Dodaj do ulubionych

bezrobotny a windykacja?

IP: *.aster.pl 06.12.11, 15:08
Witam, jak to jest z windykacją bowiem mam kartę kredytową z wykorzystanym limitem? Jestem od pół roku oficjalnie zarejestrowany jako bezrobotny bowiem nie mam pracy ale szukam intensywnie. Kartę mi przyznali bez składania wniosku o wydanie karty i już wtedy nie miałem ani pracy ani środków na koncie a kartę mi wcisneli do skrzynki pocztowej...czy komornik umoży postępowanie komornicze no bo skoro nie mam złotówki to nie mam jak spłacić ale gdybym miał to bym spłacił by mieć święty spokój. Co w takiej sytuacji?
Obserwuj wątek
    • Gość: fredii Re: bezrobotny a windykacja? IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.11, 09:23
      Jeśli nie składałeś fałszywych informacji we wniosku o kartę to nic ci nie prawnie nie grozi. Dostaniesz BTE, później przyjdzie komornik, w mieszkaniu na wszystkie cenniejsze rzeczy załatw sobie faktury, umowy itp, na członków rodziny ( zabieranie sprzętów domowych to bardziej szykana niż rozwiązanie problemu). Jak nic nie masz to nic ci nie zabierze i sprawę umorzy.
      Komornicy nie mają czasu na ściganie bezrobotnych golasów. Zła wiadomość, to to że dług będzie się, za tobą ciągnął jak smród w gaciach. Jak znajdziesz pracę to wcześniej czy później namierzy cię przez ZUS, i zajmie pensję, co gorsza kwota długu będzie znacznie wyższa niż kasa którą wyciągnąłeś z karty.
      • Gość: allo Re: bezrobotny a windykacja? IP: *.aster.pl 07.12.11, 14:11
        Mój ostatni wniosek to był wniosek dyspozycji zamknięcia karty przy jednoczesnej jej całkowitej spłacie i zamknięcia rachunku karty podpisywany w banku osobiście. Niestety po 2 miesiącach w skrzynce pocztowej była kolejna karta z jakimś zwiększonym limitem i już zaległością ale wniosku o nią nie składałem napewno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka