Dodaj do ulubionych

Proces karny .

30.01.07, 10:43
W pko miałam konto osobiste. Prawo do debetu kilkanaście tyś zł , oraz karta
kredytowa 5 tyś . W 2003 nie spłacałam tego i bank zamknoł konto i wezwał do
spłaty całosci. nie było z czego i w efekcie wezwali mnie do sądu na sprawe
karną o wyłudzenie kredytu. Po dwóch rozprawach mogłam podjąc prace za
granicą i wyjechałam bez zawiadamiania. Czy teraz mogę wrócic i porozmawiac
z bankiem o spłacie i bez obawy że mnie aresztują ? nie wiem czy sad mnie
poszukuje ? Czy lepiej wynająć adwokata i przez niego starać się oddać dług .
Poradzcie
Obserwuj wątek
    • Gość: życzliwy ;) Re: Proces karny . IP: *.bielsko.dialog.net.pl 30.01.07, 12:03
      Zbadaj najpierw jaka jest sytuacja. Może faktycznie przez adwokata, bo inaczej bez pełnomocnictwa to może komuś być trudno.
    • Gość: Wanda Re: Proces karny . IP: *.net81.citysat.com.pl 30.01.07, 12:10
      Jeżeli sprawa w sądzie zakończyła sie wydaniem wyroku , który sie uprawomocnił
      to proponuję -poznać jego treść. Natomist jezeli sprawa została -zawieszona to
      na tum etapie mozesz dogodać sie z wierzycielem , który po spłacie zadłuzenia
      nie będzie dalej ;;drążył tematu''. Nie znając jak potoczyła sie dalej Twoja
      sprawa proponuję -wysłac do sadu adwokata . Ale to ,że jesteś za granicą to nie
      jest rozwiazanie sprawy . Kiedyś jak odwiedzisz nasz piękny kraj , ktoś moze
      krzyknąć - MAMY CIĘ. wANDA
      • Gość: zosia do wandy IP: *.chello.pl 11.02.07, 20:24
        wanda pomylilo ci sie jak chcesz sie bawic w MAMY CIE to nie tu do
        MAJEWSKIEGO musisz sie udac ha ha ha
    • majkel01 Re: Proces karny . 30.01.07, 19:06
      hmmm... sprawa karna a ty wyjechalas z kraju ? Wedlug mie to za toba moze byc
      wystawiony list gonczy.
    • Gość: bankowiec Re: do avista69. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.07, 14:22
      Nie bardzo rozumiem.Jak o wyłudzenie kredytu?Zfałszowałaś podpis,czy
      przedstawiłaś fałszywe dokumenty?Dziwi mnie że przyczyną zamknięcia konta,było
      nie spłacenie kredytu a sprawa znalazła sie w sądzie o wyłudzenie.Możesz to
      bardziej przybliżyć?
      • Gość: Forum Re: do avista69. IP: *.chello.pl 11.02.07, 14:49
        A czasem nie pomyliłeś tego z procesem o zapłatę. Banki raczej sporadycznie
        podciągają takie sprawy do wyłudzenia kredytu. Przed uruchomieniem kredytu
        pewnie podpisałeś bankowy tytuł egzekucyjny więc mieli sprawę w egzekwowaniu
        długu o krok posuniętą do przedu. No ale nie ważne.
        Prawdopobnie sprawa była w prokuraturze i Twoja osoba była szukana przez
        policję i być może do dzisiaj jest. Jeśli to był bank PKO BP to było tak na
        100% bo taką mają procedurę wewnętrzną. A nie masz kogoś w miejscu swojego
        byłego zamieszkania kto mógłby coś wiedzieć na ten temat ( czy ktoś pytał o
        Ciebie, pisał itd. ).

Najlepiej, aby sprawę wybadać to komuś z najbliższej rodziny dać
        pełnomocnictwo. Jak już będziesz wiedział na czym stoisz to wynajmij w
        zależności od sytuacji albo adwokata albo radcę prawnego. Może wystarczy, że
        spłacisz całość zadłużenia od ręki i sprawa będzie zamknięta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka