IP: 91.231.32.* 11.03.13, 18:13
Witam
W zeszłym roku, listopadzie zakupiłam obuwie. Kozaki wyglądały na liche, plastikowa podeszwa kiepski materiał itd. Ale pomyślałam że te 2 lata muszą wytrzymać, w końcu na każdy produkt jest 2 lata gwarancji. Jakieś 3 dni temu podeszwa zaczęła pękać w miejscu gdzie stopa się ugina, i materiał puszczał. Dzisiaj byłam w tym sklepie Pani sprzedawczyni nie uwzględniła gwarancji ponieważ obowiązuje ona niby 3 miesiące, bo buty to chińszczyzna. Proszę o rade i pozdrawiam. Kasztanka
Obserwuj wątek
    • czerepa0 Re: Gwarancja 13.03.13, 10:23
      kupujesz w chińskim sklepie buty i masz nadzieje że wytrzymają 2 lata? powodzenia ja kupiłam w markowym sklepie ze skóry i jeden sezon wytrzymały
      • Gość: Kasztanka Re: Gwarancja IP: 91.231.32.* 16.03.13, 17:14
        No dobrze zgodzę się, tylko że nigdy mi się to jeszcze nie zdarzyło. Aby buty nie wytrzymały mi jednego sezony, niezależnie od tego gdzie były kupione. Więc dziwne dla mnie jest że ustawowe 2 lata nagle zmieniają się na 3 miesiące, taka samowolka....
    • Gość: jp Re: Gwarancja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.13, 10:22
      kontaktowałam sie kiedys w tej sprawie z rzecznikiem praw konsumenta bo chciałam zareklamowac bluzke i babka w sklepie powiedziała ze miałam tylko miesiac gwaracji. na kazdy zakupiony towar jest dwa lata gwarancji taka uzykałam odp od rzecznika:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka