19dawid80 13.10.11, 17:34 Witam, czy ktoś z Was miał do czynienia z tą firmą? Głównie chodzi mi czy ktoś w nimi współpracował? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: ja Re: Daiglob Finance IP: *.lw.lannet.pl 23.10.15, 12:03 Z całym szacunkiem dla wypowiadających się tutaj.Nikt nie ma prawa wejść Ci do domu bez Twojej zgody. Skończyły się czasy "panów w skórach"...serio...posty, które mówią o tym,że DAIGLOB zabiera sprzęt,to pewno pisane sąprzez ich pracowników. Nie musicie nikogo wpuszczać, nikt z policją nie wparuje, komornik zanim wejdzie to na rachunek bankowy a nie do domu. Umowa jest źle skonstruowana, na niekorzyść obu stron. Windykacja to kretyni, a telefoniczni pracownicy powinni leczyć się psychiatrycznie. Prawda jest tylko w tym,że jak potrzebujesz kasy, a jesteś w podbramkowej sytuacji, to oni za przeproszeniem, "całują Cię po tyłku", żebyśzostał ich klientem...dopóki płacisz, wszystko git, jak się powinie no choćby raz, rozpoczynają się totalne cyrki...Krzyki, nachodzenie, zastraszanie, odwiedziny po kilka razy w tygodniu, nawet w niedzielne przedpołudnie, oszukaństwo na całej lini, jeżeli chcesz cokolwiek ustalić w kwestii spłaty...Łażą też wieczorami, jak tacy k**wa cicho-ciemni... można się przstraszyć. Wiem to,bo miałam do czynienia z różnymui metodami tej firmy.Strsznie się zestresowałam na początku, bo pierwszy raz takie chamstwo mnie spotyka,ale dzięki radom na podobnych forach oraz poradom prwnym i rozmowom z ludźmi w sytuacji podobnej do mojej już wiem, co oni mogą, a czego nie. Polecam raport UOKIK na ich temat. Dlatego przestańcie straszyć ludzi,że ktoś przyjdzie i zabierze im lodówkę, bo tak nie będzie. Tonie Ameryka Południowa,że ktoś Ci wparuje do domu i wyniesie wszystko... Jeszcze jest prawo , a mimo,że ktoś jest dłużniekiem, to niewątpliwie takie prawa ma. Nie dajcie się zastraszać. Powoli spłacajcie i powodzenia wszystkim życzę... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rafik Re: Daiglob Finance IP: *.146.8.247.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.04.17, 19:49 Przykro mi bardzo ale niestety nie ma Pani racji. Zabezpieczeniem pożyczki jest umowa przewłaszczenia, oznacza to że do momentu spłaty zobowiązania sprzęt wskazany na umowie jest własnościa pożyczkodawcy i ma prawo go zabrać, a w przypadku gdy nie będzie chciał go dłużnik wydać ma prawo wezwać policje żeby odzyskać swoje rzeczy. Jest w tej sprawie wydane ostatnio postanowienie sądu właśnie na korzyść firmy DAIGLOB. Odpowiedz Link Zgłoś
marta147 Re: Daiglob Finance 21.11.17, 19:55 Nie ma takiego postanowienia Sądu, jeśli pan taki ma to proszę o skan na forum dla wszystkich!. Odpowiedz Link Zgłoś
marta147 Re: Daiglob Finance 21.11.17, 20:14 www.orzeczenia.com.pl/orzeczenie/o3kwt/uokik,RPZ-61-15-13-JM,ochrona_zbiorowych_interesow_konsumentow_dzialalnosc_zwiazana_z_administracyjna_obsluga_biura/ Przesyłam tym, którzy mają problem z tą firma działającą bezprawnie! Odpowiedz Link Zgłoś
marta147 Re: Daiglob Finance 21.11.17, 20:54 I dalsze postępowania Sądu w sprawie Daiglob Finanse: decyzje.uokik.gov.pl/bp/dec_prez.nsf/0/1DFB81F7B8F866F8C1257EC6007BA3FE/$file/Decyzja%20nr%20RPZ%2038-2013%20z%2013.11.2013r.%20Daiglob%20Piechocka%20Sp.j.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
pecz99 Re: Daiglob Finance 07.05.16, 12:04 Witam ja mam do czynienia z firmą diaglob a dokładnie z nieszczęsnym panem albertowiczem który był u mnie i próbował mnie zastraszyć i zabrać sprzęt sprawę zgłosiłem na policje i czekamy na jego wizytę kiedy znowu będzie mnie zastraszał mam świadków sąsiadów gościu myśli ze chodzi w skórze z wystawki w rajchu i jest wielki to ktoś się go boi śmiechu warte na oglądał się filmów i myśli ze jest gangsterem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marian paździoch Re: Daiglob Finance IP: *.agg2.bnc.chf-qkr.eircom.net 07.05.16, 17:28 jaki sprzęt jakie zabrać??? koleś chyba jeszcze porządnego oklepu nie zarobił, daj mu snickersa niech zeżre bo za bardzo gwiazdorzy Odpowiedz Link Zgłoś
pecz99 Re: Daiglob Finance 07.05.16, 12:22 Windykatorzy nic wam nie mogą zabrać to nie komornik to gościu po trzech klasach podstawówki w pseudo skórze który nie nadaje się do żadnej roboty tylko robi za debila jak straszy to dzwoncie po policję oni mu szybko wytłumaczą jeśli wogule coś zrozumie bo z takimi burakami dogadać się to cud ale to świadczy o jego inteligencji a raczej jej brak szkoda mi takich głupich ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
szymon-kajdasz2017 Re: Daiglob Finance 03.04.18, 16:33 Tez mam do czynienia z firma daiglob, nie mam na dziś pieniędzy na przedłużenie przy którym co miesiąc podpisuje nowa umowę, to nijaki Pan Damian zaczął mi grozić ze jego to nie obchodzi i on przyjedzie po swoje pieniądze jeżeli nie będę to przyjedzie i zabierze mi sprzęt z domu. Odpowiedz Link Zgłoś
black_and_gold Re: Daiglob Finance 11.05.16, 00:33 metoda na tzw. smutnego pana może być owszem skuteczna, ale czy legalna....? po czymś takim można samemu sobie narobić problemów, a nawet narazić się prokuratorowi :( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kkkk Re: Daiglob Finance IP: *.dynamic-ww-03.vectranet.pl 07.06.16, 21:45 Dzis miaam z nimi do czynienia. Kretyn szarpal sie ze mna w dtzwiach bo chcial wejsc oczywiscie nie wpuscilam go. Zadzwonil na policje i przyszedl ponownie z policja juz to powiedzialam wprost iz policja moze wejsc a tego pana sie boje i tyle na jego nie korzysc jutro ide zglosic na policje o naruszenie miru domowego... A policja ma iz byla u mnie w domu z jego zgloszenia. Ma szczescie ze nic mi sie nie stalo (ciaza) bo wogole mialby przeje**** Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marian paździoch Re: Daiglob Finance IP: *.agg2.bnc.chf-qkr.eircom.net 08.06.16, 05:01 a co on w ogóle im zgłosił, że przyjechali? ja bym na miejscu policji próbował robić zarzut o nieuzasadnionym zgłoszeniu czy fałszywym zawiadomieniu itp. Odpowiedz Link Zgłoś
seba221283 Re: Daiglob Finance 05.12.16, 23:23 ja również miałam do czynienia z ta firma, pozyczke zawarła moja mama,kwota 500 zł w ciągu 2 lat wzrosła do 1500,mimo spłacania, jeśli mama nie wpłaciła to przychodził przedstawiciel straszył,grozil zabraniem sprzętu, a wogole nie było umowy podpisanej pod zastaw sprzętu,przedstawiciel był chamski,nie miły i czasami sami się go baliśmy,jak poszłam za mame pieniazki wplacic wyzwał mnie od k.... i dz.... i powiedział ze poki mamy jego pieniądze może z nami robic co zechce,zgłosiłam sprawę jego przelozonemu który tylko mnie wyśmiał i nic nie zareagował,pozniej wpłacałam pieniazki na konto, jak się spóźniłam jeden dzień były telefony kilkanaście razy dziennie,mama zachorowala i nie mówiła bo miała nowotwora to chciał przyjechać i sprawdzić czy my nie kłamiemy,i czy mama nie udaje ze nie rozmawia z nim tylko ja, ludzie brońcie się o tej firmiy najgorsza firma jaka może byc Odpowiedz Link Zgłoś
dorota2016 Re: Daiglob Finance 16.12.16, 06:52 nie współpracowałam z tą firmą . działają ostatnio w następujący sposób . Pod pozorem udzielenia pożyczki potrafią przyjść pod twój nowy adres - czekasz na pożyczkę , a tutaj zjawia się windykator . przy czym przez 6 lat wcześniej się nie odzywają- żadnego pisma pod wcześniejszym adresem.dodam że chwilówki przedawniają się po okresie 3 lat. przedawnienie nie umarza długu , ale jego uznanie zamyka drogę firmie do egzekucji komorniczej . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zbychu Re: Daiglob Finance IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.03.18, 17:18 Witam dziś dzwoniła do mnie pani z Daiglob i jutro ma oddzwonić dobrze że zanim wziąłem pożyczkę to poczytałem trochę o tej firmie opinii grzecznie jutro odmówię :) Odpowiedz Link Zgłoś
owca42 Re: Daiglob Finance 11.10.18, 13:40 iga 00 Czytając wątek natknęłam się na wiele bardzo pozytywnych opinii na temat tej firmy (podejrzewam,że autorami tych wypowiedzi są pracownicy). Czy ktoś pisząc o uczciwości i etycznych zasadach postępowania Daiglob choć chwilę zastanowił się nad swoją wypowiedzią? Z opisu sytuacji oceniam, że firma jest zwykłą lichwą żerującą na zdesperowanych klientach, których życie zmusiło do zaciągnięcia pożyczki pozabankowej. Proszę spojrzeć na samo oprocentowanie 20% w skali miesiąca, czy to jest uczciwe. Czy wizyty windykatora w miejscu zamieszkania, groźby wejścia na czyjeś terytorium, ewentualne wizyty z policją (policjant musiałby chyba być pracownikiem firmy Daiglob w mundurze policjanta). Czy nie jest to przypadkiem działalność przestępcza, przymus bezpośredni? Zastanówcie się nad tym co piszecie mam na myśli wypowiedzi o uczciwości pożyczkodawców i o nieuczciwych dłużnikach. Są to działania zabronione prawem polskim a osoby, które uciekają się do takich postępowań są zwykłymi przestępcami. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość 1111 Re: Daiglob Finance IP: *.146.108.47.mobile.internet.t-mobile.pl 01.09.23, 00:37 Czy ktoś ma problem z firmą Diaglob? Odpowiedz Link Zgłoś