IP: 82.139.9.* 22.11.06, 20:24
Jakieś nowe prawo wchodzi,które ogranicza samowolę komorników i urealnia ich opłaty.Może się coś zmieni......
Obserwuj wątek
    • majkel01 Re: Komornicy 22.11.06, 22:19
      nie przesadzajmy z ta "samowola". Komornik to nie jest grzeczna panienka ktora
      przychodzi o cos prosic.
    • oizo Re: Komornicy 23.11.06, 23:56
      Gość portalu: Me napisał(a):

> Jakieś nowe prawo wchodzi, które ogranicza samowolę komorników i urealnia ich
      >opłaty. Może się coś zmieni......

to nowe prawo wprowadzi jeszcze większy bałagan w egzekucji długu. Urealni ich
      opłaty ?? co masz na myśli ? komornik pobiera 15 % tego co wyegzekwuje... nie
      tego co ma wyegzekwować. Wydaje mi się że nie jest to dużo, trzeba wsiąść pod
      uwagę jedno... jak łatwo pieniążki pożyczyć a jak trudno oddać... nikt przecież
      od razu nie ląduje u komornika, wcześniej musi sprawa zostać rozstrzygnięta
      przez sąd. Wynik jest taki ... wierzycielowi należą się pieniądze ... dłużnik ma
      je oddać, komornik jedynie jest pośrednikiem który w mocy prawa stara się by
      wierzyciel odzyskał co jego. Owe 15 % stanowi swego rodzaju dodatkowa
      mobilizację, jeśli unikałeś spłaty długu ... to zapłacisz więcej o te 15 %,
      czegoś w końcu dłużnicy powinni się obawiać ... nie głaszczmy ich jak małych
      dzieci...

Na koniec pytanie prosto do Ciebie... co byś zrobił gdyby to Tobie ktoś był
      winien pieniądze i nie oddawał ? nadal byś tak krytycznie się odnosił do
      komorników ? ... mój domysł to NIE ... ale niestety w Polsce jest więcej
      łachmaniarzy którzy sa dłużnikami i z premedytacja nie oddają długów niż
      wierzycieli którzy oczekują pomocy ...
      • Gość: Wanda Re: do Me IP: *.net81.citysat.com.pl 24.11.06, 10:05
        Moim zdaniem komornicy powinni dostac jeszcze wieksze uprawnienia i większa
        prowizje od ściągniętego dlugu .Średnio rozgarnięty człowiek powinien
        wiedziec ,ze komornik to nie impresario estradowy tylko taki facio który działa
        w imieniu sądu i kazdy dłuznik na słowo komornik powinien dostawac migotań
        przedsionków.A w Polsce i na tym forum pojawiaja sie posty typu -nie zapłaciłem
        śmiesznej kwoty , nie zaplacilem małej fakturki , pożyczyłem pare groszy -CO BY
        TU ZROBIĆ ,ŻEBY NIE ZAPŁACIĆ . Ostatnie zdanie w Twoim poscie powinno wisieć na
        powyborczych banerach . Wanda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka