Dodaj do ulubionych

Czy mam sie martwic?

IP: *.dynamic.chello.pl 06.11.13, 19:44
Wynajmuje mieszkanie bez zadnej umowy po znajomosci, dzisiaj do drzwi zadzwonil Pan z Urzedu Skarbowego, podal jakies imie i nazwisko i zapytal czy owa osoba tu mieszka, odpowiedzialam, ze nie, wtedy zapytal sie kim ja jestem i od ilu mieszkam w tym lokalu. Potem chciał moje imie i nazwisko, jak mnie poinformowal do formularza, aby wpisac, ze potwierdzilam,ze osoba, o ktora pytal tu nie mieszka, powiedzial, ze jest ona dluznikiem.
Nie chcialam podawac swoich danych, ale wyjechal mi z jakims artykulem i karami wiec to zrobilam, podalam mu tylko imie i nazwisko, nic wiecej.
Teraz zachodze w glowe, czy moge miec z tego jakies klopoty, albo osoba, ktora wynajmuje mi mieszkanie.
Prosze o jakies sensowne odpowiedzi,bo zaczynam histeryzowac..
Obserwuj wątek
    • Gość: RobertM Re: Czy mam sie martwic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.13, 20:19
      Spoko :-) Nie panikuj :-)
      Szukają poprostu osoby, ktòra ma zaległości w US, a jest zameldowana pod tym adresem.
      I tak dziwi mnie to, że osobiście fatygują się pod wskazany adres zamiast wysłać komornika.
      Ty przecież przebywasz pod tym adresem chwilowo, to co Ci mogą zrobić ?
      ( Ja na ten przykład mieszkam bez zameldowania od 12 lat pod danym adresem
      i nikt o nic mnie nigdy nie pytał - nawet Polija, ktòra na wniosek sądu usiłowała ustanlić mòj faktyczy adres zamieszkania, bo pod adresem zameldowania nie odbierałem żadnej korespondencji )
      A poza tym w przyszłym roku meldunek ma nie być obowiązkowy.
      Nie martw się - tak bym zrobił - nie przejmowałbym się.
      Pozdrowienia
      RobertM
      • Gość: xxx Re: Czy mam sie martwic? IP: *.dynamic.chello.pl 06.11.13, 20:24
        Ufff dziękuje bardzo, kamien z serca. Nie bardzo orientuje sie w tych sprawach wiec o byle co panikuje..
        • Gość: RobertM Re: Czy mam sie martwic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.13, 21:09
          Wrzòć na LUZ.............
          Prawo w Polsce jest chore i takie sprawy,
          o ktòrych piszesz to marnotrawstwo publicznych pieniędzy.
          Te budżetowe etaty marnują czas na głupoty,
          zamiast zająć się konkretami .......
          Smutne to jest, ale prawdziwe.
          Pozdrowienia.
          RobertM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka