Dodaj do ulubionych

dziwna sprawa

IP: *.aonet.pl 30.10.12, 14:29
czy powinnam się marwić ? Komornik poinformował mnie ,że zostały przekazane mu trzy postępowania od innych komorników nawet oddalonych od mojego miejsca zamieszkania ponad 200km . Komorniko ten z jakiś miesiąc temu umorzył mi jedno postępowanie . Teraz nie wiem czemu sprawy prowadzone wcześniej przez innych komorników zostają jemu przekazane . Jak myślicie czy to zbieg okoliczności czy jakieś celowe działanie . Od razu zaznacze ,ze nie uchylam się od spłaty swoich zobowiązań ale spłacam zaległy ZUS oraz jeszcze dwóch innych komorników .
Obserwuj wątek
    • zielonabudka14 Re: dziwna sprawa 30.10.12, 18:39
      prawo.rp.pl/artykul/830476.html
    • tadusz03 Re: dziwna sprawa odp. 30.10.12, 18:47
      to dobrze, bo będzie mniej komorników,
      większość dłużników marzy aby jedna kancelaria przejęła. ja niestety jeszcze czekam i zastanawiam się dlaczego jednym idą na rękę a innym nie
    • Gość: komornica Re: dziwna sprawa IP: *.dynamic.chello.pl 06.11.12, 22:12
      Taaa, rzeczywiście "dziwna" sprawa. Najlepiej od razu podejrzewać celowe działanie i spisek komorników zamiast po prostu przeczytać uzasadnienie postanowienia o przekazaniu sprawy.
      Widocznie nastąpił zbieg do jakiegoś składnika majątkowego i dlatego zgodnie z przepisami sprawa musiała zostać przekazana do komornika właściwego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka