Dodaj do ulubionych

pytanie o pożyczke

IP: 83.238.70.* 06.01.10, 17:02
Witam otóz pracuje na pół etatu w jednym zakładzie fryzjerskim od ponad 1,5roku i pierwsza umowe dostałam na 3 msc potem na 6 msc i potem na 9 msc a teraz dostałam umowe na rok czyli do 31-12-2011. czyli ciągłosc jest
i mam pytanie czy moge sie starac o pozyczke 2500 na 24 msc ? skoro mam umowe na rok.
dodam jeszcze ze nigdy nie brałam kredytu ratalnego ani gotówkowego
i czy wogóle jakis bank mi udzieli? prosze odpowiedzcie mi na pytanie pozdrawiam Asia
Obserwuj wątek
    • Gość: alus Re: pytanie o pożyczke IP: 94.75.112.* 06.01.10, 18:31
      Pomijając niezgodność takiego czegoś z kodeksem pracy (powinnaś mieć umowę na
      czas nieokreślony zgodnie z KP), to wszystko zależy od banku:

KP
      Art. 251. (27) § 1. Zawarcie kolejnej umowy o pracę na czas określony jest
      równoznaczne w skutkach
      prawnych z zawarciem umowy o pracę na czas nieokreślony, jeżeli poprzednio
      strony dwukrotnie zawarły
      umowę o pracę na czas określony na następujące po sobie okresy, o ile przerwa
      między rozwiązaniem
      poprzedniej a nawiązaniem kolejnej umowy o pracę nie przekroczyła 1 miesiąca.
      § 2. Uzgodnienie między stronami w trakcie trwania umowy o pracę na czas
      określony dłuższego
      okresu wykonywania pracy na podstawie tej umowy uważa się za zawarcie, od dnia
      następującego po jej
      rozwiązaniu, kolejnej umowy o pracę na czas określony w rozumieniu § 1.
      § 3. Przepis § 1 nie dotyczy umów o pracę na czas określony zawartych:
      1) w celu zastępstwa pracownika w czasie jego usprawiedliwionej nieobecności w
      pracy,
      2) w celu wykonywania pracy o charakterze dorywczym lub sezonowym albo zadań
      realizowanych
      cyklicznie.
    • Gość: tomass Re: pytanie o pożyczke IP: *.kwidzyn.mm.pl 06.01.10, 21:16
      sprobuj w eurobanku,bnp paribas- ale pamietaj ze zazwyczaj jesli masz umowe na
      xx mc to na taki maksymalnie okres dostaniesz kredyt.
      • Gość: Zen Re: pytanie o pożyczke IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.10, 23:44
        Też mam umowy na czas określony i żaden bank nie potraktował mojej
        CZWARTEJ umowy jako na nieokreślony.Bank może udzielić pożyczki lub
        kredyu, ale na czas krótszy o 2 miesiące niż umowa o pracę.Czyli
        przy umowie na 12 miesięcy - dadzą na 10 o ile masz takie zarobki
        byś mogła spłacać dosyć wysokie raty przy kwocie 2500 na 10 miesięcy.
    • Gość: Zen Re: pytanie o pożyczke IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.10, 00:57
      Teraz zauważyłem dopiero! Skoro masz umowę do 31.12.2011, to masz na
      2 lata nie na rok, bo teraz mamy rok 2010,no chyba że pomyliłaś się
      pisząc tu, a masz do grudnia 2010.
      • Gość: Asia Re: pytanie o pożyczke IP: 83.238.70.* 11.01.10, 20:48
        umowe mam do konca roku 2010 (pomyliłam sie). Byłam w eurobanku ale odmówili mi gdzie jeszcze moge isc do jakiego banku? ktory bank moze udzielic mi pozyczki na pół etatu z umowa do konca roku??? pomóżcie mi bo jeszcze nigdy w zyciu nie brałam zadnej pożyczki
        • real_mr_pope Re: pytanie o pożyczke 11.01.10, 21:47
          Zasadniczo nie powinny tu padać nazwy banków, celem unikania
          kryptoreklamy jak i reklamy wprost:)
          Generalnie musiałabyś znaleźć bank, w którego zasadach udzielania
          pożyczek możliwe jest udzielenie pożyczki do spłaty w nie więcej niż
          11 ratach. Zwykle bowiem banki starają się udzielać pożyczek,
          których okres spłaty jest krótszy niż okres na jaki została zawarta
          umowa.
          Kiedy już uporasz się ze znalezieniem takiego banku (to nie powinno
          być problemem) pozostaje istotniejsza kwestia: 1/2 etatu. Tu pojawia
          się problem, ponieważ banki muszą mieć przynajmniej
          prawdopodobieństwo bezproblemowych spłat miesięcznych rat. Po
          odliczeniu stałych kosztów utrzymania, na ratę raczej zostaje
          niewiele. Pewnym ratunkiem mogą być banki, które udzielają pożyczek
          niejako na dowód, gdzie za cały plik zaświadczeń wystarczy
          oświadczenie pożyczkobiorcy o dochodach. Takie banki istnieją i bez
          problemu znajdziesz je w necie.
          • Gość: Asia Re: pytanie o pożyczke IP: 83.238.70.* 19.01.10, 12:40
            Otóż byłam w eurobanku aig banku w lukasie oraz w placówce gdzie maja po kilka
            banków i niestety nie chcą mi udzielic pożyczki a powodem jest to ze nigdy nie
            brałam nic na raty. a umowe mam na 1/2 etatu wynagrodzenie 550zl.tak jak wyzej
            wszystko opisałam i do konca roku 2010. Gdzie jeszcze moge sie udac do jakiego
            banku potrzebuje 1200zl czy sa jakies banki ktore udziela mi pozyczke. Provident
            odpada!!!!! pozdrawiam i jak mozecie to dajcie mi jakies wskazówki. Asia
            • Gość: Asia Re: pytanie o pożyczke IP: 83.238.70.* 20.01.10, 17:02
              Czy mozecie odpowiedziec mi na to pytanie wyzej? pozdrawiam
              • mordimer.madderdin Re: pytanie o pożyczke 21.01.10, 05:26
                Idź do jakiejś tzw. multiagencji - pośrednika finansowego, mającego oferty wielu
                banków w jednym miejscu. Oszczędzisz sobie latania od okienka do okienka, a przy
                tym, oni chyba najlepiej znają wymogi poszczególnych banków i powinni wiedzieć,
                gdzie masz największe szanse na kredyt.

Jeśli nie przyznają Ci całej wnioskowanej kwoty, to bierz co dają - w obecnej
                sytuacji warto budować sobie historię kredytową.

Z jednym uważaj: nie daj się namówić nikomu na "podrasowanie" parametrów
                dochodów. Nawet w przypadku kredytów "na dowód" banki często potwierdzają nie
                tylko zatrudnienie ale i wysokość wynagrodzenia. Jak skłamiesz - możesz sobie na
                długo zamknąć możliwość otrzymania kredytu w każdym banku. Znam kilka takich
                przypadków.
                • Gość: tt Re: pytanie o pożyczke IP: *.146.169.175.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.01.10, 18:39
                  > Z jednym uważaj: nie daj się namówić nikomu na "podrasowanie" parametrów
                  dochodów. Nawet w przypadku kredytów "na dowód" banki często potwierdzają nie
                  tylko zatrudnienie ale i wysokość wynagrodzenia. Jak skłamiesz - możesz sobie na
                  długo zamknąć możliwość otrzymania kredytu w każdym banku.

To jest optymistyczny wariant. Można też mieć sprawę u prokuratora za próbę
                  wyłudzenia, za to grozi więzienie.
                  • Gość: Asia Re: pytanie o pożyczke IP: 83.238.70.* 26.01.10, 10:20
                    niestety zaden bank niechce mi udzielic pożyczki na pół etatu mówia ze niemam
                    zadnej historii kredytowej.
                    I teraz pytanie czy moge zapytac sie o karte kredytową ? karty prędzej udzielają
                    niz pozyczki? do jakiego banku moge sie udac?potrzebuje pilnie gotowki dlatego
                    tak pytam pomózcie mi pozdrawiam wszystkich
                    • Gość: tomass Re: pytanie o pożyczke IP: *.kwidzyn.mm.pl 26.01.10, 13:59
                      przy czystym bik raczej zaden bank nie jest sklonny do udzielenia kredytu. Mam
                      podobna sytuacje u dziewczyny- czysty bik i dz.gosp prowadzona od 3mc- zaden
                      bank nie chce udzielic kredytu. Probowane bylo tez cos z kredytem ratalnym.. ale
                      tez ciezko..
            • Gość: sylwia Re: pytanie o pożyczke IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.10, 16:23
              Będziesz miała duże problemy w uzyskaniu na te pół etatu i to 550 zł bardzo mało nawet w skoku trzeba mieć 650 zł dochód plus rata więc trudno ci będzie coś załatwić a jak będziesz tak biegać po bankach to już masz podwyższony scoring więc następny problem pomagam takim ludziom młodym w uzyskaniu kredytów i nie jest to takie łatwe ale w skokach jest duża PRZYZNAWALNOŚĆ Pracuje w tym zawodzie wiec troche wiem na ten temat

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka