styl26
04.02.19, 12:10
Witam .
Może jest ktoś kto mi powie jak to jest z odostępnianiem szczegółowych,wrażliwych danych w internecie?
Okazało się,że ktoś wystawił na giełdzie długów moją firmę podająć szczegółowe dane .Jako,ze firma była (była bo zamknęłąm ją) jednoosobowa, udostępniono pełną nazwę firmy,pełen adres który jest moim miejscem zamieszkania .NIP.a nawet podano mój PESEL..
Każdy googlując moje nazwisko lub PESEL widzi to .Nie wiem kto wpisał mnie na tę Giełdę i kiedy(podejrzewam ze zrobiła to jakaś firma windykacyjna).Miałam zadłużenie ale spłacałam je komornikowi.Nie wiedziałam o wpisie na Giełdzie ale zaczęło mnie zastanawiać zachowanie innych ludzi wobec mnie.Nikt mi o tym nie powiedział w oczy ale to się czuje jak jest człowiek traktowany .A może jestem poprostu przewrażliwiona :( Szukałąm odpowiedzi w internecie i doczytałam,ze firma może być podana z adresem ale u mnie te wszystkie dane są danymi osoby fizycznej .Więc co z tym zrobić ? Nie ukradłam nikomu pieniedzy,nie przepiłam i nie przehulałam.Ciagle walczyłąm o swoją firmę bo wiele firm przekręciło mnie na nie małe pieniądze i przez to miałam mase kłopotów .A tak w ogóle boję się....bo ludzie są okropni .Pomożecie mi i powiecie co mogę zrobić ?