opis
                          matematyczny nie wystarczył. Jest to największe osiągnięcie rozumu ludzkiego,
                          a mimo to Albert nie otrzymał nagrody Nobla. Dostał tą nagrodę za wyjaśnienie
                          zjawiska fotoelektrycznego. Opisał matematycznie i można było to potwierdzić
                          doświadczalnie. Ogólna Teoria Względności dopiero w całości została potwierdzona przez LHC.
                          • kociak40 Re: Koronawirus to kara 16.03.20, 16:05

Najnowsza wiadomość z portalu GW.

"Jeden z francuskich biskupów, który był ostatnio w Watykanie podczas wizyty ad limina ma pozytywny wynik na obecność koronawirusa – podaje katolicki tygodnik "La Vie". Jedna trzecia francuskiego episkopatu jest w związku z tym izolowana."

Francuski biskup odprawiał msze dla Boga, przyjmował Jego Ciało, pił Jego
                            krew, modlił się i nic to nie dało. Ma w sobie koronawirusa i mógł zarazić
                            innych dostojników kościelnych, którzy robili to samo.
                            To świadczy, że żadne czynności religijne, żadne modły do Boga, żadnego
                            "wrażenia" na wirusie nie robią. Koronawirus jest ponad wiarą religijną.
                            • suender Re: Koronawirus to kara 16.03.20, 19:45
                              kociak40:

> , żadne modły do Boga, żadnego
                              > "wrażenia" na wirusie nie robią.

Masz na to dowód z wkładką łapówkową, he, he, he, ...
                              O KIEP, kiep, kiep, buchacha, buchachaqaaaaaaa .....................

Pozdr..
                          • oszol-lom-z-rm Re: Koronawirus to kara 16.03.20, 16:57
                            Einstein dostał nagrodę Nobla albo w 1905 albo w 1921
                            • kociak40 Re: Koronawirus to kara 16.03.20, 20:40

"Einstein dostał nagrodę Nobla albo w 1905 albo w 1921" - oszolom

Masz w głowie "groch z kapustą - albo - albo".
                              A.Einstein jest uznany za jednego z największych fizyków na świecie.
                              W 1905 r. opublikował "Szczególną Teorię Względności" obejmującą
                              czas i przestrzeń.
                              W 1915 opublikował "Ogólna Teorię Względności" - do poprzedniej
                              dodał grawitację.
                              Nie otrzymał za to nagrody Nobla, bo nie było możliwości sprawdzenia
                              doświadczalnego jego zapisu matematycznego. Najsłynniejszym wzorem
                              fizycznym XX wieku jest jego wzór - E=mc2 (E -energia, m - masa, c - prędkość
                              światła, 2- potęga c). Czy wiesz i rozumiesz ten wzór? Czy rozumiesz, że
                              materia jest skoncentrowaną energią?
                              W 1921 otrzymał nagrodę Nobla za opis prawa efektu fotoelektrycznego.
                              Można było sprawdzić matematyczny opis doświadczalnie, były już w zastosowaniu galwanometry (urządzenia elektryczne mierzące bardzo małe
                              napięcia elektryczne). Czy wiesz na czym polega efekt fotoelektryczny?
                              Pierwszym jego zastosowaniem praktycznym było powstanie kina dźwiękowego,
                              (aktorzy mogli mówić na filmach) i dużo więcej.
                              Oszolomie, ucz się, ucz - "wiedza to potęgi klucz". Wiedzą rzeczywistą
                              możesz mieć uznanie u innych ludzi, a znajomością Biblii tylko u dewotów
                              religijnych.
                              • oszol-lom-z-rm Re: Koronawirus to kara 24.03.20, 21:00
                                A wiec Nobla jednak dostał a za co to już mniejsza o to
                                • kociak40 Re: Koronawirus to kara 24.03.20, 22:17

'A wiec Nobla jednak dostał a za co to już mniejsza o to" - oszolom

Właśnie najważniejsze jest "za co", za "mniejsza o to", nie dają Nobla.
                                  Nie interesuję cię na czym polega prawo efektu fotoelektrycznego?
                                  W Radiu Maryja tego nie wyjaśnią, tam tylko głupoty przekazują.
                                  Może i słusznie, że nie interesuje to ciebie, i tak byś nic nie zrozumiał.
    • oszol-lom-z-rm Re: Koronawirus to kara 26.03.20, 06:44
      To kara boska za grzechy

> Za co ta plaga?
      > 1 za aborcje
      > 2 za eutanazje
      > 3 za legalizację i afirmacje zboczeń seksualnych z homoseksualizmem na czele
      > 4 za polityczna poprawność
      > 5 za gender za marksizm kulturowy
      > 6 za hedonizm i permisywizm
      > 7 za wulgarność
      > 8 za ośmieszanie ludzi wierzących i szkalowanie duchowieństwa
      > 9 za deprawację młodzieży
      > 10 rozbijanie rodzin i naśmiewanie się z rodzin wielodzietnych
      • kociak40 Re: Koronawirus to kara 26.03.20, 09:19

"To kara boska za grzechy" - oszolom

Księża umierają, zakonnicy zakażeni koronawirusem (zakony w Rzeszowie, Katowicach, Krakowie),
        To widać kara tych s.....synów za te wymienione przez oszoloma w 10 punktach grzechy.
        • oszol-lom-z-rm Re: Koronawirus to kara 26.03.20, 22:09
          To kara za agenturę w łonie kk
          • awariant Re: Koronawirus to kara 26.03.20, 22:29
            oszol-lom-z-rm napisał:

> To kara za agenturę w łonie kk

Oj tam, formalnie to nic Ojcu Rydzykowi jeszcze nie dowiedziono.
            Zabrakło odważnych.
    • oszol-lom-z-rm Re: Koronawirus to kara 27.03.20, 10:32
      www.fronda.pl/a/brytyjski-pro-lifer-koronawirus-to-kara-za-grzech-aborcji,142072.html
      • awariant Re: Koronawirus to kara 27.03.20, 15:34
        Czy to ten sam John Smeaton, który głosi, że w Irlandii winnymi aborcji są katoliccy biskupi?
        Powiedzieli wiernym, że mają głosować zgodnie z własnym sumieniem.

A już tak zupełnie przy okazji - oczywiście wiesz, że to kobiety wierzące częściej decydują się na aborcję?
        Zabieg łatwo można ukryć, urodzonego bękarta trudniej - i wstyd na całe życie (religijne, rzecz jasna).
        • oszol-lom-z-rm Re: Koronawirus to kara 28.03.20, 22:16
          Prawdziwa katoliczka nigdy nie dopuści do aborcji nie zabije swego dziecka
          • awariant Re: Koronawirus to kara 28.03.20, 22:33
            > Prawdziwa katoliczka nigdy nie dopuści do aborcji nie zabije swego dziecka

Przecież od tego są ginekolodzy.
            Prawdziwa katoliczka nigdy nie urodzi bękarta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka