IP: *.aonet.pl 05.02.13, 13:49
W jakich przypadkach dzielnicowy dostarcza pisma z sądu lub od komornika . Zastałam informacje od dzielnicowego z prośba o kontakt , ( nie było mnie w domu ) . Podczas rozmowy okazało się ,że ma dla mnie pismo z sądu lub od komornika . Troche jestem zdezorientowana dlaczego ta drogą dostarcza sie korespondencje . Wszyskie listy zarówno od komorników jak i sadowe odbieram . Miał ktoś może podobny przypadek ?
Obserwuj wątek
    • Gość: anonim niepokój IP: *.multimo.pl 05.02.13, 19:02
      to czasem normalna procedura. osobiście zostałem oskarżony o kradzież pieniędzy z banku, a ktoś z prokuratury puścił farbę do gazety o toczącym się śledztwie. bankowi to się nie spodobało. wezwanie do prokuratury okręgowej w innym mieście przywiozła mi policja. zadzwoniłem do pani prokurator, a ona oznajmiła, iż bardzo jej zależy, abym przyjechał. także nie dziw się. poza tym oczywiscie 2 dni później poczta tez dostałem wezwanie do stawienia się.
      także nie niepokój się, jest ok.
    • zauber07 Re: niepokój 06.02.13, 07:34
      Awizo o przesyłce z sądu i komornika trochę różni się od normalnego awiza przesyłki poleconej.
      Jest na nim zdanie "pozostawiono w placówce pocztowej/jednosce policji",być może listonosz skorzystał z drugiej opcji zawiadomienia.
    • tadusz03 Re: niepokój 06.02.13, 22:37
      Ja też z sądu otrzymałem wezwanie tą drogą jako świadek. Ta procedura jest konieczna gdy złożyć zeznanie musi kilka osób w tym samym czasie a sama sprawa jest na tyle małej wagi,że postejępowanie trzeba załatwić w jednym dniu,
      gdy policja dostarczy wezwanie to wiadomo, że nikt się nie wykręci,że poczty niedostał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka