Dodaj do ulubionych

Komornik Sądowy

IP: *.ip.netia.com.pl 14.09.12, 11:36
Mam taką sytuację: 10 lat temu pracowałem jako agent ubezpieczeniowy dla Towrzystwa Ubezpieczeniowego XXX tylko przez okres 6 misecy. Obecnie nie prowadzę juz żadnej działalności. Otrzymałem pół roku temu list polecony od komornika sądowego adresowany na mój prywatny adres, ale nie na mnie imiennie tylko na TU XXX. Na poczcie nie chciano mi go wydać - bo nie było mojego nazwiska. Tak było dwa razy! NIe mam zielonego pojęcia czego dotyczy sprawa. Nie miałem i niem mam żadnych zadłużeń. Dzwoniono na mój prywatny numer domowy z pytaniem, czy to jest siedziba TU XXX - odpowiedź brzmiała NIE - zgodna z prawdą. Zaznaczam nigdzie nie pojawia sie moje nazwisko, ani nazwa mojej poprzedniej działalności. Tylko nazwa Towarzystwa Ubezpieczeniowego jako adresata.
Prosze o poradę co powinienem zrobić z ta sprawą.
Obserwuj wątek
    • frediiii Re: Komornik Sądowy 14.09.12, 18:37
      Jeżeli wiesz który to komornik, idź do niego, dowiedz się o co chodzi ( jeśli to sprawa do ciebie, muszą ci udostępnić akta), tak aby nie spotkała cię jakaś niespodzianka typu zajęcie konta, czy zajęcie ruchomości przez jakiegoś nadgorliwego asesora.
      Jeśli to jakiś dług którym chcą cie obciążyć, za coś tam, za jakieś szkolenie czy prowizje, musisz wystąpić do sądu (który wydał nakaz) o przywrócenie terminu ze względu na błędny adres (nazwę) a następnie podnieść zarzut przedawnienia długu.
      • Gość: Zygmunt Re: Komornik Sądowy IP: *.ip.netia.com.pl 16.09.12, 11:33
        Niestety nie wiem, widziałem tylko pieczątkę na liście na Poczcie i jest z drugiego końca Polski......hm
        • frediiii Re: Komornik Sądowy 16.09.12, 19:22
          No to musisz poczekać na ruch komornika (np. zajęcie pensji, konta, umorzenie), a wtedy jakby co procedura przywrócenia terminu i powołanie się np. na zarzut przedawnienia
        • szarkama53 Re: Komornik Sądowy 16.09.12, 19:26
          Ja bym list odebrala.
          Dowiedzialbys sie kto pisze,dzwoni.
          Wtedy listem poleconym odeslac im wyjasnienie.
          W razie telefonu poprosic o imie,nazwisko,adres i jak wyzej-wyslac polecony.
          • mordimer.madderdin Re: Komornik Sądowy 17.09.12, 05:01
            szarkama53 napisała:
            "Ja bym list odebrala."

i:

Gość: Zygmunt:
            "Otrzymałem pół roku temu list polecony od komornika sądowego adresowany na mój prywatny adres, ale nie na mnie imiennie tylko na TU XXX. Na poczcie nie chciano mi go wydać - bo nie było mojego nazwiska."
            • szarkama53 Re: Komornik Sądowy 17.09.12, 07:14
              Ale ze mnie "sierota"!
              Tak to jest jak sie szybko czyta.
              • Gość: Zygmunt Re: Komornik Sądowy IP: *.ip.netia.com.pl 17.09.12, 08:19
                Dzięki za radę... czyli czekać ? No bo w sumie i tak niwiele więcej moge zrobic.
                Ale z drugiej strony : czy to tak mozna jeżeli ma się jakieś zadłużenie to od razu do Sądu i komornika bez żadnych wezwań ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka