locator99 12.02.07, 03:57 czy majac kilkadziesiat tys dol debetu na kartach kredytowych w stanach mozna wrocic do polski i po prostu zapomniec o dlugu? czy banki amerykanskie moga wyegzekwowac taki dlug w jakis sposob? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: locator99 Re: dlug w usa IP: *.nycap.res.rr.com 14.02.07, 08:22 naprawde nikt sie nie orientuje jak to wyglada? Odpowiedz Link Zgłoś
majkel01 Re: dlug w usa 14.02.07, 19:20 orientuje, ale nie kazdemu cwaniaczkowi sie udziala odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wanda Re: dlug w usa IP: *.net81.citysat.com.pl 14.02.07, 20:36 BRAWO - MAJKEL. Wanda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankowiec Re: dlug w usa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.07, 20:47 A którym cwaniaczkom udziela się odpowiedzi na to pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iki Re: dlug w usa IP: *.e-wro.net.pl 14.02.07, 21:40 chyba zależy od statusu, czy masz zieloną kartę czy jesteś obywatelem? chyba zarówno od posiadaczy zielonych kart jak i obywateli będą domagali się zwrotu przy przekraczaniu granicy-ale to moje przypuszczenie, nie wiem co mói prawo w tej kwestii twoje dane mają bo chyba dałeś im skłądając wniosek o kartę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: locator99 Re: dlug w usa IP: *.nycap.res.rr.com 15.02.07, 01:43 ani obywatelstwa ani zielonej karty nie mam. dane moje maja ale te amerykanskie, czyli adres, miejsce pracy, ssn. znalezienie moich polskich danych pewnie tez by im nie sprawilo klopotu tylko czy dla kilkudziesieciu tys oplacalo by im sie mnie scigac w polsce. tym bardziej ze dlug jest w kilku bankach (po okolo 10 tys), wiec tym bardziej mysle ze nie bylo by to dla nich oplacalne i taki dlug mogliby spisac po prostu na straty. ale czy od strony prawnej mogliby mi zaszkodzic gdyby sie jednak na to zdecydowali? czy jakies polskie instytucje zajmuja sie sciaganiem dlugow z zagranicy? czy moglbym miec w polsce problem z ewentualnym otrzymaniem kredytu w polskim banku? dzieki za odpowiedzi. majkel jak nie masz nic do powiedzenia to sie nie odzywaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankowiec Re: dlug w usa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 06:35 Wydaje mi się że to zależy od umów międzynarodowych jakie jankiesi mają podpisane z Polską w tej kwestii.Ale nie jestem pewien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wanda Re: do locator IP: *.net81.citysat.com.pl 15.02.07, 10:54 Czego jak czego , ale swoich dolców to jankesi nie popuszczą . A co do tego czy im sie to opłaca, uwazaj bo to może stać sie twoim problemem/ koszta/ . Wanda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iki Re: do locator IP: *.e-wro.net.pl 16.02.07, 18:41 niewielkie kwoty odpuszczaja jednak nie wiem ile wynosi ta granica, autor mówi o tysiącach dolarów-nie wiem czy bankowi sie opłaca odpuścić i drążyć temat, chyba trzeba by zasięgnąc prorady prawnej na temat regulacji międzypaństwowej w kwestii długów, bo skoro Polska ma prawo odebrac podatek zapłącony w USA( dotyczy uczestników programu work and travel) to USA ma możliwośc ściągnięcia swych długów, kwestia ściąganie jakiej kwoty jest dla nich warte świeczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: out Re: dlug w usa IP: 195.194.8.* 17.02.07, 16:14 Mi odpuscili ok.1000 l z UK i kilka tysiecy niezaplacone za ebaya amerykanskiego,ale kilkadziesiat tys - to moze warto by wydac troche na prawnika i niech ci doradzi jak ukryc reszte majatku. Wyslij im po kilkadziesiat $ a w razie wpadki bediesz sie bronil ze chciales oddac ....no ale nie wyszlo :-) Pozdrawiam z UK! WANDA TO CHLOP - MOWIE WAM! Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: dlug w usa 17.02.07, 19:12 To zależy czy nie potraktują Cię jak przestępcę. Wtedy banki może niekoniecznie, ale organy ścigania jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
aniol_stroz1 Re: dlug w usa 18.02.07, 16:12 No właśnie, trzeba popatrzeć z innej strony na tą sprawę. Bank może uznać, że celowo wziąłeś kredyt, aby później uciec ze Stanów, czyli klasyczne wyłudzenie. Bo jak inaczej zinterpretować Twoją ucieczkę :))? I w tym momencie wchodza organy ścigania, listy gończe itd. Pomyśl o tym. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I know Re: dlug w usa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 13:22 Widać że nie byłeś nigdy w Ameryce. Nikt nie da ci kredytu ani żadnej karty kerdytowej jeśli nie masz dobrej tzw. historii kredytowej. Jak już ci ją dadzą do masz bardzo mały limit na tej karcie. Dopiero po kilku latach możesz dojść do kwot kilku tysięcy $ na karcie. Ale adwokat jest dobrym pomysłem tak samo jak wyjazd z tego kraju, oczywiście jeżeli nie masz green card. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: locator99 Re: dlug w usa IP: *.nycap.res.rr.com 28.02.07, 20:03 a dlaczego twierdzisz ze nigdy nie bylem w stanach? jestem tu od jakichs 7 lat, a limit na kartach mam taki ze bys sie zdiwil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I know Re: dlug w usa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 16:54 locator nie pisałem tego do ciebie tylko do aniola stróża. Domyślam sie że jesteś w Ameryce skoro o to pytasz. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
3byku Re: dlug w usa 17.03.15, 01:52 Cześć. Mam podobne pytanie. Stary wątek ale zastanawiam się czy coś wymysliles? Odpowiedz Link Zgłoś