Dodaj do ulubionych

EOS- windykacja- pomocy

25.03.07, 22:54
moja sytacje jest nastepujaca-od roku mam zerwana umowe z polkomtelem i wraz z
kara i odsetkami jestem winny ponad 2000zł,niedawno przyszlo do mnie pismo z
firmy EOS- zostala ona upowazniona przez polkomtel do windykacji
naleznosci-natomiast nie doszlo do cesji, Pani z EOs zarzadala ode mnie w
przeciagu kilku dni prawie 700zł co jest dla mnie niemozliwoscia ale tym samym
nie che uchylac sie od odpowiedzialnosci i chce ten dlug splalic tylko jakimis
mniejszymi ratami, niew iem co robic i czy rozmawiac z windykatorem wogole
skoro nie ma cesji??? czy np samemu placic na konto plusa dobrowolne wplaty w
miare mozliwosci ??? Prosze o pomoc
Obserwuj wątek
    • aniol_stroz1 Re: EOS- windykacja- pomocy 25.03.07, 23:24
      Jeżeli Polkomtel jest wierzycielem, to olej EOS. Rozmawiaj tylko z Plusem.
      Pomysł z kwotami jest dobry. Wpłacaj ile możesz. W końcu powinni byc
      zadowoleni, że pałasz chęcią spłaty. Jak Ci się polepszy, to spłać to wszystko
      w pieruny.

Pozdrawiam

• Gość: czachajw Re: EOS- windykacja- pomocy IP: *.krak.tke.pl 25.03.07, 23:40
        witam, tak wyglada ze wierzycielem jest polkomtel-poniewaz OES naciska by
        wplacac na konto polkomtela a nie jakies tam swoje-pozatym nie przyszlo mi zadne
        pismo dotyczace cesji długu . Wiec zaproponowac im jakies kwoty piszac do nich
        odpowiednie pismo czy lepiej bedzie jeśli tam zadzwonie i to ustale
        telefonicznie czy jak bys radzil ?
        • aniol_stroz1 Re: EOS- windykacja- pomocy 25.03.07, 23:54
          Dokładnie napisz do nich propozycje ugody. Pójdą Tobie raczej na ręke. W końcu
          kwota nie jest wygórowana i chyba lepszy dłużnik chcący spłacić niż taki, który
          ma to głęboko gdzieś :)).

Pozdrawiam

• Gość: czachajw Re: EOS- windykacja- pomocy IP: *.krak.tke.pl 26.03.07, 00:01
            dobra...teraz juz ostatnie pytanie mam nedzieje dobry aniolku:) a mam pisac
            ogolnie do polkomtela czy konkretnie do dzialu windykacji naleznosci czy cos
            takiego..???swoje propozycje konkretnych rat z terminami mam opisac czy jak ?i
            czy pisac do polkomtela aby ta firma OES dala mi spokoj??
            • mr_pope Re: EOS- windykacja- pomocy 26.03.07, 10:31
              Pisz do kogokolwiek, pismo i tak przechodzi przez sekretariat. A co do firmy
              windykacyjnej to zapomnij, nie wycofają Twojej sprawy bo najwyraźniej dopiero
              zewnętrzna windykacja pomogła. Zaś w kwestii rat proponuj co tylko chcesz, to
              akurat sprawa tak banalna, że dziwię się, iż naprawdę chciałeś o to zapytać.
              • Gość: czachajw Re: EOS- windykacja- pomocy IP: *.krak.tke.pl 26.03.07, 14:41
                wiesz nigdy nie mialem z takimi sprawami do czynienia i dlatego jestem taki
                zielony.List mam juz napisany tylko Mam do Ciebie pytanie czy w liscie taktownym
                bedzie poproszenie o odpisanie w ciagu 14 dni na inny adres niz adres
                zameldowania i podanie im tego adresu??? bardzo Cie prosze o ta porade,
                • mr_pope Re: EOS- windykacja- pomocy 26.03.07, 14:51
                  Daj im 16 dni, ładniej wygląda.

Rozumiem bycie zielonym, ale to nadal nie zwalnia z myślenia.

Tak, możesz podać im inny adres niż adres zameldowania. To tzw. adres
                  korespondencyjny.
                  • Gość: czachajw Re: EOS- windykacja- pomocy IP: *.krak.tke.pl 26.03.07, 15:00
                    hehe-racja myslenie nie boli-sluchaj ale bedziesz musial jeszcze przezyc jeszcze
                    ejdno pytanie z mojej strony z gatunku tepych: na kopercie podac adres
                    zameldowania a w liscie poprosic o odpowiedz na inny adres zamieszkania czy i na
                    kopercie i w prosbie ten sam adres ?? chodzi o to ze w bazie maja tylko moj
                    adres zameldowania.pliss odpowiedz i daje Ci spokoj swoimi prostolinijnymi pytaniami
                    • mr_pope Re: EOS- windykacja- pomocy 26.03.07, 15:05
                      Sugerowałbym adres korespondencyjny jako adres nadawcy umieścić. Nie będziesz
                      musiał prosić o odpowiedź. Ale wiesz co? Najpierw idź do salonu i dowiedz się
                      czy w ogóle jest sens tracić czas na pisanie listów.
                      • Gość: czachajw Re: EOS- windykacja- pomocy IP: *.krak.tke.pl 26.03.07, 16:08
                        dlaczego niby wg Ciebie nie byloby sensu pisanie listow w sprawie checi splaty
                        w ratach???
                      • Gość: czachajw Re: EOS- windykacja- pomocy IP: *.wsiz.rzeszow.pl 26.03.07, 17:26
                        stary a pisales ze myslec trzeba.... pierwsze mi piszesz ze wogole nie
                        powinienem zadawac pytania co do rat bo to oczywiste ze pisze co chce i jak
                        chce a teraz mi piszesz zebym wogole sie zapytal czy jest sens pisac. wiec jak
                        to jest ??
                        • mr_pope Re: EOS- windykacja- pomocy 26.03.07, 20:13
                          I dalej twierdzę, że trzeba myśleć. Zarówno pisząc jak i czytając. Chodzi o to
                          byś się dowiedział w salonie czy w ogóle rozpatrują takie prośby. A dopiero
                          potem pisał podanie o raty.
                          • Gość: czacha Re: EOS- windykacja- pomocy IP: *.krak.tke.pl 26.03.07, 22:03
                            myslac w pelni stwierdzam ze i rozpatruja i nie,- dzwonilem i gadalem z
                            konsultantem i jakby namawial mnie do tego zeby takie pismo zlozyc w sprawie
                            rat- na poczatku mowil ze ta sprawa juz jest prowadzona poprzez windykacje
                            zewnetrzna przez Eos ale gdy mu powiedzialem ze prawnik z ktorym sie
                            skontaktowalem kazal mi rozmawiac z plusem to tak jakby zmienil troszke
                            nastawienie i podsumowujac radzil mi taka prosbe do plusa napisac- powiedzial
                            tez ze z tego co wie to z eos mozna sie dogadac, tak czy inaczej wyslalem
                            poleconym pismo to polkomtela. czy twoim zdaniem rozsadne jest wyslac pismo o
                            podobnej badz identycznej tressci do Eos??przynajmniej po to by dali mi spokoj
                            ooile maja zamiar mnie dreczyc
    • aniol_stroz1 Re: EOS- windykacja- pomocy 26.03.07, 00:14
      Pisz pod ostatni adres Plusa z jakiego przychodziły ponaglenia, przed oddaniem
      sprawy w łapska EOS-u.

Pozdrawiam
    • Gość: czachajw Re: EOS- windykacja- pomocy IP: *.krak.tke.pl 26.03.07, 00:14
      a i jeszcze cos...jednak ostatni post nie byl moim ostatnim :-)mam tam naliczone
      200zł odsetek =, gdy bede pisal o ta ugode i raty to czy pisac o umorzenie tych
      odsetek czy raczej nie ma to sensu? bardzo Cie prosze o odpowiedzi na tego posta
      i na mojego wczesniejszego , z gory Ci bardzo serdecznie dziekuje
      • aniol_stroz1 Re: EOS- windykacja- pomocy 26.03.07, 00:23
        Nie przesadzaj z tymi odsetkami, nie ma najmniejszego sensu pisać o umorzenie,
        tymbardziej, ze to Ty jesteś na łasce Plusa i Ty ich prosisz o pójście na
        ugodę. Więc pisanie w takiej sytuacji o odsetkach byłoby nietaktowne.

Pozdrawiam
        • Gość: czachajw Re: EOS- windykacja- pomocy IP: *.krak.tke.pl 26.03.07, 00:35
          dziekuje za uwage ze takie posuniecie mogłobybyc nietaktowne,odrazu zapytam czy
          myslisz ze nietaktowne byloby poproszenie az o 15 rat ????w sumie to nie duzo ..
    • Gość: czachajw Re: EOS- windykacja- pomocy IP: *.krak.tke.pl 26.03.07, 10:24
      aniolku?????? odpowieedz prosze co do tych rat..
      • aniol_stroz1 Re: EOS- windykacja- pomocy 26.03.07, 12:08
        Przeczytaj co do powiedzenia na ten temat ma mr_pope, zgadzam się z nim w 100%.

Pozdrawiam
        • Gość: czachajw Re: EOS- windykacja- pomocy IP: *.krak.tke.pl 26.03.07, 14:43
          juz niemal wszytsko mam jasne tylko jeszcze jeden problem o ktory zapytalem juz
          pope ale zapytam tez osobno Ciebie: czy w liscie taktownym bedzie poproszenie o
          odpisanie w ciagu 14 dni na inny adres niz adres zameldowania i podanie im tego
          adresu??? pliss o porade w miare jak najszybsza bo jeszcze dziś mam zamiar to
          wysłać.
          • majkel01 Re: EOS- windykacja- pomocy 26.03.07, 18:05
            a do czego ci adres zameldowania ? W korespondencji ZAWSZE podajesz jako zwrotny
            adres pod ktorym odbierasz korespondencje.
            • Gość: czachajw Re: EOS- windykacja- pomocy IP: *.krak.tke.pl 26.03.07, 22:06
              juz wyslalem list polecony z prosba o raty do polkomtela i z adresami tez juz
              doszedlem do ladu:)- wysylke listu poprzedzilem rozmowa z konsultantem na
              infolii plusa i ten poinformowal mnie ze firma eos prowadzi zewnetrzna
              windykacje ale dalo sie wyczuc ze tak jakby byl sklonny namawiac do tego zebym
              wyslal to pismo do polkomtela- i tak wlasnie zrobilem. moje pytanie czy dobrym
              wyjsciem bedzie napisanie identycznego listu do Eos na temat rat -chdozi mi o to
              zeby dali mi spokoj,
    • Gość: tom Re: EOS- windykacja- pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 11:48
      1)
      zadzowń do działu windykacji plusa a nie rozmaiwaj z kimś na infolinii. Tu
      uprzedze twoje pytanie. Nr działu windykacji do plusa uzyskasz na infolinii
      plusa.

2)w najbliższym czasie tej sprawy nikt do sądu nie wyśle. Dlatego też jak
      chcesz to spłacic to już wpłać pierwszą kwotę, a nie czekaj na odp z plusa/eosu.

3)wpłacaj na konto plusa w miare mozliwości jak najwięcej pieniedzy
      • Gość: czachajw Re: EOS- windykacja- pomocy IP: *.krak.tke.pl 27.03.07, 14:53
        mam numer i zastosuje sie do twoich rad- jeszcze moze dzis tam zadzwonie,
        chcialem Cie zapytać jeszcze czy dzwonic do Eosu i grzecznie powiedziec ze
        wplacam w ratach i wystapilem z takim pismem do plusa? wiesz chodzi o to zeby
        sie nie wyglupiali z pismami dzwonieniem i nachodzeniem w domu itd.
    • aniol_stroz1 Re: EOS- windykacja- pomocy 28.03.07, 00:11
      EOS olej, bo nie jest wierzycielem, tylko i wyłącznie z Plusem. EOS ma rolę
      straszaka.

Pozdrawiam
      • Gość: tom Re: EOS- windykacja- pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 08:41
        oczywiście że ma role straszaka. Ale z tego co wyczytałem z postów głównego
        zainteresowanego to nie chce by mu eos robił wioche dookoła jego osoby i
        rodziny.

Ja uważam że jedyną taką możliwością by nie dzownili do niego to jest to by on
        sma zawsze do nich dzownił po dokonaniu wpłaty w banku/na poczcie.

Jednak nie daje gwarancji na to że nie będą sięz tobą kontaktować. Masowe firmy
        windykacji robią pewne rzeczy schematyczanie i masowo wiec im szybciej to
        spłacisz, tym więszą masz szanse na nie robienie wiochy :)

pozdrawiam
        • Gość: zosia Re: EOS- windykacja- pomocy IP: *.chello.pl 28.03.07, 08:58
          bedą dzwonic ,bo mimo ze jeden z pracownikow przyjmie powiadomienie o wplacie
          to drugi dzwoni i pyta jak z ksiezyca kiedy ureguluje sie dlug .istny bajzer
          • aniol_stroz1 Re: EOS- windykacja- pomocy 28.03.07, 10:43
            Tom, jeżeli jemu przeszkadzają rzeczywiście "metody windykacyjne" EOS-u, to
            niech zrobi jak mówisz, ja osobiście bym ich olał :)))). Ale to kwestia
            podejścia :)).

Pozdrawiam
        • Gość: czachajw Re: EOS- windykacja- pomocy IP: *.krak.tke.pl 28.03.07, 11:32
          wlasnie...dokladnie tom masz racje co do wiochy :), nie chce siary ogolnie
          mowiac wokol wlasnej osoby, napisalem pismo do polkomtela ale dzis zadzwonilem
          do dzialu windykacji polkomtela i gosc powiedzial zeby pisac rozmawiac i gadac z
          Eosem, i tak zrobie, jutro wysle pismo tam i zadzwonie tez- moze uda sie to
          zalatwic polubownie
          • Gość: Fortuna Re: EOS- windykacja- pomocy IP: *.chello.pl 28.03.07, 21:19
            W Polkomtelu zapewne gdzie byś nie uderzył to i tak Cię skierują do EOS bo taki
            mają prikas z góry. Teraz sprawą zajmuje sie firma zewnętrzna i Polkomtel na
            czas obsługi Twojej sprawy przez Eos nie będzie się wcinał.

Generalnie pisanie pism nic nie da bo i tak Ci nie odpiszą ( EOS ). A
            telefonicznie zgodzą się na raty ale max 4. Wpłacaj regularnie co miesiąc jakąś
            sensowną kwotę np. 350zł. Na pocieszenie Ci powiem że Eos Twoją sprawę będzie
            obsługiwał 6 miesięcy a później wróci ona do Polkomtela. Spłacaj należność
            główną i karę a gdy już to spłacisz to pisz do Polkomtela o umorzenie odsetek.
            • Gość: zzz Re: EOS- windykacja- pomocy IP: *.chello.pl 28.03.07, 22:27
              boze po 350 zloty miesiecznie po 100 bym wplacala i niech sie cieszą
              • Gość: czachajw Re: EOS- windykacja- pomocy IP: *.krak.tke.pl 28.03.07, 23:26
                zadzwonie jutro do eosu i powwiem ze bez wzgledu na wszytsko bede wplacac
                minimalnie 150 zł, co do rat to wiem slyszalem ze maksymalnie 4 przyznaja,- mam
                nadzieje ze nie beda ostro wariowac...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka