Dodaj do ulubionych

debet a komornik

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.11, 10:07
witam,może ktoś wie jak to jest mam konto z limitem kredyt.-debet na 4000tys.konto prawdopodobnie zajmie komornik.wpływy na konto są raczej małe czasami cos sprzedam na allegro np kwota 100zł czy tą kwotę zabrałby mi komornik? a co byłoby gdyby wpłyneła kwota 5000 ? czy tlko nadwyżka 1000 byłaby dla komornika?bardzo proszę o informację moze ktoś wie lub sam miał taką sytuację :(
Obserwuj wątek
    • Gość: zadłużona Re: debet a komornik IP: *.adsl.inetia.pl 30.09.11, 10:30
      z tego co wiem to bank zablokuje wpływ ale,trzeba do banku zadzwonic,przedstawić dochody i blokada zostanie sciągnięta.najnizszej krajowej nikt nie moze pani zabrać.
      • Gość: teresa Re: debet a komornik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.11, 10:39
        dzięki,obecnie jestem na urlopie bezpłatnym wiec dochody 0 tylko czasami to allegro..a myslałam że mając debet tych 100 zł nie ruszą a jak poznać że komornik juz zajął konto mam dostep do internetowego konta ale żadnej informacji nie widzę natomiast na pismie od komornika widnieje
        • follow_white_rabbit Re: debet a komornik 30.09.11, 10:47
          lepiej załóż inne konto na kogoś zaufanego
      • follow_white_rabbit Re: debet a komornik 30.09.11, 10:46
        po pierwsze bank blokuje możliwość pobrania tej kwoty objętej zajęciem komorniczym
        czyli kasa wpłynie na konto i zostanie przekazana na konto komornika
        wpływy na konto osoby prywatnej do kwoty 3-krotności średniego wynagrodzenia w gospodarce
        teoretycznie są zwolnione z zajęć bez względu na ich pochodzenie,ale warto pamiętać że bank
        przez niedouczenie lub złą wolę personelu może wszelkie wpływy prześlą komornikowi
        wtedy trzeba to reklamować najpierw w banku i u komornika a gdy to zawiedzie skarga na
        czynności komornika do sądu któremu podlega
        • Gość: zadłużona Re: debet a komornik IP: *.adsl.inetia.pl 30.09.11, 11:06
          nie powinno być zajęcia przy dochodach 0zł.mój znajomy miał podobną sytuacje wpływa mu tylko zasiłek blokada została ściągnięta w ciągu paru minut tylko dzwonił do banku.
          • Gość: teresa Re: debet a komornik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.11, 11:19
            wielkie dzieki wszystkim za odpowiedż
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka