Gość: antek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.11, 00:21 co myślicie o takich firmach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
unhappy Re: antywindykacja 02.02.11, 06:01 Gość portalu: antek napisał(a): > co myślicie o takich firmach? Że zaraz tu się wpisze ktoś polecając jakąś. I na pewno będzie to dowód na to, że to świetna firma :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytający Re: antywindykacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.11, 12:08 Nie ma czegoś takiego jak antywindykacja. Jest żerowanie na zadłużonych po uszy ludziach, którzy albo są zmęczni naciskiem psychicznym wywieranym przy pomocy różnych instrumentów, albo nie posiadają umiejętności rozmawiania ze specjalnie tresowanymi pracownikami firm windykacyjnych. Wszystko za pieniądze, i to niemałe, a skuteczność - zapewne zerowa lub nawet ujemna, jak na przykład firma antywindykacyjna doprowadzi do uznania przedawnionego długu, składając pismo o raty na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: antywindykacja IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.11, 19:01 to z jakiej ty firmy korzystałeś ,że dopusciła do takiej sytuacji ,albo inaczej jak jesteś taki mądry to dlaczego korzystasz z usług ,szuka sie profesonlnych firm a tych jest niewiele ale na takie paszkwile sobie nie pozwolą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytający Re: antywindykacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.11, 23:02 Antywindykacja to bardzo chwytliwe hasełko, ale IMO z życiem ma niewiele wspólnego. Owszem, są z pewnością rzetelne firmy, które oferują pomoc przy analizie i restrukturyzacji zadłużenia, pokazują słabe i mocne punkty, wskazują priorytety i sprawy, które mogą poczekać etc., ale nie są w stanie więcej zdziałać aniżeli dłużnik zdziałałby sam. Tak się bowiem składa, że tam gdzie jest faktyczne zobowiązanie, tam wierzyciel rozdaje karty i nie ma firmy, która byłaby mu w stanie przeszkodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ble Re: antywindykacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.11, 23:46 To zależy. Ja pracuję dla takiej firmy, która działa skutecznie - tj. zawiera ugody, restrukturyzuje kredyty, kontroluje egzekucje i w ogóle nie rozmawia z windykacją:) Dlaczego - bo tam siedzą prości urzędnicy bankowi lub inne łosie bez żadnej mocy i woli decyzyjnej, które zostały wyszkolone w zakresie rozmowy telefonicznej lub wizyty u "klienta" i stwierdzenia: "dawaj kasę". Jedyne co taki windykator potrafi to odpowiednio zmodulować głos (po serii szkoleń super "specjalisty" od windykacji co to książek się napisał i udaje psychologa-prawnika-gangstera w jednym,a jest zwykłą "bułą") i dzwonić, straszyć i przyłazić do dłużnika. Windykacja z wyjątkiem nielicznych banków (a i w tych nielicznych to raczej ze względu na wspólne umiejscowienie z restrukturyzacją) nie ma nic do powiedzenia w sprawie restrukturyzacji/ugody. Jeżeli twierdzi nawet, że ma - to i tak nie ma. Tam siedzi urzędnik na najniższym szczeblu drabiny (wyżej raczej nie podskoczy) i chce wyrobić target i zgarnąć prowizję - więc kłamie, że jak Pan/Pani/Państwo etc. zapłacicie to będzie ugoda/restrukturyzacja itp. bzdury. A ugody wcale nie będzie bo nie ma taki łepek w ogóle nic do gadania i wcale nie jest do tego zmotywowany na dodatek. W każdym razie moja firma ma wyjątkowo wysoki współczynnik skutecznie rozwiązanych problemów - restrukturyzacji, ugody etc. Dlaczego - bo to masowa obsługa prostych w porównaniu do reprezentacji procesowej spraw, wykonywanych w ramach (organizacyjnie przynajmniej) kancelarii (takiej prawdziwej z mecenasami:). Dlatego nic się nie przedawnia, nikt nie przyznaje się do długu etc. My analizujemy sprawy merytorycznie jeszcze zanim wpłyną. Jeżeli jest się do czego przyczepić, można podnosić zarzuty, można "uwalić" postępowanie to to robimy - bo po pierwsze umiemy, po drugie mamy uprawnienia, po trzecie lepiej na tym zarabiamy:) Jak nie można podnosić skutecznie zarzutów to sprawy idą do negocjatorów - często już opracowane merytorycznie, a oni doskonale wiedzą jak prowadzić mediacje/negocjacje. Tylko, że na takie procesy może sobie pozwolić firma która faktycznie jest przedłużeniem kancelarii - nie sprzedawca kredytów z wykształceniem średnim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ble Re: antywindykacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.11, 23:49 I tak na przyszłość pisze od razu (bo rzadko odwiedzam forum), że firma w której pracuję nie reklamuje się na forach i jak ktoś zaraz napisze jakąś prymitywną reklamę to nie ma związku z moim postem i na pewno nie dotyczy moje firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: antywindykacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.11, 23:54 O takie właśnie firmy mi chodziło, a nie firemki krzak, działające na tej samej półce co spółki pomagające w optymalizacji ZUS na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: antywindykacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.11, 00:27 Poza tym przypuszczam, że wasza firma też pewnie nie zajmuje się duperelami typu debet na 2000, rachunki od telekoma na 3000 i jakiś dług z uczelni za 1500, tylko robicie sprawy dużego kalibru, typu hipoteczny na przykład, gdzie problemem nie jest straszny pan z drugiej strony słuchawki, którego trzeba ustawić, lecz umiejętne zarządzanie aktywami. Odpowiedz Link Zgłoś
mordimer.madderdin @ Ble 19.02.11, 05:39 Bardzo dobry, trafny i rzetelny post. Nie wmawiający, że jest się cudotwórcą - bo są przypadki, gdzie nie da się zrobić nic, albo prawie nic. Wskazujący, że do takich działań trzeba się pochylić nad TĄ KONKRETNĄ sprawą, a nie napier...ać gotowe szablony i za ksero ze zmienianymi tylko danymi wierzyciela i dłużnika kasować po kilkaset złotych. I współpracować z profesjonalistami - czyli prawnikami z prawdziwego zdarzenia; co więcej - posiadającymi wiedzę nie ogólną, ale właśnie z zagadnień związanych z zobowiązaniami. I jeszcze jedno - wcale nie musi to dotyczyć zobowiązań na wielkie kwoty. BTW - od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie uruchomienie czegoś takiego, więc może kiedyś... Ale z pewnością nie będę spamował na forum. A jeśli bym - niechaj mnie unhappy piętnuje, a real_mr_pope z aniłoem stróżem kasują :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ble Re: @ Ble IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.11, 18:27 Zgadzam się w pełni:) Notabene wiedza ogólna też się często przydaje bo przy okazji zobowiązań pojawia się często wiele innych problemów prawnych - spadki, rozwody, spółki, upadłość etc. A rzeczywiście nieszczęśliwy i prawdziwy skutecznie dość pilnują forum:) Odpowiedz Link Zgłoś
master-corector Re: @ Ble 19.02.11, 23:04 I ja Cie tez zgnoje , bo piszesz to ze swojego loginu !!! ( mimi blokowania mojego maila ,nie ma problemu jest ich tysiace bo zalozenie konta to jedyne 60 sekund ;)) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ble Re: @ Ble IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.11, 23:41 Nie kumam za bardzo? Rozwiń myśl proszę - przynajmniej jeżeli skierowana była do mnie:) Nie korzystam z loginu i zazwyczaj podpisuje się inaczej - bo niby po co miałbym się podpisywać - nie jestem ani moderatorem, ani pr-owcem (spamerem tym bardziej), piszę czasem, że się tak wyrażę, non profit:). Nie można mnie zgnoić - bo zwyczajnie nie łamię prawa, ani regulaminu forum ani nawet (jak mniemam) ogólnie przyjętych norm etycznych:), a na dodatek nie zależy mi szczególnie na obecności na forum (choć lubię je czasem poczytać) - no bo przecież podpisuję się inaczej zazwyczaj. Wątek interesuje mnie zawodowo - bo przy okazji "normalnych" postępowań nadzoruję też negocjatorów w takim właśnie przedsiębiorstwie i często "wyłuskuję" sprawy, które można załatwić na drodze sądowej. Słowa "zgnoję Cię" są co najmniej niesympatyczne i co więcej niezrozumiałe. Odpowiedz Link Zgłoś
mordimer.madderdin Re: @ Ble 20.02.11, 05:38 Gość portalu: Ble napisał(a): > Nie kumam za bardzo? Rozwiń myśl proszę - przynajmniej jeżeli skierowana była do mnie:) Eeee, przesadziłeś - nie nazywałbym tej wypowiedzi użytkownika "master-corector" myślą, bo to nadużycie. A zapowiedź zgnojenia skierowana była do mnie. Master-Flamaster to taki lokalny głupek wioskowy, któremu wykazałem kiedyś, że bzdury pisze: forum.gazeta.pl/forum/w,726,121959056,121959056.html?v=2&f=726&w=121959056&a=121959056&wv.x=2 i teraz mnie nie lubi. Z jego wypowiedzi wynika dodatkowo, że go zbanowano i musi nowe loginy sobie wymyślać, co najwyraźniej pogłębia mu frustrację :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ble Re: @ Ble IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.11, 19:00 Dzięki z informację. Myślałem, że to ja wzbudziłem taką irytację "mastera":) Rzuciłem okiem na posty z podanego linka i rzeczywiście "master" głupoty pisze - z tymi licytacjami przynajmniej, bo innych nie czytałem jeszcze. Pozdrawiam serdecznie i dziękuje za info raz jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WWW Re: antywindykacja IP: *.cable.net-inotel.pl 19.02.11, 22:49 Tak, tak , niejeden " tuman " ze srednim wyksztlceniem jest madrzejszy niz cale stado takich jakty i Twoi koledzy. wyksztlcenie to nie wszystko , liczy sie wiedza i doswiadczenie np" zyciowe ( zalatwione sprawy ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tak Tak Re: antywindykacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.11, 02:15 Pewnie masz rację - jutro pójdę do absolwenta zawodówki żeby mnie leczył (mam akurat katar), a pojutrze zainwestuję moje oszczędności zgodnie z radą Pani z wykształceniem podstawowym (pewnie ma duże doświadczenie życiowe bo 4 dzieci wychowała np.), kolejnego dnia zmienię księgowego (a co mi tam może być po technikum budowlanym), a jak mnie ktoś pozwie lub prokurator mnie dojedzie to też skorzystam z pomocy absolwenta liceum (nie musi nawet matury mieć, tylko doświadczenie życiowe - ja wiem oczywiście, że w karnych to tylko adwokat lub radca w zbiegu z gospodarczym/cywilnym może być). Mnożąc przykłady - sklep internetowy napisze mi sprzątaczka (może być z zamiłowania programistą przecież), seo/sem zrobi hydraulik, kserokopiarkę przeserwisuje złomiarz, dzieci będzie uczyła bezrobotna szwaczka (po co nauczyciele z wyższym wykształceniem pedagogicznym - przecież pisać i czytać bachora może nauczyć każdy - nie?) itd. Przykłady można mnożyć ale: - jak jesteś wartościowym człowiekiem i chcesz jakiś wymagający zawód wykonywać, to te studia przynajmniej jesteś w stanie z palcem w ... zrobić - pomogą a w wielu przypadkach umożliwią wykonywanie takiego zawodu, - jak chcesz wykonywać zawód specjalisty z dużą odpowiedzialnością (lekarz, prawnik, księgowy), to wiedza teoretyczna (w tym studia) i praktyczna jest konieczna!, - jak nie byłeś w stanie skończyć studiów i masz takie ambicje (a skończenie studiów w obecnych realiach jest na prawdę proste) to znaczy, że jesteś rzeczywiście "głąb". Ja osobiście nie uważam, żeby skończenie studiów było jakoś nadzwyczaj ważne. Znam hydraulików, elektryków, budowlańców itd., którzy doskonale zarabiają, mają swoje niemałe firmy i pozazdrościć im może większość absolwentów wyższych uczelni! Ale na boga, jak chcesz być prawnikiem to skończ stosowne studia, jak chcesz być ekonomistą to też, jak chcesz leczyć ludzi także! A potem taki jeden "głąb" z drugim, co to nie znają się na hydraulice, murarce, prawie, finansach, medycynie i niczym innym zamarzą sobie, że chcieli by być lekarzami, prawnikami, finansistami i potem piszą takie bzdury o "życiowym doświadczeniu" i tym jacy to nie są wartościowi bo żyją! I z samego tego faktu wynoszą o swojej nadzwyczajnej wartości - a wartość, w moim pojęciu (ta zawodowa przynajmniej), wynika z pracy, wiedzy, zdolności interpersonalnych, inteligencji i ... pracy. Nie z samego faktu istnienia - z tego nic nie wynika poza samym istnieniem:) Co gorsza jak im ktoś uwierzy to potem zazwyczaj traci - super lekarstwa od super znachorów (technik rolnik) w super cenie leczą nowotwory (jeszcze przed śmiercią pacjenta), super prawnicy (ze średnim wykształceniem) doradzają w trudnych i ważnych sprawach życiowych (może skończyć się stratą majątku, długami do śmierci, karami pozbawienia wolności itd.) a nawet reprezentują w sprawach cywilnych i gospodarczych (sic!), doradca finansowy po zawodówce wciska produkty inwestycyjne/kredytowe, choć nie rozumie nawet podstaw ekonomi itd. Moim zdaniem to - nie byłeś w stanie skończyć studiów a chciałbyś być postrzegany jak fachowiec, prawnik np. I żeby podnieść sobie poczucie wartości piszesz o "doświadczeniu życiowym", które to zastąpić ma Ci 5 lat nauki, i 4 lata praktyki (w minimalnym wymiarze), i pewnie te wszystkie wcześniejsze lata kiedy nie byłeś/byłaś w stanie dojść do poziomu pozwalającego zdawać skutecznie na prawo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: antywindykacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.11, 15:04 Szukam właśnie takiej firmy, w jakiej pracujesz. Proszę o kontakt! (518174507) Odpowiedz Link Zgłoś